2023. május 16., kedd



Jamie McGuire: Majdnem ​gyönyörű (Gyönyörű sorscsapás 3.) | Blogturné Klub könyvajánló

  

 

              - Csak te és én a világ ellen, ugye, Galamb?

             Fáradt, apró mosolyt erőltetett ki magából.

              - Azt tutira veheted, hogy igen.

 




Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

 

Megérkezett a régen várt folytatása Jamie McGuire nemzetközileg is elismert könyvének, a Gyönyörű sorscsapásnak.

 

Az újdonsült házasok, Travis és Abby Maddox visszatérnek Vegasból, és abban reménykednek, hogy egy nap majd maguk mögött hagyhatják az Eastern Egyetemen történt végzetes tűzesettel kapcsolatos katasztrófát. 

Azonban amikor az FBI megérkezik Eakinsbe, és nyomozni kezd az ügyben, a barátokból hirtelen ellenségek lesznek, és a boldogság helyét az aggodalom veszi át. A két fiatal friss házasságának ki kell állnia a próbát. 


Vajon meg tudnak bízni egymásban annyira, hogy elérhessék az általuk áhított boldog befejezést?

 

Könyv információk:

 

Eredeti mű: Almost Beautiful

Eredeti megjelenés éve: 2022


Maxim, Szeged, 2023

384 oldal · puhatáblás ·

ISBN: 9789634996316 ·

Fordította: Szaszkó Gabriella

Műfaj: New Adult, Romantikus

Gyönyörű sorscsapás sorozat: 

1. Gyönyörű sorscsapás

2. Veszedelmes sorscsapás

2,5 Gyönyörű esküvő

2,6 Gyönyörű pillanat

3. Majdnem gyönyörű

(befejezett)

Maddox testvérek könyvei: 1. Gyönyörű tévedés / 2. Gyönyörű megváltás

3. Gyönyörű áldozat / 4. Gyönyörű lángolás / 5. Gyönyörű búcsúzás

MOLY / GOODREADS / WEBSHOP / BELEOLVASÓ

(Az értékeléshez olvass tovább!       )

Szerintem…

 

Megdöbbentő módon a több, mint 9 éves blogom létrehozása előtt olvastam el a Gyönyörű sorscsapás és a Veszedelmes sorscsapás című regényeket, amelyeknek ez a regény a lezárása. (Mármint Abby és Travis fel-felbukkan a Maddox tesók könyveiben, szóval nem utoljára találkozhatnak velük az olvasók.) Nem gondoltam volna, hogy megszületik ez a történet arról, hogy miként simulnak el a dolgok a Travis körül, de örültem neki…

 

Kép a filmből (Travis és Abby)

Szeretem Abby/Galamb és Travis/„Mad-Dog” sztoriját! Emlékszem, hogy mennyire imádtam olvasni az első részt olvasni, amely a lány szemszögéből íródott, majd a folytatást, ami ugyanannak a történetnek a másik oldalát beszélte el Travis szemszögéből. Ez a regény ott folytatódik, ahol azok véget érnek: fiataljaink férjként és feleségként térnek vissza Las Vegasból, ahova a titkos bokszmecces kitört tűz miatt mentek maguknak alibit kreálni. A számtalan halott miatt az FBI is beszáll a nyomozásba, és Travis is képbe kerül, hiszen ő volt a bokszmeccsek koronázatlan királya, egy igazi vadállat, mielőtt Abby megszelidítette.

Miközben folyik a nyomozás, a fiatalok megkezdik a közös életüket, munkát keresnek, igyekeznek kompromisszumokat kötni és a végsőkig megvédeni egymást. Szerettem, hogy felbukkannak a barátaik és természetesen az elmaradhatatlan Maddox testvérek is, akiknek szintén megvannak a maguk gondjai, de ott vannak egymásnak, és igyekeznek támogatni egymást.

 

 

- (…) Azért mentem hozzád, mert szeretlek. Ha akarod, ezt milliószor is elmondom neked. Teljesen biztos voltam mindenben. Ezért kértelek meg, hogy vegyél el.

 

 

Annyira nem ájultam el ettől a történettől, mint vártam, mert hatalmas szerelem volt a sorozat többi része, és ebben kevesebb dráma -  sorry, Trenton -, kevesebb akció – sorry, Brandon -, kevesebb feleselés van, mint azokban. (Viszont jóval limonádébb volt azok miatt a részek miatt, ahol az egymás iránti szerelmükről biztosítják a másikat… Túl sokszor… Túl gyakran…)

Persze Travis még mindig egy cukorpofa, akinél alkalomadtán elgurulnak a gyógyszerek, és akkor bizony jól elveri azt, aki az útjába kerül, de sokat változott a Gyönyörű sorscsapás óta. Ez kifejezetten tetszett! Abby okos, fifikás és eléri, amit akar. Végtelenül erős és az utolsókig védi mind a férjét, mind annak a családját, szeretteit. Ezen a vonalon különösen izgalmas volt a kapcsolatának az alakulása Camival!

 


Összességében

 

Nem bánom, hogy elolvastam, mert az egész Maddix famíliát imádom feleségestül, kutyástul, barátnőstül! Szerettem arról olvasni, hogy Travis és Abby mennyire elkötelezett egymás iránt, ugyanakkor nem bántam volna, ha többről szól a történet, mint a balesetről, a nyomozásról és Travis gusztustalan főnökéről, akit már a könyv elején agyon kellett volna csapni… Érdekes volt az esküvő utáni időkről olvasni, de picit elsietett lezárásúnak és összecsapottnak éreztem a végét.

 

Értékelés: 4

 

Filmadaptáció: Gyönyörű sorscsapás (2023)

 

Nos, jelenleg a mozikban fellelhetitek a filmadaptációját Travis Maddox és Abby Abernathy egymásba szerelmesedésének… de az előzetes kritikák alapján nem ajánlom, ha a friss olvasási élményetek után ugrotok neki!  Eléggé meglepett, hogy Travist Dylan Sprouse alakítja, akit a testvérével (Cole Sprouse) ellentétben nem láttam nagyjátékfilmekben. Persze a gond az, hogy nekem ő nem egy Maddox fiú! Igazából a közelében sincs annak, ahogy bármelyiküket elképzeltem… Egyébként Virginia Gardner játssza Abby-t, akit még semmiben nem láttam, de ha minden igaz nem is a színészekkel van a probléma, hanem azzal, hogy már-már a paródiája az eredeti sztorinak…

 

Dylan Sprouse a filmben

Mondanám, hogy nem fogom megnézni, de meg fogom… egyszer. És törekedni fogok rá, hogy a szeretetett könyvsorozatomat keressem benne, hanem különálló romantikus történetként kezeljem. Hátha így jó lesz.

 

Extra: Kedvcsináló idézetek

 

Kedvcsináló idézetek:

- Nézz rám, Travis Carter! (…) Döntést hiztam, ígéretet tettem, és kűhinned kell nekem. Nem aggódhatsz folyamatosan emiatt, mert beleőrülsz a dologba. Soha, de soha nem foglak elhagyni. Hallottad? A férjem vagy, én meg a feleséged. Ez nem fog változni Travis. Sosem. Mindegy, mi történik, itt vagyok, együtt vagyunk, egy egész életre.

A Maddoxok mind megtörtek, de mégis gyönyörűek voltak, egy egymást támogató család. Ezernyi hasonló család lehet még a világon, de ez különleges volt számomra. Imádták egymást, bármilyen nehéz életük is volt. A fájdalmuk táplálta őket, a hűségük nem ismert határokat.

Travis legyőzötten sütötte le a szemét.

- Többet akartam neked adni, Galamb.

- Minél akartál többet adni? Ne merészeld azt kívánni, hogy más legyen! (…) Én a közös várunkat téglánként akarom felépíteni. Csak te és én. Semmi könnyű út.

 

☆☆☆

Nem saját képek. Pinterest tábla: Maddox Boys / Jamie McGuire

Beautiful #3 a GoodReads-en.

☆☆☆ 


A Las Vegasból hazaérkező friss házasokat kellemetlen meglepetés fogadja, amikor kiderül, hogy a tűzeset kivizsgálását átveszi az FBI. Vajon Travis és Abby Maddox szerelme és egymásba vetett bizalma képes kiállni a próbát? Tartsatok bloggereinkkel a Gyönyörű sorscsapás sorozat befejező részének turnéján.

Ne felejtsetek el játszani se, mert a Maxim kiadónak köszönhetően a turné végén nyerhettek egy példányt a Majdnem gyönyörűből!

  

 

 

Nyereményjáték:

 

A Maxim kiadó rendkívül gondosan elérhetővé tette a könyv beleolvasóját, amely alapján válaszolnotok kell az állomásokon kihelyezett kérdésekre. Minden helyes válasz egy újabb esély a virtuális kalapban!

 

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

 


Kik a kiérkező nyomozók?

a Rafflecopter giveaway

 

BLOGTURNÉ ÁLLOMÁSOK:

 

[BLOGTURNÉ KLUB]

8 - Kelly és Lupi olvas

11 helyett 14   - Hagyjatok! Olvasok! - Kedvcsináló idézetek * csúszás *

14 helyett 16 - Hagyjatok! Olvasok! * csúszás *

 

 


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése