2016. december 18., vasárnap



AniTiger & a Karácsonyi Projekthét 2016



Idén sok mindenbe vágtam bele és a „Mondjunk IGEN-t mindenre, amit az Élet kínál!” - hozzáállásomon igyekszem az év vége felé sem változtatni. Pár hete az egyik molytársam rákérdezett, hogy van-e kedvem részt venni a Karácsonyi Projekthétben és egyből rábólintottam: Dehogy nincs!
A lényeg az, hogy közösen karácsonyi dolgokat posztolgatunk december 16-tól 26-ig (bővített hét :D), a bejegyzéseink végén jelöljük a többieket és jól érezzük magunkat. (Előre szólok, hogy frankón kitörlöm a poszt végéről a részt ne vevőket. A projekthét lényege a közösség, ami azonos téma körül kialakul. :))

❖❖❖❖❖
GOTHIC KÉRDÉSEI:
1. Melyik könyvkarakterrel indulnál karácsonyi bevásárlásra? 
Lilyvel, mert ő egy igazi könyvmoly és imád könyvesboltban kóricálni! (Dash és Lily – Kihívások könyve)

2. Melyik szereplővel futnál össze a legkevésbé szívesen a fagyöngy alatt és kitől fogadnál el egy „kimentést”? 
Nem igazán örülnék Daemon Blacknek (Luxen-széria), de attól repesne a szívem, ha Will Cooper (Slammed) vagy Lucas Maxfield  (Easy – Egyszeregy) kimentene a karmai közül. :’)

ANITA KÉRDÉSEI:
3. Mit tennél, ha valaki szemtől szembe megkérne arra, hogy ajánlj neki egy (vagy több) könyvet?

Zavarba jönnék… aztán megpróbálnám kideríteni, hogy milyen műfajt szeret, és csak ezután ajánlanék valamit. (Persze fenntartom a jogát annak, hogy simán kiesik a számon, hogy „Olvass Ready Player One-t, mert fergeteges!”)

4. A környezetedben élők hogyan viszonyulnak a könyves blogger életviteledhez? (Recik, könyvhalmok, könyvjelző gyűjtemény, etc.)

Kevesen tudják, viszont azok, akik tudják, eléggé nehezen viselik, hogy folyton könyvcsomagjaim érkeznek, alig férünk el és a leglehetetlenebb helyeken tudom otthagyni az éppen olvasott könyveimet. A könyvjelző-gyűjteményemet gondosan titkolom, mert úgy gondolom, hogy azt már végképp nem bírná feldolgozni az én drága családom. :)

DORKA KÉRDÉSEI:
5. Ki miért vagy miért nem szereti a telet?

Szeretem, mert imádom a havat. Nem szeretem, mert marha hideg van, ráadásul korábban kell kelnem, hogy még a kocsit is leolvasszam indulás előtt.

6. Mik azok a szokások, amit ilyenkor rendszeresen csináltok, ha a karácsonyi készülődés elkezdődik? 
Bevásárlás, ajándékok vadászata, takarítás. Azt hiszem, hogy különösebb előkészületet nem szoktunk tenni Karácsonykor – csak ünneplünk és együtt vagyunk. (Amúgy így, hogy nem stresszelünk rá semmire, még így is szétcincálja az idegeinket valami energia, amit a sok idegbeteg karácsony-mániákus szertehagy a világban… :D Nem tudom megfogalmazni a dolgot, de mintha átragasztanák mindenkire a „Karácsonyi Parájukat”.)

VIKCS KÉRDÉSEI:
7. Melyik könyvnek örülnél legjobban a fa alatt? 
(Szigorúan csak 1 könyvet választhatsz!)

Pár napja éppen megkaptam egy ezer meg egy éve vágyott, régóta kívánságlistás regényt a csajoktól. :3 Hozzá kell tennem, hogy elég rövid a kívánságlistám és mindegyik rajta lévő könyvnek örülnék, mint állat, hiszen ezért tettem őket KÍVÁNSÁGlistára.

8. Te hogyan készülsz a karácsonyra?

Vásárolgatni kezdek. Körbekérdezek mindenkit, hogy mire allergiás, mit nem szeret. Felmérem az ajándékigényeket. És elkezdek adventi nyereményjátékok után vadászni…!

HENI KÉRDÉSEI:
9. Melyik az a könyv, amitől elolvadsz a hideg ellenére is?

Jill Tomlinson: A cica, aki haza akart menni ~ Cukiiiii és a főszereplő cica imádnivaló!

10.Melyik könyvet használnád gyújtósnak, hogy ne legyen hideg?:D

Ez csúnya lesz, de… azokat az örökölt könyveket, amiket el szeretnék adni vagy cserélni… Rengeteg regény, mindenféle műfajban és a legtöbbjével simán befűtenék, ha azon múlna.

MOLLY KÉRDÉSEI:
11. Melyik könyves pasit szeretnéd a karácsonyfa alá? :P

Will Cooper (Slammed) vagy Lucas Maxfield (Easy – Egyszeregy) választható? Tudom, hogy már emlegette őket, de IMÁDOM ezt a két pacákot.


12. Melyik könyvszereplővel töltenéd legszívesebben az ünnepeket?

Josey Cirrini (Sugar Queen – Édes élet). 
A csajnak van egy hatalmas szekrénye, amiben NASSONIVALÓT, édességeket és könyveket rejteget! Ráadásul csendes, de jó társaság, szóval tuti élveznénk egymás társaságát.

JANINA KÉRDÉSEI:
13. Mivel és kivel töltitek a karácsonyt?
A családommal (nagyim, szüleim, öcsém). Kajálás, filmezés és pókerezés várható errefelé. Szívesen sétálnék a kutyussal a hóban, de ez nem tőlem függ. :)

14. Mit szerettek a legjobban az ünnepben?
Kajálás, filmezés, családi együttlét és pókerezés. :D Mondjuk, a saját forralt boromat is szeretem. Jó is, hogy eszembe jutott, mert elfelejtettem még elugrani fűszereket venni hozzá. :]

SOL KÉRDÉSEI:
15. Az egyik kedvenc könyved világában élsz, és a főszereplővel/főszereplőkkel töltöd az ünnepeket. Hogyan telik december 24-e?

Valószínűleg a szellem- és őrültek járta Tudor-házban ünnepelnék Imogen kretén családjával (meg a sajátommal, akik nélkül egy tapodtat se mozdulnék). (Mennyből a csontváz) December 24-én eszünk, iszunk, mulatunk és igyekszünk túlélni a ránk törő rabok megszállási kísérletét.


16. Mit ajándékoznál a kedvenc könyvszereplődnek karácsonyra?

Percy Jackson-nak sütnék egy hatalmas kék tortát, kék Colát és kék limonádét is kapna, illetve egy ajándékcsomagot mindennel, ami kék színben pompázik. (A villámtolvaj)

17. Melyik két teljesen különböző könyved főszereplőjét állítanád egymás mellé a fagyöngy alá? Lebutítva a kérdést: melyik két könyvszereplődet hoznád össze?

Mia Hall (Ha maradnék) + Jem Carstairs (Pokoli szerkezetek) párosa nagyon tetszene nekem! Szomorú vagyok miattuk, mert túl sok kompromisszumot igényel a valódi szerelmükkel való életük…

VICKY KÉRDÉSEI:
18. Ha egyetlen könyvvel kéne visszaadnod a családi karácsonyaid hangulatát, melyik lenne az?

Összeveszünk a Télapóval, aztán megöljük, a kaja odaég, a család megbuggyan, aztán végezetül: zombi apokalipszis. Este pedig arra jár egy hülye angyal és varázsütésre megoldja a gondokat. (Christopher Moore: A leghülyébb angyal (Moly link))

19. Ha lehetőséged lenne elutazni egy trópusi szigetre karácsony idején, elmennél vagy ragaszkodnál a hagyományos ünnepléshez?

Simán mennek, ha jönnek velem a családtagjaim. Nem helyhez, hanem társasághoz kötött dolog nálam a Karácsony. (Persze beleértem a kutyát is, szóval - ha ő nem jöhet, akkor maradunk otthon.)

20. Mi a karácsony árnyoldala számodra?

A körülötte kialakult pénzköltés, a „Ha megveszed, szeretni fog, akinek adod” - marketing hadjárat és a tömeg mindenfelé… A hó nélküli utca is lelombozó tud lenni…

CSENGE KÉRDÉSEI:
21. Van olyan kedvenc karácsonyi könyved, amelyet minden évben újraolvasol?

Több is van és általában váltogatva olvasom őket újra: Karácsonyi ének (Moly), Szennyből az angyal (Moly), A leghülyébb angyal (Moly), Mennyből a csontváz, Hogyan lopta el a Görcs a karácsonyt (Moly magyar + angol), Karácsonyi lidércnyomás (Moly). (Van, hogy inkább újranézem, ha van belőle filmverzió.)

22. Ha karácsonyra csak 3 könyvet szabadna kérned, akkor melyik 3 lenne az?

Csak három??? Micsoda borzasztó kérdés! Valami horrorabb fantasynak, valami Goldenlane-nek és valami történelmi romantikusnak örülnék. Öhm. Tudom, hogy ez így máris többet lefed, de nem érdekel. :’) Beszéltem, már a KÍVÁNSÁGlistámról? Őket szeretném!

BARBY KÉRDÉSEI:
23. Szoktál az évszakhoz kötődően akkor aktuális (pl. télen-téli könyvet) könyvet olvasni?

Néha igen, néha nem. Abszolút kedvfüggő nálam az ilyesmi. Az egészen biztos, hogy NYÁRON olyan regényt, ami a SZAHARÁBAN játszódik nem szoktam olvasni…

24. Melyik a kedvenc téli borítód?

Egy magyarul is megjelent könyvnek van 3 olyan téli borítója, amit imádok! Igazán nem lehet a három közül csak egyet választani, mert totál más mindegyik. (Hull a hó / Let it snow / W śnieżną noc)



ALICE BERTRAND KÉRDÉSEI:
25. Mi számodra az ideális karácsonyi zene?

All I Want For Christmas Is You - My Chemical Romance ;)))

26. Melyik írótól kérnél új könyvet a fa alá?

Vavyan Fable-tól! Ráadásul valami új karácsonyi sztorit kérnék a már meglévők mellé.

SÁRA KÉRDÉSEI:
27. Szoktál saját kezűleg ajándékot készíteni?

Nem, mert borzasztóan kétbalkezes vagyok. Imádom a Do It Yourself trükköket, tippeket és videókat nézegetni, de a megvalósításkor rádöbbenek, hogy nekem nem szabad ilyenekkel próbálkozni.

28. Melyik a kedvenc téli/karácsonyi illatod?
Mézeskalács, forralt bor és fenyőfa illat – külön is, elkeveredve is.

GORKIE KÉRDÉSEI:
29. Ha olyasmit kapsz, ami nem tetszik vagy már megvan, elmondod/kimutatod az ajándékozódnak vagy úgy teszel, mintha örülnél?

Nem tudok nem örülni valaminek, amit örömmel adnak. Lehet, hogy bennem van a hoba, de én már annak is örülök, ha valaki minimum 5 percet rám szánt és elgondolkodott azon, hogy mit kéne adnia nekem. (Egyébként meg a munkahelyemen részt veszek a Titkos Mikuláson - dec. 22-én adjuk át az ajándékainkat egymásnak -, szóval majd elválik, hogy tudok-e örülni valaminek, amit egy nem túl közeli ismerőstől kapok.)

30. Egyetértesz? „Nincs Karácsony Kevin nélkül.” :)
Egyet. Bármennyire is unom már néha, bárhányszor láttam már az elmúlt tizenöt-húsz évben, még mindig meg szoktam nézni néha ünnepekkor.

JUDY KÉRDÉSEI:
31. Mennyi időd jut ilyenkor olvasásra a nagy karácsonyi eszem-iszom és ajándékozás közepette?
Jut, mert szakítok rá. Ha csak napi egy oldalt tudok olvasni, akkor csak egy oldalt olvasok. :3

32. Mi lesz nálatok a menü?
Sült kacsa áttört krumplival és párolt lilakáposztával. Rántott hal, rántott satöbbi meg borjúsült valami körettel. Meg tiramisut csinál a nagyim. Mondjuk, ezt mind 3 napig fogjuk enni, de a hal kivételével mindenre vevő vagyok. :D

NIITAA KÉRDÉSEI:
33. Van olyan könyv, ami ilyenkor mindig előkerül, történettől függetlenül?

Könyv nincs, de film van: imádom a Twist Olivert és bármelyik feldolgozás megy, ha épp elkapom, akkor végignézem! (Persze ezt sem szereti a család. :D)

34. Melyik a top 3 karácsonyi zene, amit hallgatni szoktál? :)
A 25. kérdésnél említett MCR számon kívül még szeretem: Fall Out Boy - What's This? és Jégvarázs-Legyen hó, de jöhet minden, ami karácsonyi és/vagy karácsonyi Frank Sinatra. :D

VIRÁG KÉRDÉSEI:
35. Bevállalnád az egyedül karácsonyozást?

Nem, ugyanis borzasztóan éheznék, ha magamra kéne sütnöm és főznöm. Sőt, pókerezni és inni sem szeretek egyedül.

36. Nem csak a karácsony, az újév is közeledik. Ti megtartjátok az ehhez kapcsolódó szokásokat? Tesztek fogadalmat?

Magamnak fogadkozom, de nem veszem túl komolyan az újévi fogadalmaimat. Ha nagy nehezen egy-egy (extrémebb) teljesül, akkor én lepődöm meg a legjobban, de vannak olyanok, amikről tudom, hogy nagy eséllyel meglesznek, ezáltal lesz sikerélményem az évben. (Tudom, tudom, hogy csalás.)

VALENTINE WIGGIN KÉRDÉSE:
37. Mit kapnál szívesen fiktív szereplőtől?
Könyvet! Ha ne adj Isten, milliárdos lenne az a szereplő, akkor örülnék egy új kocsinak is (apunak) plusz 200ezer HUFnak, hogy nyaraljunk egyet. :3

REA KÉRDÉSE:
38. Mi volt az eddigi legirrelevánsabb ajándék, amit kaptál és miért?

Egy kézzel készített angyal figura, amit az akkori legjobb barátnőmtől kaptam, aki pontosan tudta, hogy szeretem a nem csicsás, minimalista díszítését a szobámban. Az már más, hogy most tíz évvel később már illik a szobámba, de na… :’)

A Karácsonyi Projekthét 2016 résztvevői és a blogjaik:

BarbyMalik0112 (Kitablar), Gorkie (Olvasó körút), molly_ (Coffe and Manga), Mira_Könyvespolca_blog (Mira Könyvespolca), Drew_Coel (Metaforaszennyezés), ColourfulFantasy (Heaven for the Books), Gothic01 (Goodbye Agony), ReaKovats (Real Thoughts), Karinaa7 (Karina and Books), Judy22 (Adri könyvmoly), Valentine_Wiggin (Today Wiggin), Sol (Könyvvadászok), Niitaa (Csingiling és a Könyvzug), vikcs (Never give up), Szantii  és Saya (Bookish Notes), Vicky3 (Three Points of View), pveronika (Veronika’s Reader Feeder), Fangirl033 (My Book World), HoneyBee0395 (Books of Dreamer), csokitorta (Varázstinta), Samantha (Sam’s blog), Alice_Bertrand (Feel Invincible), Alice_The_Sweaterist (The Sweaterist), neverhooder (Neverhood’s diary), perpetua és Indie (Könyvjelző Blog), K_A_Hikari és Ashley_Redwood (Írásaim Tárháza), NagyDorka és Janina13 (Anya olvas), illetve nem utolsósorban – AniTiger (Hagyjatok! Olvasok!). :)

Szervező: Virág_Blogger (Never Let Me Go)

❖❖❖❖❖
Jó olvasást! Köszönöm a figyelmet!
Kellemes ünnepeket mindenkinek!
❖❖❖❖❖


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése