2017. szeptember 9., szombat



AniTiger - Social Media Booktag


VÉGRE SZOMBAT VAN!!!
…és nem kell egész hétvégén mennem SEHOVA! Illetve egy picit elosontam délután vásárolgatni – szigorúan olyasmit, amire szükségem van -, de ez még belefért a napomba.
Hogy mit csinálok mostanság? Olvasok és igyekszem semmit sem rendelni a mostani könyves akciókban. (Amúgy láttátok a DELTA VISION 50%-os akcióját? Vagy az Agave akcióját? Vagy a Könyvudvar új termékeit? A 21. század utolsó darabjait? Tönkretesznek…)

A tagre @Ákos_Tóth hívott meg, aki ez egyik szerkesztőtársam a Merítésben, olvassátok el az ő kitöltését is!
❖❖❖❖❖
1. Twitter – egy könyv, amit imádtál.

Sok könyvet „imádok”, mindet másért… de szerettem volna valami olyat beírni ehhez a ponthoz, ami igazán megérdemli az imádatomat. Ami lefoglalta az agyamat és a szívemet egy időre, ami olyasmiket mozgatott meg a lelkemben, amiknek a létezéséről addig tudomásom sem volt.

Egyetlen ilyen történet jutott eszembe.

Roppant nagy butaságnak tűnhet a nagy bevezető után, de ezt a könyvet több nyelven olvastam, több kiadásban megtalálható a birtokomban és a youtube-on ez az első dolog, ami felugrik nekem, annyira gyakran állok neki a hangoskönyvének elölről… (Molyon már nem is jelölgetem egy ideje, pedig hányszor hallgattam végig vasalás vagy munka közben…) 
(Örökké.)

2. Facebook – egy könyv, ami nem érdemli meg a nagy hype-ot, ami körülveszi.


Ez az első JA regény, amit NEM szerettem. Szerintem katasztrófa, ráadásul unalmas is. Alapvetően kedvelem az írónő stílusát, a karaktereit, de ebben elég kevés élvezhető dolog volt… (Különösen rémesnek tartom, hogy 81%-on áll a Molyon. MIÉRT?)

3. Tumblr – egy könyv, amit azelőtt olvastál, hogy népszerűvé vált.

Mostanra már saját kis rajongói csoportja is van az írónőnek a Facebookon és a Molyon is nagyon sok szeretet veszi körbe a karcait, akárcsak instán, de én már az első regényének a megjelenésekor tudtam, hogy ez lesz. Az írónő karizmatikus, barátságos, humoros, míg a könyve élvezetes és vicces, a karakterei pedig szeretetre méltóak.

4. Myspace – egy könyv, amit nem tervezel elolvasni.

Semmit Ernest Hemingwaytől.

Amióta elolvastam az – amúgy 83%-os Molyos összcsillagozású - Az öreg halász és a tengert tőle, tudom, hogy nincs közös jövőnk. Nem tudok annyira felnőni, hogy élvezetes legyen számomra - akár a dagályos stílusa, akár a történetei. Van ilyen.

5. Youtube – egy könyv, amit szeretnél filmként/TV showként látni.


Tudom, felszínes vagyok, de egyből az ugrott be, hogy micsoda mozit lehetne belőle csinálni egy kis CGIvel és egyéb effektekkel! Őszintén szólva elég rég láttam igazán jó mesét, pedig a szívem mélyén zabálom a Pixar, a Dreamworks meg a Disney szupercukker animációs cuccait. (Shhh, titok!)

6. Instagram – egy könyv, amit a gyönyörű borítója miatt olvastál.


Elég gyakran olvasok csak és kizárólag a szép borító miatt könyveket, de ez egyáltalán nem illik a stílusomba, ezért külön kiemelendőnek gondolom. Csajos, utazós, életünket rendbe tevős történet. Néha kell valami, ami nagyon távol áll tőlem – ha tetszik, mázlim van, ha nem, akkor jobban tudom értékelni a kedvenc műfajomba tartozó következő könyvet.

7. Goodreads – egy könyv, amit mindenkinek ajánlasz.


El kell olvasnunk az ilyen könyvecskéket (a kicsinyítő képzőt a mérete és a vékonysága indokolja), mert néha nem örülünk eléggé annak, hogy az idősebb rokonaink ott vannak nekünk. Nem értékeljük azt a jót az életünkben, ami folyton a szemünk előtt vagy körülöttünk van. Aztán amikor már nincs ott, sajnálkozhatunk, bánkódhatunk, de az Életet nem lehet visszatekerni…

8. Skype – Egy könyv olyan karakterekkel, akikkel beszélni szeretnél ahelyett, hogy mindig csak olvasnál róluk.


Szeretem az írónő regényeit, mert a főbb karakterei elég hétköznapiak. Mindennapi gondokkal küszködnek, vannak rosszabb és jobb napjaik. Szerethetőek, szeretnek törődni másokkal, olvasnak, nassolnak – nagyon jól megérteném magam bárkivel az írónő bármelyik regényében. Csak azért ezt választottam, mert ez a kedvenc regényem tőle.

9. We Heart It – Egy könyv, ami érzelmi jelentőséggel bír nálad.


Csak néhány gondolatfoszlány a könyv érzelmi jelentősége kapcsán… Olyasvalakitől kaptam, aki borzasztóan hiányzik. Szinte mindennap. Nem kerek a világom a kockasága nélkül. Egészen más ember lennék, ha még ma is élne. Máshol, máshogy és más emberekkel élnék, más barátaim lennének, más munkám. Egyedül ő lenne rám büszke a könyvgyűjtögetési mániám miatt (hiszen ő is gyűjtögető volt). Nem volt szent, de én sem vagyok az…

❖❖❖❖❖
Jó olvasást!
Köszönöm a figyelmet!
❖❖❖❖❖


2 megjegyzés:

  1. A Jók és Rosszak Iskolájából tényleg készül film! ;) (legalábbis a szándék megvan)
    "Universal Pictures acquired the rights to make THE SCHOOL FOR GOOD AND EVIL into a live-action feature film. The novel is currently being adapted into a screenplay for Universal."
    https://schoolforgoodandevil.com/the-series/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hűha, köszönöm az infót! Legyen így, benne vagyok... vagyis egy nézőjük már tuti lenne. :D

      Törlés