2018. január 22., hétfő



Book A Sloth Club | "Mini karácsony" 3.


A témához tartozó bejegyzések a „book box” címke alatt elérhetőek.

BOOK A SLOTH CLUB

Bocsánat a kései jelentkezésért, már mutatom is a dobozom! ;) Valami oknál fogva a futárbácsik elfelejtettek szólni, hogy átvették a csomagot, aztán leszállították a célul kitűzött PPPontra, így aggódásomban (már szerdán) zaklatni kezdtem szegény BASC munkatársakat, de azt mondták, hogy megy a PPP-re a dobozom, így kis időre felfüggesztettem az aggódást. Végül pénteken újra írtam nekik, akkor értettük, hogy a futárok nem értesítettek, de mehetek a dobozomért… Mivel a hétvégére előre be voltak lőve a bejegyzések (mert dolgoztam), így mára jutott a dobozbontás, és -értékelés.

Előtörténet, avagy: Miért?
„Egy ilyen dobozzal minden hónap egy mini karácsony.” - válaszolták a Kildarának adott interjújukban a magyar könyves doboz megalkotói. Azt hiszem, akkor döntöttem el, hogy nem csak egy hónapra fogok előfizetni, hanem rászánok egy nagyobb összeget és gyorsan leszervezek magamnak néhány havi mini karácsonyt...
A kicsomagoláshoz olvass tovább! ⇩⇩⇩
SPOILER VESZÉLY!

❖❖❖❖❖
TÉMA

FANTASY HŐSNŐK

Nagyon vártam ezt a dobozt, mert imádom az erős YA hősnőket, de valahogy éreztem, hogy mi lesz a könyv. Mindegy, a dobozt csak másodsorban veszem a könyvért, inkább a mindenféle apróság és a bontás öröme a fontos nekem (is). Hogy őszinte legyek, mióta megtudtam a februári témát, azóta jobban várom, mint a januári dobozt. ;)

FEBRUÁRI DOBOZ
MAGYAR TÉMA: MÁGIKUS LÉNYEK
ANGOL TÉMA: DECEPTION AND MORTALITY
Rendelési időszak 1 dobozra: Január 13 10 órától
3-6-12 hónapos csomagok folyamatosan vásárolhatók. Ajándékutalványok is!
A KÖNYV


Ezt a könyvet nagyon vártam, hogy megjelenjen magyarul, mert már jó előre kinéztem magamnak a külföldi megjelenésekor. Emlékszem, hogy megláttam instán és szerelem volt első látásra. Aztán éppen emiatt amikor lehetőségem adódott meg is rendeltem a kiadónál előrendelésben, így most dupláztam (megint), de nem bánom, mert egy másik Dream válogatásos regényre már el is cseréltem. ;) Nagyon jó választás volt, hátha így másoknak is megtetszik ez a történet!


APRÓSÁGOK

Az írónő, Alwyn Hamilton személyes üzenete angolul és magyarul, aláírva. Ez az egyik, amiért imádom ezeket a csomagokat – jó napot szereznek vele nekem is és az írónőnek is, aki megtudja, hogy bekerült egy idegen nyelvű csomagba is!



2018-as Book A Sloth mágneses naptár, ami már repült is a hűtőnkre és köszöni, jól érzi magát velünk! Egy igazi új családtag, nagyon kreatívnak tartom ezt az ötletet!

Daenerys Targaryen Funko Pop kulcstartó. Mivel jó ideje tervezem elolvasni a Trónok harcát így nem bánom, de nem talált annyira szíven, mint a másik kulcstartó tette volna. Mindenesetre el sem cserélném, mert ez tuti, hogy valami jel: kezdjem el végre a sorozatot nézni vagy olvasni. :D (A másik variáns Hermione Granger lett volna).

Könyvjelző a könyvhöz, Hermione Fan Art So-So-tól, hősnős matricák (Nyx és Lila Bard), Trónok harcás jegyzetfüzet 4 képpel. A fan artnak és a matricáknak nagyon örültem, ahogy könyvhöz passzoló, eredeti kiadás borítóját idéző könyvjelzőnek is, de ez a jegyzetfüzet dolog nem igazán jött be. Valami más témájú (nem Trónok harcás), A5-ös alapú, kicsit vastagabb és masszívabb kiadású jegyzetfüzetnek sokkal jobban örültem volna és jobban tudnám hasznosítani, ha mondjuk Bullet Journal alapanyagra lenne szükségem. 
(OFF: Úristen, annyira örülnék, ha valamikor beletennének a dobozba 
egy fandomos BULLET JOURNALt!)

„Just one more chapter” vászontáska, amire magyarul ez van írva: Csak még egy fejezetet! Nagyon bejön! Nem mondom, hogy nem örülnék, ha vállra kapható lenne, azaz nagyobb fülekkel rendelkezne, de abszolút tökéletes arra, hogy bevágjam a táskámba és bármikor előkaphassam, ha szatyorra van szükségem! És ez a felirat nagyon tetszik, jó ideje szemezem ezzel a szlogennel! (Mint jó kis könyvmoly.)

AMI NEM TETSZETT!

Ilyen szekció sem volt még ebben a rovatomban, de most muszáj valamit leírnom, ki kell írnom magamból. A füzetet még megértem, biztos volt trónok harcás, akit boldoggá tett, de az hozzátartozott a dobozhoz, és mint tudjuk, nem lehet mindenkinek a kedvére tenni.
SŐT, megértem, ha a doboz reklámozza a kézműves terméket, valamilyen témába illő sorozatot, az adott írót, a könyvet vagy akár magát a dobozt, de…
DE.
Baromira felesleges volt beletenni egy Kildarás könyvjelzőt. Egyszerűen ez a doboz nem témához NEM illő random reklámokra kell, hogy épüljön. Tudjuk, hogy sokat segítettek és segítenek a mai napig a Kildarások, sokan olvassuk őket, követjük a társaságot mindenféle fórumokon és szeretjük őket (Én is!), de egyszerűen nem értem, milyen alapon kerülhetett bele a BASC dobozomba egy random reklámanyag tőlük… Drukkolok, hogy ilyenre ne kerüljön többé sor…(UPDATE: A próbadobozba lett szánva, de egy kis kavarodás miatt ebbe a dobozba került bele, ugyanis nagyon nagy segítséget nyújtott a társaság a doboz indulásánál! VIDEO róla.)

ÖSSZESSÉGÉBEN

Nem voltam elájulva ettől a csomagtól, de nem érzem magam átverve, mert nagyon jó könyvet találtak a témához és nagyon jópofák lettek az ajándékok is. Szimplán nem ér fel az eddigi két doboz színvonalához ez a mostani. A reklámos téma nem esett jól, de nagyon szuper új mágneses naptáram és szuper vászontáskám van, ráadásul egy Daenerys kulcstartóm, szóval összességében bejött a doboz!

Nagyon várom a mágikus állatos csomagot!

❖❖❖❖❖
Jó olvasást! Köszönöm a figyelmet!
❖❖❖❖❖


3 megjegyzés:

  1. Azért került bele a könyvjelző, mert sokat segítettünk a BASC elindulásában, aztán meg szó nélkül megszakították velünk az együttműködést és még az elvileg első dobozba bekerülő könyvjelzőinket is elvesztették. Most került elő és bocsánatkérésként belerakták. Nem nagy ügy, nem lesz többet ilyen, nem kell félni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tudom, hogy milyen naprakészek voltatok az elején, rajtatok (is) volt a magyar könyvrajongók fél szeme emiatt! :) (Mindenesetre köszönöm ezt a furcsa-érdekes sztorit.)

      Törlés
    2. Én sem ismertem a háttértörténetet, sajnálom, hogy ez történt. Nekem matrica került a dobozomba, és éppen azon elmélkedtem, hogy a könyvjelző mennyivel hasznosabb és stílusosabb lett volna.

      Törlés