2015. április 22., szerda



Mini-könyvklub a’la Vegazus


Az ide tartozó bejegyzések a „mini-könyvklub” címke alatt lesznek elérhetőek az érdeklődök számára. Amennyiben olyan könyvet szavazunk meg, amit már olvastam, akkor igyekszem egy új bejegyzést kerekíteni róla vagy nemes egyszerűen újraolvasni.

Szóval… hogy is van ez?

Történt egyszer, hogy egy bloggernek az eszébe ötlött: mi lenne, ha alakítanánk egy blogos könyvklubot?! Tartson 4 hónapig most májustól augusztusig – gondolta tovább, és legyen a témánk a Romantikus irodalom! Hmm… hmm… Itt van 10 könyv, ezekből majd a jelentkezőkkel együtt megszavazzuk, mely 3+1 könyv legyen a havi 1 romantikus!

A blogger neve Vegazus, a blogja pedig a Könyvsarok.

☀ ☀ ☀ ☀ ☀

A mini-könyvklub

Amennyiben érdekel, < IDE > kattintva elérheted Vegazus oldalán a fontosabb információkat a klubról.

A könyvklub lényege a közös olvasás élményének megtapasztalása. Érdekes jelenség, hogy pár ember mennyire nem ugyanazt a történetet olvassa, mennyire más dolgokat éreznek kulcsfontosságúnak, aranyosnak vagy rémesnek ugyanazon regény kapcsán. Mindenkinek a szíve más szereplőkhöz húz és más szituációkat érez kínosnak.

Sosem volt még részem hasonlóban, bár előfordult már, hogy kibeszéltem 1-1 könyvet mással, de egészen más érzés több logikusan is átgondolt és megfontoltan megírt értékelést / kritikát összehasonlítani.

Ha blogger vagy és kedvet kaptál a mini-könyvklubhoz, akkor MÁJUS 31-IG csatlakozhatsz hozzánk! Természetesen május 1. és 31. között el kell olvasnod az első könyvet, illetve írnod róla!


A 10 választható könyv

Azért írtam 3+1 könyvet feljebb, mert az augusztusi könyvet magunknak választhatjuk ki, amennyiben megfelel a követelményeknek. (Minimum 200 oldalas, legyen benne romantikus főszál és lehetőleg ne legyen sorozat része.) Szerintem én Jane Austenozom majd, bár ki tudja…

Én a felsoroltak közül 3 regényt már olvastam, kettőről a blogra is írtam (Austenland – Vakáció Mr. Darcyval / A csábítás kilenc szabálya), a Csokoládé pedig nem is tudom mióta vár újraolvasásra. Van, amikor csupán a halvány emléke él bennem annak, hogy szerettem olvasni…

Nem fogom elmondani, hogy mely könyvektől tartok és melyiket szeretném nagyon-nagyon elolvasni, mert nem célom befolyásolni senkit. Kíváncsian várom május 1-ét és az első könyvet!

☀ ☀ ☀ ☀ ☀
Jó olvasást! Köszönöm a figyelmet!

☀ ☀ ☀ ☀ ☀

6 megjegyzés:

  1. Jaj de aranyos vagy, hogy írtál a könyvklubról!!! :) Nagyon köszönöm, hogy belinkeltél! És kicsit szégyenkezem, amiért Te sokkal szebben megfogalmaztad, olyan jó kis kedvcsináló lett, amit írtál.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon belelkesültem :)) Nem hinném, hogy jobban sikerült leírnom. Más a hangvétel az igaz, de nekem játék lesz, neked munkád lesz vele - szerintem emiatt :)

      Törlés
    2. Igen, mondjuk ez igaz, hogy nekem arra kellett elsősorban koncentrálnom, hogy minden fontos lehetőséget figyelembe vegyek, és az alapján összeállítsam a szabályokat. De azért írhattam volna többet a könyvklubba való csatlakozás előnyeiről, meg hogy ez az egész miért lesz jó móka, ahogy Te is írtál. :) Na most már mindegy, szerencsére azért így is sok a jelentkező. :)

      Örülök, hogy belelkesültél, én is nagy lázban égek, minden szabad percemben ezen gondolkodom. :) Igyekszem kitalálni a technikai megvalósítást - mi hova kerüljön -, meg hogy mik legyenek majd a szavazásoknál a kérdések... Remélem, jól sikerül majd. :)

      Törlés
    3. Igen, igen... Láttam, hogy mennyien lettünk hirtelen, én is kevesebbre számítottam. (Tényleg sok meló lesz, sok odafigyelést és rengeteg szervezés, hát ha még lelkesítő szöveget is nyomtál volna... :DD)

      Biztosan sikerülni fog! Drukkolok!

      Én már tényleg alig várom az első könyvet. :)))

      Törlés
    4. Köszi, hogy drukkolsz! Bő egy hét és kiderülnek a könyvek. :)

      Törlés
    5. Ja egyébként az a vicc, hogy Mini-könyvklubnak neveztem el, de most már nem is olyan mini, mert egész sokan vagyunk benne... hacsak nem azért mini, mert csupán 4 hónapig tart - egyelőre... :D

      Törlés