2016. január 31., vasárnap



Havi összefoglaló - 1. fejezet: JANUÁR


(Ezt a rovatot a „havi összesítő” címke alatt lehet megtalálni.)

Fantasztikus évkezdés, mit ne mondjak? Kifejezetten változatos volt, de szerencsére minden hullámvölgy mellé jutott egy hullámhegy is. A pechszéria folytatódott, de nehéz szomorkodni, amikor az embernek van villásreggeliző partnere, könyvtárba járós - társasozós társasága, illetve a térdig érő hóban hóvárat építeni segítő, majd azt megevő, szétfurkáló kutyája. Az a szép a napokig tartó hóesésben, hogy bár marhára elfáradunk, amíg elérünk az utca végére, iszonyatosan élvezetesen éjjel 11-12 körül a hó miatt világosnak tűnő, ám teljesen kihalt városban kutyát sétáltatni.

Remélem másnak is jól telt ez a hónap és azért volt lehetőségetek bekuckózni egy jó könyvvel a meleg paplan alá, esetleg teázgatva, kávézgatva bentről bámulni a hóesést.

(A folytatáshoz olvass tovább! ⇩⇩⇩)

❖❖❖❖❖
Mi történt 2016 januárjában?
❖❖❖❖❖
Személyes kitérő –

Én és a könyvek - bevallásom következik. Csupán 5 példánnyal növekedett a polcom lakóinak a száma. Nem vettem magamnak egyetlen könyvet sem, de cseréltem hármat és ajándékba is kaptam kettőt!

Ajándékba kaptam

Lorelle barátnőm két angol könyvvel lepett meg. Az egyik Az útvesztő angolul ~The Maze Runner~ (kicsit vegyesen olvastam a részeket, az első könyvet még nem volt szerencsém angolul elolvasni, de majd most! A másik könyv az Így neveld a sárkányodat-sorozat egyik része angolul! ~How to Seize a Dragon's Jewel~ (Maradok az angolnál! Egyrészt fejlesztem vele az angolomat, másrészt jobban tetszenek a nevek, mint a magyar fordításban…. Harmadrészt ösztönöz, hogy megvan a 10. rész angolul! :D)


Cserélt könyvek

Két mollyal is cseréltem a hónapban. Az egyikük által két Marni Bates regényhez jutottam (Menő-riadó Kambodzsában, Itt a vége, lúzer véle!), míg a másikuk egy Tammara Webber könyvhöz segített hozz (Breakable – Törékeny).

+1 / Recenziós példány

Hogyan mondjam el neked...?! ~ Az Athenaeum kiadó jóvoltából elolvashattam egy párkapcsolati tanácsadós könyvet. (E-könyvben kaptam, de mivel rövid volt, belefért. :) )

Más érdekeltségek –

A decemberi pechszériám velem tartott az újévbe is, ugyanis a telóm után elromlott az egerem, tönkrement a tévém, kitört az 5 perce megszerelt tévé alól az asztal lába, bekrepált a sütő is… aztán a nagy hó elolvadt, mentem volna valahova kocsival és azt veszem észre, hogy full lapos az egyik kerekem! Oh, és akkor még a műszaki vizsga olajcserével már meg se kottyant… Szóval a hónapban így nem vettem új könyveket. (~ Persze jobban megrázott egy régi szeretett személy halála, de erről picit lejjebb bővebben… Ő nem intézhető el egy félmondattal.)

Életkép - január 7. nálunk

Öröm az ürömben, hogy Lorelle hazalátogatott Angliából és sikerült összehoznunk egy csacsogós villásreggelit a Gourmandban. (Akkor kaptam az ajándékkönyveket is!) Persze egy olyan napra sikerült a forró csokis és reggelis randit megbeszélnünk, amikor napok óta esett a hó és szép nagy hórakások álltak mindenfelé. Szóval félkómáson küzdöttem meg a hóbuckákkal a jó társaságért meg a finom reggeliért.

Illetve szintén Lorelle a hibás abban, hogy addig dicsérte a LINEAGE2 elnevezésű MMORPG-t, amíg fel nem regisztráltam (AniTiger-t meg AniTig3r-t :D) a Naia szerverre …aztán már csak azt vettem észre, hogy napi több óra elmegy arra, hogy küldetéseket teljesítek meg virtuális lényeket gyilkolok. Beszippantott, de legalább eltereli a figyelmemet.


Sajnos rohangálós, mindent intézős, adóbevallásos, mindenki elfoglalt, beteg és/vagy rohan típusú hónap ez a január, így nem nagyon tudtunk összeülni vagy beszélgetni másokkal. A családi energia kimerült a közös tévézésekben, de legalább béke van.
HAVI SIKER! Végre megvalósult a korábban eltervezett tervünk, miszerint MEGSZÁLLJUK a helyi nagykönyvtárat és társasozunk! Egy napra lefoglaltuk a könyvtár rejtett szakaszát és Honfoglalóztunk meg Scrabble-löztünk (Hogy írják-ragozzák?!), miután betoltunk 1-1 pizzát Jeffivel és Szimirzával. (Már tervezzük a második megszállást!)


Alan Rickman (1946-2016)

Engemet őszintén sokkolt a dolog, hogy elhunyt… főleg ilyen kevéssel a 70. születésnapja előtt. Igazán fantasztikus színész volt, imádtam őt – nem csak a filmjeit, de a vele készült interjúkat. Az egész személyiségét, a szerethető lényét. Igazából nem tudom már, hogy miben figyeltem fel rá. Vagy a Dogma című film Metatronjaként, vagy a Fújd, szárazra édes! című filmben a fodrász alakítása fogott meg. (Egyébként mind a két filmet csak ajánlani tudom, sőt az alábbiakat is.)

Nemrég az Értelem és érzelem Brandon ezredeseként láttam egy korábbi szerepében és nagyon szerettem, de az abszolút kedvencem tőle a Harry Potter sorozatbéli Perselus Piton alakítása. Az Igazából szerelem című, sok szálon futó, romantikus filmben szintén az egyik kedvencem volt az általa alakított kikacsingató, egykedvűnek látszó Főnökként. Tragikus, szomorú…

Az egyik kedvenc idézetem tőle.

A hónap dala ~ picit Rickman miatt is gondolom…

Billy Boyd: The Last Goodbye

Februári terveim:

- Saját – és könyvtári példányok kivégzése:




Mini-könyvklub Vegazussal és több más bloggerrel!

Helyzetjelentés

ELKEZDŐDÖTT a 3. fordulója a mini-könyvklubnak! És kapásból belenyúltunk a tutiba, ugyanis egy eléggé megosztó könyvet sikerült kifognunk! A januári könyv ~ Mark Lawrence: Tövisek Hercege volt.

Elég brutális, véres, sötét fantasy volt. Meglepődve vettem észre, hogy az elolvasása után a klubtagok valami könnyed, szerelmes, vicces regénybe kezdtek (én például egyből Jane Austen-ba :D).  A többiek ajánlóit most is a < közös oldalon > érhetitek el.

A februári könyv egy elég felkapott regény lesz: Sara Raasch: Hó mint hamu ~ Már nagyon kíváncsi vagyok rá!


A kapcsolódó bejegyzéseim a mini-könyvklub címke alatt elérhetőek!
❖❖❖❖❖
Könyvek és a blog -

15 könyvről írtam a hónapban és alkalomadtán a filmadaptációikról:

Reading is dreaming
by turkill
  1. Hogyan mondjam el neked...?! - párkapcsolati kibeszélőkönyv
  2. Jane Austen: Értelem és érzelem (könyv és filmek)
  3. Jenny Downham: Amíg élek (könyv és film)
  4. Andri Snaer Magnason: LoveStar
  5. Vavyan Fable: A pokol is elnyeli (Halkirálynő 0.)
  6. Kylie Scott: Lick - Taktus (Stage Dive 1.)
  7. On Sai: Calderon, avagy hullajelölt kerestetik (Calderon 1.)
  8. Mark Lawrence: Tövisek Hercege (A Széthullott Birodalom 1.)
  9. Abbi Glines: A végzetem (A végzetem 1.)
  10. Claudia Gabel és Cheryl Klam: Káprázat
  11. Jessica Park: Flat-Out Matt - Titkolni bolondulásig (Szeretni bolondulásig 1,5)
  12. Jeff Kinney: Rodrick a király (Egy ropi naplója 2.)
  13. Gayle Forman: Hová tűntél? (Ha maradnék 2.)
  14. Dan Wells: Ruins - Romok (Részlegesek 3.)
  15. Lois Lowry: A fiú (Az emlékek őre 4.) 

Csupán 4 db könyv önálló regény, az összes többi mind sorozatrész, szóval elkönyvelhetjük, hogy ez egy sorozatos hónap volt… Ráadásul 5 (igazából a 0. résszel együtt 6) könyv sorozatkezdő rész volt! Öröm az üremben, hogy három sorozattal végeztem is a hónapban: a Részlegesek-trilógiával, a Ha maradnék-Hová tűntél? duóval és Az emlékek őre tetralógiával. (Haladok én velük, csak lassan!)

A hónap jól telt, mert igazán élvezetes regények jöttek sorba, hiába volt szomorú vagy brutális némelyik. Akadt a hónapban képSregény, disztópia, romantikus történet, de virtuális valósággal és durva jövőképekkel operáló regények is voltak.

A TOP1 kedvencem abszolút a CALDERON volt, tegnap már el is kezdtem a második részét. Azt hiszem, más átütő élményem nem volt a hónapban. Jók voltak ugyan, de nem TOP-számot érdemlők.

Egyéb bejegyzéseim: 1 book tag, 1 könyvklubos bejegyzés és 2 ünnepi poszt. –

❖❖❖❖❖
Jó olvasást! Köszönöm a figyelmet!
A képek némelyike SAJÁT vagy saját szerkesztés! 
A többi meg a Pinterest tábláimról van.
❖❖❖❖❖

2 megjegyzés:

  1. Sajnálom, hogy ennyi rossz dolog történt veled! :( Én mégis arra biztatnálak, hogy próbáld meg a jó oldalát nézni a dolgoknak: most mindent kicserélsz, jól fognak működni és sokáig nem lesz velük bajod :) Alan Rickman halála pedig szerintem mindenkit megrázott, sokan szerettük (és szeretjük) Őt.
    Egyébként a mini-könyvklub első könyve után tényleg eléggé sokan kezdtek bele valami vidámabb témáról szóló történetbe... :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, igyekszem pozitívan hozzáállni, de még nem jutott eszembe, hogy most akkor minden jó lesz egy ideig. :)) Azért innen belenézve abszolút más a dolog fekvése. :D

      Törlés