2022. augusztus 18., csütörtök



Szemelvények Leylah Attar interjúiból | Blogturné Extra (53 ​szerelmes levél)

   Más interjúkBTKextrák  és  érdekességek!

 


A Könyvmolyképző Kiadó jóvoltából hazánkban is megjelent Leylah Attar 53 szerelmes levél c. regénye. Ennek örömére a Blogturné Klub bloggerei bemutatják a három évtizedet átölelő,  érzelmekben gazdag, tabudöntögető regényt, melynek középpontjában a tiltott szerelem áll.

Tarts velünk, ismerd meg a történetet és annak szereplőit, és vidd haza a kiadó által felajánlott regény egy példányát!




Szexi, merész, tabudöngető regény, mely költőien meséli el egy három évtizeden átívelő tiltott szerelem történetét.

Shayda Hijazi a tökéletes feleség, anya és gyerek. Harminchárom éven át él az elvárások szerint, elrejti a titkait, eltemeti az álmait, és mindent megtesz azért, hogy a családjának biztos támasza legyen. Shayda Hijazi jó úton jár afelé, hogy saját maga legnagyobb ellenségévé váljon.

Troy Heathgate vad, mámorító, veszélyes: olyan férfi, aki mindig azt teszi, amihez kedve van. Az élet pedig engedelmesen hajlik meg az akarata előtt. Amíg az útjába nem kerül az egyetlen dolog, amiért mindent feladna, de sohasem lehet az övé.

A világ két külön sarkán születtek, ugyanazon a napon. Életük szőttese összeér, és minden megváltozik.

Az 53 szerelmes levél három évtizedet ölel át: szerelem, hűség, szenvedély, remény, boldogság és megváltás.

 


Kiadó: Könyvmolyképző (Arany pöttyös könyvek)

Terjedelem: 352 oldal · 

ISBN: 9789635971756 · Fordította: Boros Csilla Andrea

Műfaj: énelbeszélő, erotikus, romantikus

Eredeti mű: 53 Letters for My Lover / Eredeti megjelenés éve: 2014

 

WEBSHOP / BELEOLVASÓ / MOLY / GOODREADS


 

--- Tovább az idézetekhez! ---

vvvvv

 

Az íróról: Leylah Attar történeteket ír a szerelemről – felrázva, megkavarva és egy csavarral tálalva. Amikor nem ír, akkor további szenvedélyeinek él: a fotózásnak, az evésnek, a családjának és az utazásnak. Néha ugyan eltűnik az internet fekete lyukában, de általában csokoládéval lehet kicsalogatni.

 

Sophie kérdései (forrás: bewareofthereader)

Kérdés: Az első kérdés a gyerekkoroddal kapcsolatos: milyen volt a kis Leylah? Mindig is tudtad, hogy egyszer könyveket fogsz írni?

Válasz: Gyerekkoromban teljes könyvmániás voltam. Agatha Christie, Ötös fogat/Secret Seven/Nancy Drew – bármi és minden, ami a kezembe került az iskolai könyvtárban. Varázslatos dolog volt – új világokba kerülni, és új szereplőkkel találkozni egy könyv lapjain.

Mindig is a kreatív oldal felé vonzódtam, de az írói karrier nem volt opció számomra, amikor felnőttem. A szüleim nem gondolták, hogy ez olyasmi lenne, amit támogatniuk kéne, és inkább az egészségtudomány felé lökdöstek. Örülök, hogy így volt, mert amikor később elkezdtem írni, akkor azt magamért csináltam, mert szerettem csinálni, és nem volt rajtam nyomás se. A publikálás gondolata kezdetben meg se fordult a fejemben.

 

Kérdés: Tegyük fel, hogy az egyetlen túlélője vagy egy hajótörésnek, és egy lakatlan szigeten rekedtél. Csak egy könyvet választhatsz önmagad szórakoztatására, melyik könyvet választanád?

Válasz: Én Calvint és Hobbest választanám, mert egy ilyen szituációban kellene az a sok nevetés. Mindig ragaszkodnunk kell a humorérzékünkhöz.

 

Kérdés: Most megosztanál néhány érdekes apróságot arról, hogy ki ez a nő? Mit mondanának a hozzád közel állók Leylah Attarról?

Válasz: Ha valamiben a hozzám legközelebb állók egyetértenek, az az, hogy kíváncsi vagyok. Bármire és mindenre kíváncsi vagyok. Szeretek tanulni! Festeni akarok, flamenco leckéket venni, megtanulni handpan-en játszani. Van valami az új ismeretek és az új tapasztalatok befogadásában, ami energiával és lelkesedéssel tölti meg az életet.


 

Kérdés: Mik a „bűnös örömeid”, a guilty pleasure-jaid? Mondd el, hogy mi dob fel vagy azt, hogy mi tesz elég boldoggá a túléléshez? Vagy épp ellenkezőleg: mit nem bírsz, mitől csavarodsz be?

Válasz: Az én bűnös örömöm a Nutella. Egyből a kanálból. Ami felemeli és megnyugtatja lelkemet, az az, ha víz közelében vagyok. Egy tónál vagy a tengernél vagyok a legboldogabb. A spektrum másik végén az van, amikor mérgező emberek közelében vagyok, az nagyon kimerít.

 

Kérdés: Térjünk rá a könyvedire! Emlékszel, mit éreztél, amikor megjelentetted első könyvedet? Az „53 szerelmes levél” volt az első munkád? Melyek azok a „leckék”, amiket megtanultál vagy „hibák”, amiket nem követnél el újra?

Válasz: Az „53 szerelmes levél” a debütáló regényem.  Egy lelket sem ismertem korábban a könyves közösségben. Annyira izgatott voltam, amikor az első napon eladtam két példányt. Folyamatosan ellenőriztem, hogy valamelyikük írt-e véleményt.

Nem hiszem, hogy bármit másképp csinálnék. Sokat tanultam a kiadásról, a szerkesztésről, a formázásról és a borítótervezésről. Egyszemélyes munka volt, és biztos vagyok benne, hogy sok hibát követtem el, de összességében élveztem a folyamatot, ezért írtam még egy könyvet, majd egy újabbat. Számomra a siker mércéje az, hogy mennyi örömet okoz neked valami.

 

Kérdés: Mit kell írni? És hogyan kezeled az írói blokkot?

Válasz: Csendre és magányra van szükségem, hogy ráhangolódjak arra, amit a szereplőim mondanak – kik ők, kik szeretnének lenni. Az írásra való idő megtalálása számomra a legnagyobb kihívás. Az, hogy normális munkám van, azt jelenti, hogy tényleg be kell osztanom az üres óráimat. Néha hetekre eltűnök a közösségi oldalakról.

Ha az írói blokkról van szó, nálam az működik, ha tartok egy kis szünetet, és újra kapcsolatba lépek valami mással, amit szeretek csinálni. Aztán egy jobb perspektívával térek vissza, és így máris nem vagyok annyira stresszes.

 

Kérdés: Mi inspirál? Van múzsád? Valós életbeli események, amiket megtapasztaltál? Honnan merítetted az ötleteid a cselekményhez?

Válasz: A Serengeti köde regényem ötlete azután jutott eszembe, hogy találkoztam egy optometristával, aki a tanzániai albínó árvaházban végzett szemvizsgálatokat és szemüvegeket készített az árváknak. Az utazásáról mutatott képek és a megosztott történetek képezték az alapját a könyv ezen szálának.

Az 53 szerelmes levél című regényt egy zenei video inspirálta, míg a The Paper Swan – Papírhattyú címűt sok-sok zene, különféle cikkek és ötletek.

 

Kérdés: Ez a kérdés nehéz lesz, de ki a kedvenc karaktered eddig? És melyik női karaktered hasonlít rád a leginkább?

Válasz: Hmmm… annyira különbözőek, hogy nehéz kiválasztani. Szeretném elvenni Goma néhány chutzpah-ját (A Serengeti köde), és odaadni Shaydának (53 szerelmes levél). Vagy Jack bánatát (A Serengeti köde) összefűzni Damian rugalmasságával (A papírhattyú). A női karakter, aki fizikailag a legjobban hasonlítana rám, valószínűleg Shayda lenne.


Forrás
 

Lana kérdései (forrás: bibliomedico)

Kérés: Sorolj fel három olyan tényt magadról, amit nem olvashatunk a hivatalos életrajzodban!

Válasz:

- Az angol a harmadik nyelvem.

- Időnként furcsán ejtek ki szavakat, mert nagyon sok szót könyvekből szedtem fel és nem beszélgetés közben.

– Mindig nagyon hálás vagyok, ha valaki kijavít. (Majd háromszor megismétlem magamban, hogy magamba zárjam a tudást. Elég sokat beszélek magammal. :P)

 

Kérdés: A három kedvenc íród?

Válasz: Huh, ez egy kemény dolog. Vissza kell térnem azokhoz, amelyek a legjobban hatottak rám már olvasóként is: Khalil Gibran, Pablo Neruda, Toni Morrison… Persze sorolhatnám még.

 

 

Forrás

vvvvv

A könyv kiadásai a GoodReads-en: 53 Letters for My Lover

Az írónő instagramja és weboldala!

vvvvv

 

 

Nyereményjáték:

 

Mivel a történetben is fontos szerep jut a lepkéknek, illetve a lepkemotívumnak, mostani játékunk során övéké lesz a főszerep. Minden állomáson láthattok egy képet, illetve egy összekevert betűhalmazt, nektek pedig nincs más dolgotok, mint helyes sorrendbe rakva azokat, megfejteni milyen lepkét láthattok a mellékelt fotón.

 

(Figyelem! A válaszok utólag nem módosíthatóak. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertes sorsolására kerül sor. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

 

 

FELADVÁNY: kelpezúra

 

a Rafflecopter giveaway


  

vvvvv

Remélem jól szórakoztatok, látogassatok el a többiekhez is!

Köszönöm a figyelmet!

vvvvv

 






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése