2024. január 21., vasárnap



Cut ​Off - Játssz a túlélésért! | Kedvcsináló idézetek (Blogturné Klub Extra)

 

A könyvekhez készített extra állomásaimat itt leled: BTKextra

 


Tekints be velünk a legújabb virtuális valóságshowba, a Cut Off-ba, ahol a nézők is megtapasztalhatják a maroknyii tinédzserrel együtt a túlélés izgalmát. De mi van, ha a játékosok nem hagyhatják abba a játékot, amikor képtelenek folytatni?

Tartsatok velünk a Cut ​Off – Játssz a túlélésért! blogturnéján, amely végén egy szerencsés olvasónk meg is nyerheti a regény a Maxim kiadónak hála!




A ​műsor egy játék.

A játék maga az életed.

 

Mindegyik versenyzőnek megvan az oka – és megvannak a titkai –, hogy miért jelentkezik a Cut Off című új virtuális valóságshow-ba, amely egy csapat tinédzsert hagy magára a vadonban. Egyszerű a játék: aki a legtovább kitart anélkül, hogy kilépne, óriási pénzösszeget nyer. Az igazi csavar, hogy ezen felül egy új software eddig nem létező,

teljesen új televíziós élményt hoz létre, amely lehetővé teszi a műsor nézőinek, hogy mindent a versenyzőkkel együtt érintsenek meg, lássanak és éljenek át. De mi történik, amikor a kilépés nem működik, és senki sem jön a megmentésükre? Mi történik, amikor látszólag az egész világ eltűnik, miközben ők bajba kerülnek a vadonban? A négy tinédzsernek szembe kell néznie a legnagyobb félelmeikkel, a legmélyebb titkaikkal, és legfőképpen egymással, amikor rájönnek, hogy valóban elszakadtak a valóságtól.

Science-fiction, rejtély és romantika vegyül ebben a rendkívül izgalmas, gyorsan száguldó olvasmányban, amely egészen a legutolsó pillanatig találgatásokra készteti az olvasót.

 

Kiadó: Maxim kiadó - Dream Válogatás

Terjdelem: 336 oldal

ISBN: 9789634994855 / Fordította: E. Gábor Éva

Téma/zsáner: YA, kaland, rejtély, sci-fi, thriller

 

WEBSHOP / BELEOLVASÓ / MOLY / GOODREADS

<< ÉRTÉKELÉS 01.29. >>

 

--- Olvassatok tovább az extrához! ---

vvvvv

1.

 

Éppen egy sziklafalon haladt felfelé, magasabbra próbált feljutni, hogy körülnézzen, amikor megtörtént. Egy keskeny sziklapárkányon egyensúlyozott, azt képzelve, milyen jól néz ki a Skym kamerán, amely épp a feje felett lebegett. A Skymek kifinomultak voltak, és határozottan drágák – a Cut Off-ot csúcskategóriás drón kamerákkal filmezték, hogy a lehető legjobb háromdimenziós virtuális valóság élményt hozzák el az otthoniak számára. Brandon mászás közben csodás látványt tárt eléjük. Azok a nézők, akik letették a kilencszáz dollárt a Cut Off virtuális valóság szemüvegért, tudták, hogy megéri a pénzét..

 

2.

 

RIVER: A szerződésben valami olyasmi áll, hogy a műsor akár egy évig is eltarthat. Van mit átgondolni.

HITCHENS: Igen, nincs konkrét időkeret. Nem egy hagyományos tévé műsor vagyunk, nincs hálózatunk, amelynek meg kell felelnünk. Úgy tervezzük, hogy minden médiaplatformon streamelünk mindaddig, amíg ti, srácok, túlélőként kint vagytok a vadonban. Nehéz lesz, de gondolj a nyereményre! Nem csupán a pénzre – nagyon sokan megismernek majd. Híres leszel.

RIVER: Nem érdekel a pénz. A szüleimnek volt biztosításuk. És nem akarok híres lenni.

 


3.

 

Az elején még túl magabiztos volt. Aztán legyengült, elfáradt, mégis úgy tett, mintha az elmúlt néhány hét hiányos táplálkozása és álmatlan éjszakái nem hatnának rá. Most először bánta meg a fogadást, amit Jim bácsival kötött: ha a legvégsőkig kitart a műsorban, vagy legalább hat hónapig, akkor Jim bácsi egy időre elengedi a katonai akadémiáról, és egy évig finanszírozza, hogy utazzon. River úgy számolta, hogy jövő ilyenkor az Appalachian Trailen fog túrázni, ameddig csak kedve tartja. Nem lesz se kamera, se közönség, se műsor. Csak ő egyedül. Jó alkunak tűnt. River sokat tudott arról, hogyan lehet túlélni a vadonban.

 

4.

 

River még tavaly varratta a csillagiránytűt a bal lapockájára, a szülei halálának első évfordulóján. (…) Túlzottan a saját világában élt, és túlságosan elveszett. Az iránytű mindig arra emlékeztette, hogy vissza kell találnia, bármerre is jár.

 

5.

 

HITCHENS: A felvételi űrlapodon nagyon magabiztosan állítod, hogy meg tudod nyerni a műsort. Hogyan tervezed ezt megvalósítani?

CAMERON: Kiejtéssel. A többiek ki fognak esni.

HITCHENS: Ez nem a Hunger Games, Camer… vagyis Cam. És ha szükséged lesz egy másik versenyző segítségére, és keresned kell valakit? Mi van, ha szükséged lesz valakire?

CAMERON: Nincs szükségem senkire.

 

6.

 

AMARI: Mindenkinek vannak titkai, téged is beleértve. Azt hiszem, hogy a múltad miatt neked is van kéznél egy csomó védekező mechanizmusod, hogy biztos legyél benne, senki nem találja ki.

CAMERON: Hányszor kell még elmondanom? Nem beszélek az anyámról! Az az én életem – nem a maguk műsorának a része.

AMARI: Rendben, nem kell beszélned róla. Már megmondtam Gregorynak és mindenki másnak, hogy azt akarom, benne legyél a Cut Off-ban, és az lesz, amit én mondok. Gratulálok, megütötted a mércét! De Cameron, meg kell értened… Az életed maga a show.

 

7.

 

AMARI: Nem éreznéd magányosnak magad odakint, ugye? Mindennap csak a gondolataid jelentik a társaságodat, nincs se telefon, se televízió, vagy bárki, akivel beszélhetnél.

RIVER: Hozzá vagyok szokva.

AMARI: Nehéz volt olyan sokat egyedül lenni?

RIVER: A többi ember csak megbonyolítja a dolgokat.

 


8.

 

A félelem önmagát táplálta, és néha, amitől valaki a legjobban fél, éppen az kényszeríti, hogy újra és újra szembe szálljon vele, még akkor is, ha az illető már tudja, hogy minden alkalommal kudarcot vall.

 

9.

 

Cam részben mindig is tudta, hogy ő is pontosan olyan, mint a többiek. A legvégén kiderül, hogy mind ugyanolyanok. Irányítani akarnak, meg akarják mondani, mit tegyél, sohasem elégedettek, mindig bizonytalanok, állandó visszaigazolásra van szükségük, és ha nem kapják meg, amit akarnak, dühbe gurulnak és téged hibáztatnak mindenért.

 

10.

 

Az emberek nem így működnek, nem javíthatjuk meg őket. Ha törődünk valakivel, csak ott kell lennünk mellette.

 

 

 

Nyereményjáték:

 

Minden állomáson felteszünk egy kérdést, amit könnyedén megválaszolhattok, ha előtte elolvassátok a regény beleolvasóját a Maxim kiadó oldalán. Kérjük, a válaszokat írjátok be a rafflecopter doboz megfelelő sorába!

 

Figyelem! A kiadó csak magyarországi címre postáz! A nyerteseknek 72 óra áll rendelkezésére, hogy a megkapott értesítő levélre válaszoljanak, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk.

 

 

Mi Trip igazi neve?

a Rafflecopter giveaway

 

 

ÁLLOMÁSLISTA:

 

[Blogturné Klub]

21 - Hagyjatok! Olvasok! (extra)

23 - Kelly és Lupi olvas

25  - Könyv és más

29 - Hagyjatok! Olvasok!

 

 


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése