2015. július 1., szerda



Havi összefoglaló - ez történt júniusban!

(Ezt a rovatot a „havi összesítő” címke alatt lehet megtalálni.)

Ebben a hónapban SOK könyves bejegyzés volt, ahhoz képest, hogy tanulnom kellett volna, de… később kitérek rá, ígérem. Az én hónapom egyáltalán nem volt érdekes – tanultam, gyakoroltam a Kettős könyvvitel és az ÁNYK programokat, tételt dolgoztam ki, rengeteget jegyzeteltem és nagyon sokat olvastam. Abszolút antiszociális hozzáállás az Élethez, nem is igazán vagyok emberbaráti hangulatban: a stressztől bemogorvulok… Más is van így?
20 nővel járok tanfolyamra, igaz, hogy a birkatürelmű, fiatalabb tábort erősítem, de lassan ott tartok, hogy egy-két nőt megfejelek. Tegyél be napi pár órában néhány nőt egy szobába és fegyverek nélkül is tömegmészárlás lesz! Még jó, hogy nem olvastam még a Battle Royalet, hátha találnák pár jó tippet benne…

Komolyan érdektelen hónap volt, ami az olvasás, filmezés a tanulás jegyében telt.

❖❖❖❖❖
Mi történt 2015. júniusában?
❖❖❖❖❖
Személyes kitérő –
Én és a könyvek - bevallásom következik. 17 könyvvel bővült a gyűjteményem ebben a hónapban, főleg a hónap elején ugye a Könyvhét miatt!

A könyvheti szerzeményeimről már írtam egy külön posztban – 11 könyvet vettem magamnak. Nem ismételném magam, hiszen csak megírtam a külön bejegyzést annak a rengeteg könyvnek, itt elolvashatjátok: Beszámoló az Ünnepi Könyvhét első napjáról!

Kértem és kaptam egy recenziós példányt A. O. Esthertől, amit már el is olvastam és sajnos a kedvenc disztópia trilógiám befejező regénye volt. (Gombnyomásra 3.) Előreláthatóan a következő hónapban is lesz az írónő egy könyvéről bejegyzésem, ugyanis megérdeklődtem, hogy megkaphatom-e recenziós példányként az új könyvét és megígérte, hogy hamarosan érkezik hozzám Frigg rokkája I.! :)

Megérkezett a Blogturnés nyereménykönyvem: Elizabeth Bear: Range of Ghosts – Szellemek hegyei.

Vettem magamnak 3 Könyvmolyképzős könyvet, mert el akartam használni a kuponjaimat. Sophie Jordan: Firelight – Tűzláng így lett 730 Ft, a két új Árnyvadász könyv (Az Árnyvadász Akadémia és Az elveszett Herondale) pedig 1017 Ft.

Oh, és majdnem elfelejtettem (hahahaha) a tanfolyamra kapott, lejárt szavatosságú Társadalombiztosítási ügyintézők kézikönyve 2014 könyvet, amit szintén kivégeztem a hónapban. Úristen. mennyi okosság…

Más érdekeltségek –

Átlag reggeli tanfolyam-szett
TANFOLYAM: Rémesen álmos és fáradt vagyok a tanfolyam miatt. Minden írásbeli modulzárómmal sikeresen végeztem, még van egy beadandóm és egy gyakorlati modulzáró. Pedig már csak ez a hét van és még a hétfői nap. Utána 8-án szóbeli- és írásbeli vizsga, 13-án gyakorlati. Sajnálatos módon a könyves posztok nem apadtak, hanem növekedtek – rengeteg és nagyon gyorsan olvastam az elmúlt hetekben, mert egészen egyszerűen a tananyag elbeszélése ritkán érdekfeszítő. Nem köt le. Jegyzetelek, figyelek, de ha nem olvasok ezek mellé, akkor megőrülök. Egyébként se szeretek egyszerre egy dolgot csinálni, de itt „órán” csupán két alternatíva van a tanár figyelése, hallgatása és a jegyzetelgetés mellett: elszibbadok és fészkelődöm a cseppet sem ergonomikus széken VAGY bámulom az órát a falon…
Ugye, hogy az olvasás nem rossz potya alternatíva?

Egyéni szoc. problem: Bevörösödtem. De komolyan! Nagyon barna a hajam és nyáron hiába festem, kiszívja a nap. Most megint elkezdtem kiszőkülni, szóval eperfejűvé festettem magam. Készülök a júliusi közös olvasmányra: Rainbow Rowell: Eleanor és Park című könyvére, aminek az egyik főszereplője egy husis vöröske csajszi. Azt hiszem, ez nálam pipa és pipa! :D

SNITT.HU

A Moly.hu mellé a készítők kitaláltak egy hasonló oldalt, ám a tematika más: ezúttal a filmes világot hódítják meg! A Snitt.hu egybegyűjti, hogy mit néztél, mit gondolsz róla és további filmeket, sorozatokat és rövidfilmeket várólistázhatsz rajta!
Az adatbázisa folyamatosan bővül, ahogyan a tagok töltik fel egyesével a még hiányzó mozikat. Mindenesetre már az első nappal beregeltem és nem meglepő módon ott is Anitiger* vagyok. Mindenhol Anitiger vagyok! ;)
*A nevemre kattintva elérheted az oldalamat a Snitten.
Szívesen barátkozom!


Helyzetjelentés:

Mini-könyvklub Vegazussal és több más bloggerrel!

Írtam már róla a blogon < itt olvashatsz is róla! >, hogy beszálltam egy blogger-könyvklubba. Nos, eltelt a második hónap és lenyomtuk a második romantikus könyvet is, ami az Ahol a szivárvány véget ér volt!
Egész gyorsan túlestem rajta, mert vissza kellett vinnem a könyvtárba, de jobban tetszett, mint amennyire féltem tőle. Ahern érdekes ír, akkor is jó a könyv, ha dühöng az ember a történet miatt. A filmet is megnéztem, de egyelőre még szedegetem össze a darabkáimat utána! Iszonyat jó lett, de eléggé fájt…
Júliusban egy nagyon régen várt könyvet fogok végre elolvasni – az Eleanor és Parkot.

(Az előző havi könyvről MINDENT elolvashatsz Vegazus oldalán. A minden alatt tényleg mindent értek, ugyanis a bloggereknek egy kérdőívet is ki lehetett tölteniük a könyvről, amit aztán Vegazus kielemzett. Nem mondom, döbbenetes lett! Itt érheted el: Joanne Harris: Csokoládé)


A kapcsolódó bejegyzéseim a mini-könyvklub címke alatt elérhetőek!

❖❖❖❖❖
Könyvek és a blog -
13 könyvről írtam a hónapban bejegyzést:
  1. Rick Riordan: Az elveszett hős (Az Olimposz hősei 1.)
  2. Holly Black & Cassandra Clare: The Iron Trial - Vaspróba (Magisztérium 1.)
  3. Clive Barker: Szex, halál és csillagfény (Vérkönyvek 1.)
  4. Meg Cabot: Tudom, hol vagy! (Hívószám 1-800 1.)
  5. Marissa Meyer: Cinder (Holdbéli krónikák 1.)
  6. Kiera Cass: The Selection - A Párválasztó (A Párválasztó 1.)
  7. Tammara Webber: Easy - Egyszeregy (A szív körvonalai 1.)
  8. A. O. Esther: Gombnyomásra 3. (A trilógia 3. része)
  9. Marie-Aude Murail: Oh, boy!
  10. Jakob Martin Strid: Hihetetlen történet az óriás körtéről
  11. Guus Kuijer: Minden dolgok könyve
  12. Stephen King: Joyland
  13. Cecelia Ahern: Ahol a szivárvány véget ér

Könyvek tekintetében ez a hónap olyan átlagosra sikeredett, persze ismét öbbet olvastam, de nem szabad mindent a világ orrára kötni. (És nagy az esély arra, hogy a világot nem is érdekli, mennyire tetszett vagy nem tetszett egy gusztustalan-űrlény-megszállós manga 8 kötete (Parasyte) vagy a fent említett TB tankönyv.)

Ez a hónap a sorozatkezdések hónapja volt, ugyanis 7 sorozatba fogtam bele és csupán egyetlen egyet fejeztem be. A maradék 5 könyv önálló regény. A műfajokat tekintve nagyon vegyes a felhozatal, bár túlnyomó többségben ifjúsági irodalmat olvastam. Volt szomorú-szerelmes, árva kölykös, erőszakos disztópia, valóságshows disztópia, vidámparkos krimi, illusztrált gyerekkönyv, tündérmeseszerű sci-fi, varázslóiskolás fantasy és kalandozós-mitológiás könyvem.

A hónap legjobb könyve egyértelműen a Gombnyonásra 3. volt, de a TOP 3-ban muszáj megemlítenem a Vaspróbát és Az elveszett hőst. Mindhárom könyv fantasztikus élmény egy-egy érdekes világban, én személy szerint a három közül akármelyikben szívesen élnék.

Egyéb bejegyzéseim: kettő book tag, egy nyári tervlista és egy beszámoló –

❖❖❖❖❖
Jó olvasást! Köszönöm a figyelmet!
A képek a Pinterest tábláimról vannak vagy sajátok.

❖❖❖❖❖

2 megjegyzés:

  1. " aminek az egyik főszereplője egy husis vöröske csajszi. Azt hiszem, ez nálam pipa és pipa! :D" Képet kérünk! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nemsokára érkezik a bejegyzés, és igen - lesz kép. Bár épp csupán annyi fog látszani, amennyi a pipák alátámasztásához szükséges! ;)P

      Törlés