2024. június 26., szerda



B. K. Borison: In ​the Weeds - Behálózva (Lovelight Farm 2.) | Blogturné Klub könyvajánló

 

 

Ez az, amit keresek, azt hiszem. Egy kis pihenést. Valami lassabbat. Annyira belefáradtam már mindenbe.

Stella figyelmesen néz engem.

– Nem baj, ha mást akarsz – folytatja. – Az emberek változnak. Van jogod megváltozni. Attól, hogy kevesebb dolgot csinálsz, még nem leszel kevesebb.

„Az évszakok változnak, és mi is.”

 




Egy ​magának való farmer és egy józan közösségimédia-influenszer újabb esélyt kap a szerelemre ebben az elbűvölő romkomban.

 

Evelyn St. James nem az a fajta nő, akit egykönnyen elfelejt az ember – Beckett Porter biztosan nem felejtette el. Egy hihetetlen hétvége Maine-ben, és a férfi a fellegekben járt. Nem ismeretlenek számára a forró és heves kalandok, de Evie valamiféle varázslattal hálózta be. Egyfolytában a lány jár az eszében: a nevetése, ahogy a mellkasát simogatja, és a nyakát csókolja…

Így amikor a nő hirtelen felbukkan a farmján egy közösségimédia-verseny részeként, Beckett totálisan összezavarodik. Fogalma sem volt róla, hogy az édes és szexi nő, akivel valami bárban találkozott, valójában egy globális jelenség. Amikor Evie ismét eltűnik, Beckett elhatározza, hogy végre továbblép.

Evie azonban, aki úgy érzi, hogy eltávolodott a munkájától, és egyre elégedetlenebb a közösségi médiával, próbál valami valódira rátalálni. Visszatér oda, ahol utoljára boldog volt: a Lovelight Farmra és Inglewild aprócska városába. És ennek abszolút semmi köze a dögös farmerhez, akivel két hihetetlen éjszakát töltött…

 

Könyv információk:

 

Eredeti mű: In The Weeds

Eredeti megjelenés éve: 2022

Kossuth, 2024

Terjedelem: 414 oldal

ISBN: 9789636362812

Fordította: Vágó Nándor

Műfaj/zsáner: Romantikus, Chick lit, Humoros

Lovelight Farm sorozat:

 

1. Téli csodaország

2. In the Weeds – Behálózva

3. Mixed Signals – Megkavarva

 

(önálló sztorik)

WEBSHOP / BELEOLVASÓ / MOLY / GOODREADS

(Az értékeléshez olvass tovább!       )

Miért olvastam el…?

 

Lehet nevetni, de tetszett a borító színvilága. Néha csak ennyi kell: meglátni és megszeretni. (Egyébként szívesen olvastam volna az első részt is - csak nem ebben a hamarosan nyári szünetre indulós nagyon sűrű heteimben -, illetve alig várom, hogy megérkezzen a sorozat harmadik része is, amit szeptemberre ígérnek.)

 

Szerintem…

 

Bár egy kicsit megzavart a regény elején az időbeni ide-oda ugrálás a múltbéli hónapok és a jelen között, amint felvettem a ritmust, elsodort a történet! Evie, avagy Evelyn St. James egy sokmilliós követőtáborral rendelkező közösségimédia-influenszer, aki a háttérben dolgozó legjobb barátnőjével, Josie-val építette ki a "birodalmát". Gyökerek nélküli, folyamatosan utazgató, kisvállalkozásokat és emberi sorsokat bemutató tartalmai miatt szerették meg az emberek, de Evie besokall éppen azután, hogy leszerződik egy szponzorcéggel, így "csak úgy" szünetre megy. Josie tanácsára arra indul, ahol utoljára boldognak érezte magát. És hogy hol volt legutóbb boldog? Hogy hol áll neki megkeresni a békéjét és a boldogságát? Inglewildben, egy kisvárosban, ahol egykori kétéjszakás kapcsolata él és dolgozik. 

 Ez a regény legalább annyira szól Beckett Porterről, az egyszeri, nagydarab, izmos, tetovált, de rendkívül csendes farmerről, akinek nem erőssége a szociális események látogatása, mint Evelyn elvonulásáról és boldogság-kereséséről. Beck egy igazi cukorfalat, és ha valaki imádja a csendes, de csupa szív karaktereket, akkor ez a könyv neki való!  

 


Imádtam, hogy egyik főszereplőnk sem tökéletes. Míg Evie tündöklő napsugárnak és örökké boldognak tűnik, addig Becknek is úgy tűnik, hogy rendben van az élete, bár egyre többet bambul el és ábrándozik napközben a titokzatos nőről, akivel Maineben kavart, majd akivel pár hónapja ismét találkozott, amikor is kiderült, hogy mennyire ismert személyiség. A pech az, hogy a környezetének is feltűnnek az elkalandozásai, így muszáj beismernie, hogy valami megragadta abban az életét a Youtube nézői előtt élő nőszemélyben, és nem ereszti. Ami szintén pech, mert Beckett nem viseli jól az embereket. Beck - SPOILER! - szociális szorongással és hangérzékenységgel küzd! Megőrül attól, ha csacsognak vagy hangosabban beszélgetnek körülötte, és fizikai tünetei lesznek, rosszul lesz... SPOILER VÉGE.

 

 

– Megtaláltad ma a boldogságodat?

Összeszorított foggal megráztam a fejem. Egy gyors rándítás.

– Nem.

Hümmögött, és a fejét enyhén lehajtva elnézett a mezők felé.

– Akarsz egy ölelést?

És ez is egyfajta varázslat volt, nem igaz? Nem próbálta megszerelni a dolgot. Csak… megkérdezte, hogy átöleljen-e, amíg átmegyek rajta.

 

 

POZITÍV DOLGOK, AMIK MEGMELENGETTÉK A SZÍVEMET...

Nagyon szerettem, hogy Evie mindennap elindult Inglewoodba megkeresni a napi boldogságát, és otthon Beck minden este megkérdezte tőle, hogy sikerült-e megtalálnia aznap - sőt, néha ő indította boldogság khm... vagyis kincskereső küldetésre a nőt. Különleges volt szerintem a kapcsolatukban, hogy a békés pillanatokat emelték ki, mint együtt töltött boldog perceket, amelyekre ezek szerint mindketten éheztek: a lányt, ahogy rejtvényt fejtve várja haza a férfit vagy ahogy a teraszon nézelődnek csendben, míg Evie maga alá húzza a zokniba bújtatott lábait. A férfit, ahogy csendben megöleli, amikor úgy érzi, hogy a nőnek arra van szüksége. De sorolhatnám még: a reggeli kávézásokat, a titkos sütizéseket, a macskákkal való játszadozást vagy zsörtölődést. Nagyon szívet melengetővé tették ezek a mindennapi apró örömök a regényt. 

 

Persze tetszettek a regény feldolgozott témái is, és nem csak a kiégéstől való menekülés vagy a boldogás keresése (bocsánat, hogy ezt ennyiszer leírtam), de az is, ahogy Beck mindig és minden körülmények között ott van másoknak, ahogy előtérbe helyezi a körülötte lévőket. (Plusz imádtam, hogy ezen a szálon is van fejlődési folyamat a karakternél! Ráadásul milyen megható szembesítéssel...) Érdekes volt, hogy Evie rádöbbent, milyen nehéz tovább mennünk, ha úgy érezzük, hogy elvesztettük az identitásunkat, és túlnőtt minket a munkánk. De sok ilyen volt még, és nem szeretnék már többet spoilerezni... Olvassátok el, és szeressétek!


 

Negatívumok... 

...mert azok is vannak, bár muszáj kiemelnem, hogy semmi sem zavart annyira, hogy ne élveztem volna ezt a romkomot! Leginkább az zavart meg, hogy nehéz volt elképzelnem, milyen idő is van. Mármint, hogy milyen az időjárás milyenséger... Ugyanis - FIGYELEM! SPOILER! - főszereplőink minden este a teraszon ücsörögnek zokniban és pulcsiban, máskor Beck félmeztelenül álldogál a pajtában, aztán pedig hirtelen mínusz fokok röpködnek és Evie egy folyóba esést követően halálra akar fagyni. Utána pedig simán szexelnek a csillagok alatt egy szál semmiben... vagyis Evie-n van egy nagydarab Beckett takarónak, de na... Talán csak ez irritált. 

Jah, nem igaz... Volt egy elég fura szöveg a szexis részek között, ami miatt erősen ráncoltam a homlokom: "a kezemet rákulcsolom férfiasságának teljes hosszára". Nos, Beckett egy nagydarabnak leírt, farmeri munkától megizmosodott, abszolút favágószexuális férfi, és brutálisan el vagyok kenődve, ha amúgy mereven picúrka... (Vagy Evienek nagyon széles kézfeje van, és nem kéne a saját 6,5 centi széles kezecskémmel leállni ezen gondolkodnom...Sorry, folks.)

 

Összességében

 

Sokszor ütött szíven ez az amúgy humoros-romantikus történet a boldogságot kereső, nézők elől elvonuló médiasztárral és a magának való, csendes, de segítőkész farmerrel a főszerepben. Az, hogy Inglewild egy igazi apró ékszerdoboz a kisvárosok között - aminek megvannak a maga fura lakói, de velük együtt válik szerethetővé és egyedivé -, csak hab volt a tortán. Oké, a telefonhíradótól kicsit lesokkoltam, de ezzel együtt is szívesen élnék ott. Jól esett Evievel körbebóklászni a helyet. 

Ajánlom? NANÁ!!! 

Beckett lélek és személyiség szempontjából is egy igazi álompasi, de ha éppen a favágószexuális kinézetű, borongós kisugárzású, munkától megizmosodott farmerek a kinkjeitek, akkor tényleg ne hagyjátok ki! Bónusz pont: A TETKÓI! *fangirling sikolyok* 

 

Értékelés: 4,5


 

Kedvcsináló idézetek:

– Kezdhetjük elölről, ha akarod – ajánlja fel. Nyel egyet, és figyelem, ahogy a frusztráció megfeszíti az egész arcát – állkapcsa kidomborodik, a szája legörbül. Tényleg jóképű, még akkor is, amikor olyan arcot vág nekem, mintha valaki citromot dugott volna a szájába. – Úgy tehetnénk…, ha akarod, mintha most találkoznánk először.

– És meghívsz a házadba, ami egy elszigetelt farmon van? Oké, sorozatgyilkos.

Az ajka mosolyra rándul.

– Igen, valószínűleg igazad van.

Mondott valamit arról, hogy… Valami olyasmit, hogy emlékszik, hogyan lehet boldog, miközben a szája sarka lefelé görbült, és a szeme valahol a földön járt, a csizmáink közelében. Mintha szégyenkezett volna emiatt, a hangját felkapta a szél, és elsodorta mindkettőnk elől.

Nem volt boldog? Nehéz elképzelni, hogy Evelyn mást is érezhetett volna, mint abszolút örömöt. Csordultig tele van kibaszott napsütéssel és pil angókkal. Amikor legutóbb itt járt, egyfolytában vigyor ült az arcán, a nevetése hangos és világos volt, ahogy átcsusszant a fák között. De hát ilyen a boldogság, azt hiszem.

Mutathatsz a világnak, amit csak akarsz, mégsem érzel belőle egy cseppet sem magadban.

– Mit szeretnél?

Megállok, a karom tele van kétszer négyes deszkákkal.

– Tessék?

– Mit akarsz? – Elgondolkodva az alsó ajkához dörzsöli az ujjbegyeit. – Ha valaki most pisztolyt tartana a fejedhez, és megkérdezné, hogy mit akarsz, mit mondanál?

– Ööö… – Elnézek a vállam fölött, hogy meggyőződjek róla, hogy nem áll-e a közelben valamelyik nővérem egy telefonnal a kezében. Túlságosan is komolynak tűnik ahhoz, hogy a tornáchoz szükséges segítségről kérdezzen. – Azt akarom, hogy senki ne tartson fegyvert a fejemhez a tornác korlátja miatt.

Apám nincs meghatva.

– Minden rendben?

    Felpislogok a kávétejszínekről, amelyek előtt megrekedtem, és Jones seriff áll meg mellettem. Furcsa őt egyenruha nélkül látni, szinte felismerhetetlen a régi Orioles-pólóban és sötét farmerben.

    – Tessék?

    – Már vagy hét perce úgy bámulod a tejtermékeket, mintha személyes sérülést okoztak volna neked. – Egy fogpiszkálót rágcsál. – Szeretnél hivatalos panaszt tenni?

 

♡ ♡ ♡ ♡ ♡

Nem saját képek. HANGULAT TÁBLA: Lovelight by B.K. Borison

Lovelight #2 a GoodReads-en.

♡ ♡ ♡ ♡ ♡

 


Evelyn St. James a felkapott influenszer egy vad éjszakát tölt az egyébként magának való farmerrel, Beckett Porterrel, aztán elváltak útjaik. De mi történik, ha a sors ismét összesodorja őket?

Tarts bloggereinkkel, hogy megtudd, mit gondolnak a Kossuth Kiadónál megjelent romkomról. Ne feledjétek, hogy a blogturné végén egy szerencsés olvasónk meg is nyeri az In The Weeds - Behálózva című regényt!

 

 

Nyereményjáték:

 

Játsszatok és olvassatok! A Kossuth Kiadó oldalán találtok egy beleolvasót a regénybe, amit ha elolvastok, akkor tudtok majd válaszolni a feltett kérdéseinkre. Az állomásokon feltett kérdésekre a helyes választ a megfelelő rafflecopter rubrikába várjuk.

 

Figyelem! A kiadó csak magyarországi címre postáz! A nyerteseknek 72 óra áll rendelkezésére, hogy a megkapott értesítő levélre válaszoljanak, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk.

 

 

Milyen farmnak a tulajdonosa Stella?

a Rafflecopter giveaway

 

ÁLLOMÁSOK:

 

[Blogturné Klub]

06/20 - Kelly és Lupi olvas

06/22 - Angelika blogja

06/24 - Pandalány olvas

06/26 - Hagyjatok! Olvasok!

 





  




A mai ajánlót meg is hallgathatjátok, ugyanis egy elvesztett fogadás miatt felolvastatták velem a teljes ajánlómat. :D Oké, azért a kiemelt idézeteket nem olvastam fel és a képeket sem meséltem el, de így is 7 perc lett. :D (Nem ígértem meg, hogy nem fogom törölni a jövőben, mert nem vagyok oda a hangomért, de just4fun jelleggel egy ideig fent lesz.)

Vigyázat! Hangos egérgörgő zajok, béna intonáció meg szuszogás hangok!  

B.K Borison: In the Weeds - Behálózva ajánló AniTigertől




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése