2023. június 29., csütörtök



Mariana Zapata: Hands ​Down - Könnyűszerrel (Szívvel a falnak 2.) | Blogturné Klub könyvajánló

   

 

 

Zac Travis megölelt, és azt mondta:

– Annyira hiányoztál, texasi Törpilla.

Valami szertefoszlott a régi becenév hallatán.

Annyira, de annyira rég volt.

Arcommal a mellkasán kiböktem az igazat.

– Te is hiányoztál, texasi óriás.

 




Mielőtt a „texasi óriás” lett belőle, ő volt „Zac, a ropi”

 

Bianca Brannen tudja, hogy az idő – többnyire – minden sebet begyógyít. Beleértve azokat is, amiket a szeretteid akaratlanul ejtettek. (Csak több időre van szükség hozzá.)

 

Úgy hiszi, készen áll, hogy viszontlássa az amerikaifutball-liga irányítóját, amikor egy telefonhívás miatt visszasétál az életébe. A fények, a rajongók és a luxusélet előtt

aranyszívű, sovány kölyökként ismerte.

 

Gyerekjáték lesz kisétálni Zac Travis életéből, hisz a srác is könnyedén megtette.

 

Íme, a szereplő, akire mindenki várt!

 

Hagyd, hogy beragyogja a szívedet a története!

 

Könyv információk:

 

Eredeti mű: Hands Down

Eredeti megjelenés éve: 2020

 

Könyvmolyképző, Szeged, 2023

464 oldal · puhatáblás ·

ISBN: 9789633733905 ·

Fordította: Takács Ágnes

Mariana Zapata könyvek:

 

The Wall of Winnipeg and Me –
Szívvel a falnak


Dear Aaron – Kedves Aaron!

Hands Down – Könnyűszerrel

 

WEBSHOP / BELEOLVASÓ / MOLY / GOODREADS

(Az értékeléshez olvass tovább!       )

Szerintem…

 

A karakterek és a történet szerintem tarolhatott volna, ha az író a topon van, amikor írja, mert Zac jámbor óriássága és elkötelezettsége, a Lusta Szakács alapgondolata, a béna szakács lakótárs CJ figurája, Trev sündisznó karaktere és Bianca hűsége és szeretete a körülötte lévők iránt teljesen levett a lábamról. Persze semmi nem volt tökéletes, nem igazán érte el nálam a két másik regényének a szintjét.

 


Nagyon szerettem volna szeretni a főszereplőket, mert aranyos párost alkottak annak ellenére, hogy végtelenül gyerekesek tudtak lenni a korukhoz képest. (Azt hiszem, hogy ott vesztett el a sztori, hogy pukibombázni kezdték egymást.) Igazából a történet alapgondolata se volt rossz, hogy egy véletlen folytán több, mint 10 év után két gyerekkori barát feleleveníti a múltját, miközben segítenek egymásnak helyrehozni az életét azzal, hogy támogatják egymást. Még az is bejött volna, hogy mi végett szakadt meg a kapcsolatuk egymással. De még a családi és munkahelyi problémák is érdekesnek ígérkeztek.

 

 

– Őrülten hiányoztál – meredt rám.

Igen. El fogok ájulni.

– Zac? – suttogtam.

– Igen, aranyom?

Ha nem hányom el magam, elájulok. Talán behányok, aztán elájulok. Talán össze is csinálom magam. Ki tudja?

 

 

És mégsem működött a sztori, mert úgy éreztem, mintha nem ugyanattól az írótól olvasnék, aki a két korábbi magyarul is megjelent kedvencemet jegyzi. Gyerekes, összecsapott, túlságosan szájbarágós volt. Néha egészen elkeseredtem, hogy Bianca mennyire sötétnek van ábrázolva, holott egy kreatív, ügyes és talpraesett teremtés. Bosszantott, amikor oldalakon keresztül nem fog fel valami teljesen kézenfekvő dolgot, közben meg hobbiszakácsként több milliós nézőtábora van.

Zac kapcsán pedig azt éreztem, hogy csak a regény végén bukkan fel a libidója, ami mintha addig egy tavaly a szekrényben hagyott, majd elfeledett kabát lenne… Egyszer csak a homlokodra csapsz, felkutatod és örülsz neki, mert igazi telitalálat a stílusa és amúgy egy tízezrest is találsz a zsebében.

 

Mi irritált mindennél jobban? Azok a fránya szóismétlések. Szóval van ez a mondat: „Csak amikor lefékeztem hármójuk előtt, akkor billent fel a cowboykalap, és egy világoskék szempár, olyan tiszta lágy kék, hogy már-már babakéknek is nevezhettem volna, megállapodott rajtam”. Zac kapcsán a „kék szem” majdnem 80x kerül elő, ebből minimum 16x „babakék” és majdnem 30 alkalommal „világoskék”… De a számba lett rágva, hogy szőke, hogy óriási. Nem tudom, hogy ezek idegesítettek jobban, vagy a lány „aranyom”-nak való becézése kb. 80 alkalommal. (Ez a hónap ilyen, azt hiszem, ugyanis nemrég a Dear Ava – Drága Ava! kapcsán hangzott el számtalanszor a „virágom” necézgetés, amitől szintén falnak mentem.)

 


Összességében

 

Nem ez lett Mariana Zapata legerősebb romantikus regénye, ha engem kérdeztek, de minden panaszom ellenére jól szórakoztam Zac és Bianca nagyon nem mindennapi párosán, ahogy a körülöttük lévőkön is. Alapjáraton a sztori is tetszett, bár valóban lehetett volna néhol kidolgozottabb a cselekmény, másutt pedig kár volt túlcsordítani Bianca döbbent, mit sem értő rácsodálkozását erre-arra...

Pro? Szeretem az egymásra találó gyerekkori barátokról szóló szerelmes történeteket, ahogy a nagy darab sportoló – alacsony törpilla párosokat is, és most mindkettőt megkaptam egyben. Ráadásul Aiden és Vanessa is felbukkant, ami külön boldoggá tett!

 

Értékelés: 3

 

Kedvcsináló idézetek:

– Zac…

Szeme olyan hosszasan fürkészte az arcom, hogy felhúztam a szemöldököm, amire ő felsóhajtott, és félrenézett.

– Milyen goromba vagyok. Connie, Richard, remélem minden rendben veletek. Megkaphatnám Biancát?

– Igen, ha a jövőben más meccsre is szerzel nekünk jegyet – felelte Richard.

A két lesipuskásra meredtem, akik állítólag szerettek engem… mégis eladnának néhány belépőjegyért.

Zac összepréselte a száját, ádámcsutkája megremegett.

  Nem azért szerettelek annyira, mert megmentetted az életem, kölyök. A jelenléted mindig boldoggá tett. Már kiskorodban is állandóan megnevettettél. – A feje előrebillent, és alig hallottam őt. –  Még most is. Én ezért… ezért zargatlakannyit. Te mindent szórakoztatóvá, jobbá teszel. Mindig te voltál a legfontosabb csaj, kölyök. Könnyűszerrel.

Nem tudtam biztosra, melyikőnk mosolyodott el előbb, de annyiban biztos voltam, hogy teljes szívemből szerettem, habár tudtam, nem szabad.

Legalább a maga módján ő is szeretett engem.

– Egyelőre jók vagyunk? – kérdezte.

– Egyelőre?

– Igen, még egy-két dolgot meg kell beszélnünk.

Valóban?

– És mutatni akarok neked valamit.

A szemem elkerekedett.

– Látni akarom, de azért fogd vissza magad, perverz.

Zacből kitört a nevetés.

– Nem arról beszéltem… de arról is.

 

TOVÁBBI IDÉZETEK…  (extra)

 

☆☆☆
Nem saját képek. Hands Down - Könnyűszerrel by Mariana Zapata Pinterest tábla

Hands Down a GoodReads-en.

☆☆☆ 


Nemrég jelent meg Mariana Zapata legújabb romantikus regénye, melyben Bianca Brannen és Zac Travis egymásra találását követhetjük nyomon. Tartsatok bloggereinkkel a blogturnén, és ne feledjetek el játszani se, ugyanis a Könyvmolyképző kiadó jóvoltából egy szerencsés olvasónk meg is nyerheti a Hands-Down Könnyűszerrel egy példányát!

  



Nyereményjáték:

 

Keressük Mariana Zapata karaktereinek a helyes nevét! Az írónő karakterei összezavarodtak és rosszul írták le a nevüket a játékunkban. Minden állomáson találtok egy félregépelt nevet, és a ti feladatotok, hogy kitaláljátok, mi az adott szereplő rendes neve.

 

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

 

 

Nidea Sargve

a Rafflecopter giveaway


BLOGTURNÉ ÁLLOMÁSOK:

 

[Blogturné Klub]

14 - Angelika blogja

15 - Sorok között ~ borítótervek

17 - Hagyjatok! Olvasok! ~ kedvcsináló idézetek

20 29 - Hagyjatok! Olvasok! * CSÚSZÁS *

23 - Fanni's Library ~ ajánló

 

 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése