2014. október 28., kedd



Anitiger – Halloween Book Tag


Nem magamtól találtam ki a kérdéseket, hanem ThunderTumbler könyves bloggertől „loptam”, mert megtetszett! Mivel nem vagyok hivatalos fordító, nézzétek el a fordítási hibáimat, ha vannak (meg miért ne lennének). Ezt a bejegyzést csak szórakozásból hoztam létre és a saját szám íze szerint fordítottam, ha lehet így mondani.


1. Favorite scary, creepy read for the Halloween season? / Kedvenc ijesztő, hátborzongató olvasmány a halloweeni szezonban?

Kifejezetten kedvenc, „minden Októberben előkapom és elolvasom” könyvem nincsen. Igyekszem mindig más-más hátborsóztató sztorit találni. Én most októberben furcsa gyerekekkel és zombikkal hangolódtam az ünnepre. Mindkét könyvről olvasható a kritika a blogon: Ransom Riggs: Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei  és Jane Austen - Seth Grahame-Smith: Büszkeség és balítélet meg a zombik!

2. Scariest moment in a book you read so far? / Az eddig olvasott legijesztőbb pillanatod egy könyvben?

Szerencsére ilyenre nem emlékszem… az agyam blokkolja a sokkoló információkat! :) Egyedül az Állattemető kapcsán rémlik, hogy nagyon féltem, amikor az öreg a házában vadászott a kölyökre…


3. Have you dressed up as a book character for Halloween? / Öltöztél már be könyv karakternek Halloweenra?

Sajnos nálunk ugye nem valami felkapott ünnep a Halloween, így esélytelen a nagy beöltözködés. Nem emlékszem, hogy beöltöztem volna valamikor is…

4. If you could dress up as any character from a book, who would it be? / Ha beöltözhetnél bármelyik könyves karakternek, akkor ki lenne az?

Ha választanom kéne, akkor tuti, hogy egy Mardekáros leányzónak öltöznék be! Nem kifejezetten valakinek, hanem szimplán egy mardekáros lánynak: zöld-ezüst nyakkendő, fekete talár zöld béléssel, varázspálca és fekete-zöld ruhák. Meg pár ezüstékszer, de az alapból is rajtam van… :)))


5. Which of your favorite book characters do you think would be more likely to go trick-or-treating with you? / Mit gondolsz mely kedvenc könyves karaktereid mennének veled legszívesebben Adsz vagy Kapsz-ozni?

Magnus Bane-t tuti meghívnám, amilyen piperkőc, el is jönne. Annát és a barátait is meghívnám, mert jó kis társaság. Xav és Crsytal is a listán lenne, főleg mert Crystal ügyes divattervező és el tudná készíteni a ruhákat… Talán még Nathanielt és Jasont hívnám meg az Anita Blake sorozatból, mert ők is tuti benne lennének egy jó buliban.

(Linkek: Magnus, Anna, Xav & Crystal, LKH – Anita Blake)

6. What would they be dressed as? / Minek öltöznének be?

Vagy Harry Potteres vagy Éjszakai Cirkuszos témában lennénk. Első esetben mindenki választhat házat és annak a színeibe öltözik. A második esetben pedig szigorúan fekete-fehérbe, de lehet rajtunk egy darab valami vörös / élénkpiros. (x)

7. What is your favorite kind of horror? / Milyen típusú horrorok a kedvenceid?

Ne utáljatok, de a horror nálam ott kezdődik, hogy legyen FILM! Próbálkoztam a könyves horrorokkal és még fogok is, de sokkal-sokkal izgalmasabb a vizuális megvalósítás. Sokkal jobban tudok félni, ha nem olvasom, hanem látom.
Egyébként, ha nem gusztustalan, sztorit nélkülöző, hentelős horror, akkor nekem már tetszik. Néha az is elég, ha kreatív a megvalósítás. Kocka, Fűrész, Alien-filmek, Stephen King-ek, Adsz vagy Kapsz (ez az „új” kedvenc 2009 óta kb.)!


8. If you could give books out to trick-or-treaters, what would you give? / Ha Adsz-vagy-Kapszozóknak adhatnál könyvet, akkor melyiket adnád?

Neil Gaiman: A temető könyve vagy Neil Gaiman: Coraline – Mindkettőt nagyon szeretem és kellőképpen ijesztőek. Bár Senki Owens történetét picit jobban szeretem, mint Coraline-ét, de meg ne tudja!

9. What book have you read that was meant to be scary, but just wasn’t? / Melyik könyvvel jártál úgy, hogy ijesztőnek ígérkezett, de nem volt végül az?

Joe Hill: A szív alakú doboz – sokkal rémisztőbb történetet vártam, ez pedig inkább egy csavaros szellemhistória.

10. What book wasn’t meant to be scary, but was? / Melyik könyv nem ígérkezett ijesztőnek, de mégis ijesztő volt?

A már említett Neil Gaiman: Coraline-nal jártam úgy, hogy éjszaka abba kellett hagynom és mesét néznem, hogy megnyugodjak. Nem horror, de megijeszti az ember lányát, az tuti!


11. Is there a moment in a horror book you read where the main character did something stupid that would have ended up killing them in real life? / Az általad olvasott horror könyvben volt-e olyan pillanata a főszereplőnek, amikor valami butaságot csinált, de olyat, hogy a valóságban belehalt volna?

Az számít, ha a pali nekiállt széttrancsírozni magát? Jobb érzésű ember belehalt volna abba, amit a <Scott Sigler: Járvány> (x) egyik főszereplője művelt magával… Nem vagyok egy széplelkű tulipán, de néha forgott a gyomrom és fájtam test szerte…

12. Is there a character that survived a horror story that you really wish hadn’t? / Volt olyan karakter, amelyik túlélte a horrort, de te reménykedtél benne, hogy meghal?

<SPOILER?!>

The Walking Dead képregényben még csak az 5. kötetnél tartok, de rettentően utálom Lorit, Carolt… Szóval még nem tartok túl messze a sztoriban és még van remény, hogy megdöglenek. A filmsorozatban viszont rettentően utáltam Lorit (képregény verzióra is ez az utálat hatott át, úgy mondanám…) és Andreát, rettentően örültem, amikor végre valahára meghaltak…

</SPOILER?!>

13. What horror book was too ridiculous to be scary? / Melyik az a horror, amelyik túl röhejes ahhoz, hogy ijesztő lehessen?

Megint csak a Jane Austen - Seth Grahame-Smith: Büszkeség és balítélet meg a zombik! Én nagyon élveztem, hangosan röhögcséltem itt-ott, ami horror esetén nem éppen általános.


14. Do you have a horror book you want to read, but are scared to? / Van olyan horrorod otthon, amit el akarsz olvasni ugyan, de félsz az elolvasástól?

Hmm… Hmmm… Inkább ugye a rossz könyvektől szoktam tartani, nem a horroroktól. Viszont akad 3 db Stephen King, amiknek nem mertem még nekiállni: Cujo, A ragyogás és AZ. Elég sok alkalom adódott már az életemben arra, hogy elolvashassam őket és mindannyiszor elijedtem tőlük.

15. What books would you recommend for Halloween? / Mely könyveket ajánlod Halloweenre?

Hűűűűha… Több ötletem is van! Amit olvastam és ajánlom, hogy olvasd el:



Amit nagyon el szeretnék olvasni a következő Halloween-ig, szóval tervben van: 


…………………………………………………………..(de ajánlhatsz bátran!)

Jó kiscserkész leszek és filmeket is ajánlok! Jobbára Tim Burton, mert imádom a palit és a műveit, de azért akad más is.

Coraline (IMDb / Port.hu)
Adsz vagy Kapsz (IMDb / Port.hu)
Az Álmosvölgy legendája (IMDb / Port.hu)
Karácsonyi lidércnyomás (IMDb / Port.hu)
A halott menyasszony (IMDb / Port.hu)
Frankenweenie - Ebcsont beforr (IMDb / Port.hu)
Zombieland (IMDb / Port.hu)
Beetlejuice (IMDb / Port.hu)
Frászkarika (IMDb / Port.hu)
ParaNorman (IMDb / Port.hu)


Ennyi lett volna a Halloween book tag.

Remélem, mindenki talált kedvére valót a posztban! Még jobban örülök, ha új olvasnivalók kerültek a várólistátokra. A BookTag –akárcsak az összes többi a blogon- szabadon vihető, terjeszthető és kitölthető!

Jó olvasást és kellemes Halloweent! Köszöntem a figyelmet!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése