2016. július 17., vasárnap



AniTiger – Az ijesztő „el-szeretném-olvasni”-lista Book Tag

 The Intimidating TBR Pile Tag

Angolul létezik egy mozaikszó: TBR, ami annak a rövidítése, hogy To-Be-Read. Lényegében azok a könyvek vannak a TBR listánkon, amiket szeretnénk elolvasni életünk során! Biztos minden könyvmolynak van egy listája akár fejben, akár egy virtuális polcon, ahol az „el-szeretném-olvasni” könyveit tartja. Ez az a lista, ami sosem csökken, amihez mind újabb és újabb könyvcímek kerülnek, és amely listát soha nem fogod lenullázni!
Szóval este külföldi könyves blogokat olvasgattam – a fent leírt lista bővítésének céljából -, amikor rátaláltam erre a tagre és úgy döntöttem, hogy ma mégsem kritika, hanem book tag érkezik.

(Itt találtam: The Nameless Book Blog)

❖❖❖❖❖

1. Egy könyv az „el-szeretném-olvasni” kupacból, amit nem bírtál befejezni


Valamelyik nap félbehagytam, mert már vagy egy hónapja nem olvastam semmit a regényből. Ha lassan haladok, az nem zavar, de a teljes leállást nem bírom. Olyankor már felejtek is a sztoriból… majd egyszer végigolvasom.


2. Egy könyv, amit nincs időd elkezdeni / elolvasni

Két Stephen King kétrészes is beugrott hirtelen: 


Ezeket nagyon, nagyon szeretném elolvasni, de A búra alatt 1536 oldalas, míg az AZ 1416 oldalas – szóval erősen „MAJD EGYSZER” kategóriások nálam. (Ráadásul addig a sorozat- és filmfeldolgozásokat se fogom megnézni, amíg nem olvastam el – és azokat is szeretném megnézni. :D Ördögi kör!)


3. Egy könyv, amit még nem olvastál, mert folytatás…

Mármint megvan, de előbb az előtte lévő részt kéne elolvasnom?

Megnyertem Terry Pratchett: Égből szőtt kalap című könyvét, amiről kiderült, hogy a Korongvilágon belül egy alsorozat második része! A Sajogi Stefánia-sorozatnak az előző része: Terry Pratchett: Csip-csap népek, amit még nem szereztem be.


4. Egy könyv, amit még nem olvastál, mert zsír új


Ifjúsági LMBT regény. Amint megláttam a Várható megjelenések között, azonnal ment a kívánságlistámra! Nagyon szeretném mielőbb megszerezni és elolvasni.


5. Egy könyv olyan szerzőtől, akitől már olvastál korábban és nem tetszett igazán


A Modern boszorkány sorozatának a második része. Kifejezetten érdekel, ha az első részétől nem is voltam elájulva, mert annyira cuki és bonyodalommentes volt az egész történet.


6. Egy könyv a kupacból, amit még nem volt kedved elkezdeni

Egyet?! Hahaha, kupacokban állnak a kezdésre váró könyvek a polcomon! Csak pár darab a könyvtári könyv halomból:


7. Egy könyv a kupacodból, amit azért nem kezdtél még el olvasni, mert ÓRIÁSI!


Oké, oké, nem is annyira ÓRIÁSI, de dupla… az óriási könyvekkel nincsen különösebben bajom (azon kívül, hogy képtelen vagyok ide-oda hurcolászni magammal), például nemrég olvastam el az új illusztrált Harry Potter és a bölcsek köve amerikai verzióját, ami MÁSFÉL KG! Tipikusan hason fekve olvasós regény! Ugyanis mindenhogy máshogy leszakad a karod!


8. Egy könyv a listádról, amit csak a borítója miatt vettél meg


Már akkor beleszerettem, amikor megláttam tumblr-en mások könyves fotóin a regényt! Nem mintha nem állna már így is jó néhány ifjúsági disztópia a polcaimon… :’))


9. Az „el-szeretném-olvasni” listádon az a könyv, amit a legijesztőbbnek találsz


Stephen King könyveit elég ijesztőnek tartom – a wendigos élmény óta… -, de nem tudok választani a három meglévő, még olvasatlan és horror műfajú SK könyvem között. (Megvan a Carrie is, de attól valahogy nem tartok.)


A tag szabadon vihető, mint általában!

❖❖❖❖❖
Jó olvasást! Köszönöm a figyelmet!
Szép vasárnapot mindenkinek!
❖❖❖❖❖


5 megjegyzés:

  1. Hú, a cím alapján azt hittem, hogy fel fogod sorolni az összes könyvet, amit életedben ki akarsz majd olvasni. :) Örülök, hogy nem tetted. :D Jópofa ez a booktag, lehet, hogy majd én is ellopom. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az szép... csak a molyos és a goodreads-es polcaimon van vagy 4000-4200 tervezett könyv, amikhez nem számolnám hozzá a 2016-os megjelenéseket. :D Csodás felsorolás lenne.

      De örülök, hogy tetszik a tag, örülök, ha kitöltöd! ^^

      Törlés
    2. Kitöltöttem! :) Köszönöm a booktaget!!
      http://konyv-sarok.blogspot.hu/2016/07/az-ijeszto-el-szeretnem-olvasni-lista.html

      Törlés