2015. március 1., vasárnap



Helena S. Paige: Egy lány belép a bárba (Egy lány 1.)



„Hogy bírtad ki az estét tűsarkúban? Magad sem érted.
Szexistennő ide vagy oda, fáj a lábad, a lila csipketanga pedig kényelmetlenül bevág.”


Fülszöveg:
Interaktív erotikus regény
A legjobb barátnőd az utolsó utáni pillanatban mondja le a bulit, amikor te már ott állsz egy zsúfolt bár kellős közepén talpig díszben – egyedül. Pedig nem volt egyszerű menet, amíg megalkottad a tökéletes frizurát, a sminket, és kiválasztottad a megfelelő ruhát. Kár lenne veszni hagyni ezt az ígéretes estét…
Akkor, mi legyen? Vagy inkább: ki legyen?
Nekiállsz tequilázni a híres rocksztárral? A stílusosan elegáns, sármos milliárdossal ütöd el az időt? Vagy inkább az angyalarcú pultosfiú az eseted, akinek minden porcikája bűnre csábít? És mi van az izmos testőrrel, aki felajánlott egy fuvart a főnöke mesés sportkocsijával? Ha egyik lehetőség sem jön be, hazaérve még mindig becsöngethetsz a szexi új szomszédhoz…
Egy biztos: akárhogy is döntesz, feledhetetlen éjszakában lesz részed!
Ha pedig mohón belevetnéd magad mindegyik kalandba, nincs más dolgod, mint visszalapozni a könyv elejére.
Csak rajtad múlik, mi történik.
A te vágyaid. A te törvényeid. A te történeted.
A Helena S. Paige írói álnév mögött valójában három barátnő rejtőzik. Paige Nick elismert reklámszövegíró, aki saját rovatot vezet a dél-afrikai The Sunday Timesban; szexről, pasikról, mindenféle hétköznapi elmebajról. Helen Moffett szabadúszó újságíró, költő, szerkesztő, aktivista és akadémikus, Trinidadtól Alaszkáig számtalan helyen tart előadásokat – és rajong a flamencóért. Sarah Lotz forgatókönyvíró, regényíró. Számos álnéven publikál: S. L. Grey-ként horrorregények szerzője, Lily Herne néven pedig ifjúsági könyveket ír. Hármójuk stílusa, nőként és szerzőként szerzett tapasztalata egyesül Helena S. Paige karakterében, aki olyasmit is papírra mer vetni, amit más kimondani sem volna képes pironkodás nélkül.
Eredeti mű: Helena S. Paige: A Girl Walks into a Bar
Eredeti megjelenés éve: 2013
Libri, Budapest, 2014
232 oldal · ISBN: 9789633102619 · Fordította: Steiner Kristóf

Szerintem:

A molyon jelenleg 69 %-os ez a mű, szóval nem vártam tőle túl sokat, de tévedtem. Ez egyszerűen szórakoztató és ötletes! Zseniális ez a játékkönyv / lapozgatós játék megoldás, van választék és döntési lehetőség. Tudom, ugyanis végiglapoztam MINDEN eshetőséget!

(Bár picit átverve érzem magam, ugyanis csakis kizárólag lila csipketangában engedi a könyv elhagyni a lakást és hazaérve is vagy tévézés, vagy vibrátor vár… Kikérem magamnak!)

Ha komolyan kéne értékelnem a sztorit, akkor haragudnék Melissára, aki ott hagyott a szószban a csajos estén, illetve én tuti nem maradnék ott egyedül iddogálni egy túlzsúfolt bárban. Bár el sem indulnék otthonról csipketangában… A lényeg az, hogy nem én vagyok ez az Egy lány, de van fantázia az interaktív erotikus regény témában.

A borító mindenestül tetszik, arra figyeltem fel.

Kinek ajánlanám? (18+) nőknek. Kikapcsolódni, szórakozni tökéletes.

Értékelés: 4


Mi a könyv felhozatala? – Spoiler!
Először is leszögezném, hogy erotikus és erősen pornó a könyv. A cselekménye annyi, hogy elindulunk egy csaj bulira - ami meghiúsul -, aztán az este folyamán a választásainkkal különböző ember alá-fölé jutunk. Szóval az elcsépelten hangzó „happy end” beteljesül, ha a thai masszázs-félére gondolunk alatta.

A könyv sokféle igény kielégítését tűzte ki célul. A férfiak mellé még egy leszbi kaland is bekerült.


A férfiválaszték:

® Híres rock zenész
® Híres fotós / művész
® Békepárti szűz fiúcska
® Izomagy testőr
® Őszes halántékú, gazdag, George Clooney-hasonmás
® Japán étteremtulaj
® (…és egy könyvmoly szomszéd író is előbukkan, de vele nem történik semmi izgi, pedig én például tuti rá mentem volna rá…)


Ezek közül kettő perverz, eggyel jótékonykodhatunk kétféleképpen is, néhánnyal több egy-éjszakás kalandra is elmenne a főszereplő csajszi.


Egész korrekt a megfogalmazása és a felépítése a könyvnek. Kicsit zavar, hogy elítél, ha a perverziókba is belepörgetek, ahogyan zavaró a folytonosan viselt tűsarkú és a már említett kötelező tanga is.


Néha sikerült elröhögnöm magam a könyv felett, ami lehet, hogy nem előny egy ilyen pornós játékkönyv esetében, de tényleg vannak szórakoztató elemei. Bírtam a sok könyvet, a dögös autót, az aktfotózás lélektanát, a pókerezést – nem csupán a szexre megy rá, hanem több olyan elem van benne, ami beindítja a nőket. (Bevallom, a pókerezést lapozás közben kaptam el és addig-addig játszottam, amíg végül az odajutás is meglett!)

Idézetek:
– Mi van azokban a dobozokban? – kérded. – Olyan volt, mintha egy falnak mentem volna neki.
– Könyvek – válaszolja kicsit szégyenlősen. – Van egy betegségem. Ha könyv kerül az utamba, meg kell vennem. Szakmai ártalom. Ezért is költöztem ide. Az előző lakásomban már nem fértek el.
– Vetkőzz le, édes, és boldogan halok meg!
Mellparóka ma estére már épp elég volt, semmi kedved egy újabb paraszttal elnézőnek lenni.
– Tényleg? – kiáltasz vissza. – Ha meg te vetkőznél le, én a röhögéstől halnék meg!
Legördül rólad, melléd hengeredik, és átölel.
– Hűha… ez… egyszerűen hűha – dünnyögi. aztán aggódva megkérdi: – Neked is jó volt?
Úgy hallottam, élvezted, csodálatos volt, amikor elélveztél…legalábbis azt hiszem, orgazmusod volt, ugye?
– Mi más lett volna? Epilepsziás roham? Hát persze hogy orgazmus volt. Csodálatos veled a szex – nyugtatod meg.
Képgyűjteményem a Pinteresten: Random Pictures For My Blog.
Borítók Goodreadsen!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése