2016. december 29., csütörtök



Decemberi megjelenések, amiket szívesen elolvasnék



Kiadó szerint:

Little, Brown Books, Ciceró, Delta Vision, Európa, Fumax, Főnix Könyvműhely, Könyvmolyképző, Maxim, Pesti Könyv

  
Úgy nézem, hogy lecsengett a téli könyvdömping, de azért decemberben se jártam úgy, hogy ne vettem volna pár friss megjelenést, hogy ne került volna fel néhány könyv a képzeletbeli várólistámra. 
FIGYELEM!
A poszt nem az összes decemberi megjelenést tartalmazza, hanem ezek azok a könyvek, amikre szemet vetettem. Jó lenne megvenni, kölcsönkérni, elolvasni, megtapogatni őket, mert tetszik a sztori, a borító vagy éppen a cím. Röviden: szerintem érdekesek! 
❖❖❖❖❖

Little, Brown Books

Fülszöveg: ~
The new boy in town is cute and friendly. The only problem is…he has antlers?! Quincy has the same dream every year on Christmas Eve – of finding a little boy holding a special gift for her under the tree – and every Christmas morning, she's awoken to find a gift wrapped in tinfoil with her name on it…When school resumes after the winter break, Quincy's class discovers they have an unusual new transfer student named Cupid. Ridiculously cute and friendly, the new boy has everyone both enamored and confused. Those antlers can't be real…can they?? With Cupid having seemingly set his sights on Quincy, it seems she'll be having a memorable year indeed!

SZERINTEM
Hogy vevő lennék-e egy Cassandra Clare által megalkotott, karácsonyi képregényre? NANÁ! Szuper aranyos már a történet borítója is – érzem, hogy nekem való!

Ciceró

Fülszöveg: ~
Frankie Landau-Banks 14 évesen: Vitaklub. Apukájának Nyuszifül. Egy mérsékelten kocka-hajlamú lány egy nagyon elit bentlakásos iskolában.
Frankie Landau-Banks 15 évesen: Az alakja észbontó. A nyelve felvágva. A harci kedve feltüzelve. És az új fiúja a végzős, lenyűgözően lökött, szavakért bolonduló Matthew Livingston.
Frankie Landau-Banks 16 évesen: Már nem olyan lány, akinek nemet lehet mondani. Különösen nem akkor, ha ez a nem azt jelenti, hogy kizárják a barátja szigorúan fiúknak fenntartott titkos társaságából. Nem akkor, ha a volt pasija itt is, ott is váratlanul felbukkan. Nem akkor, ha tudja, mindegyiküknél okosabb. Nem akkor, ha tudja, hogy Matthew hazudik neki. És nem akkor, amikor annyi akciót végre lehet hajtani. Frankie Landau-Banks valószínűleg egy bűnöző lángelme. Ez a történet azt meséli el, hogyan vált azzá.

Fülszöveg: ~
A babona szerint a gyermekek, akik észak felé fordulva jönnek a világra, felnőve messze kóborolnak az otthonuktól. Rose édesanyja retteg, mert északi lányára magányos, jeges halál vár, ha követi a sorsát. Rose erről mit sem tud, így amikor egy hatalmas fehér medve bukkan fel a házukban, és magával akarja vinni őt, vele tart.
A medve egy rejtélyes kastélyba viszi Rose-t, ahol a lány szobájában éjszakáról éjszakára egy néma idegen bukkan fel. Ahogy a kíváncsisága úrrá lesz rajta, Rose szörnyű bajt okoz, így hosszú útra kell indulnia, hogy megmenthesse a szerelmét és betölthesse valódi sorsát.
Az Északfi ismerős és megindító, mint a Szépség és a Szörnyeteg meséje, mégis frissen eredeti. Egyszerre érzelmes, izgalmas és emlékezetes, magával ragadó, nagy ívű történet.

SZERINTEM
A Hazudósokat (E. Lockhart másik könyvét) is már régóta tervezem elolvasni, szóval a képzeletbeli váróslistámra most felkerült mellé az új YA regénye is. Eléggé megoszlanak a vélemények a könyvről, de majd eldöntöm magamnak, hogy milyen. Az ÉSZAKFIt pedig azóta tervezem elolvasni, mióta először hallottam róla – az angol verzióról -, ugyanis odáig vagyok a tündérmese feldolgozásokért.

Delta Vision

Fülszöveg: ~
A Csillagok szikrái grandiózus története nem csak új elemekkel bővíti a korábbi két kötetben megismert világot, de fokozza a fokozhatatlant, a végletekig feszítve a húrt a két nagyhatalom, a Kínai Birodalom és az Ausztrál Föderáció, valamint jeles képviselői, kiváló állampolgárai… vagy épp a híresek és hírhedtek között.
A sodró lendületű történetben legkevesebb, hogy senki egy pillanatra sem érezheti magát biztonságban, és akár a titkosszolgálatok csúcskategóriás ügynökeiről, akár teljhatalmú vezetőikről, akár a világ legtehetségesebb szélhámosairól van szó, mindenkinek minden tudására szüksége van ahhoz, hogy a végső győzelemnek legalább az esélye elérhetővé váljon.

SZERINTEM
Nagyon szerettem az írónő Napnak fénye című könyvét, szóval mindenképpen tervezem beszerezni és elolvasni ezt a kötetet is, hiszen a régi szereplők térnek vissza benne! (Persze előbb sort kerítek a sorozat második részére is, ami a Holdnak árnyéka néven fut.)
Teljesen OFF: ÚRISTEN EZ A TIGRISES BORÍTÓ! RÁADÁSUL MINDKÉT  KÖTETÉ MÁSMILYEN! *.* Wáááááá. *rajongás ideiglenesen off*

Európa

Fülszöveg: ~
Egy ​​házaspár Tokió egyik csendes részén kis házat bérel, amelyhez hatalmas, a hagyományok szerint megtervezett kert is tartozik. Mindketten a harmincas éveikben járnak, szabadúszóként otthon dolgoznak. Kis konyhájukban egyszer csak megjelenik egy macska. Kisvártatva elmegy, de másnap megint jön, aztán megint. A házaspár finom falatokat készít külön neki, és amikor nincs ott, élvezettel idézik fel, mi mindent csinált legutóbbi látogatásakor. Vendégként kezelik, nem házi kedvencként. Hirtelen mintha új értelemmel telt volna meg a férj és a feleség élete több lett benne a fény és a szín, mígnem egy napon történik valami…
Igazi kis gyöngyszemet tart kezében az Olvasó, kivételes szépségű, metaforákban gazdag történetet, amely bepillantást enged a japán lélek különös világába és a sajátos japán gondolkodásmódba. Hiraide Takasi megbecsült költő hazájában. Regénye, amely több országban bestseller lett, lírai hangulatú képekben arról mesél, milyen megfoghatatlanok az élet rejtélyei, csak távolról csodálhatja őket az ember, ahogy a macskavendéget a házaspár, akiket örökbe fogadott.

SZERINTEM
A japán regények elég elborultak tudnak lenni, de odáig vagyok a cicás sztorikért. Tetszik a borító békéje, tetszik a címe és a fülszövege is. Az már más lapra tartozik, hogy az állatos regényeken rommá szoktam bőgni magam, de ez van – túlságosan érdekel ez a könyv, bevállalom. :)

Fumax

Fülszöveg: ~
Véráldottak – olyan férfiak és nők, akik a vad sárkányok véréből készült elixírek elfogyasztásával mérhetetlen erőknek parancsolnak.
A Vashajó Szindikátust a véráldottak hatalma tette naggyá. Most azonban pusztító vihar közeleg: a sárkányok vérvonala gyengülőben, a felemelkedő Korvantin Birodalom pedig ugrásra készen várja a pillanatot, hogy kihasználhassa a Szindikátus gyengeségét. Ráadásul a vadonban is mozgolódás támad: a sárkányok támadásai egyre gyakoribbá válnak – és ami még ennél is rosszabb, szervezettnek tűnnek.
Az utolsó reménysugár nem más, mint egy mitikus sárkány, amelynek nagyerejű vére valódi csodákra képes – ha egyáltalán létezik ez a rejtélyes lény.
A sors végül három hőst választ ki magának. (Tovább…)

SZERINTEM
Mondom az érveimet: kalózos, sárkányos, kalandos fantasy… és Fumax kiadvány. Fincsi lesz, fincsi lesz!

Főnix Könyvműhely

Fülszöveg: ~
Winie ​​élete továbbra sem unalmas. Segített Harry Roghannek ellopni az utolsó, egy darabban lévő gyalogsági rohamfarkast, de a fiú még mindig titkolja, mit is akar kezdeni vele egészen pontosan. Közben más is tudomást szerez a ritkaságról, és sok mindent megtenne azért, hogy megszerezze.
William eközben igen nagy bajban van. Nem elég, hogy Winie továbbra sem áll szóba vele, hamarosan apja minden anyagi támogatását is elveszít, ráadásul olyan információkra bukkan az édesanyjáról, amire egyáltalán nem számított.
Winie ismét összejátszik Harryvel, Will pedig külön utakon jár, de előbb-utóbb ismét szükségük lesz egymás segítségére.

SZERINTEM
Szeretem ezt a fiatalos steampunk sorozatocskát, ráadásul marha jó fej az írója is. (Winie Langton történetek a blogon: 1. rész, 2. rész, 3. rész és 3,5. rész.)

Könyvmolyképző

Fülszöveg: ~
A szerelem nem halhat meg soha.
Azt mondják, 21 nap kell hozzá, hogy kialakuljon egy szokás. Ez hazugság! A lány 21 napig kitartott. A 22. napon pedig mindent megadott volna a halál nyugalmáért. Mert azon a bizonyos 22. napon rájött, hogy az ő megmenekülése a biztos halált jelenti vagy az apja, vagy a szerelme számára. A Papírhattyú komor, mégis szívet melengető szerelmi történet, tele nyersességgel, intrikával és feszültséggel.
Lenyűgöző mese szenvedélyről, veszteségről, megváltásról.

Fülszöveg: ~
Erősnek ​​hitted magad. Legyőzhetetlennek.
Piedesztálod magasából azt képzelted, irányíthatod a világot.
Manipuláltál – préda leszel.
Uralkodtál – rabszolga leszel.

Normális életet élsz, sőt, inkább irigylésre méltót.
Sikerült elismerést kivívnod, megtalálnod a helyed a világban.
És akkor egy napon…
Egy napon hátrafordulsz, s meglátsz magad mögött egy árnyékot.
Attól a naptól fogva üldöz. Szakadatlanul.
Csak egy árnyék.
Nincs arca, nincs neve. Nincs megfogható indítéka.
Követ az utcán, lekapcsolja mögötted a villanyt, felbontja a postád.
Megfigyel még a legintimebb pillanataidban is.
A rendőröknek hiába szólsz: pszichiáterhez küldenek.
A barátaid furcsa szemmel néznek rád, majd eltávolodnak tőled.
Senki nem ért meg. Senki nem tud, senki nem akar segíteni neked.
Egyedül vagy.
Nem: a félelem folyton veled van.
Ahogy az árnyék is.
Ott van a hátad mögött, az életedben.
Vagy csak a fejedben…?
Mire megérted, már túl késő.

Parancsoltál? Tanulj engedelmességet.
Megvetettél? Tanulj tiszteletet.
Élni akarsz? Halj meg csendben…

Fülszöveg: ~
Ne állj meg, úgyis lövök!
Ádám gépromboló, a csapat legjobbja.
Cinikus humorral éli az életét, vagy épp túléli a beígért halált.
Szembenézett már kemény ügyekkel, de amikor a legendás Fantom nyomába kell erednie, hogy visszaszerezzen egy ellopott atomtöltetet, még ő is úgy érzi, lassan sok lesz a jóból. Nyomozni kezd, de a szövetségesei hullnak, az ellenségei szaporodnak, az ideje egyre fogy, segítséget pedig a legvalószínűtlenebb helyről kap, az egyik ellenféltől.
Mit tehet egy jóvágású gépromboló, ha kifogy a muníció? Muszáj belemennie a meglepő szövetségbe, hacsak nem szeretné megtapasztalni, milyen élmény egy atomrobbanás testközelből.
De ki áll a háttérben? És mi lehet rosszabb egy ellopott atomtöltetnél? Vajon sikerül megállítani a népirtást, vagy élete legrosszabb napja jön?

Fülszöveg: ~
Őrülten ​​nagyképű… de meg kell veszni érte.
Hunter könyörtelen bérgyilkos. A Védelmi Minisztérium szoros megfigyelés alatt tartja, de ez nem zavarja, hiszen az a feladata, hogy végezzen a rosszfiúkkal. Ideje nagy részében imádja a munkáját. Egészen addig, míg nem mindennapi feladatot kap: meg kell védenie egy embert az arumok egyik halhatatlan ellenségétől.
Serena Cross egy szavát sem hiszi a legjobb barátnőjének, aki azt állítja, hogy a saját szemével látta, ahogy egy befolyásos szenátor fia átváltozott valami… természetfelettivé. Ugyan ki hinne el ekkora sületlenséget? Serena azonban hamarosan szemtanúja lesz annak, hogy a barátnőjét meggyilkolja egy idegen, és ezáltal egy olyan világba csöppen, ahol egyesek ölni is képesek azért, hogy a titok titok maradjon. (Tovább…)

Fülszöveg: ~
Exkluzív válogatás On Sai novelláiból
Bölcsesség, derű, kínzó önvizsgálat, rakoncátlan, pajkos humor, hatalmas vállalás. On Sai világokat alkot számunkra, hogy megkönnyítse létünket a teremtett világban, és hogy ablakokat nyisson világainkra, ajtókat belső útjainkhoz. Hol képet kapsz, hol gondolatbonbont, nyugtalanító kérdést; hol egy üde ötletet, felszabadító élcet. Tizenhárom történet, tizenhárom feledhetetlen élmény, mely elkísér!
Boldogan nyújtjuk át számodra, Kedves Olvasó.
Csemegézz, érezz, érts!

Fülszöveg: ~
Perzselő, kora nyári nap, és egy filozófiatanár, akinek elhullnak az érettségizői. Az egyik holnap nélkül, öntudatlanul várja a halált. A másik végigvágja az ereket a csuklóján. Nincs más nyom, csak az óránkénti SMS, ez tudatja, hogy a lány még nem vérzett el. Mi ez, egy különös hatalmi játszma? Vajon hol a pendrive, ami kulcsot ad mindenhez, és megállíthatja a pusztulást? A cinikus, fiatal filozófiatanár küzd, kutat, megpróbálja megakadályozni a megakadályozhatatlant, és visszafordítani a visszafordíthatatlant. Válaszokat keres olyan kérdésekre, melyeket senki sem szeretne feltenni. Útján nem csak halál, de nagy filozófusok gondolatai is elkísérik. A létezés új értelmet nyer, ha közel a pusztulás.
Egy olyan világban, ami a szeretet tagadására épül, létezhetnek még hősök? Vajon akad bárki köztünk, aki ártatlan?

Fülszöveg: ~
Amikor Natalie Conner békés reggeli sétájára indult, hogy fényképeket készítsen a parton, nem számított rá, hogy összetűzésbe keveredik egy szexi idegennel. És különben is, miből gondolja, hogy a lány őt akarja lefényképezni? Ki ez a férfi? Egy dolog azonban biztos: rendkívül vonzó és hihetetlenül romantikus – Natalie sebzett lelkének pedig most épp erre van szüksége.
Luke Williams csupán egy kis magányra vágyik, így a feléje szegezett újabb fényképezőgép látványától azonnal a lencse mögötti szépségnek esik. Amikor rájön, hogy a lánynak fogalma sincs róla, ki is ő, felébred benne a kíváncsiság, és a lány vonzereje a hatalmába keríti. Natalie pimaszsága az újdonság varázsával hat rá, ráadásul a lány teste szexre termett, és Luke nem tud betelni vele. Ám arra még nem áll készen, hogy elmondja neki, ki is ő valójában.
Natalie egyenes természet, aki nehezen viseli a hazugságokat és a titkokat. Mi lesz ennek az új kapcsolatnak a sorsa, amikor rájön, mit is rejteget Luke?

Fülszöveg: ~
Mia ​​Kelly elit egyetemen végzett diplomás, klasszikus képzésben részesült zongorista, egy gyakorlatias gondolkozású anya és egy különc apa lánya. A diploma megszerzése után nem találja a helyét. Azon őrlődik, hogy üzleti végzettségével kezdjen-e valamit, vagy a zenében mélyedjen el, amit szenvedélyesen szeret.
Amikor édesapja váratlanul meghal, úgy határoz, hogy amíg ki nem találja, mihez kezdjen a saját életével, addig az apjáét folytatja. Ann Arbort New York Cityre cseréli, és átveszi apja kávézójának vezetését. A népszerű találkozóhely törzsközönségét fel nem fedezett helyi zenészek, művészek alkotják. Mia eddig távol tartotta magát az izgalmas és kiszámíthatatlan művészléttől, de a váratlan találkozás Will-lel, az édes, helyes, elragadó gitárossal, bepillantást enged neki ebbe a világba. Amikor a srác a barátja, majd a lakótársa lesz, Mia minden tőle telhetőt elkövet, hogy elnyomja a lelkében dúló szenvedélyt, amit iránta és a zene iránt érez, de apja öröksége lassanként megnyitja a szívét.

Fülszöveg: ~
Soha ne hagyd abba! Soha ne felejts!

Jó barátok voltak, amióta csak megtanultak járni.
Ma délelőtt óta vadidegenek.
A fiú bármit megtesz, hogy emlékezzen. A lány bármit megtesz, hogy felejtsen.

Ne habozz! Imádni fogod.

Fülszöveg: ~
Sarai mindössze tizennégy éves volt, amikor édesanyja kiszakította az általa ismert világból, hogy attól kezdve egy kegyetlen drogbáró mellett éljen Mexikóban. Idővel a lány elfelejtette, milyen a normális élet, ám sosem adta fel a reményt, hogy egy napon elszökhet a telepről, ahol az elmúlt kilenc évben fogva tartották.
Victor hidegvérű bérgyilkos, aki Saraihoz hasonlóan, kiskora óta mással sem találkozik, csak halállal és erőszakkal. Mikor a telepre érkezik, Sarai meglátja a férfiban a lehetőséget a szökésre. Ám a dolgok nem a terve szerint alakulnak, és a lány egyik veszélyes férfi karmai közül a másik szorításába kerül. (Tovább…)

Fülszöveg: ~ Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.
„Igen, ​​árnyvadász vagyok. Éles kard, még élesebb nyelv.”
Főszerepben az árnyvadászok!
Öt év telt el a Mennyei tűz városa eseményei óta, amikor az árnyvadászok a kihalás szélére sodródtak. Emma Carstairs már nem gyászoló kislány, hanem egy fiatal nő, aki elszántan keresi szülei gyilkosát, hogy megbosszulhassa szeretteit és az őt ért veszteségeket.
Oldalán a parabataiával, Julian Blackthornnal, egy démoni cselszövést próbál felderíteni Los Angelesben, a Sunset sugárúttól egészen a Santa Monica partjait mosó, igéző tengerig követve a nyomokat. Emmának meg kell tanulnia bízni a szívében és az eszében. A szíve azonban veszélyes irányba húzza… (Tovább…)

> Rick Riordan: Hádész Háza (Az Olimposz hősei 4.)
Fülszöveg: ~ Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.
Ezernyi halálos szörny. Három harcoló félisten. Egy halálos döntés.
Percy Jackson kalandjai egy igazán alvilági helyen
Az ember életét meghatározzák a döntései. Hát még egy félistenét!
Az Argó II. továbbszeli az eget, és a huszonegyedik századi argonautákat újabb és újabb kalandok felé viszi. Leo életébe beköszönt a szerelem egy lakatlan szigeten, Nico pedig Diocletianus jogarával úgy irányítja a holtak légióját, ahogy csak akarja. A Labirintusról eddig azt hitték, végleg elpusztult, de most újra benne találják magukat. Vagy az egész csak szemfényvesztés?

SZERINTEM
A Papírhattyú esetében a cím, majd a borító fogott meg. Dark is, romantikus is… Fene tudja, megpróbáljuk.
Csak egy árnyék: ez a fülszöveg fenomenális. Nem az én műfajom a misztikus thriller, de ez a szöveg a könyvhöz…!
Acélszentek: Kalandos, fordulatokban gazdag magyar sci-fi regény, ami megnyerte az V. Aranymosást. Nagyon disztópia szagú a téma, de sajnos nem ígérik annak. No, majd meglátjuk.
Obsession - Függőség: Már a Luxenek egyik részében felbukkant Hunter, mint mellékszereplő és már akkor fényévekkel izgalmasabbnak tűnt a sztorija, mint Daemonéké… Engem érdekel!
Az Esővágy leginkább az írója miatt érdekel, holott nem vagyok oda a novellákért.
A végtelen térségek örök hallgatása – intellektuális thriller egy magyar írótól, ami kapott pszicho-thriller és horror címkéket is, de engemet a címe miatt kezdett el érdekelni. Jópofa, nem?
Tarts velem! (Velem Seattle-ben 1.) – A fülszövege alapján mris abszolút hihetetlen a sztori, de annyi jót írt róla az egyik BTK-s blogger, hogy kíváncsi lettem rá.
Sweet Thing – Te édes (Te édes 1.) – Remélem, hogy egy cukrászdáról szól. Ja, nem, hanem kávézó. Az is jó, szóval érdekel. (Kb. ezek futottak át a fejemen a fülszöveg elolvasása előtt, majd után.)
Soha, de soha (Never never 1.) – Megvan az első rész angolul az Amazonos fiókomban, de lusta voltam nekiállni, pedig imádom Colleen Hoovert! Az biztos, hogy hatalmas őrület van a sorozat körül külföldön és mindig érdekelnek az ilyen agyonhypeolt sztorik.
Megölni Sarait (Gyilkosok társaságában 1.) – Egy erőszakos, bérgyilkosos, romantikus krimi A soha határa írójától. Nekem ennyi elég.
Éjfél kisasszony (Gonosz fortélyok 1.) – Bár nem nagyon áll a számra a magyar címe, azóta tudom, hogy meg fogom szerezni és el fogom olvasni a Lady Midnightot, amióta csak kiderült, hogy LESZ. (Fanatikus vagyok, ha CC könyveiről van szó.)
A Hádész Háza az a kötet, amit 100 % el fogok olvasni, ugyanis imádom Rick Riordant, az Percy Jackson részt is szerettem és ennek a sorozatnak az első két részét! (Az elveszett hős, Neptunus fia)

Maxim

Fülszöveg: ~
Melissa Landers újabb regényében Cara és Aelyx békés boldogsága nem tarthat sokáig. Bolygóiknak össze kell fogniuk a titokzatos Aribol, a csillagközi védelmezők ellen, akik az egész galaxist veszélybe sodorják, és olyan keményen kell harcolniuk, mint még soha. Harc a szerelemért, a jövőért, a bolygókért, az egész galaxisért.

Fülszöveg: ~
. David ​​Pennington a saját szabályai szerint él: sikeres író és öntörvényű alak, aki mindenkit távol tart magától, a bátyját, Christ kivéve. David élete azonban teljesen felborul, amikor Chris, a sikeres manhattani ügyvéd öngyilkosságot követ el a saját lakásában. Látszólag semmi sem indokolja a szörnyű tragédiát, hiszen a testvére mindig rendezett életet élt, sikeres volt a munkában és a magánéletben egyaránt.
David úgy dönt, megírja családjuk történetét, és megpróbál válaszokat találni Chris tettére. A nyugodt visszaemlékezést azonban bátyja volt menyasszonya, Amy megjelenése szakítja félbe. Ahogy David egyre mélyebbre merül a múlt sötét bugyraiban, és szembenéz a családjában történt szörnyűségekkel, Amy és ő egyre közelebb kerülnek egymáshoz… (Tovább…)


Fülszöveg: ~
Jamie McGuire egy újabb Maddox testvér szenvedélyes történetét hozza el nekünk. Amikor Tyler megismerkedik a zabolátlan Ellie-vel, azonnal beleszeret, de tudja, hogy a nőt kísértő démonok a legnagyobb ellenségei, és harcolniuk kell a szerelemért.

Fülszöveg: ~
Három barát története, akik közül az egyik pánikbeteg. Történetük megrázó és felemelő, megmutatja, mit jelent az igaz barátság.
(Az angol fülszöveg fordítása: A 16 éves Solomon agorafóbiás. Már három éve, hogy nem hagyta el a házát és ezzel tökéletes meg van elégedve. Az ambiciózus Lisa kétségbeesetten szeretne bejutni a második legjobb főiskolai pszichológia programba. (Azért a másodikba, mert roppant realista.) De hogyan tudja bebizonyítani, hogy ott a helye?)

Fülszöveg: ~
Egy ​​olyan világba csöppenünk, ahol az igazságról és a gyilkossággal vádolt foglyok sorsáról nem kijelölt bírák vagy esküdtszék dönt, hanem a közemberek. Egy televíziós show keretein belül bárki szavazhat, hogy a vádlott ártatlan vagy bűnös. Az ítélet pedig élet vagy halál. A szavazás 7 napig tart, ezalatt a rabok egyre kisebb és egyre szűkebb cellákban várják az ítéletet. Ha eljön a 7.nap és a 7. cella, szembesülnek a sorsukkal. Jackson Paige-et, az egykori TV-reality népszerű sztárját meggyilkolták. A tizenhat éves Martha önként tett vallomást, hogy megölte őt. Az ítélet egyértelműnek tűnik. De vajon valóban ő tette? Ha mégsem, miért vállalta magára a gyilkosságot? Talán az önfeláldozásával akarja leleplezni a romlott és kegyetlen rendszert? Vagy valaki mást próbál védelmezni? Az igazságot csak kevesen ismerik, és csak egyetlen embernek van elég hatalma, hogy nyilvánosságra hozza. Ő Martha szerelme, Isaac Paige…
13.000.000 néző
7 nap, hogy kiderüljön: bűnös vagy ártatlan
1 ember, aki harcol az igazságért
Élet vagy halál? Légy te a bíró!

SZERINTEM
Összefonódva (Elidegenítve 3.) – Az első és a második részt nagyon szerettem, ezt pedig muszáj volt előrendelnem, hogy mielőbb elolvashassam. (Elidegenítve értékelés a blogon.)
A Maradj velem! egy magyar író könyve, de a sztori különlegessége az, hogy a kiadónál ez az első ilyen. Kemény sztori, de érdemes odafigyelni rá.
A Kobak óta várom az író következő magyar könyvét, ami a Nagyon logikátlan barátság lett. Félek ettől a könyvtől, mert sokáig voltam pánikbeteg, de mindenképpen el fogom olvasni.
Gyönyörű lángolás (Maddox testvérek 4.) – Oké, sokan nem bírják a Maddox fiúkat, de én bírom mindet. Majdnem mindet. :P A lényeg, hogy ezt a sorozatot is folytatni fogom 2017-ben! (Gyönyörű tévedés és Gyönyörű megváltás értékelések a blogon.)
7. cella – Előrendeltem, amikor még nem tudtam, hogy milyen lesz a borító. Sajnos a borító borzasztó lett, nekem nem tetszik (Bár belül marha jól néz ki, hogy börtöncellák vannak benne.) Érdekel a történet, jó a cím, tetszetős a fülszöveg – remélem, hogy a borítója az egyetlen baja.

Pesti Könyv

Fülszöveg: ~
A Blacksad a világ egyik legismertebb, noir stílusú, kult képregénye végre magyarul is megjelent. Blacksad, a macskafejű nyomozó egykori szerelme gyilkosát kutatja egy nagyváros dzsungelében.

SZERINTEM
Noir képregény, ami krimi és amiben egy macsek a főszereplő! *.* Muszáj. Elolvasnom. Bármilyen. Nyelven.

❖❖❖❖❖
Jó olvasást! Köszönöm a figyelmet!
❖❖❖❖❖


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése