2016. február 29., hétfő



Havi összefoglaló - 2. fejezet: FEBRUÁR

(Ezt a rovatot a „havi összesítő” címke alatt lehet megtalálni.)

Jön a tavasz és alig van időm… írni. Ugyanis az olvasni szerető ember, bármilyen helyzetben tud olvasni: parkolóban várva, tüdőszűrőben dekkolva, állatorvosnál állva, fodrásznál ülve, beteg kutyus mellé kucorodva és neki felolvasva, vagy akár teljes harci díszben, indulás előtt az ágy szélén ülve… Kábé így nézett ki a hónapom. Mindenhol, mindenkire várni… néha elázva, néha elfújva, néha a naptól hunyorogva. 

Jön a tavasz és ki tudja, mit hoz. Mármint a bogarakon kívül… Lehet, hogy a Hó mint hamu kapcsán, de ismét arra jutottam, hogy kell nekem egy olyan hely, ahol folyton Tél van és nincsenek bogarak… Az eső meg havas vagy egyszerűen hó. :)

Szerettem a februárt, mert tökéletes volt arra, hogy esténként a paplan alá kucorodva teázzak és olvasgassak (igen, ezért se nagyon voltak este bepótolva a napközben elhalasztott posztok). Komolyan hiányozni fog a Torkos Csütörtökkel, a könyvtárban Honfoglalózással, a moziban röhögéssel, a kutyusnak felolvasással és a folytonos agyonázásokkal együtt. Nem tudom, kinek, hogyan telt a februárja, de az enyém szuper volt és örülök ennek a +1 napnak!

 (A folytatáshoz olvass tovább! ⇩⇩⇩)

❖❖❖❖❖
Mi történt 2016 februárjában?
❖❖❖❖❖
Személyes kitérő –

Én és a könyvek - bevallásom következik. Ebben a hónapban 6 példánnyal növekedett a családi polclakók száma. Megvettem az idei első könyvemet, megérkezett két nyereménykönyvem, anyum vett a közösbe két regényt és a nagymamám nyert egy könyvet, ami az ő polcán landolt, de tuti kölcsönkapom majd! :) (De komolyan, március 1-e lesz holnap és még egy könyvet vettem csak 2016-ban! Nagyon büszke vagyok magamra! *vállveregetés*)

Vásároltak
 
Már szemeztem egy ideje a Libri kiadó által forgalmazott James Frey: Endgame – Toborzással, de egy akció és a folytatás kiadásának a híre vett rá végül a beruházásra. (Ki szereti a félbehagyott sorozatokat? Én nem.) Szóval 999 Ft-ért beszereztem a Booklineról.
Anyum vett a bolhapiacon két könyvet. A Fable könyvünk már romokban, így vett egy kevésbé romos példányt belőle: Vavyan Fable: My fair lord és mivel nem emlékezett, hogy megvan-e nekem, így felmarkolta őt is: Jane Austen: Értelem és érzelem.

Nyeremények

A Nagyim nyerte BTK-n a következő könyvet: Elizabeth Berg: Sorsok szőttese. Simán elsumákolta kiérkezésig, hogy aztán virulva villoghasson vele! Annyira gyönyörű, hogy el fogom kérni tőle elolvasni.
Nekem is megérkezett egy decemberi BTK nyereménykönyvem: Colleen Hoover: This Girl – Ez a lány. Az első részt olvastam, a másodikkal megleptem magam adventkor ugye, szóval folytatom a Szívcsapás sztorit (aminek az első részéről már írtam itt).
A Könyvjelzőblogon nyertem – már 2016-ban egy gyönyörűszép borítójú WOW könyvet: B. N. Toler: Lélekvesztők!


Más érdekeltségek –

A decemberi-januári pechszériám szerencsére elmúlt a januárral együtt, szóval minden szép és happy felém. Eléggé mozgalmas hónapom volt – jövés-menés és várakozás közben rengeteg időm volt olvasni, ám annál kevesebb időm volt írni a blogra! Talán most produkáltam a legkevesebb könyves posztot havi szinten eddig…

1-én hajvágás volt – anyut kísértem el, de elirigyeltem, és poénból azt mondtam, hogy legszívesebben levágatnám a hajamat. Ekkor a fodrász csajszi közölte, hogy ő ráér… Kapva kaptam az alkalmon és nagyon állat lett! Jelenleg hátul nyakszirtig és a hajam, elől pedig minimum 5 centivel áll alá lógós. (Vagyis előre egyre hosszabb, szépen fokozatosan. És vörös… vagy vörösesbarna… mert megint befestettem. :))

Sok volt a hónapban az… ÁLLÁSINTERJÚ. Igazából 2-án volt az első, és épp akkor hívtak be, amikor a fodrászhoz ballagtunk… ezért is juthatott eszembe a változatás – 10-20 centi hajnak intettem pápát.

8-án moziba mentünk! Szimirza és Jeffi társaságában néztem meg a A fekete ötven árnyalatát! Anyám, borogass! Az a film! Nagyon idióta volt, pedig bírom a Wayansok agylövéseit. A legkiborítóbb nem is a túl obszcén mozi volt, hanem az, hogy KÉT 12 ÉV ALATTI gyereket beengedtek a szüleikkel ERRE A FILMRE?! Voltunk kb. 10-en, szóval megértem, hogy kellett annak a két jegynek az ára is, de borzasztó élmény volt, mert én szégyelltem magam az ő szüleik helyett (akik egyébként hangosan visítva röhögtek a hatalmas vásznon röpködő farkakon és dugós poénokon…).

Volt névnapi ünneplés könyvtári társasozással karöltve Jeffivel. Pár napra rá egy régi barátnőm új lakhelyén traccs partiztunk (és megismerkedtem a nagy Ő-jével).

A könyvtárban nem is tudom, hogy hányszor voltam összesen, de összejött 3 olyan egymást követő nap (23-24-25), amikor mindig más társasággal, mindig más ügyben mentem. Hozzá kell tennem, hogy csakúgy dumálgatni Jeffivel is be tudok szabadulni… No Comment. :)

…ÉS megérkeztek a tavalyi KÖNYVMOLY PÁRBAJos díjaim! Úristen, komolyan pattogtam, amikor kibontottam a csomagot! Kitettek magukért a szervezők, pedig nem is sejthették, hogy a könyvjelzőkön kívül gyűjtöm a kitűzőket és a kupákat is! :D


A hónap végére tervezett, családi ráckevei kiruccanás a kutyusom betegsége miatt eltolódott „valamikorra”. Az elmúlt néhány állatorvoshoz járással telt… de tegnapra már virult a kis dög. 

29-én pedig Jeffi szólt, hogy megérkezett az ebayről rendelt egyik könyvjelző adagom (ugyanis továbbra is ő az Ebay-es Elosztóm :)), szóval beugrottam értük. Már ajándékoztam el belőle (és valószínűleg még fogok is), de az én részemet megmutatom. Cuki, pici, aranyszínű könyvjelzők.

A kép saját, a könyv pedig a Neptunus fia.
Őt kaptam fel illusztrációnak. :D :D
A hónap dala ~ Ocho Macho - Jó nekem

  
Márciusi terveim:
- Saját – és könyvtári példányok kivégzése:

Peter Lerangis: A kardtolvaj (+ a többi része, jó lenne végigvinni a szériát 1-2 hónapon belül)


Mini-könyvklub Vegazussal és több más bloggerrel!

Helyzetjelentés

Folytatódik a mini-könyvklub 3. fordulója és úgy néz ki, hogy hiába van túlajnározva a második választásunk, ismét megoszlik a társaság! A februári könyv ~ Sara Raasch: Hó mint hamu volt.

Cuki high-fantasy, leigázott néppel, varázslattal, menekültekkel, árulással és egy frankónak nem mondható szerelmi háromszöggel.  A többiek ajánlóit most is a < közös oldalon > érhetitek el.

A következő könyv egy kortárs magyar fantasy lesz: Kleinheincz Csilla: Ólomerdő
~ Alig várom!


A kapcsolódó bejegyzéseim a mini-könyvklub címke alatt elérhetőek!
❖❖❖❖❖
Könyvek és a blog -
9 könyvről írtam a hónapban: 
  1. Stephen King: Cujo
  2. Daniel Keyes: Virágot Algernonnak
  3. Rachel Cohn - David Levithan: Dash és Lily - Kihívások könyve
  4. Rachel Cohn - David Levithan: Nick és Norah végtelen éjszakája (könyv és film)
  5. Carrie Ryan: Kezek és Fogak Erdeje (Kezek és Fogak Erdeje 1.)
  6. Sara Raasch: Hó mint hamu (Hó mint hamu 1.)
  7. Leiner Laura: Késtél (Bexi 1.)
  8. Leiner Laura: Hullócsillag (Bexi 2.)
  9. On Sai: Calderon, avagy felségáruláshoz bricsesz dukál (Calderon 2.) 

Azt hiszem, talán ez a hónap volt az, amikor a legkevesebb könyves posztot készítettem. Elképesztő, hogy mennyire nem volt hangulatom géphez ülni. Sajnálom!
Bezzeg az olvasás? Az nagyon ment! Ebben a hónapban TÉNYLEGESEN befejeztem 2 db januárban megkezdett könyvet, elolvastam 4 mesekönyvet, 1 angol novellagyűjtemény (Neil Gaiman bácsitól), 3 képregényt, 4 mangát, 11 regényt… ez összesen… sok és még 3 olvasmányom folyamatban van melléjük. Igyekszem bepótolni az elmaradt bejegyzéseket. :))

Azért a meg nem írt értékelések nélkül is érdekes hónapot zár a blog, ugyanis voltak zombik, űrhajók, sztárcsináló műsorok, leigázott birodalmak, IQ növeléssel foglalkozó klasszikusok, de horror is akadt, sőt romantikus regény is volt. Volt önálló regény is, sorozat kezdő kötet és folytatásokat is hoztam. Nem rossz, elég változatos hónap volt a február.

A TOP1 kedvencem abszolút a hónapban Dash & Lily – Kihívások könyve volt, de a TOP2 Calderon volt (igazán folytatódhatna már a sorozat!). A TOP3-at illetően elég bizonytalan vagyok, mert nem lett 5 csillagos, de mégis élvezetes volt és egyből folytatni akartam a sztorit, amint letettem az első könyvet és már előjegyeztem a harmadikat. TOP3 Bexi 1. – Késés!

Egyéb bejegyzéseim: 2 book tag, 1 mozizós bejegyzés és 2 db megjelenéses- nyáladzásos poszt. – 

❖❖❖❖❖
Jó olvasást! Köszönöm a figyelmet!
A képek némelyike SAJÁT vagy saját szerkesztés! 
A többi meg a Pinterest tábláimról van.

❖❖❖❖❖

3 megjegyzés:

  1. De durva, hogy a kisgyerekeikkel mentek az anyukák mozizni!!! :-O Engem is zavart volna egy ilyen obszcén filmen, ha gyerekeket látok. :S

    Amiket a tervek alatt felsoroltál, gondolom a márciusi terveid, ugye?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azok, köszönöm, hogy szóltál! :))

      Igen, pedig ettől eltekintve tök jól szórakoztunk.. Mondjuk nagyon értelmes család volt, akik szerint "Az ötödik hullám", amit megnéztek (vagy szeretnének?) egy "igazi katasztrófafilm a javából".

      Törlés