2021. június 30., szerda



Havi összefoglaló | 6. fejezet - 2021. június

 

(Ezt a rovatot a „havi összesítő” címke alatt lehet megtalálni.)

 

Üdv újra itt!

Skacok! Túl vagyunk 2021 első felén! TÚLÉLTÜK! Huh, rettentően zsúfoltnak tűnt ez a hónap útközben, aztán megláttam a júliusi terveimet, és rájöttem, hogy az lesz igazán kemény… Pedig júniusban névnapoztam, HamLear próbákra futkostam, falat festettem, gumit cseréltettem, nyomoztam városszerte, fortniteoztam, zöldséget ültettem, oltattunk még egyet, taxiztam, beDedoles zokniztam, piacoztunk Földváron, kutyát futtatunk, tavaszi/nyári nagytakarítottam… De voltak késő esti bulik is: footbag party és tűzugró összejövetel, illetve könyvbemutató is.    



Pozitív randomságok röviden: a fentieken túl? Visszabarnult a hajam… Bakker, minden pozitív randomságot felsoroltam az első bekezdésben… Túl szuper volt ez a hónap. :’D   

 (A folytatáshoz olvass tovább! ⇩⇩⇩)

 ❖❖❖❖❖

Mi történt júniusban?

❖❖❖❖❖

– Könyvespolc bővítős kitérő –

 

Én és az új polclakók: 6 új könyvvel bővült a könyvespolcom ebben a hónapban. Ebből 5 db recenziós példány, az e havi utolsó könyvet pedig magamnak vettem és dedikáltattam egy könyvbemutatón a helyi könyvtárban!

 

Recenziós példány (5)

Liz Braswell: Egy új élmény

Jessica Townsend: Kámforkór 

Tittel Kinga: Kilátók és miniszobrok

Dominique Valente: Mocsári Füzi és az elveszett kedd

Holly Jackson: Jó kislányok kézikönyve gyilkossághoz

 

Vásárolgattam (1)

 

Tarja Kauppinen: A nép igazsága 

 

– Személyes érdekeltségek –

 

#boldogság  

    

Az erkélyem bővült metélőhagymával és petrezselyemmel. (Nem, se paradicsom, se paprika fronton nincs semmi happening. Nem tudom, lesz-e lecsó a saját kertemből..) Beszereztem egy Borsókát és egy Pink nyíllevelet, illetve kaptam egy Jukkát a kollégáimtól névnapomra meg egy sárkányfává nőtt szerencsebambuszt is csak úgy. (A Borsóka sajnos hónap végére elpusztult… Nem fogok vele többet próbálkozni.)

    


A Rejtélyek Háza turnézik a szabadtéri interaktív nyomozásaival, és egy szombati napon ellátogattak Dunaújvárosba is. Naná, hogy befizettem rá pár kollégámmal! Beletelt pár órába, de nagyon buli volt a nyomozás.

 

FILMEZÉSEK / SOROZATOK:

 

Filmeztem:

 

Doctor Parnassus és a képzelet birodalma (2009) – Érdekes látványvilágú, elég elvont történet, amit eddig Heath L. halála miatt nem néztem meg… (Valahogy nem estek jól a filmjei…) Nagyon szürrealista volt az én ízlésemhez, de élveztem. Igazából tetszett, hogy Tony-t több színész alakítja (csak a miértje nem…), mert érdekes volt színről-színre más pasit látni a helyében. Ráadásul mindegyik színészt szerettem, a Val-t alakító leányzót leszámítva.

 


Moulin Rouge! (2001) – Szeretem a musicaleket, imádom Ewan McGregort és megfogadtam magamnak, hogy nem megyek el csak úgy az 1001 film tagjai, illetve az ismertebb Oscar-díjasok mellett. Ezt is elég régóta terveztem megnézni, de csak nem jött össze eddig… …és némileg csalódás volt. A zenei betétek néha tetszettek, máskor nagyon nem. A színészi játékokkal is így voltam, bár tudom, hogy több színésznek a ripacsság benne volt a munkaköri leírásában, de… no, mindegy, Ewan McGregort és a kis bohém csapatát leszámítva senki nem tetszett, senki nem játszott túl jól. A sztori amúgy jó volt – igazán ütős, ha lehet rá ezt mondani, bár elég szenvelgős –, de az össze-vissza csapongó vágások nem jöttek be.

 


Vágy és vezeklés (2007) – Hú, nagyon pipa vagyok erre a történetre… vagyis még inkább Briony Tallisra, akit hagyni kellett volna a vízbe vesznie csóri srácnak, amikor arra lehetőség adódott… Komolyan alig hittem a szememnek és a fülemnek a film elején, aztán a végén, amikor még át is vert, na akkor elég csúnyán leálltam vitatkozni a tévével. (Szerencsére közel 22 óra, és már alszik/aludt az egész család… akik egyébként is eléggé gyűlölik a kosztümös/történelmi filmeket, de most legalább okuk is van rá.) Szóval… James MyDear McAvoy miatt néztem meg (igen, szerepel benne az édesdrágabenedictcumberbatch is, de most nagyon nemszeretem), így eléggé meghökkentett, hogy tulajdonképpen alig történik jó vele, mint fő-főszereplővel… Sőt. Nem is tudom, hogy történt-e vele jó a könyvtári jelenetet leszámítva.

Igazságtalan, megrázó, sírós végű film.

 


Sorozatoztam:

 

Ki vagy, doki? (2005–) – A harmadik évadtól eljutottam a hetedik 0. részéig, vagyis addig, ahonnan két évadnyi szinkornizálatlan évad következik… Ezeknél eddig nem jutottam tovább, mert lusta vagyok eredeti nyelven sorozatozni, de majd most. (Remélem.)

 


NOS4A2 (2019–2020) – Zachary Quinto ebben is egy őrült isten. Odáig vagyok ezért a pacákért, pedig nem bírnám lehunyni a szemem, ha egy országban élne velem. FULL PARA, és ebben (is) egy elszabadult őrültet alakít, aki gyerekeket rabol el, hogy azokat a saját, véres Karácsonyországába vigye… ahol majd random felnőttekkel eteti őket. A „pozitív” (?) hőst alakító Ashleigh Cummings baromi unszimpi volt, szóval ne lepődjön meg senki, de én a gonosznak drukkoltam.

 


Orgyilkos osztály (2018–2019) – Az elején nem kötött le, de aztán beszippantott a sztori. Totál elborult Marcus története, ahogy az egész orgyilkos suli meg az összes benne élő. A képregényt anno elkezdtem, de végül szkippeltem, de mivel a sorozat elég rossz helyen marad félbe, lehet, hogy nekiugrom újra. :// Beteg… irtó beteg, csupa vér, de a karakterek haláliak. A szobafogság rész meg úgy volt állat, ahogy… :'D

 


Anyuval nézve:  A Grace klinika (2005–) – Az ötödik évadtól eljutottunk a nyolcadikig. :D 

 

– Következő havi terveim –

 

- Recenziók hamarosan:

▪  Vi Keeland – Penelope Ward: Rebel Heart – Lázadó szív

▪  Penelope Bloom: Her Secret – Beavatnám

▪  Holly Jackson: Jó kislányok kézikönyve gyilkossághoz

▪  C. S. Pacat: A rab herceg

▪  Justin A. Reynolds: Opposite of Always – A végzet ellen

▪  Tittel Kinga: Kilátók és miniszobrok

▪  Dominique Valente: Mocsári Füzi és az elveszett kedd

▪  Jessica Townsend: Kámforkór 

▪  Lee Bacon: Az utolsó ember

▪  Molly Brooks: Abigail és Tabita – Zűr az űrben

 

- Mini-könyvklub:

▪  Peter Swanson: Egy gyilkosság ára

 

Mini-könyvklub Vegazussal és több más bloggerrel!

 

Helyzetjelentés:

A havi könyvünk A Pendragon legenda volt, amit eléggé utáltam… nem érdemelte meg a kapott esélyt.

 

Katt ide, ha érdekel, mit gondoltam a könyvről!

A könyvklubos értékeléseket ITT OLVASHATJÁTOK.

 

JÚLIUS >> Peter Swanson: Egy gyilkosság ára << Egy gyilkosságos pszicho-thriller / krimi lenne, de őszintén szólva lehet, hogy el fogom bliccelni. Irtó zsúfoltnak ígérkezik a júliusom, alig leszek otthon. (Persze 272 oldalacska, ezért lehet, hogy lenyomom.)

  

A kapcsolódó bejegyzéseim a mini-könyvklub címke alatt elérhetőek!

❖❖❖❖❖

– Bejegyzések a blogon –

 

 8 könyvről írtam a hónapban:

1.       Marie Lu: Batman - Az éjszaka rémei

2.      Bridget Collins: A könyvkötő

3.      Kim Liggett: The Grace Year - A tizenhatodik év

4.      Erin Stewart: Sebek szárnyán

5.      Chris Napier: A futás tudománya

6.      Shona Innes: A család olyan, mint egy süti

7.      Szerb Antal: A Pendragon legenda | Mini-könyvklub

8.     Liz Braswell: Egy új élmény


 


Blogturné Klub extrák: 

Borítómustra | Scars Like Wings - Sebek szárnyán

Borítómustra | Batman - Az éjszaka rémei

Borítómustra | The Grace Year - A tizenhatodik év

 

vvvvv

Jó olvasást! Köszönöm a figyelmet!

A képek némelyike SAJÁT vagy saját szerkesztés! 

A többi meg a Pinterest tábláimról meg az Instámról van.

vvvvv



  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése