2014. december 31., szerda



B.Ú.É.K.!

A poszt arról szól, hogy szeretnék nektek Békés, boldog új évet kívánni! Az olvasás szeretőknek sok-sok jó könyvet hozzon a következő év és össznépileg mindenkinek egészséget, boldogságot és sikerekben gazdag 2015-ös évet kívánok!

☆☆☆☆☆

Nem bírom kihagyni az ajánlót sem, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy esetleg bővíthetnétek az új évet ünneplő filmek számát hozzászólásban. Csupán két ilyen témájú filmet ismerek, az egyik egy igazi, régi kedvencem (Talán inkább karácsonyi? Lényegtelen, mert nagyon jó film!):

A szerelem hullámhosszán / Sleepless in Seattle (1993, port.hu / IMDb)

Tartalom:

Karácsony este a rádióban egy talk-show műsorvezetője álmokról, vágyakról, kívánságokról kérdezi a hallgatókat. Egy seattle-i kisfiú betelefonál és az édesapjának kér segítséget, aki felesége halála óta magányosan neveli őt. Annie-t (Meg Ryan), a bájos, házasság előtt álló lányt, aki autóvezetés közben a rádió éjszakai műsorát hallgatja, valósággal elvarázsolják a kisfiú és az édesapa (Tom Hanks) megindító szavai. A messzi távolból úgy érzi, épp a nagy ő hangját hallja a rádió hullámhosszán. Elhatározza, hogy kerül, amibe kerül, elindul és megkeresi az ismeretlent, akiben felismerni vélte az "igazit".


A másik egy újabb film, amit jó párszor megnéztem már az elmúlt 2 évben anyummal, mert szeretjük az ilyen sok szálon futó, vicces és kedves filmeket. Kicsit el is nyomta a régi kedvencemet, mert azt idén egyszer sem néztem meg... (Ezt meg kétszer is.)

Szilveszter éjjel / New Year's Eve (2011, port.hu / IMDb)



Tartalom:

A szilveszter egyfelől a leltárkészítés ideje, másfelől a szórakozásé. A szerteágazó cselekmény különböző történeteket fűz egybe. Van itt első szerelem, megbocsájtás, kapcsolat helyrehozása és lezárása, gyermekáldás és az elmúlás kérdése, és hosszan lehetne folytatni a sort. A szereplők sokszor előre nem látható döntéseket hoznak, illetve különleges figurákkal találkoznak. A történetben fontos szerepet játszik az idő is, senki sem akar lemaradni a visszaszámlálásról. A háttér mindehhez New York.


☆☆☆☆☆

Persze kicsit hibásan lehetek összerakva, mert ezeket inkább évközben - akármikor máskor, mint Karácsony és Szilveszter – szoktam megnézni, amikor épp kedvem szottyan rá. A mai szilveszteri estén jó szokásomhoz híven horrort fogok nézni a tévében és a kutyusom lelkét pátyolgatom majd, aki nagyon fél a durrogásoktól, kiabálásoktól. 

(Egyébként tökéletes indok, hogy elkerüljem a nyakba eső vagy szemet kiverő, esetlen kezet szétroncsoló petárdákat, amiket a drága emberek itt egymáshoz vagdosnak az utcán…)

Mi lesz ma a tévében? Fűrész 4. és Evil Dead 1-2. a Film Mánián. V, mint vérbosszú a Viasat3-on. Az öt legenda a SuperTv2-n. Horrorra Akadva 1-2-3. az Universal Channelen. 

Szóval ők az esti/éjszakai esélyeseim, ha nem olvasok vagy valami horror DVD-t nézek.

☆☆☆☆☆
Vigyázzatok magatokra ma este!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése