2018. május 20., vasárnap



AniTiger - Steampunk Book Tag



(Még több taget a „book tag” címke alatt található.)

Mi mással ünnepelhetnénk meg a magyar steampunk novellákat és regényeket író Vivien Holloway (@Wee) születésnapját, ha nem egy Steampunk Book Taggel?
BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT, WEE! =^.^=
Ha tetszett a book tag, és kedvet kaptál arra, hogy elolvass néhány steampunk könyvet, akkor ajánlom Wee novelláit: Mesterkulcs, Tolvajbecsület, A hóhér kötele, A bross. Természetesen a lejjebb linkelt könyvek se rosszak, sőt! ;)

A tagre Hikari, az Írásaim Tárháza bloggerinája hívott ki!

❖❖❖❖❖
Gőzgép – Egy steampunk „találmány”, aminek szívesen hasznát vennéd a való életben is

Időgép!

Én tipikusan az az ember vagyok, aki néha ölni tudna egy időgépért, mert 1) beégette magát, 2) szeretne következmények nélkül elaludni vagy 3) átolvasni egy-két napot, aztán visszamenni az időben és kijavítani a dolgokat.

Űrhajó – Egy hely, ahová szívesen elutaznál, kedvenc világfelépítésed

 
Lyra és a még változékony daimónja, Pantalaimon

Maradva a steampunk vonalon én szívesen ellátogatnék Lyra világába, ahol a lelkünk fele egy daimónként (vagyis a lélek testen kívüli, állat formájú megtestesülésként) folyton mellettünk van! Sosem vagyunk egyedül, mindig van kihez szólni és azért lássuk be, totál badass, ha mellettünk lépdel egy állat - legyen akár egy tigris, akár egy pocok. :D

Kiborg – Kedvenc, nem teljesen emberi szereplőd

Cinder (Holdbéli krónikák 1. és 2.) + Yvaine (Csillagpor


Nem tudtam eldönteni, hogy melyik steampunk beütésű könyv szereplőjét kedveltem jobban, mert Cinder egy igazi, erős és önálló karakter, míg Yvaine egy kicsit naiv és bénácska, mindketten szerethetőek és mindkettejüket szerettem is a saját világukban!

Időgép – Ha neked kéne steampunk regényt írnod, mennyivel mennél távolabb az időben?



Én vagy az 1800-as évekbe vagy a 3000-es évekbe raknám a történetemet, de nem tudom eldönteni, hogy melyik vonz jobban. Az 1800-as éveknek jól áll a gőzpunk stílus, míg a jövőbe helyezett steam-cuccokkal sokkal királyabb találmányokat lehetne összehozni! Vagy egy jövőbe helyezett múltról írnék… valami hatalmas világégés után ismét ott tartunk, hogy nincs áram és a többi… :D

Harci robotok – Kedvenc akciójeleneted, mely nem szokványos keretek között zajlott

Az Északi fény / Az arany iránytű jelenetei – akár a harci páncélos jegesmedvék (panserbjorne-ök) közti trónharc, akár a sarkvidéki gyerekgyűjtő hely ellen indított szabadítóakció. Hogy ne ezek lennének a kedvenceim, amikor hatalmas, PÁNCÉLOS jegesmedvék HARCOLNAK BENNÜK!

OMG.

Bajtárs – Melyik (nem steampunk) szereplőt tudnád elképzelni egy steampunk regény karaktereként és mi lenne a szerepe?

John Wayne Cleaver (John Cleaver-sorozat)

Simán el tudnám képzelni John-t, mint egy steampunk Dextert, aki sorozatgyilkos, de közben a rendőrségnek segít bűnügyeket megoldani halottkémként és/vagy detektívként. Irtó király sztori lenne!

FogaskerékSzemélyek, akiket meghívsz ennek a TAG-nek a kitöltésére:

Mindenkit, akinek kedve támad kitölteni, plusz az én egyetlen @Jeffi-met, a Lapról-lapra blog íróját! ;)

vvvvv
Jó olvasást! Köszönöm a figyelmet!
A képek a Pinterest tábláimról meg az Instámról van.
vvvvv


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése