2015. május 1., péntek



Havi összefoglaló - ez történt áprilisban!


(Ezt a rovatot a „havi összesítő” címke alatt lehet megtalálni.)

Úgy néz ki, hogy az év negyedik hónapja az eddigi legjobb, ugyanis ezt élveztem eddig a legjobban és ebben a hónapban rengeteg jó dolog történt velem. Máris marha értelmesen összefoglaltam milyen bazijó kis hónap volt, nemdebár? Életemben először összeállítottam egy ajándékcsomagot egy molyos barátnőmnek, leültem csacsogni két dunaújvárosi illetőségű mollyal (@Szimirza és @Jeffi), kaptam rengeteg könyvjelzőt, nyertem könyveket, könyvjelzőket, kaptam ajándékba könyveket, többször fagyiztam jó társaságban. Családilag kirándultunk a dunaföldvári vásárba, sikerült elhagynom a megvett gatyámat. Pech, de azóta is csak röhögünk rajta.

Nem is tűnik olyan rémesnek ez az év.

Bár a Könyvfesztiválra végül nem jutottam el, a Könyvhetet nem akarom kihagyni.

❖❖❖❖❖
Mi történt 2015. áprilisában?
❖❖❖❖❖
Személyes kitérő –

Én és a könyvek -bevallásom következik. 8 könyvvel bővült a gyűjteményem és egyre aggasztóbb a polcaim állapota… (Lassan ideje elfoglalnom egy újabb szobát és könyvtárasítani.) Vettem 2 könyvet, nyertem 2 könyvet és kaptam 4-et ajándékba.


Az egyik könyv, amit magamnak vettem egy könyvtári leselejtezett szépség (José Saramago: Vakság), míg a másikat (Marie Lu: Champion – Bajnok) csak azért kaptam, mert a KMK 2 könyvtől ingyen szállít és rendeltem valamit egy molynak ajándékba az Elit Team akcióból. (Egyébként 004-es sorszámú, szóval happiness van, de nem mondom el mi és kinek, majd a következő havi összesítőben kiderül.)

Az egyik nyereménykönyvemet egy magyar blogon nyertem az Átrágón (@Endoriel): Katja Millay: The Sea of Tranquility – Nyugalom tengere! A könyvek nagyon kreatív a borítója, ami miatt egyből felfigyeltem rá.

A másik nyereménykönyvemet TUMBRL-en nyertem, de a különösen vicces része a történetnek, hogy épp azt a könyvet nyertem meg, amelyiket a Húsvéti BookTagemben az TheBookDepositorys kívánságlistámról emeltem ki (Cory Doctorow: In Real Life).


Két könyvet kaptam ajándékba @Szimirza molycitól, akivel elmentünk csatangolni a városban. Kocsikázás, Alexandrázás, fagyizás, vásárolgatás és úgy alakult, hogy megvette nekem Clive Barker Vérkönyveinek magyarul megjelent mindkét részét (Szex, halál és csillagfény, Pokoli versenyfutás).

Két könyvet kaptam @Jeffitől (Lapról-lapra blog), amelyek könyvtári leselejtezett ugyan, de az egyik Harry Potter kiegészítő sztori (Göthe Salmander (J. K. Rowling): Legendás állatok és megfigyelésük), a másik pedig egy Roald Dahl könyv (Danny, a szupersrác), szóval kit érdekel ilyenkor hogy olvasták már előttem?!


Más érdekeltségek a hónapban – sikeresen leszakadtan a SIMS4-ről, bár szerintem csupán ideiglenesen. Cserébe Attack on Titant olvastam és néztem, illetve öcsémmel elmélyedtem az elmúlt években kihagyott rajzfilmek bepótlásában. Tudom, tudom! A mozizós bejegyzésemet szépen elsunnyogtam, de ritka jól haladtam a könyveimmel és ritkán volt üres járat a blogon. Azt hiszem, hogy a filmes bejegyzéseket book tagek híján szeretek írni…

Majdnem kihagytam, hogy életemben először küldtem bárkinek ajándékcsomagot, ami egybeesik azzal az élménnyel is, hogy életemben először ajándékoztam meg molytársat csakúgy. Igyekeztem kitenni magamért, szóval mindenféle finomságot raktam a csomagba, kutyanasit a goldiejának és egy könyvet a kívánságlistájáról!

Anitiger ajándéka h_orsi-nak
Április a japánok bűvöletében

Elolvastam az Attack on Titan manga első 12 kötetét és igazából bejött, pedig amikor kitört az őrület körülötte én ellenálltam. Most, hogy relatíve lecsengett, már belekóstoltam. Abszolút addiktív és érdekes történet. Az anime szintúgy, bár töröm a japánt, de hál’ Isten van magyar feliratom.

Tovább mélyültem Yoshiki Tonogai elborult világába. Anno beleszerettem a Doubt kapcsán, most megőrülök, hogy elolvashassam az utolsó kötetét is Judge-nak. Mindhárom említett manga kifejezetten thriller / horror besorolású! Abszolút (18+) és csak erős idegzetűeknek ajánlott!

Mini-könyvklub Vegazussal és sok más blogerrel!

Írtam már róla a blogon < itt olvashatsz is róla! >, hogy beszállta egy blogger-könyvklubba. Május elsején ki is derült a 3 megszavazott könyv:


Alig várom a Csokoládé újraolvasását, kicsit tartok Ahern könyvétől, de a Rowell könyv telitalálat nálam! Szóval végül mindhárom regényről elmondhatom, hogy érdekel és kíváncsi vagyok rájuk! A klub viszont egy erős kezdőlökést adott nekem a kézbevételükhöz!
Ne feledjétek! Május végéig még lehet jelentkezni (blog se kell, mert igény volt bővítésre – gondolom), amit megtehettek Vegazus oldalán! Csak olvassátok el a Csokoládét májusban.

A kapcsolódó bejegyzéseim a mini-könyvklub címke alatt elérhetőek!

Nyereménykönyvjelzők

Bevallom, hogy egy ideje már gondolkodom egybemutató poszton. Na, nem magamat szeretném bemutatni – mert egy tarhonya vagyok -, hanem a könyvjelzőimet. Most csupán pár darabot mutatok, őket ebben a hónapban nyertem és kaptam meg!


1. @mrsp blogján (Egy könyvfüggő vallomásai) nyertem 3 különféle témájú könyvjelzőt! Nagyon megmaradt, hogy pillanatok alatt kitaláltam a rafflecopterbe beírandó témákat, amik érdekelnek. (Kb. oldalra néztem a kezem ügyébe lévő 3 kedvenc könyvemre és már meg is voltam.) Mégis meglepett a végeredmény! Annyira aranyosak! Luna egy favorit szereplőm, az angol idézetek pedig csodásak.

2. Igazából anyum nyerte FB-on, de ő fél ilyen szép holmikat használni. A Több könyv, mint polc oldalon nyerte és eredetileg azért játszott, hogy a barátnőm (Zsuzs) megnyerhesse – szóval kitalálható a happy endje a történetnek: a szépséges könyvjelzőt megcsodálhattam, aztán odaadtam a csupa vigyor barátosnémnek. (Egyébként szeretem az oldalt, onnan van az SZJG8-am!)

3. @WildWorld blogján nyertem (Kultúrkukac). Mágneses! Életemben nem játtam még ilyet, de imádnivaló! :) A választott témám a Bátorság volt, amire akkor igazán szükségem volt. Mindenesetre azonnal ki is próbáltam, hogyan müködik ez a mágneses dolog. ^.^

❖❖❖❖❖
Könyvek és a blog -

17 könyvről írtam a hónapban bejegyzést:
  1. William Shakespeare: Szentivánéji álom / A Midsummer Night's Dream
  2. Karinthy Frigyes: Tanár úr kérem
  3. Jamie McGuire: Red Hill
  4. Catherynne M. Valente: Marija Morevna és a Halhatatlan
  5. Alex Flinn: A Kiss in Time - Csók, pont jókor (és Demóna)
  6. Laurell K. Hamilton: Fekete vér (Anita Blake, vámpírvadász 16.)
  7. Veronica Roth: Négyes (Divergent 0,1-0,4)
  8. Jeff Kinney: Egy ropi naplója (Egy ropi naplója 1.)
  9. Helena S. Paige: Egy lány beállít az esküvőre (Egy lány 2.)
  10. Tiffany Reisz: Az angyal (Eredendő bűnösök 2.)
  11. Tiffany Reisz: A herceg (Eredendő bűnösök 3.)
  12. Dan Wells: Szörnyeteg úr (John Cleaver 2.)
  13. Dan Wells: Nem akarlak megölni (John Cleaver 3.)
  14. Dan Wells: Next of Kin (John Cleaver 3,5)
  15. Kevin Hearne: Hounded - Üldöztetve (A Vasdruida Krónikái 1.)
  16. Kevin Hearne: Hexed - Megátkozva (A Vasdruida Krónikái 2.)
  17. Kevin Hearne: Hammered - Elkalapálva (A Vasdruida Krónikái 3.)

Shakespeare-t igazából két nyelven olvastam, szóval inkább számít 18-nak, viszont az Alex Flinn könyvet január 20. óta olvastam, mert nem csúszott és gyakorta félbehagytam… So-so…

Csak 5 regény önálló olvasmány, ez a hónap inkább a folytatások hónapja volt számomra. 2 sorozatba kezdtem bele, de a Vasdruidának annyira sikerült nekiugranom, hogy azonnal elolvastam az összes magyarul megjelent részt. Ugyancsak ez a helyzet a John Cleaver regényekkel, bár ott az 1. rész márciusi olvasás volt és tovább is haladtam egy angol előzmény irománnyal…

Volt romantikus, erotikus, zombis, tündéres, vámpíros, vérállatos és mindenféle mitológiákat feldolgozó könyv a hónapban. Szegény ropi nagyon kilóg…

Egyéb bejegyzéseim: egy könyvklubról, egy húsvéti book tag–

❖❖❖❖❖
Jó olvasást! Köszönöm a figyelmet!
A képek a Pinterest tábláimról vannak vagy sajátok.
❖❖❖❖❖ 

4 megjegyzés:

  1. Nagyon szép dolgokat kaptál és adtál! Nekem leginkább a 2-es számú könyvjelző tetszik, az gyönyörű, de a mágneses könyvjelző is klassz, még nem volt nekem se olyanom soha.

    Örülök, hogy ilyen lelkes vagy a könyvklub könyveivel kapcsolatban! :) Köszönöm a reklámot!

    Ja egyébként a nadrágvásárlásról az jutott eszembe, hogy én úgy jártam legutóbb, hogy nagynehezen találtam a méretemben (nagyon hosszú a lábam), de csak egy tök drága üzletben. Vettem azért kettőt, mert előtte több üzletben se volt elég hosszú nadrág, úgyhogy végülis örültem, hogy legalább találtam jót. Persze az örömöm hamar lelohadt: kíváncsiságból utána még bementem a Skálába, és ott voltak ugyanazok a nadrágok fele annyiért!! Ráadásul a színválaszték is nagyobb volt... Szép kis pofáraesés volt. De legalább nem hagytam el a gatyákat, nem igaz? :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezt a nadrágsztorit hallani se semmi, hát még átélni milyen lehetett! Amúgy én térdnadrágot kaptam kettőt is előtte, szóval én sem maradtam üres kézzel, azért is vigyorgok csak a sztorira. A lényeg, hogy van mit felvennünk ;))) (De én is olyan rohadt nehezen kapok, átérzem a problémád...)

      Viccelsz? Alig vártam a bejegyzésed a 3 könyvről! :D

      Törlés
  2. A 2-es könyvjelző álomszép, lehet, hogy félnék használni, mert annyira gyönyörű. Nagyon jó könyveket adtál és szereztél ebben a hónapban és jó sok bejegyzést írtál, az április már csak ilyen, pezseg minden és mindneki :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Álomszép! Igazából azért is játszottunk, mert barátnőm beleszeretett. :)) Én is félnék használni, de nemrég voltam nála - ő nem ilyen szívbajos szerencsére. Becsben tartja, de azért lelkiismeretfurdalás nélkül használja. :D

      Törlés