2018. május 23., szerda



KÖNYVHÉT 2018. | Cecelia Ahern a 89. Ünnepi Könyvhéten



Már hetek óta a fejemben zsizseg a gondolat, hogy mivel az egyik „ezerszer megnézem, akár egymás után is”-féle kedvenc filmem - az Utóirat: Szeretlek! – írónője hamarosan ellátogat Magyarországra a Könyvhétre, ahol várhatóan én is felbukkanok minden nap, kihasználom a kellemeset a hasznossal, és megnézem magamnak élőben. Illetve elviszem magammal a kedvenc disztópia duológiámat – A Vétkes és A Tökéletes – dedikáltatni!

Cecelia Ahern (Dublin, Írország 1981. szeptember 30.) ünnepelt írónő szerte a világon, az egyik legnépszerűbb kortárs ír regényíró. 2004-ben, alig huszonhárom éves korában jelent meg első regénye, az Utóirat: Szeretlek!, amely nyomban világsiker lett, több mint negyven országban adták ki, és a könyv alapján készült film is nézők millióit vonzotta a mozikba. És ki ne emlékezne például az Ahol a szivárvány véget ér című mozifilmre, amelyben Rosie és Alex szerelmének kiteljesedéséért izgulhattunk? A történetek megálmodójával június 7-én, a Vörösmarty téren találkozhattok.

Cecelia újságírást és kommunikációt tanult a főiskolán. Miután huszonegy évesen lediplomázott, meg is írta első regényét. Az Utóirat: Szeretlek! (P.S. I Love You) 2004 januárjában jelent meg, novemberben pedig már követte is az Ahol a szivárvány véget ér (Where Rainbows End). Mindkét könyvből készült adaptáció, az előbbi film főszereplői Hilary Swank és Gerard Butler voltak, az utóbbi (eredeti nyelven: Love, Rosie) két főszerepét pedig Lily Collins és Sam Claflin játszotta.

Legújabb regénye, a Lantmadár június 1-jén jelenik meg, és a 89. Ünnepi Könyvhéten lesz először megvásárolható. Cecelia Ahernnel június 7-én 17 órától a Vörösmarty téren, a Nagyszínpadon Balázsy Panna beszélget majd, az írónő 18 órától dedikál a Dedikálószigetnél. a Vörösmarty szobor mellett.



Cecelia Ahern rajongójaként pedig ne felejts el csatlakozni az egész aktív rajongói Facebook csoportjához!  

vvvvv
Köszönöm a figyelmet! Jó olvasást!
A képek a kiadó promo anyagai közül származnak.
vvvvv
 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése