2016. március 26., szombat



AniTiger – Húsvéti Könyves és Filmes Tag


Kellemes Húsvéti Ünnepeket Kívánok Mindenkinek!

Azt hiszem, hogy nincs mit ragozni a fenti jókívánságon. A taget találtam és kitöltöttem, a magyarázat helyére pedig csak egy humoros locsolóverset biggyesztenék:

Én ma már nem teszek-veszek.
Egész nap csak sonkát eszek.
Nyuszikával piálgatok.
Áldott Húsvétot kívánok!

A TAGET Mark The Booker oldaláról nyúltam. Az ő kitöltését < ITT > olvashatjátok!

❖❖❖❖❖

Nyuszi - Egy könyv/film, ami bárcsak sokszorozódna (lenne folytatása)




Persze felmerül a probléma, hogy érdemes-e mindent folytatni / sorozattá tenni, aminek nem igazán vagyok a híve, mert gyakran előfordul, hogy a rosszul megírt / kitalált folytatás miatt rossz szájízzel gondolok az első részre…
Nem tudom, hogy mennyire örülnék annak, ha a fent említett két történetnek bejelentenék a folytatását. (Lehet elvonulnék sírni a fikusz mögé a sarokba!)

Tojás - Egy könyv/film, ami meglepett





Egyazon érem két oldala ez a történet, mert nem hittem volna, hogy ennyire meg fog tetszeni a könyv – oda meg vissza vagyok az Árnyvadász világtól! Komolyan, már az első rész olvasása közben berendeltem az 5. részig a folytatásokat a KMK-tól! -, ahogy aztán nem hittem volna, hogy nem fog tetszeni a filmadaptáció… és annyira unszimpatikusak lesznek a várva várt sorozat színészei, hogy neki SE állok a sorozatnak!

Tojásvadászat - Egy könyv, amit nehezen szereztél meg /Egy film, aminél nehezen jutottál el oda, hogy megnézd.

Könyv? - Daniel Keyes: Virágot Algernonnak ~ Alig több, mint két évet várt arra, hogy végre nekiálljak! Szomorú, szomorú, mert egyébként fantasztikus könyv.


Film? - Hős6os (2014) ~ Valahogy 2015 őszére jutottam el odáig, hogy na most már végre tényleg megnézem magamnak ezt a mesét! Pedig a trailer után úgy volt, hogy a moziban megnézem…


Bárány - Egy gyerek könyv/film, amit nagyon szeretsz.

Könyv? - Bosnyák Viktória: Tündérboszorkány (meg az egész trilógia)




Persze ezek top secret infók rólam, ahogy az is, hogy döglök a gyerek filmekért és -könyvekért! ;) Senki nem sejtette…. (Az öt legenda (Rise of the Guardians) könyvsorozatért meg szép csendben megszakad a szívem, hogy nincsenek magyarul...)

 Tavasz - Egy könyvborító/film, ami a tavaszt idézi fel benned





Oké, oké. Aki nem tudta eddig, most értesülhet arról, hogy nekem a Mamma Mia! évente minimum ötször megnézős film és ebből kettő tavaszi megnézés általában, ezért is jut eszembe a tavaszról ez a film. Yepp, nem szólnék be… :D

Jézus - Egy vallásos/spirituális könyv/film, amit szeretsz





Szeretem a „minden mindennel összefügg” témájú történeteket! Nézni talán jobban is, mint olvasni… Esetleg még ide tudnám sorolni Dan Brown – Robert Langdon sorozatát mind könyv, mind film ügyileg, de az már nagyon erőltetett lenne.

Feltámadás - Egy könyv/film olyan szerzőtől/rendezőtől, aki már elhunyt.


Film? – Hú, nagyon kevés rendezőt ismerek (és szeretek), de ők mind élnek. Régen - fiatalon - szerettem Alfred Hitchcock - MADARAK című filmjét.


A tag szabadon vihető, ahogy általában!
❖❖❖❖❖
Jó locsolkodást! Köszönöm a figyelmet!
❖❖❖❖❖


3 megjegyzés:

  1. Nem is tudtam, hogy az Öt legendához van könyvsorozat! És melyik volt előbb, a könyv, vagy a film?

    A Mamma Mia-hoz akkor csak annyit, hogy van-e még olyan másik film, amit évente ötször megnézel?

    Neked is kellemes Húsvétot! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! Bezárkóztunk, meglesz. ;)

      Évente sokszornézős? Van egy pár... Eredet, Szemfényvesztők, A tökéletes trükk, Zombieland, Igazából szerelem, X-men-filmek, Nagy hal....
      Óh és egy, amit már kitárgyaltunk: A Jane Austen könyvklub ~ ez is tipikusan évente 4-5 alkalommal megnézett film. :D

      Az öt legenda: a könyv volt előbb, bár nem sokkal, inkább az alapgondolata a meseregény-sorozatnak, de folyamatosan jönnek a könyvek még 2016-ban is. Csak ezek ilyen soha le nem értékelt ~4300-6000 Ft-os mesekönyvecskék, szóval nincs "kedvem" beszerezni. ;)

      Linkek:
      http://moly.hu/sorozatok/the-guardians-2
      https://www.goodreads.com/series/70839-the-guardians
      Az író meg az árai: http://www.bookdepository.com/author/William-Joyce (Fincsi, mi? :D)

      Törlés
  2. Hű, ezek tényleg drágák... de milyen sok könyve van. :)

    Én nem tudnék ilyen sűrűn megnézni egy filmet. Jobb szeretek inkább újakat felfedezni, és a kedvenceimet is csak pár évente egyszer megnézni. Attól tartok elunnám őket, ha többször nézném.

    VálaszTörlés