2017. szeptember 12., keddAniTiger - Kildarás Kritta Könyvtáras Book Tagje


Kedd van, kedd van, kedd van…
…talán korán van örülni még, de nemsokára itt a péntek és alhatok! Ugyanis alig alszom 2 napja, mert rákattantam A szolgálólány meséje tv sorozatra. Ma hajnalban keltem, hogy meló előtt megnézzem az 1. évad utolsó két részét – és sikerült. Tudom, hogy ez a havi könyvklubos könyvünk, de már annyira kíváncsi voltam rá, hogy ihajj… Szóval kivételesen előbb volt nálam a feldolgozás és csak később kerül sorra a könyv.
Ez van srácok.
Ma meg book tag napom van, szóval olvassátok szeretettel!

A taget a Kildara egyik bejegyzésében találtam, ITT olvashattok róla!
❖❖❖❖❖
1. Könyvesbolt vagy inkább könyvtár? Indokold!

Könyvtár!

Egyrészt közkedvelt találkozóhely a barátnőimmel - pláne, hogy az egyikük ott is dolgozik :D -, másrészt nem vagyok milliomos. Szeretek könyveket vásárolni (és szoktam is), de ha annyi könyvet vennék, amennyit olvasok, akkor rég csődbe mentem volna... (Ha csak évi 150-170 könyvet vennék és olvasnék el, akkor az a mostani 3000-3500 Ft-os átlagárnál több mint 500.000 Ft-ba kerülne nekem.)

+Melyik kedvenc karakteredet tudnád elképzelni, mint könyvtáros/könyvesbolti eladó?

Őszintén? Katy-t tudnám elképzelni bármelyikként, a LUXEN-sorozatból. 2. Milyen gyakran jársz könyvtárba? Egy vagy több könyvtárat látogatsz?

Havonta 2-3 alkalommal megyek könyvtárba (ha ráérek és Jeffi dolgozik vagy Szimirza ráér, akkor gyakrabban). Teljesen meg vagyok elégedve a városi könyvtárunkkal, a József Attila Könyvtárral (JAKD), csak oda járok.

+Melyik kedvenc karaktereddel mennél szívesen könyvtárba?

Tessa Grayjel, a Pokoliszerkezetek-trilógiából. Nagyon bírom a csajt, ráadásul igazi könyvmoly. 


3. Szoktál ezt-azt találni a könyvtári könyvekben, amit az előző olvasó bennfelejtett a lapok között? Mit?

Nem szoktam ilyesmiket találni. :))

+Melyik kedvenc karakteredet látnád szívesen egy könyvjelzőn?

Nagyon szeretnék egy Eliot-os és egy Penny-s könyvjelzőt szerezni valahonnan. A VARÁZSLÓK című könyv azonos című sorozatának a színészeiről persze. Ők az abszolút favoritjaim. :))


4. Szoktál beszélgetni a könyvtárossal, szokott neked könyveket ajánlani?

Szép is lenne, ha nem szólnék hozzájuk! Szeretem Sicc és Jeffi ajánlásait, általában jókat ajánlanak. (Ismernek már egy ideje. :)) Jeffinek saját polca is van arra a célra, hogy könyveket ajánljon nekem. ;))


+Melyik könyves karakterrel beszélgetnél szívesen, mert véleményed szerint lenne közös témátok?

Szerintem képes vagyok bárkivel bármiről elbeszélgetni, de most csak ülnék Charlie (Egy különc srácfeljegyzései) mellett és a pálya széléről élvezném a körülöttünk zajló életet.5. Van kedvenc könyvtárad, akár a könyvek, akár a szépsége miatt?
  
Nem megmondtam, hogy teljesen rá vagyok gyógyulva a JAKD-ra? Van saját TiniSarkuk is pillangókkal, poszterekkel, puffokkal és asztallal! Imádom. <3
+Ki az a karakter, aki mostanában a legjobban idegesített és biztosan nem vinnéd el a kedvenc könyvtáradba?

 Ashtont (Mire jó a rosszfiú?) nem engedném a kedvenc könyvtáram közelébe az tuti. 


6. Nem könyvtár, de hasonló kezdeményezés a Könyvmegálló. A Te lakóhelyeden vagy környezetedben működik könyvmegálló, kipróbáltad már? Mi a véleményed róla?

Sajnos még nem találkoztam Könyvmegállóval, de nagyon jó kezdeményezésnek / ötletnek tartom! Egyszer szeretnék eggyel találkozni és kipróbálni.

+Melyik az a könyv, aminek a legjobban örülnél, ha megtalálnád a könyvmegállóban? 
JANE AUSTEN: EMMA 


Nagyon régóta vágyom egy Csanak Dóra által fordítottra a regényből. Imádnám, ha beleszaladnék egy Könyvmegállóban!

Szeretném, ha Dorka (Anya olvas) és Réta (HaBár, a könyves kocsma) is kitöltenék ezt a taget! ;) Szívesen olvasnálak titeket, csajok!

❖❖❖❖❖
Jó olvasást!
Köszönöm a figyelmet!
❖❖❖❖❖


1 megjegyzés: