2019. január 23., szerda



Borítómustra | Blogturné Extra (Sötét folyosók)


A könyvekhez készített extra állomásaimat itt leled: BTKextra


A Könyvmolyképző Kiadó gondozásában jelent meg a Sötét folyosók című könyv, aminek a filmadaptációját hamarosan láthatjátok a mozikban. A történet főszereplője Kit Gordy, aki megpillantva új bentlakásos iskolájának épületét azt gondolja, hogy: ez a hely gonosz. Blackwood Hall fenyegető kinézete borzongató félelemmel tölti el, ráadásul kiderül, hogy csupán három diáktársával és három tanárral kell osztoznia a hatalmas épületen. Kövessétek bloggereinket a titokzatos Blackwood Hallba, és a turné végén megnyerhetitek a kiadó által felajánlott három nyereménykönyv egyikét!

Fülszöveg:
Valami van ezzel a hellyel… valami…
Kit nem találta a megfelelő szót, ezért inkább elhallgatott. Az épület közeledett, közeledett, végül csaknem rájuk borult. És akkor eszébe jutott a szó, amit keresett.
Gonosz.
Amikor Kit Gordy megpillantja Blackwood Hall magas kapuját, csak az jár a fejében: ez a hely gonosz. A fenyegető épület borzongató félelemmel tölti el. Lassan azonban kialakul Kit napirendje a világtól elzárt intézetben, és ő igyekszik figyelmen kívül hagyni a szóbeszédet, ami szerint a drága és elit bentlakásos iskolát szellemek járják.
Ám az osztálytársai különös, idegen képességek tanújelét adják. Őt magát furcsa álmok kísértik, hangokat hall, a családjának és barátainak írott levelei elvesznek – és mindenre árnyat borít az őket körbeölelő varázs.
Amikor Kit és a barátai ráébrednek, hogy Blackwood nem az, aminek látszik, talán már késő…
Vesd bele magad, de csak ha készen állsz a torokszorító borzongásra!


Kiadó: Könyvmolyképző – Vörös Pöttyös
Eredeti mű: Down a Dark Hall / Eredeti megjelenés éve: 1974
Oldalszám: 192 / ISBN: 9789633999981 / Fordította: Miks-Rédai Viktória


<< BLOGOS ÉRTÉKELÉS hamarosan >>
--- Olvassatok tovább! ---

vvvvv
Angol borító - Signet/New American Library (1975)

Kezdjük az egyik legkorábbi GoodReadsen fellelhető borítóval, ami egy abszolúte antik, angol nyelvű példányt díszít. Erre udvariasan azt mondanám, hogy nekem tetszik, bár első blikkre azt gondolnám, hogy a Jane Eyre akadt a kezem ügyébe!

Angol borító - Dell (1983)

Pár évvel később a Dell kiadó új borítót terveztetett a könyvhöz, amin azért már látszik, hogy itt bizony valami para lehet a sztoriban, de még mindig nem sikerült meggyőznie arról, hogy el kéne olvasnom a művet.


Pár évvel később megérkezett ez a borító, amit inkább egy erotikus regényen tudnék elképzelni, vagy ha mégse, akkor se nagyon vonz magához, mint potenciális olvasót... (Pedig egyébként kapcsolódik a történethez, hiszen a főszereplő zongorázik, és a képen szereplő leány is éppen kottát ír...?!)

Angol borító - Dell Publishing Company (1990)

Ismét egy zongorás borító, ráadásul csontkezes a titokzatos zongorista. Nekem ez az első olyan borító, amire azt mondom, hogy Na, erre felfigyelnék! (És lerí róla, hogy van némi horror a történetben.)

Angol borító - Turtleback Books (1990)

Tetszetős betűtípus, ijesztő, ámbár kissé snassz borító. Viszont ezt is lekapnám a polcról, mert egyből az ugrik be róla, hogy egy jó kis gót horror lehet.

Angol borító - Pan Piper (1993)

Ezt. Nagyon. Nem. Kéne... Nem tetszik, talán csak az alapgondolata jó a képnek, miszerint tök szép lenne fentről lefelé menekülő embert fotózni ebben a perspektívában. A megvalósítás viszont botrány.

Angol borító - Turtleback Books (2011)

Na, például ezzel már mennék is a kasszához a könyvesboltban, mert egyrészt ötletes a diáklány-halál árnyék megoldás, másrészt szépek a színei is. (Lent a legutolsó borító ennek a javított verziója, amiért viszont  mindenestül bolondulok.)

Cseh borító - Baronet (2013)

Tulajdonképpen hálás dolog egy szép, ám ijesztő házat ráfotózni a horror regény borítójára... de nekem ez is tetszik. Nem a legötletesebb, de baljóslatú.

Szlovák borító - Ikar (2013)

Az előző hasonlónak a lebutított, unalmas változata. Nekem nem tetszik, nem vonz magához, mint az előző.

Francia borító - Hachette Romans (2015)

Íme, az abszolút kedvencem az összes közül! Izgalmas font, árnyékos főkarakterek (a diáklányok), szép színvilág. Jó ránézni - élőben biztos még szebb -, és bár nem egyértelműen horrorra utal, de mégis van benne valami rémisztő!

Orosz borító - ACT (2016)

Ezt. Nem. Is. Értem. Rémes!

Lengyel borító - Czarna Owca (2016)

Horrornak horror ránézésre, de ezzel a borítóval sem nyert meg magának a regény.

Koreai borító - 자음과모음 (2017)

Kétféle érzés van bennem a borító láttán. Egyrészt iszonyatosan kellemes látvány, csodásnak tartom az egész kinézetét, de mégsem illik ehhez a gótikus horrorhoz, amit nem nagyon merek esténként olvasni...

Spanyol borító - Nocturna Ediciones (2018)

Snassznak tartom ezt is, bár egyértelműen horrorra utal.

Olasz borító - Mondadori (2018)

IMÁDOM! Ez az első olyan, amit meglátnék a boltban, és rohannék vele a kasszához. Szépek a színei, ötletes, parás, izgalmasnak tűnik külsőre is.


Nyereményjáték:

A történet főszereplőjét akarata ellenére beköltöztetik egy bentlakásos iskolába, ahol furcsa dolgok történnek a diákokkal. A turné minden állomásán egy-egy olyan hős/hősnő nevét kell kitalálnotok a rájuk tett utalásainkból, akik szintén valamilyen borzongató helyzetbe kerültek, vagy akikkel paranormális dolgok történtek. Annyit segítünk, hogy magyar nyelven megjelent, rémisztő hangvételű ifjúsági regényekre gondoltunk; a ti feladatotok csak annyi, hogy a Rafflecopter megfelelő dobozába beírjátok a főszereplők nevét!

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

Feladvány: Mai főszereplőnk veszélyes, és ezt ő is tudja magáról. Megszállottan érdeklődik a sorozatgyilkosok iránt, de nem szeretne hozzájuk hasonlóvá válni. Pedig óriási a kísértés…


ÁLLOMÁSOK:

01/23 - Hagyjatok! Olvasok! (Borítómustra)
01/24 - Nem félünk a könyvektől
01/25 - Sorok között (Filmes extra)
01/26 - Hagyjatok! Olvasok!
01/27 - Nem félünk a könyvektől (TOP10)
01/28 - Spirit Bliss Sárga könyves út (Interjú)
01/29 - Sorok között
01/30 - Never Let Me Go

vvvvv
Remélem jól szórakoztatok, látogassatok el a többiekhez is!
Köszönöm a figyelmet!
vvvvv



1 megjegyzés: