2018. június 28., csütörtök



Júniusi megjelenések, amiket egyszer szeretnék elolvasni...




Kiadó szerint:
(magyar) Athenaeum, Álomgyár, Colorcom Media, Helikon, Kossuth, Könyv Guru, Manó Könyvek, Menő Könyvek, Tilos az Á Könyvek

(angol) Amberjack Publishing, Amulet Books, Andrews McMeel, Balzer + Bray, Crown Books for Young Readers, Disney-Hyperion, Entangled Teen, Greenwillow, Harlequin Teen, Harper Teen, HarperCollins, Katherine Tegen Books, Mantle, Pegasus Books, Random House, Running Press, Seven Seas Entertainment, Simon & Schuster Books for Young Readers, The Kraken Collective, Titan Books, Tor Books, William Morrow


Heyho!
Egy kicsit korábban készültem el a havi megjelenéses posztommal, így úgy gondoltam, hogy ez lesz a mai blogposzt – és mert holnapra inkább a mini-könyvklubos regény ajánlóját ütemeztem be magamnak! Tulajdonképpen egészen vegyes a felhozatal, mert még önéletrajzi manga, önsegítő számítógépes könyv és balettos YA-regény is van a lentebb felsoroltak között.
Nektek megtetszett valamelyik?
Várom a válaszokat hozzászólásban! ;)

FIGYELEM!
A poszt nem az összes havi megjelenést tartalmazza, hanem ezek azok a könyvek, amik megtetszettek a friss megjelenések közül. Ha kíváncsi vagy, olvass tovább! 
vvvvv
Magyar megjelenések
Athenaeum

Fülszöveg: ~
Laura a nagyvilágtól elzárva él Írország délnyugati részén, a hegyek közt, harmóniában a természettel. Egy nyári napon azonban összetalálkozik az erdőben Solomonnal, és élete egy csapásra megváltozik. A sármos férfi egy dokumentumfilmes forgatócsoport tagja. A háromfős kis csapat éppen következő filmjéhez keres témát, Laura pedig egyből felkelti az érdeklődésüket. A lány ugyanis lenyűgöző képességgel rendelkezik: úgy tudja utánozni a hangokat, mint senki más – senki, csak az ausztrál lantmadár.
Laura egy új élet reményében a stábbal tart Dublinba, ahol nem csupán a nagyváros zajos nyüzsgése robban be a mindennapjaiba egyik pillanatról a másikra, de a 21. század is, a közösségi média, a tévé és a tehetségkutató műsorok pozitívumaival és árnyoldalaival egyaránt.

Fülszöveg: ~
Jóképű idegen érkezik az álmos New England-i kisvárosba, Salem Fallsba, remélve, hogy mindent tiszta lappal kezdhet. Az egykori előkészítős leányiskolai tanárt a múltban súlyos vádak érték, amelyek megpecsételték jövőjét. Aztán egyszer csak egy nyugalmas kisvárosban találja magát, amelynek a kocsmájában mosogat, Addie Peabody irányítása alatt. Ám Salem Fallsban egy tinilányokból álló csapat tagjai sötét titkokat rejtegetnek – és Jack kiváló célpontnak tűnik, hogy megvádolják őt.
A modern boszorkányperek világában Jacknek újra bizonyítania kell az ártatlanságát egy egész város előtt, amely válaszokat vár.
Vajon bízhatunk-e az igazságszolgáltatásban? És a nő, akit mindennél jobban szeret, vajon mindezek fényében megbízik-e még benne?

SZERINTEM
Mindkét írónőt szeretem, ezért egyszer sort fogok keríteni az újonnan magyarul megjelent regényeikre... Persze JP könyve egy hajszálnyival jobban érdekel, hiszen… BOSZIK! *.*

Álomgyár

Fülszöveg: ~
Stella Lane szerint a világot a matematika tartja össze. A munkahelyén algoritmusokat készít, melyekkel előre láthatóak a fogyasztói tendenciák. Jóval többet keres, mint amennyit el tud költeni, és jóval kevesebb tapasztalata van a férfiakkal, mint egy átlagos harmincéves nőnek. Stella ráadásul Asperger-szindrómával él, és a nyelves csókról az jut eszébe, ahogy az apró halak a cápák fogait tisztogatják.
Arra a következtetésre jut tehát, hogy gyakorlásra van szüksége. Mégpedig egy profival. Ezért felbéreli Michael Phant, az eszkortfiút. A félig vietnami, félig svéd, lenyűgözően jóképű Michael nem engedheti meg magának, hogy visszautasítsa Stella ajánlatát, ezért beleegyezik, hogy segít tartani az ütemtervet, az előjátéktól egészen a Káma Szútra bonyolultabb lapjaiig… Stella hamarosan már kifejezetten vágyik Michael csókjaira, és az érzések egész kavalkádja,
melyet a férfi ébreszt benne. Tárgyilagos kapcsolatuk kis idő elteltével egészen meghitté válik, és előkerül a képlet, mely meggyőzi Stellát, hogy a szerelem bizony nagyon is logikus…

Fülszöveg: ~
Sloane kirángatta Emilyt a csigaházából és egy teljesen más életszemléletet mutatott neki. Életük legjobb nyarára készültek, amikor Sloane egyszer csak eltűnt és csupán egy listát hagyott maga után.
A listán tizenhárom feladat szerepelt, amelyekre Emily amúgy soha nem vállalkozott volna. De mi van, ha a feladatok teljesítésével Sloane nyomára bukkanhat? Almaszedés éjszaka? Persze. Elég könnyűnek tűnik. Táncolj hajnalig? Miért ne? Csókolj meg egy idegent? Őőő…
Emily belevágott a váratlan nyári kalandba Frank Porter segítségével (ami szintén váratlan volt), hogy teljesítse az összes feladatot. Ki tudja, mire jön rá a végén… Meztelen csobbanás? Várj! Hogy mi?

SZERINTEM
Romantikus, aranyos, szeretni fogom őket szerintem. Akkor is, ha a Matson regény borítója nem lett a kedvencem… :/

Colorcom Media

Fülszöveg: ~
Egy elrabolt hercegnő, akitől egy ország jövője függ – és egy zsiványfiú, akitől az elrabolt hercegnő függ.
Johanna az egyik pillanatban a főváros felé tartó postakocsin ül, a másik pillanatban pedig szolgálói holttestén taposva rángatják ki onnan. Timar az egyik pillanatban a haramiák nem túl fényes, de kiszámítható életét éli, a következőben pedig olyan döntés elé állítja a sors, amelyért azt a keveset is el kéne dobnia, amije van. És mert a sors komisz – ha ő nem akarja eldobni, is elveszik tőle. Ahogy Johanna és Timar valós és képzelt üldözőik elől menekülve egyre messzebb jutnak, világossá válik számukra: csak egymásra számíthatnak.
De vajon hogy végződik az út két kiszolgáltatott gyerek számára egy olyan világban, ahol csak az erősnek van szava, és ahol nem lehet tudni, mi igaz és mi hamis?

SZERINTEM
Az idei Merítés-díj miatt figyeltem fel erre a regényre – el kell olvasni a zsűrizéshez -, és megtetszett a borítója, illetve a leírása.

Helikon

Trollok alkonya - Három középkori történet Izlandról
Fülszöveg: ~
Az internetes kommentfolyamok trolljait mindenki jól ismeri. De vajon milyenek voltak eredetileg, amikor még a hófödte hegyeket, barlangokat és sziklapusztaságokat kísértő szörnyetegeket hívták így a középkori Norvégiában és Izlandon?
A kötetben szereplő három történetből kiderül, hogy rosszindulat és bajkeverés tekintetében alig különböztek a 21. századi rokonaiktól. Ez azonban csupán az egyik aspektusa ezeknek a különös lényeknek, akikben a féktelen indulatok mellett ugyanúgy megtalálható volt a konok élniakarás és a vulkáni erejű költészet is, mint a csak a gleccserek magányával gyógyítható, mély szomorúság.

SZERINTEM
Megtetszett a fülszöveg, mi mást mondhatnék?! :))

Kossuth

Tanya Goodin: Off. - Digitális elvonókúra egy teljesebb életért
Fülszöveg: ~
Zaklatottnak érzed magad? Elveszett vagy a telefonod nélkül? Kimerültél? Nem tudsz lazítani és koncentrálni sem? Itt az ideje, hogy kikapcsolj, és újraindítsd magad!
Naponta átlagosan több mint kétezerötszázszor nyomkodjuk a telefonunkat. Több időt töltünk online, mint alvással. Nem könnyű elengedni a digitális világot, ez a könyv azonban segíteni fog abban, hogy kikapcsol(ód)hass egy kicsit, és megtapaszd, mennyi örömet rejt a körülötted lévő, offline világ. Élj át valódi élményeket, alakítsd ki kapcsolatokat hús-vér emberekkel, és találd meg az igazi boldogságot – kevesebb és tudatosabb digitális jelenléttel.

SZERINTEM
Néha rám férne egy kis kikapcs (ha ez a blogon nem is látszik), mert ha nem itt vagyok, akkor számítógépes játékokkal játszom.

Könyv Guru

Fülszöveg: ~
Emma 11 évesen nekivág Európának, hogy megtalálja azt a szeretetet és békét, amit Londonban elveszített. Ám úgy tűnik, a sors még mást is el akar venni tőle: őt, saját magát. Hollandiában egy viharos éjszaka után már nincsenek emlékei. Nem tudja, ki ő, és honnan jött. Egy új, szépnek ígérkező élet veszi kezdetét egy mesés erdei iskolában, amely életet azonban hamarosan rettegett árnyak fenyegetik meg. Pusztulni kezd a város, pusztulni kezd a lány új otthona is. Mintha ő sehol nem lehetne boldog. Vajon elég bátor és eszes ahhoz, hogy megőrizhesse ezt az életét, vagy erről is le kell mondania? Vajon elég erős, hogy megmentse barátait az utcára kerüléstől és a haláltól? Vajon megleli emlékeit? És vajon képes megőrizni önmagát, vagy a világ árnyai őt is megmérgezik?

Fülszöveg: ~
Katherine Shaw egész életét a balettnek szentelte. Mindig is arról álmodott, hogy hivatásos balerina lesz, ám tizenkilenc évesen úgy dönt, hogy még szüksége van pár évre, mielőtt meg tudna birkózni egy társulattal. Így legjobb barátjával, Alexanderrel együtt egyetemre megy. Persze az új élet, távol a szülőktől nem könnyű. Kat kétségbeesetten vágyik arra, hogy végre lány barátja is legyen. Belinda, a szobatársnője ezt kihasználva, először a legjobb barátnője, majd a legnagyobb riválisa lesz. Katherine-nek azonban nemcsak Belindával kell megküzdenie, hanem arról is döntenie kell, hogy végre megvalósítja nagy álmát, és a Királyi Balettben táncol, vagy átadja magát a szerelemnek.

SZERINTEM
Még nem olvastam a kiadótól (ha jól emlékszem), de kíváncsi lettem ezekre a bájosnak tűnő mesékre.

Manó Könyvek

Fülszöveg: ~
A Lármás Rumli tejivó békés csendjét egy napon egy hegyi mormota zavarja meg. Latyak rémisztő hírt hozott: egy kislányt találtak a Pézsma tónál, a nagy fenyő tövében. Senki sem tudja, ki lehet ő. Tényleg az erdőlakók ősi ellenségei, a Hét Domb üregeiben tanyázó menyétek kémje lenne? Vagy valami egészen más áll a háttérben? Hová tűnt az erdőlakók elnöke, és mire készül a patkánybanda, élén Nivallal, a mormotával?
Zizi, a talpraesett cicalány és barátai, Berci, a cickány, Süti bácsi, a sün, Sámuel, a fekete macska és a többiek addig nem nyugszanak, míg a végére nem járnak a rejtélynek és meg nem fejtik a zöld macska titkát.

SZERINTEM
Annyira cukiiiii~~~, hogy muszáj egyszer levadásznom!

Menő Könyvek

Fülszöveg: ~
Bogi igazi csapásként éli meg, amikor az egész nyarat édesapja lepukkant, balatonfüredi kempingjében kell eltöltenie. Ezért az eddigi nyarakból leszűrt tanulságok alapján összeír egy listát azokról a dolgokról, amiket mindenképpen el akar kerülni. Míg eleinte a legnagyobb problémája, hogy duci testét nem akarja bikiniben közszemlére tenni, később kiderül, hogy vannak az előnytelen fürdőruhánál és a lángostilalomnál komolyabb problémák is. És kezdetét veszi a nagy „Mentsük meg a kempinget!”-hadművelet…
Bogi izgalmas és röhejes kalandokba keveredik, és talán, de tényleg csak talán, békét köt ősellenségével, a bikinivel is.

Fülszöveg: ~
A tizenhét éves Sunny kapcsolata elég furcsán ér véget: kap egy képet a mobiljára, amin a barátja egy másik lánnyal csókolózik. Más ilyenkor talán összeomlana, de Sunny más megoldást választ. Ami ezután következik, az egy tizenkét órás őrült hajsza robogóval London körül, ami este 8-kor indul a Crystal Palace-nél (olyan messze a civilizációtól, hogy még a metró sem jár arra), át Camdenen, Shoreditch-en, a Sohón, Kensigtonon, Notting Hillen… és reggel 8-kor ér véget az Alexandra-palotánál..

SZERINTEM
Ezek a klasszikusan vett romantikus ifjúsági/YA-regények néha jól esnek a lelkemnek, ráadásul mindkettő jópofának tűnik.

Tilos az Á Könyvek

Fülszöveg: ~
Te mennyire szeretsz döntéshelyzetben lenni? Mennyire szeretsz felelősséget vállalni?
Ádám imád a háztetők szélén egyensúlyozni. Olyankor mindenki őt figyeli, mégis elrejtőzhet a mutatvány mögé. A vakmerősége eltakarja előle az igazi félelmeit. Mert dönteni nehéz. Ha döntesz, akkor lépned kell. Hátra vagy előre. Zuhanni vagy láthatatlanná válni. Pedig olyan jó lenne tudni, hogy mi lett volna, ha a másik lehetőséget választod! Ádám különleges gyerek és egy különleges, zárt iskolában, az Erődben tanulja meg, hogyan nézhet szembe önmagával.
Wéber Anikó könyvében az olvasó is dönthet: a könyv közepén a történet kettéágazik, és választhatunk, hogy melyik úton követjük Ádámot. A rejtélyes Erőd minden titkát azonban csak akkor ismerjük meg, ha Ádámot mindkét útján végigkísérjük…

SZERINTEM
Szerettem az írónő másik két regényét (Az osztály vesztese, El fogsz tűnni), ráadásul a zsűrizéshez is kell majd, így duplán jól járok, ha elolvasom majd. ;) Hátha lesz olyan jó, mint az előzőek.

Külföldi megjelenések

Misztikus, Thriller, Történelmi, Rendőrségi-bűnügyi dráma


Kortárs Young Adult (YA)


(Do Good. Live Better. Save the Planet.)
Életmód, Környezettudatosság, Környezetvédelem, Természetvédelem, Önsegítő


Kortárs Young Adult (YA)


Humoros, Képregény


Sellő, Fantasy, Történelmi


LMBTQ, Fantasy / Urban fantasy, Képregény


Fantasy Antológia Young Adult (YA)


Kortárs


(A Fairy Tale of the Great War)
Történelmi, Fantasy, Retelling / Újramesélés


Fantasy Young Adult (YA)


Kortárs Young Adult (YA)


Rejtélyes, Misztikus, Kortárs Young Adult (YA)


Fantasy Young Adult (YA)


Disztópia, Sci-fi


Depresszió / Drámai cselekmény / Felnőtt tartalom, Önéletrajzi Manga


Romantikus, Kortárs Young Adult (YA)


Humoros Sci-fi / Űropera


Paranormális, Pszichológiai thriller, Horror


Kortárs, Fantasy, Posztapokaliptikus, Sci-fi


Kortárs Young Adult (YA)


Romantikus, Kortárs Young Adult (YA)


Fantasy Young Adult (YA)

Kortárs Young Adult (YA)


Fantasy Filmkönyv


Zenés, Romantikus, Kortárs New adult (NA)


vvvvv
Köszönöm a figyelmet! Jó olvasást!
A borítók a könyvek borítói. Az Érdekel és Megjelenik táblán gyűjtöm őket.
vvvvv


1 megjegyzés:

  1. Ismét sok jó megjelenést szedtél össze! ^^ a Könyv gurus könyveket már olvastam, igaz a nyers változatot, de a Pillangó útja az egyik kedvencem lett :)

    VálaszTörlés