2018. január 31., szerda



Havi összefoglaló | 2018 / 1. fejezet



(Ezt a rovatot a „havi összesítő” címke alatt lehet megtalálni.)

Jelmondat: Lesz ez még jobb is!
No, igen, kicsit zúzós, kicsit húzós volt ez a hónap, de összességében egy kis hót leszámítva nem történt benne semmi egetverően izgalmas. Mármint vettem egy új tévét, ünnepelgettünk jobbra-balra, dolgoztunk ezerrel és elkezdtünk finoman fogyókúrázni… de ennyi. Legalábbis nálam nem történt semmi extra izgalmas, remélem, hogy mindenki másnál jobban telt 2018 első hónapja. ;)
Extra sokat sorozatoztam és filmeztem, szóval előfordulhat, hogy lesz 1-2 könyv és film vagy mozizó bejegyzés februárban. Gondolkodom egy romantikus könyves extrán is, mint amilyen tavaly az „AniTiger kedvenc szerelmespárjai” poszt volt, de valami érdekesebbet szeretnék összehozni… Valami mást... Na, majd kiötlöm, addig is – zárjuk le a januárt!
 (A folytatáshoz olvass tovább! ⇩⇩⇩)

❖❖❖❖❖
Mi történt januárban?
❖❖❖❖❖
– Személyes kitérő –
Én és a könyvek - bevallásom következik. Ebben a hónapban 5 példány költözött be hozzám. Kaptam 1 recenziót, nyertem 1 könyvet, cseréltem 1 és vettem 2 könyvet.

Recik (1)
Kaptam az Athenaeumtól egy LMBT regényt, amiből hamarosan érkezik a filmverzió, így mihamarabb el szerettem volna olvasni. No, most itt a lehetőség! Alig várom. ^.^

Nyeremény (1)
A BLOGTURNÉKLUBnál nyertem egy könyvet, egy régóta vágyott trilógia befejezést, amit amint belefér az időmbe sorra is fogok keríteni! Köszönöm a játékot!

Vásároltam (2)
Betértem a helyi könyvtárba (JAKD), ahol megláttam ezt a két könyvet a kiselejtezettek között, és nem bírtam otthagyni őket. A kettőt 300 Ft-ért hoztam el. ^.^


Cseréltem (1)
A havi Book A Sloth Club dobozzal érkező könyvet (A homok leánya) elcseréltem egy másik Dream válogatásosra @reta09 molycival.

– Más érdekeltségek –
KÖNYVES DOLGOK:

Az instagramon @girlwithoutwingsbooks most is elindította a havi könyves kihívását: #januárikönyveskihívás. Most nem is nagyon próbálkoztam… a minőségre mentem, de nem törtem magam túlságosan. :))

MERÍTÉS: A decemberi Forever Young Adult rovat témája: Klónok, földönkívüliek, robotok és társaik! Olyan young adult regényeket gyűjtöttem össze benne, amiben akadnak sci-fi elemek, ahogy a címből is kitűnik. Ha „igazi” hard sci-fire vágysz, akkor nem ajánlom a rovatot, de azért akadnak benne mindenki számára élvezetes, szórakoztató finomságok. ;)

SZÍNHÁZ:

HAZATÉRÉS, ami vendégjáték volt, de egyáltalán nem ájultam el a történettől, sőt…! A Nagyim félidőben könyörgött, hogy szünetben menjünk haza… Így se jártam még! A történet nagyjából annyi !SPOILER!, hogy egy férfi hazatér Amerikából 6 év után – oldalán a feleségével, aki a történet végén ott marad a férfi fivéreinek, apjának és nagybátyjának a k*rvájának. Mármint, hogy ő lesz az összes férfi szexpartnere és közben ki is árusítják meg miegyéb, míg az amerikai értelmiségi férj hazatér a tengeren túlra a három gyerekükhöz… !SPOILER VÉGE! Nem is értem, mi volt ez a sztori. Prűd és régimódi úrinő nem néz ilyesmit. :’)

► ♥ Terminál , amit megnéztünk sokadszorra is. Még mindig katartikus élmény. ^.^

SOROZATAIM:

Rick és Morty (2013–) // Öcsémmel estünk neki ennek a számunkra új animációs sorozatnak, le is nyomtuk az első évadot januárban.



Emberi tényező (2013–2014) + iZombie (2015–) // Egyedül estem neki az Emberi tényezőnek még tavaly, de januárban végig is néztem az első – és egyetlen :’( - évadot. Bár folytatták volna… Az iZombie-nak az első 8 részét megnéztem, de IMÁDOM! :D

Elfeledve (2017–) // Miss Marple és Poirot sorozatok mellett anyummal lenyomtuk a teljes első évadját ennek a RETTENETNEK. Az első évad 10 részes és mindegyik fő karakter FOLYAMATOSAN hangosan LIHEG, HÖRÖG és képtelenek halkan levegőt venni. Egyszerűen a guta ütögetett, amikor nekiálltak hangosan lélegezni. Komolyan, mintha külön szinkront kapott volna a lélegzés, és ezért maxon kellett volna nyomatniuk…

RÓLAM:

A 3. Book A Sloth könyves dobozom ideért – írtam is róla. Pechemre sajnos már megvettem a dobozzal kapott könyvet, de azonmód el is cseréltem Rétával, a HaBár, a könyves kocsma bloggerinájával. :D Mindegy, várom a következő dobozkát.


Immár egy hónapja vezetem naprakészen a költségeimet, de rá kellett jönnöm, hogy a hétköznapokban segíti a spórolást, nagyon rosszul mutat a havi mutatóknál az új tévé és az új epilátor ára… Cseppet megdobják a dolgokat… :/ Amúgy a kötelező éves fizuemelésnek köszönhető a technikai cuccok vásárolgatása - bírtam vagy 2 napig, hogy van egy kis extra pénzem… ;)

Ugyancsak egy hónapja, hogy vezetem a Bullet Journalomat, amit IMÁDOK vezetni, bár egyetlen egy rajzot sem tudok felmutatni. Annyira NEM vagyok kreatív. Viszont nekem tetszik. Szeretem fejlesztgetni! Pár kép a határidőnaplóból bullet journallá avanzsált könyvemből:



  


5-én a Kiskohászban utó karácsonyi bulit tartottunk, ami nagyon jól sikerült! Irodisták, ha összeülnek majomkodni és enni! ;)

9-én meguntam magam és fül alá érővé vágattam a hajam. (Nincs kép, mert csuri vagyok! :))

25-én Dórát ünnepeltünk az Alibiben Szimirzával és Jeffivel. ♥♥♥

Meghallgattam egy 6 órás hangoskönyvet: Émile Ajar: Előttem az élet – rövid értékelés a Molyon (KATT ide). Annyira nem tetszett, de nem is volt rossz, mindenesetre bátran ki merem jelenteni, hogy Ajar nem lesz a kedvenc íróm, hiába volt érdekes élmény Momo történetének a végighallgatása Rudolf Péter tolmácsolásában.

A hónap zenéje ~

– Következő havi terveim –
- Recenziók hamarosan:

- Kölcsönkönyvek:
*lehet, hogy megveszem, és akkor saját példányként olvasom el

- Könyvtári példányok kivégzése:

- Saját példányok kivégzése:


Mini-könyvklub Vegazussal és több más bloggerrel!

Helyzetjelentés:

Elindult az új forduló - a 9. -, ami thriller / krimi kör lett a szavazás alapján. Sajnos az első könyv szinte egyik klubtag tetszését se nyerte el, de mindenesetre tanultunk az esetből: a többség is dönthet rosszul! ;))


FEBRUÁR:
Egy magyar író könyve a következő havi könyvünk, aminek beleolvasgattam az elejébe és egész jól indul, szóval nagyon várom, hogy belevágjunk. Ő jön:



A kapcsolódó bejegyzéseim a mini-könyvklub címke alatt elérhetőek!
❖❖❖❖❖
– Bejegyzések a blogon –
10 könyvről írtam a hónapban:


Sajnos nem tudom, hogy ki készítette, de ha tudod, áruld el! Csodás rajz!

Egyéb bejegyzéseim:  

❖❖❖❖❖
Jó olvasást! Köszönöm a figyelmet!
A képek némelyike SAJÁT vagy saját szerkesztés! 
A többi meg a Pinterest tábláimról meg az Instámról van.
❖❖❖❖❖



2 megjegyzés:

  1. Nagyon tetszik a színkódolás, hogy melyik napod milyen volt! Micsoda ötlet!! :)
    (És örülök, hogy nem volt fekete napod.)

    VálaszTörlés
  2. Rick és Morty és az iZombie most nekem is a kedvenc sorozataim közé tartozik :D A Bullet Journal pedig szuper *-* én lusta lennék csinálni, viszont szívesen nézegetek róla képeket, úgyhogy hajrá!

    VálaszTörlés