2019. április 30., kedd



Havi összefoglaló | 2019 / 4. fejezet: ÁPRILIS


(Ezt a rovatot a „havi összesítő” címke alatt lehet megtalálni.)

Vidámsááááág! Ideje, hogy végre kitavaszodjon, eltűnjön az összes front, de még ne jöjjenek a bogarak, vagyis legyen végre tavasz. Meghökkentően kevés könyves értékelés volt most a blogon, de sajnos a magyar ifjúsági regények zsűrizésének a véghajrájában vagyok. (És minden idpmet elvitte a sorozatozás. Ég a pofám... De majd most olvasni fogok...) Azt kell, hogy mondjam, valószínűleg a május se lesz jobb. (OLVASNI fogok, olvasni, olvasni, olvasni...) =^.^= 
Pozitív randomságok röviden: Könyvfesztiváloztam két barátnőmmel is, de találkoztam egy csomó jó fej ismerős emberkével (újakkal és régiekkel egyaránt), elkezdtem SMS4-ezni, palacsintáztam és pizzáztam és piáltam a barátnőimmel, posztoltam verset az utcára, sorozatoztam ezerrel.
(A folytatáshoz olvass tovább! ⇩⇩⇩)

❖❖❖❖❖
Mi történt áprilisban?
❖❖❖❖❖
– Személyes kitérő –

Én és az új polclakók: összesen 11 új könyv került hozzám.

Vettem (4)
Gallay-Nagy Krisztina: Poison of Love (dedikáltattam / Könyvfeszt)
Kira Poutanen: A csodálatos tenger (Könyvfeszt / első POKETem)
Maria Turtschaninoff: Maresi (LIBRI pontok)
Maria Turtschaninoff: Naondel (LIBRI akció)

Ajándékba kaptam (2)

Recenziós példány (5)
– KÖNYVFESZTIVÁL –

Nagyon jól sikerült mind a 26-a, amit Vegazussal kettesben töltöttem fent, mind a 27-e, amit a barátnőmmel. Talán annyit érdemes hozzáfűznöm az egészhez, hogy a szombat egy tömegnyomor volt, ezért max arra volt jó, hogy begyűjtsek pár dedikálást, és találkozzak pár zsűritársammal, akikkel lebeszéltünk pár könyvcserét.


Mindenképpen azt tudom javasolni, hogy szombaton és vasárnap csak azok menjenek, akik nem tudnak csütörtökön vagy pénteken kimenni, illetve azok, akik olyan dedikálást vagy előadást néztek ki, ami hétvégén van. Ha csak kószálni akarsz, és megteheted, akkor ne hétvégén nyomorogj. K.a.t.a.sz.t.r.ó.f.a. a hétvégi tömeg... Annyi mázlim volt, hogy mindkét nap nagyon jó társaságban voltam, és nagyon jófej emberkékkel találkoztam! (A teljesség igénye nélkül tök jó volt találkozni Dorkával - Anya olvas blog, Vegazussal - Könyvsarok, Bleeding Bride-al - Valeria Screwy (és a mese illusztrátorával, O. Bernadettel), Anne-nal, Deidrával, Gallay-Nagy Krisztinával (vagyis úgy általában tök állat volt a Főnux-Fumax standpárosnál az élet), bagieval és a többi zsűritaggal.)



Egy nagyobb képgyűjteményt feltöltöttem a blog Facebook oldalára: KATT IDE!

– Más érdekeltségek –

Már 4 éve vagyok a Mini-Könyvklub aktív tagja! (Könyvsarok)

 „Hobbi meló”:
MERÍTÉS: A legújabb Forever Young Adult rovatom témája a Ismerkedjünk magyar szerzőkkel 3. volt. Ennek már van két „előzménye”: 1. rész + 2. rész


SZÍNHÁZ:

Szegény Dzsoni és Árnika - IMÁDTAM! Senki madara (Nagyvárad) - a könyv jobb volt. Twist Olivér (musical) - abszolút kedvenc, sokszor láttam. Holt Költők Társasága (Veszprém) - tetszett nagyon, érdekes élmény volt!

Dorkától ajándékba <3

SOROZATAIM / FILMEZÉSEK / MOZI:

Anyummak lenyomtunk egy évad Ide süss!-t, elkezdtül a Dr. Murphy 2. évadát, illetve mindezek előtt belevágtunk A nagy svindli (White collar) 5. évadába. (Csak én már kicsit untam ezt a rabló és pandúr sztorit.) 

Én mindenféle okosító vagy érdekességekkel foglalkozó műsort néztem a hónapban, úgymint: Tabu és Taboo USA, Elátkozott vérvonalak. Persze lőtte lenyomtam másfél nap alatt Az ifjú pápa első évadát ÚJRA (imádom), és a Fear The Walking Dead első három évadát, plusz a The Walking Dead 9. évadát is. (Megfogadtam, hogy májusban alig fogok sorozatozni, inkább olvasok - főeg recenziókat és zsűrizendős regényeket.


– Következő havi terveim –

- Recenziók hamarosan:

- MKK:
▪  jó lenne tudni :D

- Olvasnám még:


Mini-könyvklub Vegazussal és több más bloggerrel!

Helyzetjelentés:

Sikerült elolvasnom a havi könyvet, amit ezúttal magamnak választottam, ugyanis ebben a hónapban a „maradékból” kellett nekünk szabadon választott könyvet olvasni. Érdekes, hogy Vegazussal ugyanazt olvastuk, és neki jobban bejött, mint nekem, pedig én vagyok jobban disztópiás. :’D Linkek:  

A többiek értékelését ITT OLVASHATJÁTOK.

MÁJUSBAN: – Alig várom, hogy kiderüljön, mit fogunk olvasni!

A kapcsolódó bejegyzéseim a mini-könyvklub címke alatt elérhetőek!
❖❖❖❖❖
– Bejegyzések a blogon –
 3 könyvről írtam a hónapban:


Blogturné Klub extrák: 
Egyéb bejegyzéseim: 
  
vvvvv
Jó olvasást! Köszönöm a figyelmet!
A képek némelyike SAJÁT vagy saját szerkesztés! 
A többi meg a Pinterest tábláimról meg az Instámról van.
vvvvv


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése