2015. április 1., szerda



Havi összefoglaló - ez történt márciusban!


(Ezt a rovatot a „havi összesítő” címke alatt lehet megtalálni.)


Akkor harmadik alkalommal is igyekszem eszembe idézni az elmúlt hónap könyves és személyes pillanatait. In medias res. Ugye elsősorban fantasy vonalon mozgok, de ebben a hónapban ugyannyi fantasyt/urban fantasyt/paranormális könyvet olvastam, amennyi szimpla, valóságban játszódót!

Áprilisban igyekszem egy újabb Mozizó bejegyzést összehozni, szóval elég sokat tévéztem, de találtam még egy időrabló tevékenységet: The Sims 4… A zombis számítógépes játékkal egy emlékezetes mentés óta nem játszottam, viszont a SIMS mindig is a szívem csücske volt. Úgysem babáztam sosem, építeni pedig imádok.
Ilyesmikkel ütöttem el az időt, amikor nem álláshirdetéseket böngésztem, barátnőztem, könyvtáraztam vagy kutyáztam. Persze volt pár kiemelkedő élmény is, amikhez kép is jár…

❖❖❖❖❖
Mi történt 2015. márciusában?
❖❖❖❖❖
Személyes kitérő –

Akkor először is a könyvekről. 5 könyvvel bővült a magánkönyvtáram: 1 ajándék, 1 nyeremény, 1 nyeremény/ajándék- és két saját vásárlású könyvvel!

  • Március elején egyszer csak kopogott a postás és egy molyos barátnőmtől kaptam CSAKÚGY ajándékcsomagot. Ez március 6-án történt - a finomságok azóta elfogytak (a családom önfeláldozó segítségével), a díszek beköltöztek a kedvencek polcomra a könyvvel egyetemben. Extra boldogság: zombis - Courtney Summers: This Is Not a Test – Éles helyzet! Köszönöm szépen @Szimirza! :) Egyébként nem sokkal később sikerült összehoznunk egy személyes találkát is végre, szóval kicsacsogtuk magunkat élőben is. :)
  • A nyereménykönyv ismét egy TUMBLR-en nyert gyönyörűség – már olvastam magyarul és írtam is róla: The Night Circus (Éjszakai cirkusz)! Mindenesetre a jó könyveknek igyekszem eredetiben is nekilátni…
  • A vegyes nyeremény-/ajándékkönyv egy másik bloggertől származik @Jeffitől (Lapról-lapra blog), aki megnyerte, aztán megkaptam tőle ajándékba, mert neki már volt belőle egy példánya (Kleinheincz Csilla: Üveghegy). Gyerekek, annyira gyönyörű ez a kiadvány!
  • A saját vásárlás pedig egy ismerős lányától vett, már olvasott könyvet és egy új, bolti könyvet takar. Nem bírtam ki és megszereztem A Szent Johanna gimi 8. – Örökké című könyvet Leiner Laurától és Megan Crewe: elSZIGETelve könyvét sem bírtam otthagyni a REÁLban. (Könyörgöm, hisz zombis.)

Minden más röviden: munkafronton nincs változás, a SIMS4 iránt épp kialakuló addikciómról már írtam a bevezetőben és ezeken kívül nem igazán történt semmi. Nem fogom elmesélni, hogy mely könyvek feldolgozásait néztem meg, mert tervben van ugye a Mozizó rovat.

Érdekességképpen csupán, de muszáj megemlítenem, hiszen imádok molyos kihívásokat teljesíteni olvasással: márciusban elértem az 1500 plecsnit. Szóval a kerek számkor lőttem egy print screent, mert a kerek számokat is szeretem... :D
A már említetteken kívül még egy könyvadaptációs hír dobta fel a napomat. Az egyik kedvenc könyvemet Steven Spielberg fogja rendezni, már fent van IMDb-n is a Ready Player One adatlapján. Az én véleményemet < ITT > olvashatjátok, de a lelkesebbeknek ajánlom a könyv tumblr oldalát. Iszonyatosan jó kis válogatás, ráadásul folyamatosan bővül!

Említésre méltó könyves esemény áprilisban: XXII. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál (Millenáris, 2015. április 23–26.). Akinek kedve szottyan rá és éppen arra jár, ugorjon be helyettem is. (A belépő levásárolható! ;)) Jó lenne felkirándulni a fővárosba, de ezt most kihagyom. A Könyvhétre viszont nagyon szeretnék majd elmenni.

Mindenkinek jó bolyongást, aki eljut a Könyfesztre!
Könyvek és a blog -
14  könyvről írtam a hónapban bejegyzést:

  1. Neil Gaiman: Szerencsére a tej
  2. Leiner Laura: Bábel
  3. Robert Merle: Védett férfiak
  4. Jane Austen: Meggyőző érvek (könyv és film)
  5. Stephen King: A tűzgyújtó
  6. Nicholas Sparks: Szerelmünk lapjai
  7. Helena S. Paige: Egy lány belép a bárba (Egy lány 1.)
  8. M. C. Beaton: Hamish Macbeth és a nagy lazacfogás (Hamish Macbeth 1.)
  9. Dan Wells: Nem vagyok sorozatgyilkos (John Cleaver 1.)
  10. Nora Roberts: A második kezdet (Boonsboro Inn trilógia 1.)
  11. Colleen Hoover: Slammed - Szívcsapás (Slammed 1.)
  12. Leiner Laura: Útvesztő (SzJG 7.)
  13. Leiner Laura: Kalauz (SzJG kiegészítő kötet)
  14. C. S. Lewis: A végső ütközet (Narnia Krónikái 7.)


A blogon is értékelt 14 könyvből csupán 6 önálló regény, a többi mind sorozat része és akad egy sorozat kiegészítő könyv is.  A 14 könyvből 7 normális, valóságban játszódó sztori és 7-ben van fantasy/paranormális szál. Márciusban 5 új sorozatba kezdtem bele és 2 megkezdettet folytattam. Angolul most nem olvastam, de áprilisra több angol könyv is be van tervezve egy kihívás miatt, ahova minimum 3 angolul elolvasott regény kell.

Nem is rossz hónapzárás.

Kitöltöttem két BookTaget –

❖❖❖❖❖
Jó olvasást! Köszönöm a figyelmet!
A képek a Pinterest tábláimról vannak vagy sajátok.

❖❖❖❖❖

1 megjegyzés: