2015. november 1., vasárnap



Havi összefoglaló - ez történt októberben!

 
(Ezt a rovatot a „havi összesítő” címke alatt lehet megtalálni.)

Az a helyzet állt elő velem, hogy elhagytam a jegyzetelős papírkámat, amire mindenféle dolgokat felírok a velem történő dolgokról… Ez a hónap kifejezetten unalmas volt, szinte semmi nem történt velem (és nem ezt nem azért mondom, mert nem emlékszem és a papirkámat is elhagytam… (DE!!!)). A hónapra visszagondolva marha sok időt töltöttem azzal, hogy Artyommal evickéljek mind előrébb és előrébb a moszkvai Metróban. Néha barátnőztem, néha családoztam, néha kutyát sétáltattam.

Több recenziós példány volt a hónapban, moziztam, Könyvtári Napokat tartottunk, rekord mennyiségű könyv került a polcaimra, nyereményjátékoztunk, Könyvmoly Párbajra jelentkeztem, stb. Amikor nem az állatorvosnál dekkoltam, akkor molyoltam. :) Azt hiszem, ennyi… minden másról bővebben lent.

(A folytatáshoz olvass tovább! )

❖❖❖❖❖
Mi történt 2015. októberében?
❖❖❖❖❖
Személyes kitérő –

Én és a könyvek - bevallásom következik. 32 példánnyal növekedett a polcon sorakozó drágaságaim száma. Vettem magamnak 8 db könyvet, nyertem 2 könyvet, kaptam az Athenaeumtól és a Fumaxtól 1-1 reci példányt (már mindkettőről írtam is) és 20 könyvet kaptam egy cukorfalat molycitól!

Ez a rekord, ennél több már nem hiszem, hogy valaha is lenne. :)

Vettem

Párszáz forintért beszereztem a Maki Murakami: Gravitation 1 - 2  - 3  - 4 részeket magyarul az  Extreme Digital akciójának keretein belül, mert szeretem a yaoit és ez az első volt anno, amit a műfajban olvastam. Sajnos az 5., utolsó rész nem jött ki magyarul (de megvan angolul)…
A Beholder.hu akcióján megvettem két nagyon régen vágyott Böszörményi Gyula könyvemet: Rúvel hegyi legenda, A bolhedor lovagjai. (Kihagyhatatlan! *.*)


Ajándékba kaptam

Az egyik molyos barátosném kiköltözik Angliába és nekem adja/adta a fél könyvtárát, szóval a legtöbb könyv a hónapban tőle van. Tipikusan az a szituáció, amikor örül is az ember lánya meg szomorú is. Igazából nagyon drukkolok, hogy megérje kimenni, ha már ilyen bátor! :)) És hát Anglia… picit irigy is vagyok. Szóóóval, a Lorelle-től zsákmányolt/kapott könyveim:


Recenziós példány

Az Athenaeum kiadó jóvoltából ismét beleszerettem a cirkuszba, a Gwenda Bond: Lány a kötélen értékelést (itt) olvashatjátok!

A Fumax kiadónak köszönhetően elolvashattam Az ördög egyetlen barátja című Dan Wells könyvet, aminek az értékelése már olvasható az oldalon (itt).

Nyertem-könyv

Raina Telgemeier: Drama, igazából őt egy Giveaway Hop keretein belül nyertem (Banned Books Week Hop Giveaway) Susan – The Book Bag! blogtól/bloggertől.

Egy Könyvfüggő Vallomásai blogtól, Esztertől nyertem az egyik kedvenc disztópiám előzményét: James Dashner: Halálparancs. Angolul már olvastam (itt olvasható az értékelésem), de imádok magyarul újraolvasni. =^.^=

Más érdekeltségek –
 
A hónap elején mozi: Mentőexpedíció. nagyon jó film volt, ráadásul nagyon jó könyvmoly-könyvtáros társasággal voltam!

Könyvtári Napok: mivel megkértem anyumat és a nagyimat is, hogy használhassam a nevüket, így most már három könyvtárjeggyel gazdálkodom. Az ingyen beiratkozás kihagyhatatlan.

A nyereményjáték nyertese a meghirdetése után szinte azonnal jelentkezett, pikk-pakk lebeszéltük a dolgot és pár nap múlva már meg is kapta Picoult-ját. :) Remélem ő is szeretni fogja!

Könyvjelzők -

Az előző hónapban elfelejtettem megemlíteni a Jeffitől kapott Úrnős-Szentes mágneses könyvjelzőmet. Illetve a 10. Országos Könyvtári Napok alatt is begyűjtöttem egy tematikus könyvjelzőt.


Novemberi terveim:

- Várható recenziók elolvasása:

S. J. Watson: A másik én – Athenaeum Kiadó
Joss Stirling: Misty (Lélektársak 4.) - Manó Könyvek Kiadó


- Saját – és könyvtári példányok kivégzése:

Stephenie Meyer: A burok …mini-könyvklub…



Ha sikerül recenziót kérni, akkor: Salla Simukka: Ébenfekete


Helyzetjelentés:

Mini-könyvklub Vegazussal és több más bloggerrel!

A második disztópia/sci-fi, amit közösen olvastunk (és marha nehezen halad vele mindenki): a Metró 2033 című könyv volt, aminek a közös adatlapját a címre kattintva érhetitek el. (Nov. 1-én 11-kor még csak 4 értékelés érhető el a könyvről… a 25-ből! :D)

(A novemberi, a következő könyv A Burok lesz, ami már itt figyel a polcon – most nem bénáztam, amint láttam a könyvtárban, kihoztam... Szóval relatíve a hónap elején túl is jutok rajta (remélem).)


A kapcsolódó bejegyzéseim a mini-könyvklub címke alatt elérhetőek!
❖❖❖❖❖
Könyvek és a blog -
12 könyvről írtam a hónapban bejegyzést:
  1. Dan Wells: Az ördög egyetlen barátja
  2. Gwenda Bond: Lány a kötélen
  3. Vivien Holloway: A hóhér kötele
  4. Samantha Shannon: A Mímes Rend
  5. Cressida Cowell: How to Train Your Dragon
  6. Marni Bates: Segítség, YouTube-sztár lettem!
  7. Tom Query: Nekrológ (könyv és interjú)
  8. Dmitry Glukhovsky: Metró 2033
  9. Jill Tomlinson: A cica, aki haza akart menni
  10. Audrey Niffenegger: Hollókisasszony
  11. Dan Brown: Angyalok és démonok
  12. Jennifer L. Armentrout: Opposition - Ellenállás

Kevés önálló regény, sok sorozatrész jutott októberre. Volt mese, cirkusz, állattörténet, horror, disztópia, sárkányok, vallási szimbolizmus, világító űrlények, pszichopaták. Abszolút vegyes egy hónap volt.

Legrosszabbat IS nehéz lenne választani, mert több negatív értékelést írtam a hónapban, mint az egész évben. Mégis a jó könyvek felé fordulok szívesebben így TOP 3 legjobb könyvet hirdetek:
  • TOP 1 - Az ördög egyetlen barátja, amit alig több, mint egy nap alatt befaltam. És a következő rész 2016. májusban jelenik meg angolul… addig megőrülök John Cleaver nélkül.
  • TOP 2 - How to Train Your Dragon, egyszerűen odáig vagyok Hiccup és Toothless világáért!
  • TOP 3 - Lány a kötélen ÉS Angyalok és démonok döntetlen. Mindkettő izgalmas volt, mindkettőben nyomoztak, ráadásul nagyon bírtam a szereplőket is és mindkettőt élvezetes volt olvasni. 

Az október végi bannerem. :D
Egyéb bejegyzéseim: Párbaj felhívás, Mozizó, Halloween-poszt, 2 book tag, 1 díj és a nyereményjáték eredményhirdetése. –


❖❖❖❖❖
Jó olvasást! Köszönöm a figyelmet!
A képek a Pinterest tábláimról vannak vagy sajátok.
❖❖❖❖❖

3 megjegyzés:

  1. Na most jutottam el odáig, hogy elolvassam ezt a bejegyzésed. (Majd az e-mailre is fogok válaszolni, csak hasogat a fejem, úgyhogy szerintem az holnapra marad.)

    A Túl a végtelenen című könyvértékelésedre kíváncsi leszek, nekem az nagyon nem jött be... de elég népszerű a könyv, úgyhogy tényleg kíváncsi leszek, neked hogy tetszik majd! (Épp ma gondoltam rá, hogy a molyszülinapi bulin felajánlom majd a könyvet sorsolásra, mert azt tuti nem fogom még egyszer olvasni, odaadni meg egy ismerősnek se akartam, mert nem ajánlanám senkinek. De a tombolán hátha örülne neki valaki. Apropó, a bulira eljössz? Én idén remélhetőleg eljutok!)

    Meg persze az Elidegenítve is érdekel, ami nekem kb. kedvenc lett, és hát A burok meg remélem sokkal élvezetesebb lesz, mint a Metró 2033... :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Remélem elmúlt... :/ ...a migrén és nem a levelezési kedved. :)

      A Túl a végtelenent idén már nem hiszem, hogy elolvasom. Valami mást akarok keresni a Szabadon-Választós hónapra, valami jót... Mondjuk nekem a Burok is tetszik. Még... ha ebből tényleg szerelmi háromszöget hoznak ki, ahogy beígérte egyik drága ismerősöm, akkor falnak megyek.

      (Én meg a bulik? Én annyira vagyok party-arc, mint a sarokban a páfrány, ami mögé sok ember között bújni szoktam. Azért remélem, hogy sikerül eljutnod (és mesélsz majd)!)

      Törlés
    2. Igen, elmúlt, köszi! :)

      Én nem gondolnám, hogy ez ilyen hatalmas party... a táncos mulatságokat én se kedvelem, akkor én is inkább beolvadok a környezetbe. :D Szerintem ez csak ilyen beszélgetős ismerkedés, azokkal nincs nagy bajom. :) De egyébként én is csak azért megyek, mert jön velem egy barátnőm is. Egyedül valószínűleg ugyanúgy kihagynám, mint tavaly meg azelőtt is. Nyuszi vagyok.

      Örülök, hogy tetszik A burok! :) Én még nem kezdtem el, de hamarosan nekiállok. Nagyon kíváncsi leszek a szabadon-választós könyvedre is, de az én szememben az még elég messze van. :) (Egyébként a Túl a végtelenen-t nem ajánlanám rá, bár mint írtam, azt amúgy sem ajánlom különösebben... de ha egyszer elolvasod, szeretném tudni a véleményed róla.)

      Törlés