2016. április 15., péntek



Friss és várható megjelenések, avagy ÁPRILISI „ezekre befizetnék”-lista (~ szóval a Könyvfeszt kapcsán gyűjtögetni kezdtem...)



Kiadó szerint:
Főnix Könyvműhely, Maxim, newkids, L&L, Libri, Fumax, Ciceró, Park, Athenaeum, Kossuth, Európa, GABO, Animus, Agave Könyvek, Kolibri, Delta Vision, Móra, Művelt Nép és Könyvmolyképző


Röviden úgy foglalnám össze a poszt tartalmát, hogy ezeket venném meg, ha eljutnék a

XXIII. Nemzetközi Könyvfesztiválra 
(2016. április 21-24.)

Aprócska cheat: a Könyvmolyképzősöket még csak Elit Starttal lehetne megszerezni, így azokat házhoz rendelném. Mondjuk még azok nélkül is kéne egy bevásárlókocsi a Könyvfesztiválra… :) Sajnos teljesen esélytelen a feljutás és amúgy sem vagyok oda a zsúfolt, zárt terekért, szóval ezt a 100-150 ezret megspórolom egyelőre.

FIGYELEM!

A poszt nem az összes várható könyvfesztiváli megjelenést tartalmazza, ráadásul némely könyv hamarabb jelenik meg, de begyűjteném, ha meglátom! Ez a pár könyvet számláló lista az én személyes kívánságlistám, amin sok-sok nagyon érdekesnek vagy izgalmasnak tűnő regény kapott helyet. Szóval 40+ olyan könyv, aminek tuti szorítanék még helyet valahogy a polcaimon (nem tudom hogyan!), mert jó a fülszövegük, tetszik a borítójuk, szeretem az írójukat vagy nagyon király a címük.

❖❖❖❖❖

Főnix Könyvműhely


> Acsai Roland: JIN és JANG (moly.hu) könyvfeszt.
> Imre Viktória Anna: A bosszúszomjas doktor (moly.hu) 2016. április 21.
> A. M. Aranth: Oculus (moly.hu) 2016. április 19.

Igazából egyiket se tudom, hogy milyen lehet. Annyi biztos, hogy az első kettő illusztrált kiadvány, a harmadiknak pedig irtó jó a fülszövege. Engemet kifejezetten érdekelnek, már csak a borítóik miatt is.

Maxim

> Amy Ewing: Az Ékkő (moly.hu) 2016. április 25.
> Amy Tintera: Reboot – Lázadók hajnala (moly.hu) 2016. április 28.
> David Levithan: Hold me Closer – Engedj közelebb! (moly.hu) 2016. április 28.
> Estelle Laure: Tomboló fény (moly.hu) 2016. április 28.
> Kendall Kulper: A tenger boszorkánya (moly.hu) 2016. április 28.
> Melissa Grey: A lány éjfélkor (moly.hu) 2016. április 28.

Nem igazán vagyok oda a borítókért, illetve mostanában sokat morgok a könyveik kapcsán, de még mindig az egyik olyan kiadó, ami abszolút bele tud találni az érdeklődési köröm közepébe. Nem egyedi eset, de többször is olyan könyveket jelentetnek meg, amit már régebb óta figyelek külföldi oldalakon. Pl.: a REBOOT az első másodperctől kívánságlistás nálam (de ez az új borító… hááát…), alig várom.

newkids

> Becca Prior: Stockholm-szindróma (moly.hu) 2016. április 15.

LMBT romantikus-erotikus krimi. Lehet, hogy meglepő tőlem, de ilyeneket is szoktam olvasni, csak nem túl gyakran. (Értsd: nagyon jó fülszöveg és figyelemfelkeltő cím kell hozzá.)

L&L

> Leiner Laura: Nélküled (Bexi 4.) (moly.hu) 2016. április 25.

Alig tettem le a harmadik részt és már olvasnám a folytatást. Nem mondom, hogy LL isteni író, de hogy piszok addiktív, az 100%! Ide nekem ezt a regényt!

Libri

> Sophie Jackson: Egy font hús (moly.hu) 2016. április 15.
> James Frey – Nils Johnson-Shelton: Endgame – Sky Key (moly.hu) 2016. április 15. 
> Federica Bosco: A szerelem különös súlya (moly.hu) 2016. április 15. 
> Becky Albertalli: Simon és a Homo sapiens-lobbi (moly.hu) 2016. április 15.

A Sky Key és a Homo sapiens-lobbi már a magyar kiadás felkerülésekor a kívánságlistámra is felkerült, de a másik két könyv is tervben van a jövőben.

Fumax

> Neal Stephenson: Seveneves – A hét Éva (moly.hu)  2016. április 21.
> Scott Hawkins: Az Égett-hegyi könyvtár (moly.hu) 2016. április 21.

Vérzik a szívem Az Égett-hegyi könyvtár borítójáért, de ettől eltekintve még mindig nagyon régóta várom ezt a regényt! A hét Éva című könyvvel nem tudok mit kezdeni, de ismét csak az a fránya fülszöveg… jól megfogott magának.

Ciceró

> Sarah Bannan: Súlytalanul (moly.hu
> Lauren Oliver: Tünékeny lányok (moly.hu)  

Mind a kettőt láttam, nézegettem már korábban a GoodReadsen és arra jutottam, hogy adok nekik esélyt. Kicsit elvont, kicsit borongós-depresszív történetnek tűnnek, de kíváncsi vagyok rájuk. (Nem, ezek a borítók pont nem jönnek be.)

Park

> Cristina Caboni: A parfüm titkos útjai (moly.hu) 2016. április 15.

Ilyen kis bájos, olasz cukimukiságnak tűnik, de most olyan hangulatban vagyok, hogy szívesen olvasnék valami lélekemelő, szépen megírt könyvet. (~ Semmi bajom, sőt a TAVASZ se vágott fejbe, de szeretem a parfümös sztorikat akár filmen, akár mangában, akár regényben.)

Athenaeum

> Virág Emília: Sárkánycsalogató (moly.hu) 2016. április 11.
> Rebecca Chance: Luxus és csók (moly.hu) 2016. április 28.
> Randall Munroe: Magyarázókönyv (moly.hu) 2016. április 19.
> Cecelia Ahern: A Vétkes (moly.hu) 2016. április 7.

A Sárkánycsalogató már itt van a kezemben (itt meg egy kép róla), de a listára kerüléskor még csak egy kósza terv volt. A Luxus és csók inkább témájában tetszett meg (függőségről való leszokás, életvitelváltás), míg a Munroe könyvre azért vagyok kíváncsi, mert a Mi lenne, ha? című könyvéért rajongtak a barátnőim. A Vétkes… egy disztópia Aherntől? Erre befizetek.

Kossuth

>  Ransom Riggs: Lelkek könyvtára (moly.hu) 2016. április 21.

Az első részét olvastam a _Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei_ sorozatnak, a második a polcon vár a sorára, de muszáj lesz a kezeim közé kaparintani az utolsó részt is.

Európa

> Markus Zusak: Az üzenet (moly.hu) 2016. április 14.

Éppen 14-én reggel estem pofára, hogy ez a telefonos borító van a könyvhöz, holott tuti, hogy egy sokkal jobb volt. Mindenesetre nagyon régen kíváncsi vagyok erre a regényre, szóval el fogom olvasni, ha lehetőségem adódik.

Animus

> Marc Elsberg: Blackout – Holnap már túl késő (moly.hu) 2016. április 14.

Tudom, hogy thriller, de techno-thriller, azokat pedig különösen szeretem. Izgalmas, lét-firtató és iszonyat királyos a minimalista borítója. (Alapvetően nem vagyok ugyan oda a német írók regényeiért, de ezt muszáj elolvasnom.)

GABO

> Ruth Ware: Sötét erdő közepén (moly.hu) 2016. április 14. 
> Nicola Yoon: Minden, minden (moly.hu) 2016. április 14. 
> Naomi Novik: Rengeteg (moly.hu) 2016. április 20. 
> Lauren Beukes: Torzók (moly.hu) 2016. április 21.

Annyira. Elképesztően. Szépek. Igen, tudom, hogy az utolsó (a Torzók) totálisan stílusidegen tőlem, de mennyire felszínesség, ha csak a borítója miatt vagyok rá kíváncsi? Nagyon? Sejtettem… Nem, a thriller nem az én világom, de ettől még lehet, hogy szeretni fogom. Ugyanez a helyzet a Sötét erdő közepén-nel, ami viszont krimi… A többi könyv fülszövegre is, borítóra is és címre is hozzám illőnek tűnik – ráadásul a Minden, minden ezer éve a kívánságlistámon is van.

Agave Könyvek

> Lev Grossman: A varázsló birodalma (moly.hu)  2016. április 19.
> Nick Cutter: A falka (moly.hu) 2016. április 19.

Egy fantasy, egy horror. Nem meglepő. Úgy nézem elég sötét és fantasy-s hangulatban állítottam össze magamnak ezt a kívánságlistát. (Felhívom a szíves figyelmeteket ezekre a gyönyörtű borítókra! Azért ezek is nyomtak valamennyit a latban.)

Kolibri


> Dr. Seuss: Ha lenne egy cirkuszom (moly.hu) 2016. április 15.
> Dr. Seuss: Kalapos Macska (moly.hu) 2016. április 15.

Van, hogy esténként unalmamban Dr. Seusst olvasok… angolul, és mind ahányszor elmerengek azon, hogy vajon miképp lehetne szépen magyarra fordítani a szófordulatait, nyelvi játékait, kitalált szavait… Elképesztően összetett szövegekről van szó, amiket megérteni is nehéz néha-néha és szinte lehetetlen feladatnak tűnik átfordítani magyarra. Kíváncsi leszek, mi lesz velük! Annak örülök, hogy ezekkel is több Dr. Seuss lesz Mo-n, én imádom!

Delta Vision

> Greg Keyes: Hangakirály (moly.hu) - Könyvfesztivál / április 21. (?)

Varázslat, zord kalandor, kripta, árulás, királyságok, lovagi rangok, szörnyetegek… szóval igazi, vérbeli fantasy. El.Akarom.Olvasni! –féle…

Móra

> Timothée de Fombelle: Perle könyve (moly.hu) 2016. április 21.

Sajnos a Móra kiadótól nem találtam túl sok könyvfesztes megjelenést, de ennek a borítója egyből felhívta magára a figyelmemet; olyan, hogy egyből felkapnám a könyvesboltban vagy a könyvtárban, mert nagyon jópofa és színes. (Még ha nem is harsány színes…)

Művelt Nép

> Tara Sue Me: Az alávetett (moly.hu) 2016. április 13.

Jó lenne már valami érdekes erotikus regényt, dark romancet, bdsm-történetet olvasni. Igazából azért érdekel, mert a  „Szürkét” nem szerettem, de találkoztam néhány jó próbálkozással és több helyen hallottam már, hogy ez egy igazán jó bdsm-erotikus sorozat. (2016 októberében jön a 9. rész angolul!)

Könyvmolyképző

Oké, akkor ide a végére összeírom magamnak az „Ezek jöhetnének azonnal házhoz” –listácskámat, végülis nem lehet őket a Könyvfesztiválon átvevősre megrendelni… Ha nem az Elit Startos megjelenést nézzük, akkor ezek csúsznak május elejére.
Elit Start: ápr. 21


> Amie Kaufman – Meagan Spooner: These Broken Stars – Lehullott csillagok (moly.hu
> Diana Gabaldon: Outlander – Az utazó (moly.hu
> Holly Black – Cassandra Clare: The Copper Gauntlet – A rézkesztyű (moly.hu
> Leigh Bardugo: Siege and Storm – Ostrom és vihar (moly.hu
> Rachel Hawkins: Spell bound – Megbűvölve (moly.hu)  

❖❖❖❖❖
Jó olvasást! Köszönöm a figyelmet!
❖❖❖❖❖


5 megjegyzés:

  1. Én egy hete az Outlander 3. részét elő is rendeltem ;) Olyan régóta várom már!

    VálaszTörlés
  2. Némelyik könyvnek annyira szép a borítója, hogy az már szinte hihetetlen! :)

    VálaszTörlés
  3. Az Everything, Everything nekem is már vagy száz éve kívánságlistás és nagyon megörültem amikor hallottam, hogy lesz magyar megjelenés, de ez e borító... Enyhén szólva is borzalmas szerintem. Már ha az eredetihez méregetjük. :P

    VálaszTörlés