2015. december 30., szerda



Havi összefoglaló - ez történt decemberben!


(Ezt a rovatot a „havi összesítő” címke alatt lehet megtalálni.)

Bár két könyvem még lesz idén – mert tuti befejezem / elolvasom a Ruins-Romok és a Hová tűntél? könyveket még 2015-ben -, már nem fogok több kritikát írni a blogra ebben az évben. Még várható egy ünnepi bejegyzés és egy évösszesítő poszt valamikor (bár ez utóbbi lehet, hogy január 1-re csúszik… és egyben évköszöntő is lesz), de értékelés már biztosan nem! :D

Amikor 12 hónapja megfogadtam, hogy idén minden hónap végén írok egy összefoglalót, akkor nem gondoltam volna, hogy ennyire kinövi magát a rovat… 
Meglestem a 2015 januárról írt havi összesítőt és elröhögtem magam. Mondjuk annyi újítás beleférhetne, hogy hónap utolsó napjára tervezzem be, de majd meglátom – így is elég sok (bolondságot!) mindent tervezek megfogadni 2016-ra.
Ti írtok listát?
 (A folytatáshoz olvass tovább! ⇩⇩⇩)

❖❖❖❖❖
Mi történt 2015. decemberében?
❖❖❖❖❖
Személyes kitérő –

Én és a könyvek - bevallásom következik. 11 példánnyal növekedett a polcom lakóinak a száma. Vettem magamnak 3 db könyvet, nyertem 2 könyvet, kaptam az Athenaeumtól 1 db recenziós példányt (már írtam is róla) és 5 db könyvet ajándékba a hónapban!

Vettem

Nem bírtam kihagyni a Könyvmolyképző adventi ajándék akcióját, szóval őket szereztem be akciósan:

Ajándékba kaptam

A fenti KMK könyvek mellé kaptam Szeretet Csomagban egy ajándékkönyvet: Kelly Creagh: Nevermore – Soha már. (Egész régóta tervben van, szóval boldog vagyok az ajándéktól!)
Egy nagyon kedves molytól kaptam egy hatalmas csomagot, amiben egy könyv is lapult. Komolyan számottevő ajándékcsomag volt (csak pislogtam kibontásnál), egy nagyon vágyott új könyvvel: Vavyan Fable: Szamurájszív! (Anyum, aki szintén Fable-fanatikus, már olvassa is. :D)


Karácsonyi Ajándékok a Fa Alól:

Szimirzával és Jeffivel közös kisKarácsonyt tartottunk a Gourmandban (kaja, pia, ajándékozás). Tőlük kaptam egy hatalmas csomagot mindenféle jóval – egyébként az újévi fogadalmaim alapjait is lefektették: kaptam színező oldalakat (szerencsére csak 3 darabot és nem egy egész könyvet, mert hátha ennyicskével megbirkózom :D), szóval 2016-ban kipróbálom ezt az új felnőtt-hóbortot is. Az ajándékkönyvek: Ernest Cline: Armada és Claudia Gabel – Cheryl Klam: Káprázat (!!!!!!!!!!!!!!!!!!) :)))))

Még egy molycival megdumáltuk a közös ajándékozást 2015-re és Efenerától is egy nagyon-nagyon vágyott könyvet kaptam a karácsonyi csomagjában - David Levithan – John Green: Will & Will (!!!!!!!) 

Igazából ez az első év, amikor nem csak magamtól kapok karácsonyi ajándéknak könyvet, szóval extra-boldog hónap volt mindenestül. Szeret a családom és egész jól tolerálja a hobbimat, de képtelenek követni az olvasmányaim listáját és a könyvespolcom tartalmát. Mit mondhatnék: néha én se tudom. :D
Bozont, a kutyusom rágócsontot és plüssmackót kapott Karácsonyra!
Viszont sikerült nagyon meglepnie anyukámnak, amikor pár nappal Karácsony előtt beállított egy gyönyörűséges Grincsfával! Egyszerűen odáig vagyok érte, annyira bájos. Raktam rá pár gömböt, de túldíszíteni tuti nem fogom.


Recenziós példány

Az Athenaeum kiadó jóvoltából olvashattam el egy nagyon jópofa egyperces történetekkel teli, szépen illusztrált könyvet: Maros András: Kávéházi pillanatok (Az értékelés a könyv címére kattintva el is érhető.)

Nyertem-könyvek

A legérdekesebb az egészben, hogy egymástól teljesen függetlenül, ugyanabban a hónapban két külön blogon nyertem LOL-könyveket! A This is my (book) universe blogon megnyertem a Lauren Morrill: Vakrandi a végzettel könyvet, aztán Ariadnénél (Ariadne olvasmányai blog) egy már elkezdett sorozat folytatását: Marni Bates: Láthatósági mellény lúzereknek. (A Marni Bates könyvet már értékeltem is a blogon, a könyv címére kattintva elérhető a bejegyzésem.)

Más érdekeltségek – A hónapon néhány mondatban összefoglalva így nézett ki:

Csináltam nyereményjátékot Mikulásra és a két nyertesem pofás képeket küldött a kapott ajándékaikról  egy szép levéllel meg egy tündéri MEOssal! (Köszönöm a képeket még egyszer! :))



A LOL könyveket 6-án és 7-én nyertem, de a Karma egy szajha! és tönkrement a drága kisokos telefonom… 7-én már cseretelefonnal szenvedtem (No net, no play, no nothing. Szóval kivonódtam a forgalomból közösségi-háló szinten és még többet olvastam. :D)
Egyébként nyilván amiatt, mert nem a telefonomat bazirgáltam, meglett az éves 350 olvasásos plecsnim molyon!
 
"Nem hittem volna, hogy vagyok ilyen elvetemült!" :D 
Jelentkeztem egy csomó 2016-os kihívásra (Várólista Csökkentés2016, 2016-ban 16 könyvet megadott szempontok szerint, Általános műveltség fejlesztése, 2016 a magánkönyvtár éve, stb.) és jelentkeztem a Mini-molyklub 3. fordulójára – itt írtam róla.
Palacsintázni-kajálni voltunk a Gourmandban (Szimirzával és Jeffivel), sajnos az ünnepek miatt kevesebb csacsogás volt a hónapban, mint általában.

Fogtam magam és félbehagytam az Anna and the French Kisst, mert a sok disztópia mellett nem volt kedvem édelegni. Egyébként jó könyv, de nekem a gejl/nyálas romantikus sztorikhoz hangulat kell. :D

Könyvjelzők -
Kaptam a nyereménykönyvhöz és a KMK Szeretetcsomagomhoz, nyertem egy gyönyörű HP-set, kaptam az ajándékaimhoz, sőt egy ajándékkártyák is kineveztem könyvjelzőnek, mert egyszerűen tetszik. :) Olyan „Egész Évben Karácsony”-feelingje van.


Januári terveim:

- Saját–, kölcsön- és könyvtári példányok kivégzése:
*könyvtárfüggő, hogy beérkezik-e


TALÁN:


Helyzetjelentés:

Mini-könyvklub Vegazussal és több más bloggerrel!

EZ AZ UTOLSÓ hónap a Sci-Fi / Disztópia körből, és ebben a hónapban mindenki magának választhatott egy témába vágó regényt! Az én választotta
m egy olyan könyv volt, amiről nem hittem volna, hogy disztópia: Josh Malerman: Madarak a dobozban könyve volt.
A többiek szabadon választott könyvének az ajánlóit most is a < közös oldalon > érhetitek el. Elég változatosak voltunk, mert ifjúsági disztópiától és YA sci-fi-től egészen a klasszikusokig mindenféle könyv előfordult!    
Januárban kezdődik a fantasy forduló, de még nem zárult le a jelentkezés és a szavazás sem. Amint tudom a 3 legtöbb szavazatot kapott könyvet, már írom is a véleményemet a választékról. ;) Aztán vagy hiszti lesz, vagy örömködés, vagy is-is.

(A Nyárherceg azóta sem ért ide, szóval az a recenzió valószínűleg el is fog maradni a továbbiakban… Sajnálom.)


A kapcsolódó bejegyzéseim a mini-könyvklub címke alatt elérhetőek!
❖❖❖❖❖
Könyvek és a blog -
16 posztot írtam könyvekről a hónapban, mert kivételesen voltak egész sorozatot / trilógiát felölelő posztok:
  1. Marni Bates: Láthatósági mellény lúzereknek (Smith Gimi 2.)
  2. Alan Alexander Milne: Micimackó / Micimackó kuckója
  3. Blake Crouch: Wayward Pines-trilógia (Wayward Pines, A pokol kapujában, Az utolsó város)
  4. Josh Malerman: Madarak a dobozban
  5. Mary Shelley: Frankenstein (könyv és film)
  6. Julie James: A hamis partner (FBI 1.)
  7. Jessica Park: Flat-Out Love - Szeretni bolondulásig (Szeretni bolondulásig 1.)
  8. Tony DiTerlizzi és Holly Black: The Spiderwick Chronicles / A Spiderwick krónikái 1-5.
  9. Jean-Louis Fournier: Hova megyünk, papa?
  10. J. D. Salinger: Zabhegyező
  11. Sarah Addison Allen: A barackfa titka
  12. Grady Hendrix: Horrorstör
  13. Maros András: Kávéházi pillanatok
  14. Dave Eggers: Ahol a vadak várnak / Maurice Sendak: Where the Wild Things Are
  15. Skottie Young: I Hate Fairyland 1-2.
  16. Bihari Viktória: Tékasztorik 

Kifejezetten jól telt a hónap, sokféle stílusú olvasmányom volt, de többnyire érdekes-jópofa sztorikat olvastam. A legjobb olvasmányom a hónapban a Madarak a dobozban volt, de a legjobban a Wayward Pines-trilógia foglalt le. A hónap csalódása Holden Caulfieldnek köszönhető, aki igazán odafagyhatott volna a New York-i Central Parkba (Zabhegyező).

Volt képregény, mesekönyv, blog-könyv, angol tündérmesés sorozat, sok-sok disztópia, néhány romantikus és pár megrázó regény decemberben.

Egyéb bejegyzéseim: 1 könyvklubos, 2 book tag, 1 díj, 1 eredményhirdetés és 2 ünnepi poszt. –
Téli-karácsonyi bannerem 2015
❖❖❖❖❖
Jó olvasást! Köszönöm a figyelmet!
A képek jobbára SAJÁTOK! 
A többi meg a Pinterest tábláimról van.
❖❖❖❖❖

4 megjegyzés:

  1. Te jó ég!! 350 könyv?!! :-O Gratulálok!! :)

    Én ugyanilyen ajándékot adtam barátnőmnek pár hónapja: nyomtattam neki a kedvenc állatáról színezőket. :) Hátha megjön a kedve. Engem nagyon kikapcsol a színezés, főleg ha valami kellemes relax zenét is beteszek közben. Kíváncsi vagyok, Te megszereted-e!

    És nagyon cukik a plüssmacijaid! Nekem bögrém van ilyen, meg lógós mobildíszem volt sok évvel ezelőtt. Imádom ezt a kis macikát. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi :)))

      Hát igen, imádom a "szakadt macikat", többen is laknak a könyveim körül. Egyetlen "NICI" tigris őröm van, nehogy elszemtelenedjenek. :))

      Törlés
    2. Ó, szóval a plüssök ilyen szemtelen félék? Nem tudtam. ;) Viszont tetszik ez az elnevezés, hogy "szakadt maci". Tényleg úgy vannak toldozva-foldozva. :)

      Törlés
  2. Nyolc könyv csak januárra? Nem semmi... Nekem ez egész éves tervnek is elég lenne.
    (Az Ős meséjének kb. a felénél tartok, de amit nem sikerül elolvasnom a hátralévő három napban, az a januári munkanapokba nehezen fog beleférni... Mondjuk az egymagában van olyan hosszú, mint a Lowry-kvartett.) Kíváncsi vagyok, mit szólsz majd a Fiú-hoz.

    VálaszTörlés