2014. április 12., szombat



Joss Stirling: Lélektársak - Phoenix (Lélektársak 2.)


FÜLSZÖVEG:

A tizenhét éves Phoenix a Közösséghez tartozik, egy bűnözőkből álló, természetfeletti erőkkel bíró savant banda tagja Londonban. Phoenix különleges adottsága, hogy képes mások agyában az idő érzékelését manipulálni. A banda vezérének parancsára mindezt lopásokra kell felhasználnia, és a megszerzett dolgokat a bandavezérnek beszolgáltatni.

Yves Benedict, amerikai diák, aki nemrég érkezett Londonba. Phoenix pedig kiszemelte őt, Yves a következő áldozat. De a fiúról kiderül, hogy nem csupán egy célpont. Ő a sorsa, a lélektársa.

A Közösség azonban a hatalmában tartja Phoenix múltját, és a jövőjét is magának követeli.
Yves ezt felismeri, és tervet eszel ki, hogy a lányt kiszabadítsa a Közösségből, és legyőzze a bandavezért. De a Főnök az Yves és Phoenix közötti különleges kapcsolat erejét a saját céljaira akarja felhasználni…

Eredeti mű: Joss Stirling: Stealing Phoenix
Eredeti megjelenés éve: 2011
***
SZERINTEM:


London Eye (x)
Először azt hittem a legjobb része a szépséges borító és a fel-felbukkanó idősebb Benedict fiúk lesznek! Hatalmasat tévedtem…

Összességében tartottam ettől a résztől. Yves-t nem sikerült megkedvelnem az első részben, a fülszövegben felvázolt szituáció pedig inkább visszatartó erejű, mint vonzó.

A sztori néhol kegyetlen és legszívesebben sírna az ember, de várható volt, hiszen az előző rész elárulta: vannak gonosz savant-ok és a benedict-ek „szeretnek” összetűzésbe keveredni velük.


A könyv kíméletlen hatással van az érzelmekre – az Olvasó drukkol, nevet, szorong és együtt örül.  Yves és Phoenix története humoros, bizalmatlankodó, összecsiszolódó és nagyon bájos.  Szerettem, mert egyszerre volt szép és szívszorító is a különbözőségük.

Nagyon várom Crystal történetét….! Csak amiatt félek, hogy már csak egyetlen rész van hátra és még nem mindegyik Benedict fiú kelt el! Őszintén aggódom a nagyok miatt – pláne, hogy még nem tudom kikről szól a következő rész! Azért Vick beugorhatna hozzám, hátha…. ;)


ÉRTÉKELÉS: 5



Bővített rajongás – spoileres:

Phoenix előélete:

Igazából végig úgy voltam a Közösséggel, Unicornnal, Dragonnal és Mylorddal, hogy legszívesebben rájuk gyújtottam volna az egész vackot, ahogy van – és rettenetesen boldoggá tett, hogy Yves a végén megtette. Még ilyen rettenetes népeket, mint ezek a tolvajék! Az előző részben a Kelly család semmiség ezekhez a szadista, beteg savantokhoz és a képességeikhez képest!

Xav és a kölcsön kégli:

Nagyon tetszett, hogy ennyire jelen voltak a családtagok a könyvben. Az elején megszerettem Xav-ot, aztán örömködtem magamban, hogy Phee összebarátkozott Sky-jal, de mindenre a végén az esküvői csoportosulás tette fel a pontot! IMÁDOM ezt a részt!

Yves & Phee:

Egyszerűen szép a kapcsolatuk, mert kételkednek, beszélgetnek és megismerik egymást, egymás véleményét. Nem bólogattak, ha a társuk mondott valamit, leálltak vitatkozni egymással – Phoenix mániája a kihallgatással nem semmi!


Picadilly Circus, angyalos szobor (x)

IDÉZETEK:

„– Egy egész sor írót kedvelek. Mivel soha senki sem mondta, mit olvassak, így az eddigi olvasólistám kissé furinak tűnhet. Egyszerűen mindig lekaptam valamit a könyvtárban a polcról.
– Akkor azt meséld el, miket kaptál le a polcról az utóbbi időben.
– Isaac Asimovot meg Jane Austent. Tudod, a könyvtárban ábécérendben vannak a könyvek…
Yves az állát simogatta, a szeme csillogott.
– Nagyon érdekes. Büszkeség és balítélet a világűrben – ebben látok fantáziát.”

***

„A környező épületeken hatalmas neonfényű reklámok hirdettek ezerféle dolgot, a tér közepén pedig ott állt a híres szárnyas Kupidó-szobor egy magas oszlopon. Yves ragaszkodott hozzá, hogy tiszteletünket tegyük a nyilakat lődöző kis isten előtt. Körbejártuk a szobrot, míg sikerült megtalálnunk azt a pontot, ahol a nyílvessző pont felénk mutatott Yves felém pislantott, aztán úgy csinált, mint akit épp szíven talált egy.”


Joss Stirling:


Valamiért úgy hittem, hogy férfi írja a történetet, de elképzelésem sincs, honnan jött ez a sugallat. Mindenesetre picit utána néztem az egyik új kedvenc írónőmnek.


Joss Stirling Németországban (x)

Igazi neve: Julia Golding

A brit írónő 1969 márciusában született Londonban és az Epping Forest nevezetű erdőség szélén nőtt fel. Több díjjal kitüntetett író, aki főleg gyerek és ifjúsági regényeket ír. Mára már több mint 30 könyve jelent meg – jobbára történelmi, kaland és fantasy témájúak.

2007-ben őt választotta a Waterstone’s A jövő 25 szerzője egyikének (Waterstone's as one of the 25 Authors of the Future). Könyveit három különböző név alatt adja ki: Julia Golding, Joss Stirling és Eve Edwards. Műveit több nyelvre lefordították és több mint fél milliót példányt adott el világszerte.

Doktorátusa van angol irodalomból, amit az Oxfordon szerzett. Jelenleg Oxfordban él, szabadúszó író. Házas és három gyermeke van.

Hivatalos weboldala: http://www.jossstirling.co.uk/


1 megjegyzés: