2015. március 1., vasárnap



Havi összefoglaló - ez történt februárban!

 
(Ezt a rovatot a „havi összesítő” címke alatt lehet megtalálni.)

Igazából az előző havi összefoglaló elég nagy népszerűségnek örvendett, így megállapodtam magammal, hogy februárban is megírom.

Sok érdekes dolog nem történt 2015 második havában, kicsit agyamra ment egy zombi apokalipszis – eléggé rákattantam a hónapban a témára, ami az olvasmányaimon is látszott. A Valentin-nap anélkül múlt el, hogy eszembe jutott volna, mondjuk sosem érdekelt különösebben: se párosan, se pár nélkül. 

Szóval a blogon túli életem is zombisan-horrorosan telt, ahogy szeretem. 

Remélem mindenki úgy ünnepelt, ahogy szerette volna!

 ❖❖❖❖❖
Mi történt 2015. februárjában?
❖❖❖❖❖
Személyes kitérő –

1) Két nyereménykönyv is megérkezett: a Nagyim Blogturnén nyert Matthew Quick: Forgive Me, Leonard Peacock – Bocsáss meg, Leonard Peacock! könyve és az is, amit én nyertem Lexa könyves gondolatai (Thinking About You) Karácsonyi Nyereményjátékán - Benina: Milan könyve. (Ez utóbbi névre dedikálva, aminek külön örülök, mert nem vagyok az aláírásért sorban állós fajta!)


2) Két könyvet is vettem a könyvtár leselejtezésében, bár az egyik hivatalosan január 30-án történt eset): Nathaniel Hawthorne: A skarlát betű és Robert Merle: Védett férfiak. A Molyon viszont van egy kihívás, aminek az a lényege, hogy az adott évben vásárolt összes könyvet el kell olvasnom!És amit tavaly elbuktam 55 %-al, de ismét megpróbálkozom a dologgal. Március 1-én már 6 könyv van a LISTÁMON és egyelőre 0 %-át olvastam… Márciusi terv: maximum 1 könyvet venni, de legalább kettőt elolvasni a listáról.


3) Mivel munkafronton nincsen változás - pedig örültem volna annak a könyvesbolti melónak: ezt elhihetitek! -, februárban túl sokat játszottam a Dead Rising 2 nevezetű PC játékkal, de mivel túl hamar idegsokkos lettem a szorult helyzetektől, kényszerből áttértem a tévézésre. Szóval februárban megnéztem az Amerikai Horror Story két teljes évadját (Zárosztály (Asylum) és Boszorkányok (Coven)), aztán a felét a Gyilkos háznak is (Murder House). Szerintem zseniális a sorozat, de deviáns az ízlésem. :)


Könyvek és a blog -

Ismét egy vegyes hónapot zárok, de nem annyira, mint januárban. Most főleg ifjúsági irodalom, a szellem és a zombik, illetve az élettörténetek voltak terítéken nálam. (A havi összefoglaló után érkező erotikus játékkönyvet már márciushoz sorolnám, bár februárban történt az olvasás.)

16  könyvről írtam a hónapban bejegyzést:
  1. Vig Balázs: Puszirablók
  2. Vavyan Fable: Holt volt, holt nem volt… (Banyamese)
  3. Kelly Oram: Szívzűrterápia strébereknek
  4. Nina George: Levendulaszoba
  5. Markus Zusak: A könyvtolvaj
  6. Lauren Oliver: Pánik
  7. Darren Shan: Zom-B (Zom-B 1.)
  8. Catherynne M. Valente: A lány, aki körülhajózta Tündérföldet (Tündérföld 1.)
  9. P. L. Travers: A csudálatos Mary (A csudálatos Mary Poppins 1.)
  10. Ann Aguirre: Menedék (Razorland-trilógia 1.)
  11. Ann Aguirre: Helyőrség (Razorland-trilógia 2.)
  12. Lois Lowry: Valahol, messze (Az emlékek őre 2.)
  13. James Dashner: The Death Cure (Útvesztő 3.)
  14. Leiner Laura: Barátok (SzJG 4.)
  15. Leiner Laura: Remény (SzJG 5.)
  16. Leiner Laura: Ketten (SzJG 6.)

A blogon is értékelt 16 könyvből csupán 6 önálló regény, a többi mind sorozat része. Februárban 4 új sorozatba kezdtem bele és 4 megkezdettet folytattam. Két könyvet angolul olvastam és az összes többit magyarul.

Írtam egy kampánybeszédszerűséget és két Book Taget –


❖❖❖❖❖
Jó olvasást! Köszönöm a figyelmet!
A képek a Pinterest tábláimról vannak vagy sajátok.

❖❖❖❖❖

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése