2023. június 27., kedd



Kylie Scott: Twist - Csavar (A csehó 2.) | Blogturné Klub könyvajánló

   

 

– Ezért aztán a következőt javaslom. El kell kezdened kimozdulni és igent mondani az embereknek.

– Na de…

– Nekem pedig el kell kezdenem nemet mondani – tette hozzá. – Elég volt Mr. Kedves Fiúból, aki hagyja, hogy elússzon a feladatai között, és azon legyen, hogy mindenki másnak jó legyen. Leszarom, ideje, hogy azzal foglalkozzak, hogy én mit akarok.

 






A józan észnek esélye sem volt…


Amikor az öccse elveszti érdeklődését az online randizás iránt, a dögös, szakállas csaposnak, Joe Collinsnak csak annyi a szándéka, hogy bejelentkezik a fiókjába, és megszünteti azt. Csakhogy elolvas egy üzenetet, ami a testvérének érkezett.


Alex Parks vicces, lenyűgöző, és nagyjából pont olyan, amilyen nőre Joe vágyik – leszámítva, hogy az Államok másik felén él. Hamarosan viharos e-maileket váltanak egymással, és elmesélik egymásnak a legmélyebb, legsötétebb titkaikat… kivéve azokat, amik igazán számítanak.

Amikor azonban Alex meglepetésszerűen meglátogatja Joe-t, mindketten rájönnek, hogy ha szerelemről van szó, mindig jobb, ha van benne egy nagy csavar.


Vesd bele magad!


Könyv információk:

 

Eredeti mű: Twist

Eredeti megjelenés éve: 2016

Könyvmolyképző, Szeged, 2023

312 oldal - puhatáblás

ISBN: 9789633991695

Fordította: Nagy Boldizsár


Dive Bar series:

 

1. Dirty - Húzós

2. Twist - Csavar

3. Chaser

 

 (befejezett)


WEBSHOP / BELEOLVASÓ / MOLY / GOODREADS


(Az értékeléshez olvass tovább!       )

Miért olvastam el…?

 

Amióta elolvastam az első Stage Dive zenekarról szóló történetét, azóta követem Kylie Scott munkásságát, ugyanis szerelem volt első olvasásra. A kedvencem egyértelműen a lökött dobot, Malcolm története (Play - Futam), de imádtam David és Evelyn történetét (Lick - Taktus) és a zenekar énekesének, Jimmynek is a sztoriját is (Lead - Szóló). Aztán egy Young Adult sztori érkezett az írótól, ami eléggé meglepett, de szerettem (Trust - Bizalom), ellenben a Karanténszerelemmel, ami nem igazán jött be. De mivel ennek az új sorozatnak az első része (Dirty - Húzós) ismét nagyon tetszett, kíváncsi voltam Joe és Alex történetére.

 

Szerintem…

 

Abszolút meglepett, hogy mennyire in medias res a kezdése a fülszöveghez képest, mondhatni, hogy vártam volna némi levelezést a Joe által Eric Collins nevében üzemeltetett kamufiók és Alex társkereső fiókja között. Ehelyett Alex megérkezik a levelezőpartnere lakhelyére - az államok másik végéből, mindenféle előzetes bejelentkezés nélkül -, aztán irtó nagyot koppan, amikor a szépfiú Eric letagadja, hogy 1) ismeri, 2) levelezik vele, aztán 3) megjelenik egy szakállas, nagydarab, szőke viking és beközli, hogy ő levelezik a lánnyal, és Eric a fivére. 

Alex helyében tényleg azonnal hazarepültem volna, és tulajdonképpen egész szórakoztató volt, hogy ő is ezen volt, de közbejött mindenféle random dolog, amelyek miatt végül egész sokáig maradt a Zug nevű kocsma és Joe közelében. Elég sokáig ahhoz, hogy rádöbbenjen, hogy a kissé zárkózottnak tűnő, de a végletekig jóindulatú és segítőkész óriás mennyire fantasztikus ember, csodálatos testvér és jó barát. Hűséges, jámbor, visszafogott, mindenkinek megfelelni és segíteni vágyó karakter a mi Joe-nk, amit lássuk be, hogy többen kihasználnak, és elég sok hátránya származik abból, hogy másokat mindig maga elé helyez. Alex meglepő módon épp az ellenkezője: ő az az otthonról dolgozó kreatív kocka, aki az egyéjszakás, feszültség levezetős szexkalandokat kedveli, és amint úgy érzi, hogy valaki túl sokat vár el tőle, azonnal kiszalad a világból... Zseniálisak voltak az egymás torkának ugrásaik a regény első felében.

 



Szóval főszereplőink a maguk módján elég lúzerek, de akadnak, akik így is szeretik őket. Míg Joe körül ott a sok barát, testvér, szülők, satöbbi, addig Alexet lényegében csak Val támogatja, akiért totálisan odáig voltam, ugyanis Val egy nagypofájú, nem szívbajos, mindenkinek mindent a szemébe mondó, őszinte ember és szuper barát. Tudja, hogy mikor kell Alex elé állni, és megvédeni őt, és mikor kell a háttérbe húzódva hagyni, hogy barátnője elkövesse a maga hibáit. (Tulajdonképpen annyira izgalmas karakter, hogy remélem, egyszer az ő történetét is olvashatjuk az írótól.)

 

 

– Szóval a könnyebb utat választottad.

– Meglepetés! – kiáltottam. – Szia, Alex Parks vagyok. Örülök, hogy megismerhetlek. Ha nem vetted volna észre, történetesen én vagyok korunk egyik legrémültebb, legszorongóbb idiótája. Nem a legnemesebb cím, de ettől még baromira igaz.

Fogait összeszorítva megrázta a fejét. 

– A kurva életbe.

Nem szóltam semmit.

 

 

A cselekmény nem túl bonyolult és összességében véve elég kiszámítható, de olyan cuki, fell good vibe-ja van, akárcsak Kylie Scott többi regényének. A nagy tragédiák nem megoldhatatlanok, de igényelnek némi jellemfejlődést a főszereplőktől, az erotikus részek annyira forróak, hogy már-már nem is esnek jól ebben a kegyetlen hőségben - és Joe...? Hát, Joe-ért teljesen odáig vagyok. Nagyon imádom Kylie Scott csodapasijait, jól esik arról olvasni, hogy a férfiak is érzékenyek, őszintén, összetörtek, el tudnak gyengülni... akár favágószexuálisok, akár nem. 

Just4Fun: Ez a "favágószexuális (lumbersexual)" dolog eléggé meglepett, mert nem is sejtettem, hogy a Joe kinézetű férfiakat így kellene neveznünk... (Tényleg kellene amúgy?!) Mindenesetre elég vicces, hogy létezik ez a behatárolása a nagydarab, szakállas, hosszabb hajú, kigyúrtabb, csupa szőr férfiaknak. Bár szerintem Joe nem felel meg a klasszikus meghatározásnak, mert nem sűrűn van flanel ingben, és nem is igaz rá, hogy "általában véve olyan kisugárzás, mintha favágásból jönne, vagy épp oda indulna". Hümmm... Tetovált is, és nekem inkább rockeres alak, akinek történetesen szakálla van, de legyen... 

 



Összességében

 

Oké, sikerült belezúgnom egy picit a favágószexuális kinézetű Joe-ba... Annak ellenére, hogy akárcsak Alex, én sem vagyok oda a szakállas palikért. De Joe jópofa, tündéri, szórakoztató és jólelkű figura. Tetszett, hogy míg a zárkózott, önmagáért élő, folyton-folyvást menekülő Alexnek meg kell tanulnia IGEN-t mondani az életnek, addig Joe-nak a NEM szó kimondását kell gyakorolnia, mert túl sokat ad magából másoknak. Nem éreztem összeillőnek a párosukat jó ideig, de a regény végére megkedveltem őket együtt. 

Bár nem volt egy humorbomba sztori, azért akadtak szórakoztató részek! A kedvenceim: Valnak (Alex legjobb barátnőjének) a betoppanása, illetve azt is szerettem, ahogy kiosztja Joe-t telefonon keresztül (és persze az is, ahogy ez a jámbor férfi fogadta és elfogadta a tirádát).

 

Értékelés: 4,5

 
 

Érdekel a sorozat többi része? Nem szeretem csóri Ericket, sorry, de ettől függetlenül el fogom olvasni.

 

fan art (nem saját)

Kedvcsináló idézetek:

Egy csinos, kacér pincérnő jelent meg, mosolya szélesre húzódott Joe láttán. Kíváncsi szemmel végignézett rajtam, majd elfordult. Esküszöm, nem kellett neki több egy nanoszekundumnál, hogy eldöntse: nem számítok konkurenciának a zilált, szőrös, tetovált társamért folytatott versenyben. Nem tudta, hogy mindig is azon az állásponton voltam: Jean Grey az X-Menben jól tette, hogy Rozsomák helyett Küklopszot választotta. Az a rengeteg tesztoszteron és durvaság, és akkor még ott van az a szőrös arca is meg hogy sosem foglalkozott a külsejével… Hát, köszi, ez nekem nem jön be. Őszintén szólva, a hét bármelyik napján szívesebben el tudnék viselni egy higgadt, nyugodt és jól karbantartott pasit, mint egy dühproblémákkal és túlburjánzó testszőrzettel küzdő fickót. Tőlem aztán az övé lehet Joe.

– A francba. Alex, minden rendben. Nem kell zavarba jönnöd.

– És Eric épp zuhanyzott? Ez a történet annyira béna, mintha egy rossz pornófilmből vetted volna. Akár azt is mondhattad volna, hogy te vagy a medencetakarító fiú – tettem hozzá, a hangomba csempészve a tőlem telhető összes gúnyt. – Nem vagyok az eseted, emlékszel? Aztán idejössz, és úgy parádézol előttem, mint valami favágó-szexuális dzsigoló. Hogy aztán megint jól megvezess, és a végén egy komplett idiótát csinálj belőlem! Miféle szadista, majdnem-meztelen seggfej vagy te?

– (...) Hüm. Mit is mondtál, hogy hívnak? – Joe a halántékát masszírozta, amitől megmozdultak az izmok a háta felső részén. Szép látvány volt. – Szóval Valerie vagy, Alex legjobb barátnője. Rendben. Örülök, hogy megismerhettelek. Alex sokat beszélt rólad, amikor e-maileztünk. – Joe összerezzent, és egy pillanatra elvette a telefont a fülétől, amikor egy különösen hangos zaj hallatszott a vonal másik végéből. – Igen, persze értem, hogy ez is csak arra emlékeztet, mekkora bunkó vagyok. – Bólogatott. – Nem, oké. Soha nem foglak megnyerni a sármommal, mert egy takony vagyok. Értettem. – Joe lehorgasztotta a fejét. – Igen, figyelek. A megfázása és a kemény szíve ellenére ő egy istennő, én pedig egy alantas állat vagyok. Egyetértek. – Dörzsölni kezdte a tarkóját. – Rendben, megmondom neki, hogy hívjon fel, ha felébredt. Jó volt beszélgetni veled, Valerie. Igen… oké, mennem kell. Rengeteg ember várakozik itt, hogy jól lecsesszen. Viszlát!

 

☆☆☆
Nem saját képek. Dive Bar by Kylie Scott Pinterest tábla

Dive Bar #2 a GoodReads-en.

☆☆☆


Kylie Scott rajongói örülhetnek, mert nemrég megjelent az író legújabb romantikus-erotikusa, amelyben Joe, a dögös csapos belép elhunyt testvére online randi fiókjába, és hamarosan egy heves levelezésben találja magát, Alexszal, aki az Államok másik felén él. Vajon keresztezik egymást az útjaik? Tartsatok velünk, hogy megtudjátok, mit gondolnak bloggereink A Csehó-sorozat második részéről, kövessétek a turné állomásait és játsszatok a Könyvmolyképző kiadó által felajánlott nyereménypéldányért

  



Nyereményjáték:

 

Kylie Scott 8. magyarul is megjelent regényét sok rajongó várta, többek közt bloggereink, így nem volt nehéz egy, a korábbi könyvekhez kötődő játékot kieszelniük. Minden állomáson találtok egy idézetet, és rá kell jönnötök, melyik könyvből származik. A megfejtésként a könyv címét várjuk!

 

(Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyertest e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.)

 

– Tisztázzunk akkor valamit! Te tényleg nem emlékszel semmire?

– Nem – mondtam, és nagyot nyeltem. – Mit csináltunk tegnap éjjel?

– Összeházasodtunk, baszd meg! – morogta.


a Rafflecopter giveaway

 

BLOGTURNÉ ÁLLOMÁSOK:

 

[Blogturné Klub]

06.21. Dreamworld ~ kedvcsináló idézetek

06.23. Betonka szerint a világ…

06.25. Hagyjatok! Olvasok! ~ borítómustra

06.27. Hagyjatok! Olvasok!

06.29. Kelly és Lupi olvas

07.01. Dreamworld

  

 

 



 

 

 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése