2019. január 31., csütörtök



Havi összefoglaló | 2019 / 1. fejezet: JANUÁR


(Ezt a rovatot a „havi összesítő” címke alatt lehet megtalálni.)

Lesz ez még jobb is! Szóval csak ugyanazt tudom mondani, mint tavaly ilyenkor: brutális az év első hónapja, totál kifacsarja az embert. Pörgős, alig otthon lévős, mindenfelé rohangálós, de mégis egyhelyben toporgósnak tűnő hónap volt. Kevés jó dolog fért bele, de azok már-már felülmúlták a sok negatív élményt, ami a fáradtság meg a túlhajszoltság miatti hiszti okozott. No, de félre a búval!
Pozitív randomságok röviden: főpróba, színház, társasjáték este, elfogadás, doboz rendelés, recenziós könyvcsomagok, búcsúztató buli.

(A folytatáshoz olvass tovább! ⇩⇩⇩)


❖❖❖❖❖
Mi történt januárban?
❖❖❖❖❖
– Személyes kitérő –

Én és az új polclakók: összesen 17 új könyv került hozzám. Keveset vásároltam-költöttem a hónapban, és igazából elég kevés új lakóm lenne, ha nem érkezik be egy nagyobb adag reci. :D Próbálok jó kislány lenni.

Vásárolgattam (2)

Ajándékba kaptam (1)

Cseréltem (3)


Recenziós példányként kaptam (11)
Ezekről pedig már írtam, csak most kaptam meg őket papírban:

– Más érdekeltségek –

#boldogság
Végre Karácsonyoztunk Jeffivel és Szimirzával. Palacsintáztunk a Gourmandban, aztán pizzát ettünk a Vigadóban. (Kaptam tőlük egy imádnivalóan otromba orrszarvúkornist! :D)
Társasoztunk (és ittunk) Petránál.
Buliztunk egyet munka és előadás között (nyugdíjas búcsúsztató).
Megvolt a TWIST OLIVÉR című musical főpróbája, és fergeteges lett! Szívem szerint hazahoznám a dalokat, és orrvérzésig hallgatnám őket.

SZÍNHÁZ:
Megnéztem pár régi kedvencet: Rák Jóska, dán királyfi + Jégtörő Mátyás, aztán elbúcsúztattuk a VALAHOL EURÓPÁBANt (dupláztunk aznap, és mindkettőre beültem), ma pedig megnéztem az új darabunk főpróbáját, amit holnap mutatunk be: TWIST OLIVÉR. <3

SOROZATAIM / FILMEZÉSEK / MOZI:
Anyummal nem filmeztünk a hónapban, mert miután ő feladta az NBC Hannibal 3. évadát (amit végignéztem egyedül aztán), kipróbáltunk A nagy svindlit és az Észlelést. Végül A nagy svindli (2009–2014) első 2 évadát, mert szerelem volt első látásra a főszereplő srác (Matt Bomer), és tök jó a sztori is. :D


Egyedül végignéztem a Hannibalt, a South Park 19+20+22. évadait meg elkezdtem a Kúria 2. évadát. Most csak az ilyen rövid izékre van agyam… Hosszú ez a hónap. Bezzeg hónap elején újranéztem pár Marvel-filmet. Ami nem újranézés, az a SÖTÉT FOLYOSÓK filmadaptáció volt, de arról meg igyekszem mielőbb írni a blogra.


– Következő havi terveim –

- Recenziók hamarosan:
▪  Lauer Gábor: Mindenvörös (+ a fent említett recenzióba kapott könyvek) 
- MKK:
- Olvasnám még:


Mini-könyvklub Vegazussal és több más bloggerrel!

Helyzetjelentés:
Elkezdődött az új kör, amit havi olvasás nélkül úsztam meg, mert az elmúlt hónapban írtam a havi könyvünkről:  

A többiek értékelését ITT OLVASHATJÁTOK.

FEBRUÁRBAN: Levendulaszoba – amit várok, mert korábban olvastam és imádtam. Illetve már el is kezdtem fél szemmel pislogni felé / belé, de a többiek véleményét nagyon várom.


A kapcsolódó bejegyzéseim a mini-könyvklub címke alatt elérhetőek!
❖❖❖❖❖
– Bejegyzések a blogon –
4 könyvről írtam a hónapban:

Blogturné Klub extrák: 

Egyéb bejegyzéseim: 

vvvvv
Jó olvasást! Köszönöm a figyelmet!
A képek némelyike SAJÁT vagy saját szerkesztés! 
A többi meg a Pinterest tábláimról meg az Instámról van.
vvvvv


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése