2015. december 25., péntek



AniTiger – Karácsonyi slágerek book tag


A karácsonyi napok elég zajosak és nehézkesek olvasási szempontból, mert ha a család a nyakadon lóg, akkor nem nagyon lehet leülni olvasni, játszani vagy csendben tévézni. Félreértés ne essék: imádom ezt a békét, ezt a zajt, a póker partikat, a forralt borozást, sétákat a ködben, a sütizgetést meg a sörözgetést.

Remélem, mindenkinek nagyon jól telt 24-e és a Szenteste. Kívánom, hogy mindenkinél maradjon a béke és a jókedv a Karácsony többi napjára is! Tegnap találtam ezt a karácsonyi book taget az egyik általam is gyakran olvasott blogon, szóval fogtam magam és elloptam! Köszönöm szépen a taget RavenS! :))) 

Adatok: A taget RavenS-től loptam, 
aki a Neverland is in your Heart oldal bloggere. 
Az ő bejegyzését < ITT > olvashatjátok!
❖❖❖❖❖

1. "You're a Mean One Mr. Grinch" - Nevezz meg egy gonosz karaktert, akit ennek ellenére imádtál

Nem tudok rá jó karakterként gondolni, bár nem is kifejezetten gonosz. Mármint… de… gonosz. Izé… Furcsa, de nagyon szeretem annak ellenére is, hogy hajlamos ölni. :D

2. "All I Want for Christmas is You" - Melyik könyvet szeretnéd leginkább a fa alatt látni?

A Karácsony öröme BookTag bejegyzésemben megemlítettem pár könyvet az 5. kérdésnél (Karácsonyi édességek: Melyik könyvet szeretnéd megkapni Karácsonyra?), és a felsoroltak közül megkaptam kettőt. *.* Plusz a linkelt kívánságlistámról még egyet. Ultra-hiper-happy vagyok! :)

3. "Rudolph the Red Nosed Reindeer" - Nevezz meg egy karaktert, aki legyőzi az előtte álló akadályokat, és megtanul hinni magában

Hirtelen egy árvaházat kell vezetnie 113 árvával, személyzettel, orvossal egyedül – szerintem frankón megoldotta! Nagyon jó könyv volt.

4. "Santa Claus is Coming to Town" -
a) Melyik karakter kerülne szerinted a Jók listájának legtetejére?

Vándor / Vanda (A Burok)
Azt hiszem, kevés nála egyértelműbben „jó” karaktert ismerek, bár azért Samm (Részlegesek) és Kale (Denazen) is egészen elől vannak a listámon. (Minden ellenére…)

b) Ki kerülne a Rosszak listájának élére?

Levana királynő (Holdbéli krónikák) verseng a fejemben Thornhill nővérrel (Milo szerint a világ). Mindketten borzalmas szöszmöszei az Univerzumnak.

5. "Frosty the Snowman" - Melyik az a könyv, amitől elolvadsz?

Jill Tomlinson: A cica, aki haza akart menni ~ Komolyan mondom: ez valami tüneményes sztori, nagyon bájosan illusztrálva.

6. "Feliz Navidad" - Egy könyv, ami nem a te országodban játszódik.

Az ideiek közül majdnem bármelyik… sajnos Amerika átvette a terepet helyszín téren is. Legyen valami különleges: ÍRORSZÁG. (Ahol a szivárvány véget ér)

7. "It's the Most Wonderful Time of the Year" - Mely ünnepi témájú könyv segítségével terjeszted a karácsonyi hangulatot?

Charles Dickens: Karácsonyi ének (molyos link)

Mondjuk nagyon nehéz valamit úgy promózni vagy terjeszteni az igéjét, ha már két nyelven is olvasta az ember, de egyszer sem volt hajlandó írni róla a blogjára. Nemde bár? :D
Mindegy, a lényeg az, hogy olvassatok Karácsonyi éneket! Nézzétek meg filmen, animációban vagy Hupikék Törpös feldolgozásban és élvezzétek! :)

8. "Sleigh Ride" - Melyik szereplővel töltenéd szívesen az ünnepeket (nem feltétlenül romantikus értelemben)?

Nem tudom. Talán valami mosolygós könyvmollyal érezném jól magam vagy valakivel, aki szeret síelni… Tud sütni-főzni, ha már én béna vagyok a konyhában. Talán Thusrday Nexttel és a dodójával tölteném szívesen az ünnepeket könyves körökből. (A Jane Eyre eset)

Bár arról nem vagyok meggyőződve, hogy tud főzni vagy síelni, de vele 100% nagyot tudnék dumálni… egy finom pizza felett, ha más nincs. :D

9. "Baby, It's Cold Outside" - Melyik általad utált könyvet vetnéd a tűzre azért, hogy melegen tartson?

Scott Sigler: Járvány (molyos link + értékelés)
Sajnálom, de annyira hevesen és nagyon-nagyon utálom azt a könyvet, hogy 1 db CSILLAGra értékeltem. Zombisnak ígérték, ami hatalmas kamu volt – és nagy pofára esés lett a vége részemről.

10. "Do You Hear What I Hear" - Melyik az a könyv, amit szerinted mindenkinek el kéne olvasnia?

Nem tudom, mi kéne ahhoz, hogy NE ezt a könyvet írjam valahova. Annyira komplex, annyira kocka, annyira ijesztő jövőkép. Zseniális mű. 
Most senkinek nem küldeném tovább, viszont szabad rabolni! Akinek kedve tartja, vigye csak és töltse ki! De tőlem akár ide hozzászólásban is kitölthetitek. :) A Karácsonyi hangulatból sosem lehet sok(k).

❖❖❖❖❖
Jó olvasást! Köszönöm a figyelmet!
Békés Karácsonyt Mindenkinek!
❖❖❖❖❖

3 megjegyzés:

  1. Melyik két könyvet kaptad meg? :)

    VálaszTörlés
  2. A sima listáról :
    David Levithan – John Green: Will & Will
    Ernest Cline: Armada

    A bővítettről (molyos kívánságlista :D) :
    Claudia Gabel – Cheryl Klam: Káprázat

    =^.^=

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyszerű! :) Várom majd az értékeléseidet róluk.

      Törlés