2023. augusztus 31., csütörtök



8. fejezet - 2023. augusztus | Havi összefoglaló ~ Sorozat- és filmajánló, macsKalandok, CreativeTime és élménybeszámoló

 

(Ezt a rovatot a „havi összesítő” címke alatt lehet megtalálni.)

 

 

 

Sziasztok!

 

Alig várom, hogy végre vége legyen ennek az évnek... Ebben a hónapban 3 irtó rossz dolog történt, amiken lágyítottak ugyan a barátokkal töltött napok, a sok vezetés – a száguldozás az autópályán -, a zenehallgatás, illetve az, hogy túléltük ezt a meleget, de ettől még… Meh. Esküszöm, hogy annak örömére fogok december 31-én inni, hogy végre VÉGE 2023-nak!

Pozitív dolgok: életem első véradása, sk. chilis pizza, kimchi csinálás, mozizás, plázázás, barátokkal bandázások, kerti parti, puzzlezés, cuki mesés mozizás, Mekizések a családdal, palacsintázások.

 (A folytatáshoz olvass tovább! ⇩⇩⇩)

❖❖❖❖❖

Mi történt augusztusban?

❖❖❖❖❖

– Könyvespolc bővítős kitérő –

 

Én és az új polclakók: 8 új könyvvel bővült a könyvespolcom, ugyanis kaptam pár recenziót – a legtöbbről írtam is már -, illetve Jeffi is hazacsempészett nekem egy könyvet meglepibe. <3

 

 

Recenziók (7)

Sarah Adams: Gyakorlat ​teszi a mestert

Diana Urban: Halálos játszmák

Judy I. Lin: Méreggel ​átitatott varázslat

Abbi Waxman: Felnőttképző

Rachel Burton: Nyár, fesztivál, szerelem

Sue Monk Kidd: A méhek titkos élete

Christina Lauren: Az igazszerelem-kísérlet

 

Ajándékba kaptam (1)

Vi Keeland – Penelope Ward: Szívtipró pilóta 

  

– Személyes érdekeltségek –

 

#HAVIKEDVENCEK  

 

Kedvenc zenék: HONEYBEAST majdnem összes

Maradok / Egyedül / Védtelen / Para / A Lényeg / Cirkusz / Éjfél után / Ha meghalok      

 

Kedvenc film(ek):

Vörös, fehér és királykék (2023)

 


Kedvenc sorozat(ok):

Elveszett próféciák (2019–2023)


 

#boldogság #rövidsztorik

 

Nos, ez sem volt a legkönnyebb hónap az életemben, de szerencsére csodás barátaim vannak, akik akár másik országból, akár másik városból hajlandóak rám szánni az idejüket. Akár személyesen, akár csak telefonon/videóhívásban, de nem tudom, mi lett volna velem nélkülük. Kellett a támogatás, a hallgatásuk, a bizalmuk. Volt mindenféle közös időtöltésem velük a lakásbemutató videóchaten túl a közös moziba menésen át a kerty partiig meg az otthontévézésig.

 

Egy ideje szerettem volna tudni, milyen a vércsoportom, ugyanis tavaly derült ki, hogy anyám hasraütésszerűen – valószínűleg a csillagállásból kiszámolva – mondogatta 34 éven át, hogy B RH+ vagyok… E mellé társult, hogy szerettem volna egyszer az életben vért adni. Egy teljesen random gondolat jött elsején, ás eltopogtam életem első véradására, ahol kiderült, hogy NULLÁS vagyok! A véradás zökkenőmentes, bár nyögvenyelős volt, hiszen masszív orvos- és tűfóbiám van, de egyben túléltem. Mázlimra vagy pechemre annyira rejtett vénáim vannak, hogy udvariasan megkértek a nővérek, hogy engedjem el ezt a véradás dolgot… sok energiát fog le a keresgetés. De hozzátették mindhárman, hogy BÜSZKÉK rám! :D Képzelhetitek, hogy ha vadidegenek dicsérgettek, mennyire rottyon voltam. :D

  


Kicsit kreatívkodtam is a bullet journallal. Szeptemberre egyébként végig harrypotteres témát tervezek.

  


A hónapban három puzzlet raktam ki. Az egyiket Kleo barátnőmmel ketten kezdtük el, majd befejeztem (Jeffinek annyira megtetszett, hogy el is vitte, hátha ki tudja rakni). Illetve a kalózos az egy MIXTERY kincskeresős puzzle, amin kirakás után különféle feladatokat és rejtvényeket kell megoldani, hogy kiderüljön a megfejtés. Ezt Szimirzával ketten játszottuk le, de egyedül raktam ki. Az unikornisos meg csak FUN volt.

 


Ha ideges vagyok, akkor rendszerezek és takarítok VAGY vásárolgatok. A hónap folyamán annyira idegállapotban voltam, hogy totál átvariáltam a kirakóimat… A nagytakarításhoz kipakoltam a nálam lévőket (van pár kölcsönadva ide-oda), meghökkentem a sokaságukon, és megfogadtam, hogy nem veszek többet, amíg ki nem rakok párat. Aztán kiraktam hármat (ld. eggyel feljebb) és rendeltem még 12 darabot. Szóval úgy döntöttem, hogy könnyebb, ha egyáltalán nem rendelek többet…

 

 

…és ha olvastátok az előző posztom (Cait Flanders: A ​kevesebb több), akkor láttátok, hogy megfogadtam, hogy visszafogom a vásárlásaimat. Ehhez készült egy tervezet, de még alakulni fog, és lesznek megszorítások, de a puzzle egyből rákerült, amint megláttam a fenti puzzle-tornyokat.

A 4 hetes TERV:

 

 

#MacsKalandok #randomságok

 

Bundás bajtársam elég rosszul viseli ezt a meleget, de még így sincs oda a kefélgetésért. Ellenben nagyon szereti a toronyventillátoromat. Amikor hazaérek, akkor megölelgethetem, dorombol nekem, aztán a ventilátor köré gömbölyödik, hogy kapcsoljam be. Reggelente pedig könyörög, hogy menjünk ki a hűvösbe olvasni/vadászni, mindenki kedve szerint. :D

 


 

FILMEZÉSEK / SOROZATOK:

 

Filmeztem:

 

Vörös, fehér és királykék (2023) – 10/10 – LMBT+ könyvadaptáció / A New York Times bestsellere alapján készült film történetének középpontjában az amerikai elnök fia, Alex és Henry brit herceg áll, akiknek régi viszálya az amerikai-brit politikai kapcsolatokat is veszélyezteti. Mikor a két rivális tűzszünetre kényszerül, a köztük felolvadó jég alatt végül olyan szikra gyúl, amire soha nem számítottak.

Nálam ez most mindent vitt. Már a könyvet is imádtam, de a filmadaptáció is fantasztikus lett. Nyilván kicsit más, mert kevesebb a fő karakter, de jó volt. Tetszett. Igazából 2x is láttam már a hónapban. :D Comfy-movie lett.

 


Elemi (2023) – 9/10 – Szeretném tudni, hogy mi jár azoknak az embereknek a fejében, akik képesek ennyire kreatív és ötletes dolgokat kitalálni, illetve megalkotni. Varázslat volt az egész! Világfelépítéstől elkezdve a poénokon át, a történet mondanivalóján túl az egész cselekményig. Nagyon jó élmény volt és a zene is nagyon bejött!

 


Szellemházasság (2023) – 8/10 – Ming-han rendőrtiszt élete kísérteties fordulatot vesz, miután talál egy furcsa borítékot: kiderül, hogy egy szellem a férje, akivel együtt kell megoldania egy bűntényt.

A homofób rendőr szellemházasságot köt egy frissen elhunyt meleg fiúval, ugyanis a kölyök családja (nagyija) ráveszi. Szórakoztató nyomozós mozi volt. ajánlom. :))

 


Apró tökélyek térképe (2021) – 8/10 – Két tinédzser újra és újra ugyanazt a napot éli át. Elhatározzák, hogy készítenek egy különleges térképet, hogy megőrizhessenek minden emléket.

Szeretem az időhurkos sztorikat, és ezt is nagyon bírtam, mert a jóra fókuszál. A fiatalok szórakoznak ugyan, de segítenek is másoknak a végtelen napon. Újranézősen jó. A könyvet is szívesen elolvasnám, ami a film alapjául szolgált.

 


Szerelem első vendéglátásra (2019) – 8/10 – Gabriela Diaz tervező cége csődbe megy, pont azon a héten, amikor barátja szakít vele. A bor és az internet hatásos keverékétől megihletve benevez a „Win an Inn” versenyre, és nyer is egy Új-zélandi vidéki fogadót. Több ezer átrepült mérfölddel ezután a The Bellbird Valley Farm omladozó homlokzata előtt találja magát, kecskékkel és egy akadékoskodó szomszéddal, aki igényt tart a területre. :D

Az alapsztori elég valószínűtlen, de épp emiatt hatalmasakat röhögtem a főszereplőkön. Cuki egyébként, igazi kikapcsolódás volt.

 


Enola Holmes 2 (2022) – 7/10 – Szórakoztató volt – mind Enola rohangálása, mind Sherlock jelenléte! Szerettem, hogy Henry Cavill nagy teret kap, és megismerjük a rosszabbik oldalát… :D A bálos sztori vicces volt, ahogy Lord Tewksbury esetlenkedése is. Talán csak a Moriarty szálat éreztem gyengének. A gyufás sztorit érdekesebbnek találtam, mint a Moriarty-féle nyomozást.

 


A tökéletes párosítás (2022) – 7/10 – A történet szerint Lola az igencsak ambiciózus vezetője egy borászatnak, aki annak érdekében, hogy behálózzon egy új és befolyásos ügyfelet, egy ausztrál juhfarmra utazik.

Gyönyörű helyen játszódik, kicsit életújrakezdős, és végletelnül aranyos-humoros az egész.

 


Ahol a folyami rákok énekelnek (2022) – 7/10 – Nos, ez a történet rendkívül megkapó, de engem inkább a rajzok, a könyvek, a lápi lány magánya, a kislány magára utaltsága és maga a csodálatos táj fogott meg – a történet nem annyira. Vagyis ez nem igaz… inkább csak nem volt ütős, a csavar várható volt. (Bár egy ideig másra gyanakodtam, de túl kézenfekvő volt.) A színészi játék rendben volt, de a kedvencem a őszereplő; Kya gyönyörű kívül is, belül is, nagyon szerettem a kreatívságát. Elhiszem, hogy a könyv jobb (hiszen általában az), de nem fogom elolvasni, számomra nagyon túlhypeolták ezt.

 


Énekelj! 2 (2021) – 7/10 – Aranyos, látványos, nagyon szimpatikus volt, bár az első rész sokkal hamarabb a szívembe lopta magát, mint ez. Inkább a végére állt össze ez a rész. De a zenék továbbra is szuperek.

 


Zom 100: Bakancslista zombiapokalipszis idejére (2023) – 4/10 – Nem mondom, hogy nem értem, hogy mennyire tele van a t*ke a munkájával, és hogy egy zombi-apokalipszisben is szívesebben él, mint a munkás mindennapokban…— de a lábakon mozgó zombicápa az brutál mélypontja az életemnek. :D

 


Sorozatoztam:

 

Elveszett próféciák (2019–2023) – 10/10 – A bibliai utalásokkal és angol humorral alaposan megfűszerezett történet főszereplője Crowley, a Földön boldogan lébecoló pokolbéli démon, és a totális ellentétpárja, Azirafael, aki egy könyvmoly angyal.

2. évad kivégezve: IMÁDOM! Hol a 3. évad?!

 


A mosoly birodalma (2023–2023) – 10/10 – Egy idegtépő örökösödési háború közepette egy jóképű örökös összeütközésbe kerül szorgalmas alkalmazottjával, aki ellenállhatatlan mosolyáról híres – amelyet a férfi ki nem állhat.

IMÁDTAM! Bár sokat vártam az utolsó pár részre, még így is szerettem az egész sztorit. Humoros, aranyos és nagyon szép helyeken játszódik.

 


Fülig beléd zúgtam (2022–) – 10/10 – A második évadot is nagyon szerettem, bár kezd komolyodni a téma, akárcsak a képregényben. Lényegében tűkön ülve várom a folytatást… ismét…

 


Dél-kaliforniai diéta (2017–2019) – 9/10 – A film története szerint Sheila és Joel boldog párt alkot Santa Clarita városában, Kaliforniában. Mindketten ingatlanügynökként dolgoznak, ám amikor Sheila váratlanul élőholttá változik, mindkettőjük élete egy csapásra felfordul. Sheila elkezd nyers húst… majd embereket enni.

Drew Barrymore zombit játszik, de én a ’férje’ miatt kezdtem el nézni, ugyanis Timothy Olyphant az egyik fiatalkori crushom. És azt kell, hogy mondjam, hogy 1) SZÉPEN dögösödött khm.. idősödött, és 2) irtó állatit alakít! A sztorin is szétröhögtem magam, haláli nagy marhaság. (1. évadot fejeztem be épp.)

 


Vak Szerelem (2020–) – 7?/10 – Nick és Vanessa Lachey a házigazdái ennek a társadalomi kisérletnek, melyben férfiak és nők keresik a szerelmet majd eljegyzik egymást, mielőtt találkoznának.

A reality 4. évadát láttam csak, mert valami gagyira vágytam takarításhoz, de igazából elég szórakoztató volt… Persze sajnálom, hogy van ilyen, és azt is, hogy emberek tényleg jelentkeznek ilyenekre… De legyenek boldogok. :D

 


Anyuval nézve: 

 

Tudományos nyalánkságok (2021–) – 7/10 – gasztro-reality / A legjobb cukrászok és mérnökök fognak össze, hogy ehető műalkotásokat készítsenek, amelyek finomak, de a kemény stresszteszteket is kibírják.

Nekem annyira nem jött be, de anyut érdekelte. Persze nem ájultunk el tőle, mert mi enni szeretnénk a finom sütiket és nem stressz-tesztnek alávetni őket. :D

 


A megfigyelő (2022–2022) – ?/10 – Még csak elkezdve, de izgalmas, és kifejezetten érdekel, hogy mi a feloldása... (Nem sokat találkoztunk a hónapban – amikor igen, akkor is utazgattunk -, így a tévézések is elmaradtak.)

 


Amikről inkább ne is beszéljünk…

6/10 csillagosok, amik cukik voltak, de semmi extra nem volt bennük: Dínó tesó (2015), Minyonok: Gru színre lép (2022), Eszeveszett mesék (2014), Útikönyv a szerelemhez (2023), Paradise (2023), Re/Member (2022)

5/10 csillaggal szétuntam rajtuk magamat: Az Öngyilkos Osztag (2021), Harrigan úr telefonja (2022), Idő (2021)

IDŐRABLÓ TRAGÉDIÁK: Ébrenlét (2021) 2/10, Micimackó: Vér és méz (2023) 1/10

 

– Következő havi terveim –

 

- Hamarosan olvasom/írok róla:

Aaron Alexander: Az összehangolás módszere

Sarah MacLean: A számkivetett herceg

Holly Black: The Lost Sisters – Az elveszett nővérek

Emily Nagoski – Amelia Nagoski: Elég vagy

Sue Monk Kidd: A méhek titkos élete

Christina Lauren: Az igazszerelem-kísérlet

Alison Cochrun: The Charm Offensive – Sárm-háború

Alexis Hall: Boyfriend Material – Pasialapanyag

  

❖❖❖❖❖

– Bejegyzések a blogon –

 

könyvről írtam a hónapban:

Sarah Adams: Gyakorlat ​teszi a mestert * romantikus chick lit *

Judy I. Lin: Méreggel ​átitatott varázslat * YA Fantasy *

Ali Hazelwood: Utálom, hogy szeretlek * New Adult romantikus *

Diana Urban: Halálos játszmák * YA krimi/thriller *

Jorge Cham, Daniel Whiteson: Az ​Univerzum * tudományos ismeretterjesztő *

Abbi Waxman: Felnőttképző * romantikus chick lit *

Rachel Burton: Nyár, fesztivál, szerelem * romantikus chick lit *

Cait Flanders: A ​kevesebb több * önsegítő memoár *

 

Blogturné Klub extrák és egyéb bejegyzések: 

Borítómustra | Utálom, ​hogy szeretlek

 

vvvvv

Jó olvasást! Köszönöm a figyelmet!

A képek némelyike SAJÁT vagy saját szerkesztés! 

A többi meg a Pinterest tábláimról meg az Instámról van.

vvvvv

 


2 megjegyzés:

  1. Látod, látod, nem olvastam a cikket, szerettem is a filmet. :D Amúgy viccen kívül: láttam, hogy páran gyűlölködnek, de az nekik fáj. :3 Nekem tetszett.

    Inkább annyi a változás, hogy az alacsony pontszámúakat csak lábjegyzetben említem a szekció végén. :D Akadtak a hónapban marha nagy tragédiák és időpazarló unalmasságok. XD Azókra szót se voltam hajlandó fecsérelni.

    Only Murders in the Building felírva már, valóban ajánlottad <3, anyut várom be vele, de most Dr House-ozik ezerrel. :D Meryl Streep. <3 Jaj, már nagyon várom, hogy nekiálljunk!

    VálaszTörlés
  2. Nahát, a lábjegyzet fölött teljesen átsiklottam, mintha ott se lett volna! :-O Köszi hogy szóltál.

    Ó, a House nagyon hosszú... biztos hogy meg akarod várni anyukádat? :)

    VálaszTörlés