2024. június 27., csütörtök



R. L. Stine: Váljunk ​láthatatlanná! / A Láz-mocsár vérfarkasa (Libabőr 2-3.) | Blogturné Klub könyvajánló

  

 

– De én még nem is kerültem sorra! – tiltakozott Erin.

– Én meg nem is akarok sorra kerülni – közölte April.

– Nyuszi vagy?

– Szerintem bolond vagy, ha ezzel szórakozol – szólt be Zacknek April hevesen. – Tudod, ez nem játék. Semmit sem tudsz róla. Fogalmad sincs, hogy igazából mit művel a testeddel.

 




Az ​eltűnés halálos is lehet.

Mekkora fogaid vannak!

 

Max a születésnapján a padláson talál egy varázstükröt, amelynek segítségével láthatatlanná tud válni. Így a barátaival kísérletezni kezdenek a tükörrel. Max azonban azzal szembesül, hogy kezd kicsúszni a kezéből az irányítás. Először túlságosan sokáig marad láthatatlan. Aztán egyre nehezebben változik vissza. A láthatatlanná válás pedig hamarosan nagyon veszélyes játékká válik.

Borzalmas dolgok történnek a Láz-mocsárban. Valami igazán rettenetes. Minden a furcsa, éjszakai vonyítással kezdődött. Aztán jött az a szétmarcangolt nyúl.

Mindenki azt gondolja, hogy Grady új kutyája a felelős mindezért. Végtére is úgy néz ki, mint egy farkas. És elég vadnak is tűnik. De Grady tudja, hogy a kutyája nem több egy átlagos, idős ebnél. És a legtöbb kutya nem vonyít a holdra. És nem tűnik el az éjszaka közepén. És nem alakul át hátborzongató lénnyé teliholdkor.

 

Vagy mégis?

Legközelebb, amikor Max láthatatlanná válik… lehet, hogy örökké az is marad?

 

Könyv információk:

 

Eredeti művek:

Let's Get Invisible! (1993)

The Werewolf of Fever Swamp (1993)

Könyvmolyképző, Szeged, 2023

264 oldal

ISBN: 9789635973170

Fordította: Sárai Vanda

Libabőr a blogon:

 

Kísértet-part

Váljunk ​láthatatlanná!
A Láz-mocsár vérfarkasa

 

(Sorozat részei a Molyon)

 

KMK WEBSHOP / BELEOLVASÓ / MOLY / GOODREADS

(Az értékeléshez olvass tovább!       )

Váljunk láthatatlanná!

Értékelés: 4 csillag

 

Főszereplőnk egy 12 éves Max nevű fiú, aki a barátaival (Erin, April, Zack) és az öccsével (Bali, 10) a padlásukon lévő tükörrel kezd játszadozni, ami képes láthatatlanná tenni azt, aki előtte állva meghúzza a tükörre szerelt lámpa zsírórját.  Tök nem para, ugye?

Tetszett ez a sztori, de inkább azért, mert megzabáltam Balit, aki folyton szivatja az idősebbeket! Tipikus öcsi-nagytesó kapcsolat van a főszereplők között, akik folyton húzzák egymást, néha a frászt hozva a másikra. Azt hiszem, hogy én a regényben az a lány lennék, aki nem akarná kipróbálni a tükröt, mert nincs kedvem egy használati utasítást nélkülöző, talán elátkozott vagy megátkozott tárggyal szórakozni.  

 

 

A fejemben hirtelen mindenféle rémisztő kérdések kezdtek zsongani:

Miért gondoltam, hogy a visszaváltozás automatikusan történik?

Mi van akkor, ha összesen kétszer térhettem vissza? És a harmadik alkalommal, ha az ember láthatatlanná válik, akkor láthatatlan is marad?

Mi van, ha elromlott a tükör? Mi van, ha azért van elzárva ebbe a rejtett szobába, mert nem működik rendesen, és emiatt emberek örökre láthatatlanok maradtak?

Mi van, ha sosem térek vissza?

 

 

Érdekes történet, de inkább az volt benne az érdekes, hogy Max mennyit mereng ezen a tükrön, hogy mennyire reálisan van leírva, hogy milyen harcok dúlnának egy fiatalban, ha ilyen helyzetbe kerülne.  

 


A Láz-mocsár vérfarkasa

Értékelés: 4,5 csillag

 

A két történet közül nekem ez sokkal jobban tetszett, főleg amiatt, mert nem csak egy házon vagy padláson belül játszódik! Egy új helyre költöző család nagyfia, Grady próbál beilleszkedni, és sikerül is összebarátkoznia két vele egykorúval, Will-el és Cassie-vel. Már a sztori elején megtetszett, hogy Grady a nővérével, Emilyvel egyből nekiindul a házuktól nem messze fekvő lápos területnek felfedezés céljából! Nem mondom, hogy ennyire bevállalós lennék, de gyerekként az voltam! Szerintem a fiatalkorom nagyrészében Baracs mezőségi területein kolbászoltunk az öcsémmel – mondjuk ott se kígyók, se vérfarkasok nem voltak!

 

 

– Hisztek a vérfarkasokban? – kérdeztem.

Apa felkuncogott.

– Anyukáddal tudósok vagyunk, Grady. Nem szabad hinnünk az olyan természetfeletti lényekben, mint a vérfarkasok.

– Apád egy vérfarkas – viccelődött anya. – Minden reggel le kell borotválnom a hátát, hogy embernek nézzen ki.

 

 

A család által befogadott, farkasnak tűnő kutya (akit kreatívan Farkasnak nevez el főszereplőnk) jócskán megkavarta a vérfarkasos, holdra üvöltős, állatokat mészárolós szálakat. Szerettem a fiú és Farkas villámgyorsan kialakult kapcsolatot, és emiatt különösen tetszett a történet lezárása!

Szórakoztató, picit para történet a végén egy elég nagy csavarral, amit azért felnőtt fejjel megjósolhatunk, de ettől függetlenül izgalmas volt.

 

Kiknek ajánlom? Lightos borzongásra vágyóknak!

  


Új sorozatadaptáció: Libabőr (2023–)

 

A Disney+ streaming platformon figyeltem fel erre az új Libabőr-adaptációra, aminek a színészgárdájából konkrétan csak Justin Long-ot ismertem korábbról. Egyelőre 10 rész van fent angolul /magyar felirattal/. A Snittes 83% és az IMDb-s 6.7/10 pontszám kíváncsivá tett, de így a harmadik rész után a Snittes arányok felé hajlok, mert kifejezetten érdekes a történet.

Minden részben az egyik főbb kamasz/gimnazista karakter körül forog a sztori, de a nagy egész biztosan összefügg, ezt már ennyi után látjuk… Meg amúgy is egy baráti társaság tagjai vannak a középpontban. (Illetve valahogy a szüleik is be fognak jönni a képbe, de még nem derült ki, mit tettek.)   

Nekem tetszik, de a turnéban szereplő könyvekhez semmi köze sincs egyik szálnak se.  Nagyon jók az effektek, ötletesek az átkok és a végkimenetelük. Egyszer nézhető, nem igazán para tinisorozat.

 

 

Kedvcsináló idézetek:

– Van a mocsárban egy vérfarkas – mesélte Cassie fojtott hangon, miközben behúzott fejjel átkeltünk a szúnyogok alatt, majd beljebb mentünk az árnyékban.

– Én pedig szárnycsapkodva elrepülök a Marsra – jegyezte meg szarkasztikusan Will.

– Pofa be, Will! – csattant fel Cassie. – Grady szerint nem butaság… ugye?

Megvontam a vállam.

– Nem tudom – feleltem. – Azt hiszem, én nem hiszek a vérfarkasokban.

– Úgy érted, hogy a múlt heti nem optikai csalódás volt? – kérdezte April, Erin nyomába eredve.

– Nem, nem igazán – feleltem, és közben Bali felé pillantgattam, aki nem mozdult az ablakpárkányról a nagy padlástér túloldalán. – A tükörnek fura varázsereje van, vagy valami ilyesmi. Tényleg láthatatlanná tud változtatni.

April gúnyosan felkacagott.

– Aha, na persze – mondta. – Én pedig ma vacsora után elrepülök a Marsra egy repülő csészealjon.

 

☆☆☆
Nem saját képek. HANGULAT TÁBLA: Libabőr / Goosebumps

Goosebumps #22 - Kísértet-part / Goosebumps #6 - Váljunk ​láthatatlanná! / Goosebumps #14 - A Láz-mocsár vérfarkasa a GoodReads-en.

☆☆☆


Bloggereink ezúttal R. L. Stine igazi klasszikusait veszik górcső alá!

Legújabb blogturnénkban a Könyvmolyképző Kiadó által újonnan kiadott két részről olvashattok - tartsatok velünk a turnén és játsszatok a kiadó által felajánlott Kísértet-part (1.) és Váljunk ​láthatatlanná! / A Láz-mocsár vérfarkasa (2-3.) kötetekért.

 

 

Nyereményjáték:

 

Vessetek árgus pillantásokat a Libabőr-sorozat borítóira, ugyanis a feladatotok nem más, mint az állomásokon található borító részletekből a könyvek címeinek a kitalálása! Jó kutatást kívánunk!

 

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

 

 

<< KATT A KÉPÉRT >>

a Rafflecopter giveaway

 


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése