2022. augusztus 31., szerda



8. fejezet - 2022. augusztus | Havi összefoglaló ~ Sorozat- és filmajánló, élménybeszámoló

  

(Ezt a rovatot a „havi összesítő” címke alatt lehet megtalálni.)

  

 

Üdv újra itt!

 

A nyár utolsó hónapja is aktívan telt részemről, jól el is fáradtam… Szeptember 1-től már teljes gőzerővel megy a munka, így kevesebb időm lesz mindenre, viszont az augusztus így telt: 31 napból 28 napon olvastam, 21 nap tévéztem, 25 nap sportoltam/mozogtam, 26-on dolgoztam, 0 napon meditáltam, 3 nap nem ettem húst, de 30 nap ettem valamilyen gyümölcsöt/zöldséget és ittam is 13 nap valami pici kis alkoholt. Szerintem egész jó ez a mérleg! 

Pozitív randomságok: túl a fogorvoson (és nem sírtam), KMK csomagot kaptam, pancsoltam kinti medencében, fagyiztam, pizzáztam, wrapoztam, fanficeket olvastam, ottalvós buliztunk, biciklit vettem, sokat bicikliztem, hajvágás-festés, utazgatás, színházazások, viharnézés, erkélyen olvasás, bulguros lecsózás… :)

 (A folytatáshoz olvass tovább! ⇩⇩⇩)

❖❖❖❖❖

Mi történt augusztusban?

❖❖❖❖❖

– Könyvespolc bővítős kitérő –

 

Én és az új polclakók: 31 új könyvvel bővült a könyvespolcom ebben a hónapban. Érkezett pár recenzióm… ^.^ Kivételesen csak a képeket szúrnám be, túl sok idő lenne mindent bemásolni.

  


 

– Személyes érdekeltségek –

  

#HAVIKEDVENCEK  

 

Kedvenc kaja:

bulguros lecsó

csirkés wrap

 


Kedvenc zene:

American Authors - Go Big Or Go Home

penelope scott // rät (lyrics)

Panic! At The Disco - House Of Memories

 

#boldogság 

    

A hollandiai élmények hatására vettem magamnak egy kerékpárt augusztus 11-én, amivel több mint 47 km-en túl is vagyok. Szerintem megérdemeltem, mert hősiesen kibírtam 2 tömést (és „izgatottan” várom a harmadikat), majd levágtam a saját hajam (oké, apu segített) és bevörösítettük anyámmal.

    


Kicsit zsúfolt volt ez a nyár, de igyekszem vidámabban élni, és néha bizony emiatt belefér egy-egy vidámabb, hozzám képest túlságosan pink szett is. Sajnos ennek hatására elkezdték találgatni a kollégáim, hogy ki toppant az életembe… :D Pedig csak bringázom (a sportolás közben örömhormonok szabadulnak fel), néha ottolvós bulikat tartok vagy elugrunk Jeffihez pancsolni.     

Boldoggá tett az is, hogy sikerült elutaznom Vácra, majd az ottani barátnőm gyönyörű 3 éves kisfiával körbemászni a nappalit duplózás címszó alatt vagy ezer alkalommal, aztán barátnőmmel megnéztük a VÁMPÍROK BÁLJA musicalt ismételten, amiért mindketten odáig vagyunk.

    


Ha már Bp-n jártam kivetettem a régi piercingem, és rakattam be egy újat. A terv az, hogy végig lesz rakva a fülem széle fekete karikákkal – ahány pesti út, annyi lyuk. :D A fülem mázlijára ritkán járok a WestEndben…    

Imádtam a hatalmas adag Könyvmolyképzős csomagot is! Imádtam, hogy néha olvasni lehetett az erkélyen, máskor éjszakai viharban villámra vadászni. De szuper volt fanficeket olvasni, fagyizni és pizzázni másokkal.    

A Vámpírok Bálja mellett nálunk a Bartók Színházban is színházaztam. Az egyik kedvencem a TANULMÁNY A NŐKRŐL c. előadás volt, amin hangosan nevettem. De tetszett a zártkörűen bemutatott MÁSKÉ(P)P előadás, amit Tőkés Imola álmodott színpadra és adott elő a párjával. Jót szórakoztam a SORS BOLONDJAIn is, de a SKÓT MÁMOR annyira nem nyerte el a tetszésem (a témája miatt: ivás, titkok, mások kibeszélése, etc…).

 

FILMEZÉSEK / SOROZATOK:

 

Filmeztem:

 

Tenet (2020) - #scifi #dráma #időparadoxon #1001film #avilágmegmentése – 8/10 – Kellemes csalódás a film, rendkívül ötletes az egész, csak amiatt vagyok szomorú, hogy azt a fantasztikus barátságot hagyták ki belőle, amiről Robert Pattinson a végén a Főhősnek beszél. IMÁDTAM volna még, még, még nézni a közös kalandjaikat, csíptem a duójukat! A sztori, a zene, az effektek, az idővel kapcsolatos dolgok mind fergetegesek, ugyanakkor ez tuti, hogy nem lesz annyiszor újranézős nálam, mint a rendező többi filmje. Valami mintha hiányozna belőle nekem… Nincs meg köztünk a szikra…

 


 A magas lány (2019) + A magas lány 2. (2022) - #romantikus #youngadult – 5/10 – Régóta birizgálta a fantáziám a film, de nagyon durván közepes élmény volt. Mivel alacsony vagyok, nem tudtam azonosulni a magas lány problémáival… Hahahaha, oké, ez nem igaz, tök más volt a bajom a filmmel: az egész sztorija. Még a szinkron mókushangja is jobban zavart, mint hogy szegény lány magas volt…

 


Utazás a rejtélyes szigetre (2012) - #kaland #vígjáték #könyvadaptáció – 6/10 – Szeretem a hasonló filmeket, ráadásul csípem a filmben szereplő színészeket (Dwayne Johnson, Michael Caine és Josh Hutcherson) is, ez most mégsem hozott különösebben lázba. Szép volt a látványvilága, de a sztori kettes alá. :'D Ami felhozta az a HUMOR!

Meg ez a dal: https://www.youtube.com/watch?v=Mw_tC8vfdUE

Michael Caine karakterének beszólásai, és ahogy Rock karakterének a vérét szívta? Mindent vittek…! Mázlimra a másik is hamar megkezdte a visszaszivatást..

 


A bébiszitter (2017) - #horror #vígjáték #feketehumor – 4/10 – Bella Thorne karaktere egy igazi Barbie-nőci, akinek van humora és menő a kocka dolgokban, míg a kissrác, akire vigyáz egy gyönyörűszép fiúgyermek (Koppanás: az akkor 16 éves Judah Lewis lazán előadta a 12 évest --- és még azt gondoltam, fiatalabb a színész, nem 12…..). A sztori iszonyatosan rossz, de tele van fekete humorral és ezáltal minden fordulat/történés tök nonszensz és váratlan. Szuper társaságban néztem, ezért tudtam rajta röhögni, de amúgy nem egy jó a film.

 


Nappali műszak (2022) - #akció #vígjáték #fantasy #thriller – 7/10 – Barátnőm ajánlotta, meg is néztük az egyik mozi délutánunkon, és szanaszét röhögtük magunkat ezen a horror paródián! Nem volt ugyan kedvem vámpíros filmet nézni, de ezt sajnáltam volna kihagyni. Dave Franco mindent vitt, Jamie Foxx színésszel pedig remélem, hogy soha nem futok össze fényes nappal se. Brutál a pasas!

 


Szellemirtók – Az örökség (2021) - #scifi #kaland #vígjáték #fantasy – 5/10 – Imádom Paul Ruddot és csípem Finn Wolfhard fejét, játékát, így biztos voltam abban, hogy meg fogom nézni annak ellenére, hogy kinőttem a szellemirtó-rajongó koromból… Nos, nem volt nagy durranás, sőt. Mondhatni csalódtam.

 


Katonadolog (2022) - #roadmovie #vígjáték – 7/10 – Bár megfogadtam, hogy soha többet állatos filmet/könyvet, úgy néz ki, hogy szeretem annyira a barátnőim, hogy ha megszavazták, megnéztem velük. Egyébként meglepően jó film lett. És a kutya se hal meg a végén, ami külön öröm... Persze ettől még simán szétbőgtem volna rajta a fejem, ha egyedül nézem…

 


A pók feje (2022) - #akció #scifi #dráma #thriller #krimi – 5/10 – A barátnőm azzal a szöveggel ajánlotta, hogy „utálni fogod a drága Thorodat!” Hát, én erre csak annyit gondoltam magamban, hogy: Olyan nincs! Tévedtem. Sosem gondoltam, hogy rosszul leszek, ha Chris Hemsworth elmosolyodik… Jesszumpepi, totál beteg dolgokat művel ebben a filmben, és vidáman vigyorogva… Lehetett volna nagyon jó mozi, de a felére-végére totál unalmas lett, ellaposodott.

 


G. I. Joe – A kobra árnyéka (2009) - #scifi #kaland #akció #játékadaptáció – 7/10 – Channing Tatum miatt néztem meg, és nem bántam meg. Szerintem nagyon menő ez a rengeteg erősebbé tévő kütyü, meg nanobot, meg szuperruha, meg repcsi, meg minden egyéb… A színészgárda is meglepően jó, a sztori érdekes és szórakoztató, de nagyon nem az én világom ez a rengeteg csihi-puhi, árulás, etc. Az egyéb jeleneteket szerettem…. :'))

Egyszer nézhető, akkor is, ha lövésed sincs az eredeti GI JOE dologról. (Ahogy nekem sincs.)

 


Némó nyomában (2003) + Szenilla nyomában (2016) - #animációs #Disney #mese – 5/10 – . Valószínűleg egyedül fogok maradni a véleményemmel, de engem ez a folyamatos rinyálás szanaszét idegesített… Nem mondom, akadtak benne vicces részek – pl. a nem halevő cápák csapata haláli volt, ahogy a csóri Geraldot nyüsztető társai is –, de ezek nem az én meséim… A tengeri világ csodálatos, a látvány pazar, de a halak, az élőlények… és az a fránya fogorvos… Komolyan épp akkor kellett ennek a horror shownak történnie velem, amikor kétszer is tömésre kellett mennem?! :D Jesszum…

 


Sorozatoztam:

 

Sandman: Az álmok fejedelme (2022–) - #képregényadaptáció #fantasy #dráma #horror #DCComics – 9/10 – Amennyire imádtam a képregényt, annyira szerettem ezt a sorozatot. Hónapok óta vártam, erre nem kipörgettem rekordidő alatt? Szuper a casting, jók a sztorik, ütős az egész. Várom a folytatást… Remélem, hogy lesz.

 


A zászlónk halált jelent (2022–) - #kalózos #kaland #vígjáték #romantikus #LMBT+ – 9/10 – Nagyon tetszett, totál agybaj az egész! Elég ritkán röhögcsélek hangosan magamban, de kb. mindegyik részben volt valami olyan abszurd, ám rendkívül szórakoztató beszólás, szituáció vagy fordulat, amin el tudtam nevetgélni. Rhys Darby naiv gentleman alakítása haláli, de az én szívem szottya Taika Waititi Edward/Feketeszakáll figurája volt. IMÁDTAM a karakterét, minden egyes szempillantását szerettem, szóval jah, újabb tv sorozat crushom van. :'D Ami azért különösen beteg részemről, mert totál drukkolok, hogy összejöjjön azzal a lökött Bonnettel…

  


Odaát (2005–2020) #fantasy #horror #kaland – 9/10 – 6. évad első részeinél járok, de még mindig inkább a kedvenc részeim nézegetem újra az előrehaladás helyett…

 


Anyuval nézve: Hazug csajok társasága (2010–2017) #youngadult #bullying #könyvadaptáció – 8/10 – már tudom, kicsoda volt A, de még mindig nincs vége ennek a sorozatnak… jó, de már alig várom, hogy mást nézzünk…

 


– Következő havi terveim –

 

- Hamarosan olvasom/írok róla:

▪  Kasie West: Helyek, ahol még sosem jártunk

▪  Amelia Mellor: A világ legnagyobb könyvesháza

▪  Blake Crouch (szerk.): Elhagyott part 

▪  Joya Goffney: Bocs, hadd bőgjem ki magam

▪  Rachael Anderson: Miss Notley nem hagyja magát

▪  Matt de la Peña: Superman – Reménysugár

 

- Mini-könyvklub:

▪  Zajácz D. Zoltán: Véres Balaton

 

Mini-könyvklub Vegazussal és több más bloggerrel!

 

Helyzetjelentés:

Szóval végre sikerült egy szabadon választós kört teljesítenem… És egyből egy magyar könyves kört. Szuper vagyok, ugye? Ráadásul szerettem:

 

RAZIEL #1

A többiek élményeit ITT OLVASHATJÁTOK.

 

SZEPTEMBERÚj forduló indul, amire szeptember végéig lehet jelentkezni! – Az első könyvünk egy magyar szocialista krimi lesz: Véres Balaton

 

  

A kapcsolódó bejegyzéseim a mini-könyvklub címke alatt elérhetőek!

❖❖❖❖❖

– Bejegyzések a blogon –

 

5 könyvről írtam a hónapban:

Amie Kaufman, Jay Kristoff: Aurora Rising – Aurora felemelkedése * sci-fi, űropera, young adult *

Talia Hibbert: Kezdj élni, Chloe Brown! * romantikus, humoros, chick lit *

Lana Millan: Raziel 1. - Egy angyal az élet küszöbén * fantasy, kaland, humoros *

Jenna Evans Welch: Love & Olives - Szantorini tör... * romantikus, young adult *

Rosaria Munda: A tűz szülötte * fantasy, young adult *

 

Blogturné Klub extrák: 

Szemelvények Leylah Attar interjúiból

Fireborne - A tűz szülötte | Kedvcsináló idézetek

Aurora Rising - Aurora felemelkedése | Kedvcsinál idézetek

 

vvvvv

Jó olvasást! Köszönöm a figyelmet!

A képek némelyike SAJÁT vagy saját szerkesztés! 

A többi meg a Pinterest tábláimról meg az Instámról van.

vvvvv

 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése