2017. szeptember 30., szombat



Havi összefoglaló – 9. fejezet: SZEPTEMBER


(Ezt a rovatot a „havi összesítő” címke alatt lehet megtalálni.)

Szeptemberben nem történt semmi fontos…

Dolgoztam, olvastam és csak úgy léteztem bele a vakvilágba. Jól esett hazaesni, elfeküdni egy mézes vadcseresznyés teával és egy jó könyvvel. (Valószínűleg ezért volt olyan kevés értékelés és egyéb bejegyzés a hónapban.) Mivel én lazsáltam, ezért több olyasmi van a személyes részben, ami érint vagy érdekel, mint bármi, ami velem történt. Komolyan: sok volt a meló és kevés a szórakozás. 
Ennyike. Vannak ilyen hónapok és nálunk most indul be igazán az évad! ;)

Remélem, túléltétek az Ősz beköszöntét és jól telt a szeptemberetek!
 (A folytatáshoz olvass tovább! ⇩⇩⇩)

❖❖❖❖❖
Mi történt 2017 szeptemberében?
❖❖❖❖❖
Személyes kitérő –
Én és a könyvek - bevallásom következik. Ebben a hónapban 7 példány költözött be hozzám. 6 új könyvet vettem és kaptam egy nagyon jó fej írótól 1 recipéldányt.

Vásároltak (6)

Nem tudtam ellenállni az AGAVE kiadó akciójának, viszont sehogy sem akart kijönni az ingyenes szállítás, ezért bűnbe csábítottam a barátnőimet is… Az első három könyv darabja 590 Ft volt, viszont nem bírtam ott hagyni az akciós Coraline-t se (az sem zavar, hogy már olvastam), ahogy a Christopher Moore-csomagot se, ha már…! (Érdekesség: Most már csupán két Moore könyv nincs a birtokomban: a Te szent kék! és az új megjelenésű Lestrapált lelkek. (Meg a beszerezhetetlen Ördögöd van!, de arról már rég letettem.))


Recik (1)

Fekete humorú fantasyt kaptam magától az írótól! Még nem olvastam tőle, de nagyon szimpatikus és megértő volt, amikor megírtam neki, hogy októberben fog érkezni a kritika. Szóval ő 100% várható a hónapban:

Más érdekeltségek –

Az instagramon @girlwithoutwingsbooks augusztusban is elindította a havi könyves kihívását. Nem nagyon voltam aktív, de próbálkoztam, ezért totál össze-vissza akad néhány posztom. :))

SZÍNHÁZ fronton minden OK. Mivel elég sokat melóztam a hónapban, alig voltam aktív másutt. Totál megújult a színház kinézete – lett egy csomó új molinónk, plakátunk, satöbbink. Új logós (piros) pólót is kaptam, sőt kitűzőt is, de majd csak az októberi beszámolóban lesz róluk kép, mert előbb szerezni szeretnék egy logós vászontáskát is a gyűjteményembe. :D


Megvolt az évad első főpróbája és premierje! Tegnapelőtt beültünk a NÉGY ÉVSZAK / A FALKA főpróbájára (Nagyimmal és a munkatársakkal), aztán tegnap két társulati ülés után megvolt a darab premierje is. Imádom a táncosainkat, nekem nagyon tetszett a darab*. Viszont mi nem fértünk be a premier előadásra, ezért a MűvészPresszóban ittunk a táncosok egészségére egy tök jó kis társasággal.


MERÍTÉS: A Forever Young Adult rovat pihent a hónapban, de a következő számban ismét ott leszek majd. No para. Addig olvassátok a többieket: ITT!


Hősök vagyunk, avagy MOLY TÁRSAS! Hónap közepén @FairyDust kitalálta ezt a társasjátékot – itt az esemény linkje és itt a zóna -, amibe becsatlakoztam. (Mostanában úgysem történik velem semmi, csak olvasok pihenésképpen.) Mi lettünk a HARD CORG csapat és leginkább a cukiságunkkal igyekszünk győzni, ugyanis az első hét után az utolsó helyen állunk a játéktáblán. (SASOLJ IDE a tábláért) Holnap (okt. 1.) lesz a második összesítő, reméljük, hogy most nem leszünk utolsók! ;) Mondjuk az se baj, ha azok leszünk, hiszen ez csak játék.


POTTERMANIA IS ON! Nem titok, hogy imádom a Harry Potter-sorozatot, ezért talán az se meglepő, hogy napi szinten figyelem a Varázsvilág körüli eseményeket. Így futottam bele a Pottermore oldalának az egyik újításába, vagyis abba, hogy BE LEHET JÁRNI a Roxfortot egy virtuális sétával (egérrel nézelődsz, előre-hátra gombokkal navigálsz egy adott ösvényen). 100 hotspotot, azaz érdekességet / információt is elrejtettek az ösvény mentén, amit az angolul olvasók élvezhetnek csupán. (Akadnak bennük spoileresek, de full átlagos infók is.) A magyarul értőknek viszont marad az izgalmas Roxfort felfedezés. (Indulás előtt be kell lépni a pottermoreos fiókodba.)

MAGYAR KÖNYVES DOBOZ ÉRKEZIK!

Két hete azon gondolkodtam, hogy rendelni kéne valamilyen Book Subscription Boxot (pl: OwlCrate, The Bookish Box, Book of the Month, Litjoy Crate, MyBookBox, The Book Drop, BookLoot, Shelflove Crate, BookLoot, Illumicrate, SpearCraft Book Box, Enchanted Book Box, Whimsify Box, FairyLoot, Unicorn Crate, satöbbi), ami havonta (nagy ritkán 3 havonta) küldene egy könyves ajándékcsomagot, ami 1-2 könyvet és egy csomó könyves vonatkozású, alkalomadtán tematikus cuccot tartalmaz. A legjobb esetben is 20.000 felett lenne egy 3 hónapra regisztrálás + a postaköltség, ami igencsak borsos – néha annyi, mint maga a box / doboz.
Szóval ezen merengtem, majd elsírtam magam az áruk láttán és letettem egy kis időre a terveimről, amikor megláttam @Coffee blogján, hogy hamarosan érkezik az első magyarországi könyves doboz! Szerintem szuper ötlet! IZGATOTTAN VÁROM! *.* Én már követem őket facen, twitteren, instán – tegyetek ti is így! :P

A hónap zenéi ~
LAVA - Animációs rövidfilm + lyrics video. ♥

Októberi (nem túl realista) terveim:
- Recenziók

- Könyvtári példányok kivégzése:

- Kölcsön könyvek kivégzése:


Mini-könyvklub Vegazussal és több más bloggerrel!

Helyzetjelentés:

Ebben a hónapban a szokásaimtól eltérően előbb estem neki a könyvből készült adaptációnak, mint magának a könyvnek. Lenyomtam a sorozat első évadát, aztán olvastam el a regényt. Viszont aztán írtam róluk egy jó hosszú bejegyzést:


Továbbá írtam egy spoileres vendégbejegyzést is Vegazushoz:

OKTÓBERben következik:
A tervezett könyvünk:

Dorian Gray arcképe (amiről már írtam ITT),

…de el lehet olvasni a cenzúrázatlan verziót is (Dorian Gray képmása), amit én már megtettem, mert akitől kölcsönkértem (Jeffi), szintén könyvklubtag és szerette volna a közelében tudni a könyvet a hónapban. Szerintem végre megnézem a 2009-es filmet is.


A kapcsolódó bejegyzéseim a mini-könyvklub címke alatt elérhetőek!
❖❖❖❖❖
Könyvek és a blog -
10  könyvről írtam a hónapban:


Egyéb bejegyzéseim:  


❖❖❖❖❖
Jó olvasást! Köszönöm a figyelmet!
A képek némelyike SAJÁT vagy saját szerkesztés! 
A többi meg a Pinterest tábláimról meg az Instámról van.
❖❖❖❖❖


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése