2022. augusztus 25., csütörtök



Talia Hibbert: Kezdj ​élni, Chloe Brown! (A Brown nővérek 1.) | Blogturné Klub könyvajánló és borítómustra

  

 

Ám az a különleges lista a jegyzetfüzetében, amit most a kezében tartott, más volt, mint a többi. Kinyitotta a füzetet a legelső oldalon, és az ujját végigfuttatta a határozott, nagybetűs bejegyzésen. Semmiféle vidám kacskaringó vagy színes firka nem díszítette, mert amikor ezt az oldalt megtervezte, Chloe nem tréfált. És továbbra sem viccelt vele.

Ez volt a Kezdj élni! lista. Ezt Chloe nagyon is komolyan vette.

És itt felvetődik a kérdés: miért szomorkodnak kipipálatlanul a kis négyzetek?

 




Chloe ​Brown krónikus beteg számítógép-guru, akinek célja van, terve van és listát készít. Miután majdnem – de csak majdnem – meghal, hét alapelvet fogalmaz meg a maga számára, hogy végre „elkezdjen élni”. Az elsőt már ki is pipálta: végre elköltözött a fényűző családi villából.

Mi következik ezután?

• Nagyot bulizni, és jól berúgni

• Motorozni

• Kempingezni

• Jót szexelni valakivel, szerelem nélkül

• Egy kézitáskával beutazni a világot

• És… valami rosszat csinálni

De rossznak lenni nem könnyű, még akkor sem, ha az ember részletes útmutatót készít magának. Tanár is kell a dologhoz, és Chloe tudja, ki a megfelelő férfi a feladatra.

Redford „Red” Morgan mindenhez ért, van tetkója és motorja, és szexibb tízezer hollywoodi szívtiprónál. Művészlélek: éjszaka fest, de nappal elrejti a képeit – amit Chloe onnan tud, hogy néha leskelődik utána. De igazán csak egy icike-picikét.

Ám amikor felveszi Redet a lázadási listájára, olyan dolgokat tud meg róla, amit sosem leshetett volna ki. Például, miért van ellenére, hogy Chloe gazdag családból származik? Miért nem mutatja meg a képeit soha senkinek? Mit takar valójában Red durva külseje?

 

Könyv információk:

 

Eredeti mű: Get a Life, Chloe Brown

Eredeti megjelenés éve: 2019

Könyvmolyképző, Szeged, 2022

392 oldal · puhatáblás ·

ISBN: 9789635971176 ·

Fordította: Tóth Enikő

A Brown nővérek-Trilógia:

 

1. Kezdj ​élni, Chloe Brown!

2. Take a Hint, Dani Brown

3. Act Your Age, Eve Brown

 

(befejezett)

WEBSHOP / BELEOLVASÓ / MOLY / GOODREADS

(Az értékeléshez olvass tovább!       )

A történetről…

 

Chloe egy majdnem végzetes balesetet követően úgy dönt, hogy betegség ide, betegség oda, ő változtat az életén, és elkezd élni. A kicsit listamániás nő ír egy Kezdj élni!-listát, aminek az első pontja a családjától való elköltözés... Száraz, szarkasztikus stílusát és lekezelőnek tűnő hangvételét viszont nehezen viselik a körülötte lakók, de a házfelügyelő is.

Red nem tudja, mivel érdemelte ki az orrát fenthordó új lakót, aki sértően elutasító vele, pedig a férfit mindenki szereti, ugyanis a tetoválás, a bőrszerkó és a hosszú, vörös hajzuhatag ellenére egy rendkívül jó lelkű ember. Ráadásul művészlélek, aki hajlamos esténként félmeztelenül festegetni... az ablak előtt. Egy nap rajtakapja az úrikisasszony Chloe Brownt, hogy megleste. Megleste? Mindenesetre a férfi figyelme mind inkább a szépséges, ám hűvös nőre irányul, akiről kiderül, hogy meglepően vicces és sérülékeny. Ráadásul van egy titokzatos listája, amit a férfi segíthetne teljesíteni…

 


Szerintem…

 

Bár voltak gondjaim a könyv hasonlataival, mind a történet, mind a karakterek magukkal ragadtak. Letehetetlen, élvezetes olvasmány, amin elég sokat lehetett nevetni, ugyanis a főszereplők rendkívül lehetetlen figurák! Red igazi álompasi a maga anyuka imádatával, szolgálatkészségével és odafigyelésével. Már az elején beleszerettem picit, amikor képes volt egy idős néni főztjét megenni, hogy megnyugtassa őt, hogy az unokáinak rossz az ízlése, és nem az ő konyhaművészetével van baj. Érzékeny, művész lelkű alak, aki képes az elutasító hangvétel és sündisznós viselkedés mögé látni. Tulajdonképpen Chloe mellé nem is nagyon tudtam volna másféle férfit elképzelni.

Ugyanis Chloe Brown egy eléggé fura, összetett figura! Az elején eléggé bepöccentem, hogy mennyire fent hordja az orrát, mennyire sznob a stílusa, és körülbelül épp olyan csigalassan szoktam meg a száraz humorát, mint Red... Tetszett, ahogy lassacskán összebarátkoznak, majd barter megállapodást kötnek, miszerint a férfi segít kipipálni Chloe Kezdj élni!-listájának a pontjait, a nő pedig készít Rednek egy honlapot, hogy értékesíteni tudja a festményeit.

 

 

Chloe csak egy pillanat múlva nevette el magát, mély hangon, hitetlenkedve.

– Te jószagú! Maga elpirult!

– Nem. – Red tudta jól, hogy a feje céklavörös színben pompázik, de tagadta.

– De igen! Ez annyira vicces! Majd gyakrabban fogom dicsérgetni.

– Kérem, ne csinálja ezt! – mondta Red kényszeredetten. Láthatólag nehezen viselte a dolgot.

– Rendben. Megígérem, hogy következetesen undok maradok.

 

 

Talán azt tudnám mondani a történetre, hogy szituációs komédia volt romantikus beütéssel és némi erotikus felhanggal, nem pedig egy átlagos chick lit. Mindkét főszereplő vonzza a másikat, de elég lehetetlen módon viselkednek egymással, majd a barátkozás átbillen egymás húzásába, és szép titokban mindketten beleszeretnek a másikba. Szerettem olvasni ezt a regényt, mert nagyon belementek a lelki dolgokba, ráadásul mind Rednek, mind Chloenak megvannak a maguk korábbi csalódásai, nagy pofára esései, amik miatt nehezen nyitnak.

A regény elején a szerző előszavában ez áll: „Ez a történet egy bántalmazó kapcsolat utáni gyógyulás folyamatát meséli el.” Emiatt majdnem kihagytam ezt az amúgy értékes, szórakoztató és élvezetes olvasmányt. Tetszett, ahogy a témához hozzáállt az író, hogy nem sumákolta el feloldani Red sérüléseit a nő által, és hogy hagyta Chloe-t, hogy kibeszélje magából a fájdalmát a férfinak. Persze nem volt tökéletes a regény, de ezeket is nagyon szerettem benne.

 

FAIL, avagy mely részek/hasonlatok okoztak azonnali facepalmolást olvasás közben! Nos, valóban volt pár olyan mondatrész, aminél nem tudtam, hogy sírjak vagy nevessek olvasás közben, de az biztos, hogy a kívánt hatást nem érték el nálam, inkább beröhögtem, mint begerjedtem...

1) „vágya dobpergésként lüktetett a combjai közt” – Szinte hallani?!

2) „Chloe olyan volt, mint akit leszart egy madár” – Szeretem a lírai hasonlatokat.

3) „ő pedig újra megcsókolta, gyorsan és vadul, mintha át akarná pumpálni a gyönyört a saját testébe” – Hümm.

4) „Red figyelte, ahogy Chloe szemében az együttérzés a tábortűznél is forróbb érzelemnek adja át helyét. Az ajka az ismerős, felemás mosolyra húzódott, ami annyira szexi volt, hogy Red a szíve táján érezte – és a golyóiban.” – Ez egyébként szép volt – a legvégéig.

5) „Chloe vagy fél másodpercig igyekezett megőrizni a méltóságát, aztán az egész szétmállott, akár a fetasajt, és ő a férfihoz szorította az ölét.” Totál szexi fetasajtos hasonlat.

Bónusz: „A zöld szemek pillantása olyan súllyal nehezedett rá, mint egy tonnányi tégla. Egy tonnányi szexi tégla. Úgy tűnt, még a tégla is lehet szexi, ha lézersugárként lövell ki Red Morgan szeméből.”

 


Összességében

 

Akadtak olyan részek, amik miatt felszaladt a szemöldököm olvasás közben, de összességében nagyon szerettem Chloe-t, Red-et és a közös történetüket. Mély érzésű, picit sérült, ám szórakoztató, szerethető a párosuk, szép a lassú egymásba bolondulásuk, és rendkívül élvezetes volt ahogy a főszereplők egymást zríkálták. Szeretem az ilyesmit!

 

Értékelés: 4

 

Érdekel a többi nővér története? Azt hiszem, igen, mert nagyon izgalmasnak tűnnek a történeteik a fülszövegek alapján. Bár tagadhatatlan, hogy nekem Chloe volt közülük a legszimpatikusabb és azt se gondolnám, hogy Rednél jobb pasit ki lehet találni!

 

Borítómustra ~ külföldi borítók

 

 


Kedvcsináló idézetek:

Chloe összeszedte a dobozokat – a macska mintha ott sem lett volna –, és azt kérdezte:

– Meg van elégedve?

Red ránézett.

– Itt van a macska.

– Fogalmam sincs, miről beszél. – Chloe kis habozás után idegesen szusszant egyet. Red azon töprengett, vajon beismerő vallomást készül-e tenni, hogy ő volt a gyilkos. Chloe azonban csak ennyit mondott: – Lenne szíves egy kis teát készíteni? Levendulásat kérek.

Red csak bámult rá. Most azt akarja, hogy… Tényleg azt képzeli, hogy majd ő…? Basszuskulcs! Ez a nő aztán nem szívbajos!

– Megszokta, hogy a személyzet szolgálja ki, igaz?

– Ó, igen – felelte Chloe.

– Igazad van – mondta Red, miközben egy lábast sikált, és hunyorgott, mert a szemébe lógott a haja. Mintha magasra nőtt, száraz fű közül látta volna a világot, naplementekor. A keze kivörösödött a tűzforró, habos víztől, és az ujjaira tetovált ANYA felirat szinte világított – minden betűje egy-egy ezüstgyűrű fölött virított, amiket a nagyapjától örökölt. Nem ez a tetoválás volt Red legbölcsebb kamaszkori döntése, de az érzései változatlanok maradtak: imádta az édesanyját.

– Megbántottak, és te reagáltál. Több szempontból is egészségtelen volt a helyzeted, te pedig pánikba estél, és mindent felégettél magad körül. Ne minősítsd az érzelmeidet és az önvédelmi reakciódat egyszerűen elcseszett döntésnek! Ne nullázd le azt, ami ennyire összetett és fontos!

– Hát persze – hagyta rá Chloe. – Szerintem nincs abban semmi rossz, ha valaki későn érő típus.

– Nincs hát. Én magam viszont reménytelen eset vagyok – mondta Annie. – Harmincnégy éves vagyok, és egyetlen férjet sem tudok felmutatni: nem váltam el, nem vagyok özvegy, sőt más módon sem szabadultam meg senkitől.

– Én sem. A mai kort hibáztatom, amiért iszonyatos szakadék tátong a műveltségemben. Az iskola egyszerűen nem készíti fel a lányokat arra, hogyan fogjanak férjet, és aztán hogyan iktassák ki őket.

– Ugye? Szóval akkor, hozzám hasonlóan te is megszenveded az életbiztosítási csekkek és/vagy a tartásdíj hiányát. De akkor honnan szerzed be a napi betevő csokis kekszedet?

 

♡ ♡ ♡ ♡ ♡

Nem saját képek. A Pinterest táblámról származnak: A Brown nővérek

Get a Life, Chloe Brown a GoodReads-en

♡ ♡ ♡ ♡ ♡ 


Talia Hibbert modern humoros romantikus regényét a Könyvmolyképző Kiadó jelenteti meg, s ezzel a kötettel kezdhetjük az ismerkedést a Brown lányok történetével. Itt most megtudhatjuk, milyen sikerrel vette kézbe saját életét Chloe Brown.

Tartsatok bloggereinkkel, hiszen blogturnénk során egy szerencsés olvasó megnyerheti a kiadó által felajánlott nyeremény példányt!

  


 

Nyereményjáték:

 

Mivel Chloe Brown története eredetileg 2019-ben jelent meg, a 2010-es évek romantikus vígjátékaival játszunk. Ismerd fel minden állomáson a filmet, és írd be a rafflecopter doboz megfelelő sorába. A filmek címét írhatjátok a magyar vagy az eredeti címmel is.

 

Figyelem! Felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

 

 

  


a Rafflecopter giveaway

 

BLOGTURNÉ ÁLLOMÁSOK:

 

[BLOGTURNÉ KLUB]

08.15 Olvasónapló

08.17 Könyvvilág

08.19 Csak olvass!

08.21 Angelika blogja

08.24 Hagyjatok! Olvasok!

08.27 Sorok Között

 

 

 


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése