2016. december 3., szombat



Anne L. Green: Viharos érzelmek


 Köszönet a recenziós példányért az írónőnek és az Álomgyár kiadónak!


– Vagy rendszeresíthetnénk is – olyan természetességgel mondta, hogy nem akartam hinni a fülemnek.
– Mit? – kérdeztem döbbenten.
– Ha szeretnéd, ott és akkor leszek a tied, ahol és amikor csak akarod.
Bénultan, hitetlenkedve meredtem rá.
– Ezt vegyük úgy, hogy meg sem hallottam.


Fülszöveg:
Szenvedély ​​nélkül lehet élni, de vajon érdemes?
Jason Scott az FBI kommandós alakulatának tagjaként élte nem éppen hétköznapi életét. Egy napon azonban, egy balul elsült akció után, minden a darabjaira hullik körülötte. Létezésének új értelmet keresve elvállalja egy befolyásos szenátor lányának védelmét, ám hamar rá kell döbbennie, hogy nem kell a csatatérre lépnie, hogy kemény küzdelmeket éljen át.
A szépséges és lázadó Nina legfőbb szórakozása testőrei megleckéztetése. Mindennapi csatározásaik ellenére mindketten érzik, hogy lassan feltámad bennük az egymás iránti fékezhetetlen vágy, míg végül a lány egyszer csak meglátja a felszín alatt rejtőző valódi Jasont, és ráébred, hogy ő sokkal több mint egy testőr.
Heves ellenállásuk dacára hatalmába keríti őket a szerelem. A sors azonban újra és újra próbára teszi őket: támadások, ármányok, sötét titkok kereszttüzében rá kell ébredniük: a szerelemben nincs megalkuvás. Vajon mindkettőjük vonzalmát csak a szenvedély mozgatja? Vajon van jövője a szerelemnek a múlt árnyékában?

Könyv információk:

Eredeti megjelenés éve: 2016

Álomgyár, 2016
496 oldal · puhatáblás ·
ISBN: 9786155596629
Megvásárolható ITT:
(Az értékeléshez olvass tovább!     )

Miért olvastam el?
Régóta terveztem az írónőtől olvasni, mondhatni ez a regénye kapóra jött. Szeretem a testőr-gazdag leány love storykat!

Szerintem

Igazi érzelmi hullámvasút volt – így foglalnám össze, hogy mit éreztem a könyv elolvasása közben és után. Elképesztő, hogy mennyi érzelmet képes kiváltani az olvasóból egy sima romantikus történet… persze jóval több volt egy egyszerű „lávsztorinál”. 

A szereplők folyamatosan változnak, fejlődnek és a személyiségüknek mind újabb árnyalataival találkozunk, ahogy megy a történet. Nina az alattomos dögből egy kitartó nővé vált a szememben, míg Jasonben, akit az elejétől kezdve imádtam, borzasztó nagyot csalódtam. Nagyon eltérő módon reagáltak egy történésre, itt éreztem igazán, hogy mennyire nem egysíkúak a karakterek, hogy mennyire jól árnyalja az emberi jellemet az írónő. És nagyon jól játszik az olvasó érzéseivel is… Volt egy fejezet (az utolsó előtti), ahol szerintem végig nem vettem levegőt!
(SPOILER)
Talán sokkot kaptam? Tuti, hogy sokkot kaptam egy MARHÁRA nem várt fordulattól, ami… döbbenetes és szomorú volt. Nagyon megérintett ez a „Mi lett volna, ha…” –fejezet. Abszolút elhittem, hogy TÉNYLEG megtörténik.
(Spoiler vége!)

Jócskán erotikus…

…de még mennyire! Úgy éreztem, mintha valamelyik kedvencem (Laurell K. Hamilton vagy J. R. Ward) irományát olvastam volna, abszolút hozta azt a stílust, azt a típusú fülledt erotikát.


Összességében

Egy nagyon összetett könyvről van szó. Alapvetőn két ember egymásra találásáról szól, tele van drámával és megrázó fordulatokkal, miközben erotika is akad benne bőven. Nem egy kiszámítható történet, alaposan sikerült meglepnie nem egyszer, nem kétszer… Imádtam a váltott szemszöget, a regény stílusát és a bonyodalmakat is. A fülszöveg alapján gondoltam, hogy jó lesz, de nem gondoltam, hogy ennyire!
Érződik rajta, hogy nem egy elsőkönyves író regénye, de ez nem von le az értékéből. (Inkább hozzáad, hiszen már tudom is, mi a következő regényem az írónőtől. ® Eltitkolt múlt)

Kedvenc karakter: Jason Scott - Odáig voltam a pacákért, majdnem mindig.

Értékelés: 5

A főbb szereplőkről röviden...

Szerettem, hogy bár az írónő magyar, a könyvben szereplő nevek  és helyszínek nem azok. Egyszerűen nem lett volna ugyanaz a sztori Gyuszival és Katikával. (Mindkét ilyen nevű barátomtól elnézést kérek, hogy hirtelen ők jutottak eszembe. Rosszkor írtatok rám Messengeren… :P)

Jason Scott – 
(A képen Taylor Kitsch.)
Volt kommandós, akit lelki válságba juttatott, hogy csapdába csalták a csapatát és mindenki meghalt, őt kivéve. Egy nap találkozik a bevásárlóközpontban egy dögös, titokzatos vel… nem sokkal később elvállalja a Davis szenátor lányának a védelmét, aki nem más, mint Ő és kiderül róla, hogy privátban megdöbbentően gyerekes és elkényeztetett.

Nina Davis – 
(A képen random hajmodell.)
Borzasztóan utáltam a történet elején Ninát, mert egy figyelemért kuncsorgó idiótának éreztem, aki buta diliboltos kellékekkel igyekszik felhívni magára az apja és Jason figyelmét. Nem éreztem úgy, hogy bármilyen mélysége lenne a karakternek, de engemet átvert a buta liba szereppel és megdöbbentett, hogy a könyv vége felé mennyire összeszedett és milyen erős…

Davis szenátor - Sok szerethető szereplővel találkoztam és jó párszor előfordult, hogy megváltozott a kezdeti negatív vagy pozitív véleményem időlegesen vagy végérvényesen egy-egy karakterről. Persze nem minden esetben szélsőséges a változás – például a szenátort eléggé gyűlöltem a könyv elején, a végére is csak elfogadtam őt. Undorító a stílusa és a hozzáállása mindenhez, íme, az egyik „kedvencem” tőle: 

„– (…) A házasság csak egy üzlet: a férfi házassággal fizet a szexért, a nő szexszel fizet a házasságért, és mindenki elégedett.”


Bájos emberke, nagyon sokszor forrt fel tőle az agyvizem… ahogy egyébként Nina nővérétől, Nadintól is, akit szívesen elástam volna…

Zene a könyvben: Savage Garden - Truly Madly Deeply

Ajánlom, ha…
…szereted az erotikus-romantikus könyveket, amikben komolyabb témák és tragédiák el előtérbe kerülnek; …kedveled a humoros történeteket; …bírod a váltott szemszögben elmesélt sztorikat.

Nem ajánlom, ha… nem kedveled a nem szimplán romantikus regényeket; …szereted az egy nézőpontú regényeket; …nem bírod az erőszakot és a szenvedést, (mert minimálisan ugyan, de van benne).

Kedvcsináló idézetek:
– Jaj, Nina, te a tündérmesékben élsz; az igaz, el nem múló szerelem csak azokban létezik. A valóság ennél sokkal bonyolultabb.
– Oh, értem én. Megmondod a szívednek, a gyomorremegésednek meg a lábelgyengülésednek, hogy bocsi, most épp nem aktuális.
– Nos, választhatsz – kezdtem bele a mondandómba, de amikor megláttam a döbbenetet az arcán, elkacagtam magam.
– Most nagyon vicces arcot vágsz – vetettem oda.
– Mire számítottál – válaszolt dühösen. – Itt hagysz engem feltüzelve, majd idehozod a kotongyűjteményed, hogy válasszak? Szerinted ez mennyire romantikus? – ingatta a fejét.
Elkapott a nevetőgörcs, mire sértődött arccal elkezdett összeszedelőzködni.
– Bunkó! – közölte felháborodva, és felpattant az ágyból.
– Mit adhatnék én neked, Nina?
– Önmagadat, nekem nem kell ennél több. Olyan rövid az élet, ne pazaroljuk tovább az időt.
– Nem is ismerjük egymást igazán. Mi van, ha nem működik majd? Te tényleg felégetnél minden hidat?
– Nincs mit kockáztatnom. Csak nézd meg az életem. Nekem te vagy a jövő.

♡ ♡ ♡ ♡ ♡
A képek a Pinterest táblámról származnak:  Viharos érzelmek
♡ ♡ ♡ ♡ ♡

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése