2018. május 18., péntek



Book A Sloth Club | "Mini karácsony" 7.



A témához tartozó bejegyzések a „book box” címke alatt elérhetőek.

BOOK A SLOTH CLUB
(Weboldal / Webáruház / Facebook / Instagram)

Tegnap reggel hajnali háromkor csippant a telóm, hogy megérkezett a PPPontra a csomag, na, onnantól kezdve izgulás volt. Alig bírtam visszaaludni. Félálomban azon merengtem, hogy mi is a csomag témája? Néha annyira feledékeny vagyok, nem is jutott eszembe, így a könyvtalálgatás helyett aludtam még egyet.
Egyébként SOHA nem találtam volna ki, hogy miket rejt az új doboz!  Meglepetés volt a javából - jó is, rossz is… 
No, de lépjünk is tovább a csomag tartalmára.

A kicsomagoláshoz olvass tovább! ⇩⇩⇩
SPOILER VESZÉLY!
vvvvv

TÉMA

KALANDOS UTAZÁSOK

Annyira gyönyörűek ezek az új téma és tartalom bemutató képeslapok! Oké, muszáj szóvá tennem, mert csuda összetett szépségek ezek is. A téma nem éppen a kedvencem, mert nem vagyok nagy utazó (és tartottam attól, hogy egy számomra uncsi kalandregény lesz a dobozban), de nagyon jó doboz lett. Tippem se volt arra, hogy mit tehetnek bele, megdöbbentett a tartalma, amikor bontogatni kezdtem. 
Érdekesség – belefutottam egy könyvbe és 99%-ig biztos vagyok benne, hogy ő lesz a következő magyar YA dobozban. Nagyon drukkolok neki, mert beleéltem magam! A júniusi témákról: 
JÚNIUSI DOBOZOK
MAGYAR TÉMA: Álomvilágok
ANGOL TÉMA: Reckless Royals
FELNŐTT DOBOZ: Misztikus horror
Vásárlási időszak: Május 12 (10h) - Május 31
Kiszállítási időszak: Június 12-től

KÜLÖNLEGES DOBOZ: A Fumax Kiadó és a BASC közös
Vásárolható dobozok száma: Limitált
Vásárlási időszak: Most. A készlet erejéig.
Kiszállítási időszak: Könyvhét idején

3-6-12 hónapos csomagok folyamatosan vásárolhatók. Ajándékutalványok is!

A KÖNYVEK


Két friss, 160 oldalas Fumaxos könyv. A pech az, hogy az egyiket éppen olvasom* – egy jó hír: hamarosan érkezik róla a reci -, a másik viszont nagyon tetszik a fülszövege alapján, ezért boldoggá tettek vele. *(Igen, a duplikációnak nem örülök annyira, de ellensúlyozza a dolgot, hogy két könyvből csak az egyik lett meg duplán… Meg az, hogy egyáltalán VAN egy extra könyv a dobozban!) Amúgy csak az egyik könyv YA, a másik inkább a témáját – az utazást – tekintve illik a dobozba.

Minden szív kaput nyit
FÜLSZÖVEG:
Eleanor West otthona csellengő gyerekek számára.
Házalók, látogatók, vizsgálók kíméljenek!
A gyerekek hajlamosak eltünedezni, ha adja magát a lehetőség. Átlépnek a szekrény hátulján, becsusszannak egy tükörbe, beesnek a nyúl üregébe, vagy egy vén kútba, hogy aztán egy merőben más helyen bukkanjanak elő.
De a mágikus vidékek már semmi hasznát nem látják azoknak a gyerekeknek, akikből kifacsarták a csodát.
Nancy is utazott egyszer, aztán visszaküldték. Viszont mindaz, amit átélt a túloldalon… az ilyesmi megváltoztatja az embert. A West kisasszony gondjaira bízott gyerekek nagyon is meg tudják érteni. Ugyanis mindnyájan keresik a visszautat saját fantasztikus világukba.
Nancy érkezése azonban komoly változást hoz az Otthonba. Valamiféle sötétség ólálkodik a sarkok mögött, és amikor elszabadul a pokol, Nancy és újdonsült iskolatársai lesznek azok, akiknek a rejtély végére kell járnia.
Kerül, amibe kerül.

Vellitt Boe álom-utazása
FÜLSZÖVEG:
Vellitt Boe a híres-nevezetes Ulthar Lánykollégium tanára. Amikor legtehetségesebb diákja megszökik egy álmodóval, aki az éber világból érkezett, nem tehet mást: veszélyes utazásra indul, hogy megtalálja, hiszen az egész egyetem sorsa múlhat ezen. Fiatalkori vándorlásait megidézve átvág egy őrült, álomszerű logika által uralt világon, amelyet szeszélyes és kegyetlen istenek uralnak, és fantasztikus, lidércnyomásos teremtmények népesítenek be.
Azonban küldetése nem csupán az álmok riasztó vidékére viszi el őt, hanem saját rejtélyes múltjának mélységeibe is, ahol az árnyak között titkok lapulnak – olyan titkok, amelyeknek nem lenne szabad valósággá válnia.

APRÓSÁGOK / KÜLÖNLEGESSÉGEK

TERMOBÖGRE – „Egyszerre csak egy kalandot!” felirattal, ami az egyik kedvenc trilógiámhoz csatlakozik - V. E. Schwab: Egy sötétebb mágia -, szóval konkrétan ujjongtam, amikor megláttam, ráadásul szuper dögös a kinézete! 
// Van némi áthallás közte és az új különleges dobozuk között, ami egy Fumax által kiadott Victoria Schwab könyv köré épül! ;) *jóféle reklám pacsi* //


TETOVÁLÁSOK – amik szintén az Egy sötétebb mágia című könyvhöz csatlakoznak. Ehhez már öregecske vagyok, pedig jópofa az utazás varázsigés (As Travars) téma! (Akinek nem esett le, az Egy sötétebb mágia szereplői ezzel a „varázsigével” tudnak utazgatni a világok között, ezért illik a dobozhoz.)


ZSEBTÜKÖR – „Life itself is the most wonderful fairy tale” (magyarul: „Az élet maga a legcsodálatosabb tündérmese”) felirattal. Tetszik, bájosnak találom, de még nem jöttem rá, hogy illeszkedik a dobozhoz. Az már más, hogy máris landolt a táskámban, mint hasznos csajos cucc.

KÖZÉPFÖLDE TÉRKÉP – magyarázni se kell, hogy mekkorát kirándulnak folyton ezek a hobbitok mindenféle alkatú és fülformájú humanoidokkal. IMÁDOM ezt a térképet, ahogy Tolkient is imádom! Egyszerűen beleszerelmesedtem ebbe az ajándékba, és most éppen keretet vadászok hozzá, hogy kiaggassam a szobám falára!


A Homok gyümölcse (étcsokoládéba mártott datolya) – ami a doboz otthoni kibontásától számított 5 percen belül elfogyott. Azt hiszem, hogy a családom ennyire még nem örült ajándékcsomagnak, ugyanis ez a nagybetűs CSEMEGE mindenkinél betalált. Pár falat Mennyország volt, jó lenne még szerezni belőle...


BELEOLVASÓ (és kupon)A. M. Aranth: Oculus című regényének a várva várt folytatásába pillanthatunk bele, ráadásul az író dedikálta is a beleolvasót. Na, kérem, ez tényleg egy igazán exkluzív extra. (Egyébként tök jó ötlet a kupon is, de pechemre-mázlimra már megvan a könyv! :D)

ÖSSZESSÉGÉBEN

Nem ez lett szerintem a legerősebb dobozuk, de én meg voltam elégedve vele. A két könyv és a térkép irtó szuper, ráadásul az enyhén elbújtatott „új doboz jön” reklám se volt kirívó. Hasznossági szempontból ez a második legjobb doboz, ugyanis a múltkori könyvtáskát is használom, de a termobögrét és tükröt is azonnal használatba vettem. 

DOBOZOLÁSI pro és kontra: Szerencsére előnyére fejlődik a csapat, mert most már nem bubis borítékban, hanem dobozban érkezett a doboz, ami szerintem jóval biztonságosabb volt így, de ha jön az eső / hó / akármi, akkor nem lesz nyerő, hogy nincs egy extra víztaszító réteg rajta…  

Várom a következő dobozt!

vvvvv
Köszönöm a figyelmet! Jó olvasást!
A képek sajátok.
vvvvv


1 megjegyzés:

  1. Ááá Propheta beleolvasó??? Ez a bögre meg a térkép nagyon király! Ez nagyon jó csomag lett ^^ irigykedem :)

    VálaszTörlés