2014. október 24., péntek



Anitiger és a "Bloggerek nyomában" interjú

Anitiger

Csupán érdekességként kerül itt is megosztásra, de a Madách Imre: Az ember tragédiája bejegyzésemet neveztem az Antikvárium.hu (honlap, FB oldal) blogversenyén, az „Eltűnt könyvek nyomában” elnevezésűn. Nem sokkal később megkértek, hogy válaszoljak pár kérdésre, amelyeket most megosztok itt a blogomon is! (Egyébként a FB bejegyzés linkje <ITT> érhető el.) Szavazni már késő, eredményhirdetés november 3-án.

"Bloggerek nyomában"

Folytatódik a bloggereket bemutató interjúsorozatunk, amelyben most Anitigert, a Hagyjatok! Olvasok! - blog (http://hagyjatokolvasok.blogspot.hu) íróját mutatjuk be Nektek.

Melyik könyv hatására lett belőled igazi könyvmoly?

Nem lettem könyvmolynak nevelve, bár több családtagom is rendelkezik kisebb-nagyobb saját könyvtárral, de nem kaptam kedvet az ő könyveikhez. Számomra J. K. Rowling: Harry Potter és a bölcsek köve volt az első olyan regény, amit végigolvastam, aztán igényeltem a folytatást! Az a könyv döbbentett rá, hogy szeretek olvasni, imádok elveszni a történetekben, szeretem az ifjúsági irodalmat, a boszorkányos-varázslós könyveket és az (urban) fantasy-kat.

Milyen elhatározásból indítottad a blogodat?

Sokkal több mondanivalóm volt 1-1 könyv értékelésekor, mint amennyit ildomos egy adott könyvmoly közösségi oldal értékelés mezőjébe beírni! Továbbá szeretek képeket válogatni, gyűjteményeket összeállítani és kollekciókat rendezni egy-egy könyvhöz, könyvsorozathoz vagy íróhoz. A legfontosabb, hogy a blogomon szabadon megoszthatok érdekességeket egy sztori kapcsán, moroghatok vagy örömködhetek spoieleresen és képekkel prezentálhatom a meglátásaimat.

Milyen műfajú könyveket lehet nálad leginkább megtalálni?

Alapvetően ifjúsági, urban fantasy és romantikus műfajban olvasok, de folyamatosan bővítem a látókörömet. A blogomon megtalálható erotikus mű értékelése, de gyerekkönyv recenziója is. Igyekszem nem egysíkúvá válni, ezért elolvasom az ismerőseim vagy más bloggerrek által ajánlott sci-fiket, horrorokat, kedvenc klasszikusaikat, krimiket és még sok mást, ami szembejön és érdekesnek tűnik!

Ha lehetne, melyik könyv világában élnél legszívesebben? És miért?

Tipikus Potterhead vagyok, szóval irány a Roxfort! Minden vágyam, hogy visszamehessek az időben és 11 éves korom előtt megkapjam a roxforti levelemet. Egészen biztosan túlromantizáltam magamban Harry Potter varázslatos világát, de nem tudok mást mondani: szeretném, ha felvennének a Roxfortba és megkérhessem a Süveget, hogy pakoljon be a Mardekár házba! Szeretem a normális világ melletti varázsvilág gondolatát, a lehetőséget az animágiára, saját patrónusra, a seprűn lovaglásra és varázslásra, illetve arra, hogy sárkánykutatóvá képeztethessem magamat.

Szoktál aláhúzogatni, szamárfülezni olvasás közben?

Nem. Viszont mindenfelé telejegyzetelt cetliket hagyok szerteszét, amerre csak járok, amire vagy egy idézetet vagy az oldalszámát vagy egy gondolat-foszlányt írtam. Mivel könyvjelzőt használok, így írás közben több időt töltök cetli kergetéssel és átolvasással, mint gépeléssel. Persze a tankönyveimmel anno nem bántam túl óvatosan, szóval kiszamárfüleztem és kifirkáltam magam iskolás koromban.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése