2016. március 8., kedd



AniTiger – Bárcsak... Book Tag


Bárcsak folytatnák már ezt (meg azt meg amazt) a sorozatot! Bárcsak a külföldi borítót vettük volna át! Óh, mit nem adnék, ha olvashatnék még valamit ebben a fandomban / világban! Bárcsak írt volna hozzá az írója egy folytatást… avagy bárcsak tudomásul vette volna, hogy ez csak és kizárólag önálló regényként működhet.

Van olyan könyvmoly, akinek sosem fordultak meg ilyen gondolatok a fejében egy-egy könyv kapcsán? Én jó néhány éve jártam úgy, hogy befejeződött a kedvenc sorozatom, megjelent mind a hét része, és hirtelen üres lett a kis világom. A koromhoz mérve túl nagy volt a bánatom, hogy már nem kellett visszaszámolnom a hónapokat a következő Harry Potter rész megjelenéséig – hiszen mi másról is lehetne szó, mint a Harry Potter könyvekről?! -, szóval kerestem, kutattam és végül rátaláltam a fanfictionökre! (Fanfiction: rajongói továbbírás, átírás vagy a létező fandom szereplőinek/ helyszíneinek / stb., felhasználása egy saját történethez. Műbolygató tevékenység.) 

Engemet a Merengő nevezetű (jobbára) HP fanfices oldal tartott fent, imádtam – volt, hogy hónapokig nem is néztem normális regény felé, csak bújtam a magyar amatőr írók írásait meg fordításait. :) Nem voltam mindenevőnek nevezhető, mert rákattantam egy adott fandomra / világra.

A TAGET a Könyvillat nevezetű blogon találtam és szépen le is nyúltam onna. 
A bloggerina kitöltését < ITT > olvashatjátok!
❖❖❖❖❖
1. Bárcsak kapott volna folytatást!



Nyilván nem vagyok túl népszerű ezzel a választással, hiszen egyszerr túl bonyolult és nagyon túlhypeolt műről van szó, de… annyira vissza szeretnék menni a cirkuszba! Érdekel, hogy mi lesz ikrekkel, mi lesz a fával, minden érdekel.

és bárcsak magyarul folytatták volna a kiadását ennek:

Kilóg a Lazi profiljából, de valami zseniális zombis regény, a szívem megszakadt a folytatásért, amikor olvastam.

2. Bárcsak lenne egy spin-off sorozata!


Oké, tegye fel a kezét, aki biztos volt abban, hogy mást mondok. Mi? Senki? Hé, te ott a hátsó sorban, olvasod te rendesen a blogomat?


Őszintén mondhatom, hogy hatalmasat dobbant a szívem, amikor Rowling bejelentette, hogy OKÉ, skacok, akkor itt van ez a színpadi cucc, DE LESZ BELŐLE KÖNYV! A 8. HP könyv!

*öröm meg happy meg ünneplés a Mágiaügyi Minisztérium előtt*

Aztán…
pofára…
ejtett…

A SzíniElőadáS SZÖVEGKÖNYVE? Neeeeeeeeeee. (LINK a cikkhez)

*szájhabzás és tüntetés a könyv ellen meg a Manók jogaiért, ha már úgyis ott vagyunk…*

Meg amúgy is, kedves kedvenc írónőm, J.K. Rowling, ha már úgyis HP sztorit írnál, akkor írjál nekem egy TEKERGŐS-trilógiát! Köszönöm!


3. Bárcsak több könyvet írna!

Ernest Cline


A Ready Player One című könyvét imádtam, az Armada itt áll a polcomon és nincs több könyve egy nevetséges 48 oldalas (önéletrajzi?!) képeskönyvön kívül. Elvinném egy szigetre minden retro cuccal és ott hagynám, amíg nem ír még vagy nyolc új regényt nekem…

(Ha valaha eltűnik a pasi, akkor nem én voltam. Ezt most szögezzük le! :)))

4. Bárcsak ne vele jött volna össze!

Nincs kifejezetten olyan, hogy valamely páros kiverte volna nálam a biztosítékot. Nem mondom, hogy Harry Potter mellé nem éppen AZT a leányt képzeltem el, de már feldolgoztam ezt a traumát. (Nem, a mai napig nem dolgoztam fel, de hagyjuk. :’D A jobb napokon tudom, hogy már a kezdetek kezdetétől várható volt.)

5. Bárcsak máshogy ért volna véget!



Sok-sok ilyen könyv van, mert elégedetlenkedő típus vagyok, de egyedül ez volt az a könyv, ami… kiborított. 694 oldalon átrágom magam és……..?! Imádom az egészet, valami fantasztikus ötrészes trilógia, tele szerethető szereplőkkel és idióta helyzetekkel meg vogon verssel, de a vége nem az igazi.

6. Bárcsak film készülne belőle!

Huh, ez nagyon „vigyázz, mit kívánsz”-dolog nálam. Arra gondoltam, hogy akkor fogok nekiállni Cassandra Clare – A végzet ereklyéi sorozatának, amikor lesz belőle film. Lett film, hagyjuk. Azt kívántam, bár lenne inkább egy jó sorozat a rossz film helyett, erre milyen sorozatot kaptunk? Bele se bírtam nézni, már a castingnál felsírtam…
Szóval: nem szeretnék erre válaszolni.

(Pedig sok van, amit szeretnék, ha filmesítenének: Ready Player One, < / Harmónia >, Szörnyen Titkos Részleg, Alaska nyomában, Mocskos meló)

7. Bárcsak sorozat készülne belőle!

Lásd az előző válaszomat.
(Ha válaszolnék erre a sorozatos kérdésre, akkor a Gombnyomásra könyveket mondanám amúgy.)

8. Bárcsak egy szemszögből íródott volna!

Soha. De. Soha. Az. Életben. Nem. Gondolta. Soha. Ezt. Egy. Könyvről. Sem!
Komolyan egyetlen alkalomra se emlékszem, amikor arra vágytam volna, hogy bár csak egyedül Manci szemszögéből olvashatnám ezt a könyvet! Szeretem a váltott nézőpontokat.

9. Bárcsak megváltoztatnák a borítóját!



Nem tetszik ez a fekete magassarkús + kötözés kombó. Egy pár vörös tűsarkú, aminek a sarkai egy ezüstszínű bilincsben vannak vagy egy darab vörös tűsarkú, ami egy vörös mobilon áll – sokkal jobb lenne. Mivel megszűnt a kiadó, tuti bukott az újrakiadás, de akkor is.

10. Bárcsak megtartották volna az eredeti borítót!


Macskaimádó vagyok, tehát egy cicás borító ellen nem fogok ágálni, ráadásul ez kifejezetten tetszik. Ám annyira gyönyörű az eredeti borító, hogy imádnám őt is a polcomon tudni teljes szépségében!

11. Bárcsak ne is folytatódott volna!

Főleg mangákkal vagyok úgy, hogy „Hová húzzák már?” Két fő ilyen mangám / animém van: a Naruto és a Bleach. Sajnálom, de totál ideges voltam és abbahagytam őket… párszáz fejezet / kötet után.

A tag szabadon vihető, ahogy általában!

❖❖❖❖❖
Jó olvasást! Köszönöm a figyelmet!
❖❖❖❖❖


11 megjegyzés:

  1. Azt ugye tudod, hogy ha a vörös tűsarkú sarkai bilincsben vannak, akkor elég egy lépés és máris kilépett a bilincsből? :) Ilyen szempotból szerintem a kötés jobb, vagy akkor a bokái fölött a lába lehetne bilincsben, ha ragaszkodsz hozzá. :)

    A HP 8-at akkor el se fogod olvasni?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, de a könyvhöz az illik, mert abban a csaj adja fel a bilincset... :) (Fizetett domina & író a főszereplő.)

      HP8 - nem tudom. Folyamatosan meggondolom magam; elkéne olvasni, mert szeretem a HP-világot, de közben nem annyira érdekel, holott ugye hivatalos folytatásnak számít... és így tovább, jár az agyam. :D

      Törlés
    2. Jaa, nem tudtam! :) Akkor tényleg jobban illenne egy ilyen kép.

      Amikor iskolában kellett kötelezőként drámákat olvasni, az általában nem volt rossz. Ebből kiindulva szerintem ez is jó lehet. Persze biztos nagyon furcsa, hogy ennyire más a stlíusa, mint a korábbi köteteknek.

      Törlés
    3. Vagy akkor azt tudnám még elképzelni (a képre visszatérve), hogy fél lábon áll a csaj, és a másik lábát hátrahajlította, így a tűsarok ferdén felfelé áll (remélem, eddig érted :D ), és arra lehetne ráakasztva a bilincs, tehát lógna erről a tűsarkáról. Persze most is csak a lába látszana a nőnek. Mit szólsz? :)

      Törlés
    4. TeTSZIK ez az ötlet! :D Épp annyira lenne dögös, hogy felhívja magára az ember figyelmét.

      Amúgy nem a drámákkal van bajom, hanem beleéltem magam a könyvbe. :) Tudom, a saját idiótaságom, de így jártam... (Persze tuti rásegít, hogy nem vagyok elájulva az új generációtól - azoknak a fanficjeiből is csak keveset olvastam el, hátha... -, sokkal jobban érdekel az eredeti sztori előtti idők története. Fiatal Piton/Snape, a Tekergők, Lily & Petunia, Dumbledore-ék.

      Csak közben meg piszkál, hogy HP, szóval csak jó lehet... :D

      Törlés
  2. Örülök, hogy tetszik! :) Szerintem is szexi lenne. De ez valóban csak piros színű tűsarkúval ütne.

    Ja igen, el is felejtettem, hogy az új könyv az új generációról szól... hát teljesen megértem, hogy az előzmények jobban érdekelnének, de ki tudja... talán miközben olvasnád, annyira megtetszene, hogy már ezeknek a szereplőknek is ugyanannyira érdekelne a további sorsa! Ez csak akkor derül ki, ha belevágsz. :P

    VálaszTörlés
  3. A HP spin-offot erősen támogatom én is, de én a Weasley családról (főleg az ikrekről) olvasnék szívesen. :)

    VálaszTörlés
  4. Én is macskaimádó vagyok. :)

    VálaszTörlés
  5. Hehehe, örülök, hogy nem én vagyok az egyetlen, aki megőrül a Ginny-Harry párostól :D
    (bár szerintem, ha Rowling is alaposan átgondolta volna, ő se menne hozzá egy olyan pasihoz, aki lefekszik aludni, míg a leendő neje éppen kisírja a szemét a bátyja holtteste felett :/ nagyon nem gondolta ő ezt már át, lihegett a nyakán a fél világ, hogy fejezze már be, összecsapta...)

    Én se szeretem a csak egy szemszögű könyveket - mondom úgy, hogy a HP sorozat ugyebár az csak Harry szemével mutatja a dolgokat :)))

    VálaszTörlés
  6. ja, és én Merengő spin off-ot szeretnék, meg Hogwarts: A History könyvet <3 ez utóbbit nagyon-nagyon

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Óóó, azt én is szeretném. Nagyon-nagyon! Valami könnyű olvasmánynak, unaloműzőnek, mint Hermione. :))

      Törlés