2017. június 30., péntek



Havi összefoglaló – 6. fejezet: JÚNIUS


(Ezt a rovatot a „havi összesítő” címke alatt lehet megtalálni.)

Régen voltam ennyit távol (a könyveimtől is, a várostól is), mint ebben a hónapban. A hónap eleje elég zúzós volt, mert a csoportvezetőm elment nyaralni Görögországba és igyekeztük tartani a frontot nélküle. (Közben elugrottam egy napra Könyvhetezni, mint már írtam róla.) Építők napjáztam anyummal, névnapoztunk a csajokkal, zsűriztem a Merítés-díjon, málnát szedtem Baracson, elugrottam a családdal Gyenesdiásra, majd a munkatársaimmal Balatonszabadiba Siófokra. Aztán megkezdődött a színház nyári programsorozata – a Petőfi Művészeti Liget.

Fincsi hónap volt! A Imádtam minden percét - a barátnőkkel lopott pillanatokat, a családdal eltöltött vidám perceket és a munkatársakkal közös laza napokat! Plusz máris tervezem, hogy július végén lelépek Mátrafüredre valaki nekem kedves személlyel, aki kapható nyáron is a túrára és az állatkertezésre. =^.^=

Remélem, hogy Nálatok is pezseg az élet, ha már itt a nyár!
(A folytatáshoz olvass tovább! ⇩⇩⇩)

❖❖❖❖❖
Mi történt 2017 júniusában?
❖❖❖❖❖
Személyes kitérő –
Én és a könyvek - bevallásom következik. Ebben a hónapban 21 példánnyal nőtt a polclakók száma. Vettem 14 és kaptam 7 könyvet! (A kapottak vegyesen ajándék- és recipéldányok.)

Vásároltak (8+6)

Már meséltem róla < ITT >, hogy bevásároltam a Könyvhéten – ez 8 könyvet jelent a 14-ből, amiket most nem említenék név szerint. (Önismétlés elkerülése, etc…)
A többiekről: életem első Palahniuk könyvét a Libriben nem bírtam ott hagyni, a 3 Maximos könyv előrendelés volt, a 2 LOL-regény pedig a Tescoban kiabált utánam, hogy Hé, 30%-os akcióban vagyunk! X.x


Ajándékba kapottak (4)

Szimirzától és Jeffitől kaptam a Hyperversumot a névnapomra (sok mással egyetemben)! A Téli Mesét „csak úgy” kaptam, amikor meglátogattam Jeffit a könyvtárban. A 20 éves fordulójra kiadott Mardekáros kiadású HP-t az egyetlen szintén Potterbu… Potterhead barátnőmtől kaptam, Lorelletől! Az utolsó könyvet egy Molyos ajándékozásra kaptam (bővebben lejjebb).

Recenziós példányok (3)

3 könyv 3 különböző helyről! A Fumax legújabb regényét még a Könyvhéten fogadtam örökbe, majd írtam is róla. Jelenleg az Agave Könyvek kiadótól kapott Lángvetőt olvasom, amit hamarosan értékelek is. A harmadik regény pedig egy feltörekvő író horrora a Colorcom kiadótól, vagyis én a szerzőtől kaptam, személyre szólóan dedikálva. ♪


Hagyjatok! Olvasok! (@anitiger_mosolya) által megosztott bejegyzés,

Más érdekeltségek –
Az instagramon @girlwithoutwingsbooks júniusban is elindította a havi könyves kihívását. De totál égés volt részemről a rengeteg nyaralással és a könyveimtől távol töltött idő miatt. A következő hónapban majd jobban próbálkozom!

2-án az Ádámok és Évák – iskolai színészcsapatok –előadásában néztük végig a Szentivánéji Álmot. 8 iskola 2 felvonásban, felvonásonként 4-4 részben adta elő totál vegyesben. Élmény volt. ^^

3-án lenyomtunk egy délutáni és egy esti Valahol Európában előadást! Az estit megnéztem a Zsuzsikámmal. Szuper cukik ezek a srácok!

8-án Jeffivel Könyvhétre mentünk, sok jó fejjel találkoztunk, jól bevásároltunk, de erről már meséltem!

9-én névnapoztunk Szimirzával és Jeffivel – Anitát és Tündét ültünk! Imádom őket, jó lenne, ha a nyáron többször le tudnék velük ülni… ha csak egy limonádéra is…



10-én elmentem az Építők napjára anyummal és SEGWAYEZTEM! Annyira tetszett, hogy elmerengtem egy beszerzésén, de imádok vezetni is.

Haladtam a Doctor Who sorozatommal, öcsémmel elkezdtük kettesben nézni a Londoni rémtörténeteket (mert végre befejeztük a Gravity Fallst :D), de közben letoltam egyedül a The Magicians (A Varázslók) első évadát is. (Egyszerűen dög fáradt voltam néha, nem bírtam olvasni a sok jövés-menés miatti fáradtságtól.)

11-én málnát szedtünk Baracson.

Az ifjúsági Merítés-díj zsűrjével elértünk a program végére. Rengeteg jó 2016-ban kiadott, magyar regényt olvastam az elmúlt évben, többen is írtunk a kiesőkről:




Illetve meseanyu összeszedte a 10 döntőst, aztán meghirdette a KÖZÖNSÉGSZAVAZÁST! (A képek az én munkáim. :P)


15-én kaptam egy ajándékcsomagot az egyik színésznőnktől, akinek segítettem a nyári táborjának a pénzügyeiben.



16-án az egyik kedves kolléganőm elintézte, hogy az évad utolsó KÁRMEN előadása előtt a nagyim fotózkodhasson a kedvenc Bartók Táncszínházas táncosával, Kovács Dénessel. Azóta virul a nagyim! :))



A havi Merítésem témája elég specifikusra sikeredett: a (Még) nem megfilmesített disztópia trilógiákról írtam. A mostanit még most igyekszem kitalálni, ráadásul lesz egy extra rovatom is (na, az legalább jól halad :D).
 
Én csináltam a havi Merítéshez.


18-19-20-án nyaraltam a családdal Gyenesdiáson, a kedvenc wellness hotelünkben. Alig hagytak olvasni a bolondjaim, de próbálkoztam!



23-án Lorellel ünnepeltünk a Gourmandban, és kaptam tőle névnapomra egy Mardekáros HP első kiadást! =^.^= 24-én pedig megnéztük a Transformerst 3D-ben a DMC-ben! 


25-én megnyitottuk a színház nyári programsorozatát a PETŐFI MŰVÉSZETI LIGETET, aztán 28-án máris mentünk az első egyéni estés koncertre!



26-27-én Siófokon nyaraltunk a színházzal. Volt piálás, pinpongozás, tábortűz, kalózhajózás, halsütés, pancsolás a Balcsiban, sőt! Éjszakai fürdőzés is! Jó kis csapat vagyunk! :))

► 29-én megérkeztek az új tokjaim a telómra, de éppen szervizben van. #napifail


► 30-án megérkezett Lumpi ajándéka a Könyvmolyképző ajándékozás 2017. eseményre! *.*

A hónap zenéi ~
…de csak mert az egyik olyan színész szerepel benne, aki sokat játszott nálunk az évadban (Jászberényi Gábor) és személyesen is ismerem… :D Szerintem ebben a röpke klipben is jól alakít, de nézzétek meg valami igazi darabban, mert haláli a srác!

Júliusi (nagyratörő) terveim:
- Recenziók

- Könyvtári példányok kivégzése:

- Saját példányok kivégzése:

- Kölcsön könyvek kivégzése:


Mini-könyvklub Vegazussal és több más bloggerrel!

Helyzetjelentés:
Lement a második köre az új fordulónak és a többiek beleszaladtak abba, amit ÉN IMÁDTAM – régi értékelés ITT -, de biztos voltam abban, hogy ők nem fogják. Egyébként újraolvastam a regényt és ha már…, akkor megnéztem frissiben a tévésorzatának az első évadát angolul. (Még nem ért el Mo-ra…)
Róla van szó:


JÚLIUS: – A Rengeteget fogjuk olvasni Naomi Noviktól. Én személy szerint irtóra várom ezt a regényt, mert bírom a népi mondákon alapuló fantasykat.



A kapcsolódó bejegyzéseim a mini-könyvklub címke alatt elérhetőek!
❖❖❖❖❖
Könyvek és a blog -
9 könyvről írtam a hónapban:

Egyéb bejegyzéseim:  

❖❖❖❖❖
Jó olvasást! Köszönöm a figyelmet!
A képek némelyike SAJÁT vagy saját szerkesztés! 
A többi meg a Pinterest tábláimról meg az Instámról van.
❖❖❖❖❖

2 megjegyzés: