2024. június 28., péntek



Leigh Bardugo: Rule ​of Wolves - Farkasok törvénye (A sebhelyes cár 2.) (Grisaverzum 7.) | Blogturné Klub könyvajánló

  

 

Zója nem ismerte fel a saját zavart nevetését.

– Egy cár, akiben démon lakozik. Egy szerzetes, akiben az Éjúr lakozik. Egy hadvezér, akiben sárkány lakozik. Most már mind szörnyetegek vagyunk, Nyikolaj.

 




A sebhelyes cár várva várt lezárása megérkezett!

Fjerda hatalmas serege támadásra készül, Nyikolaj Lancov pedig minden leleményét és sármját – sőt, a benne rejlő szörnyeteget is – beveti, hogy megnyerje a háborút. Csakhogy mindeközben egy olyan sötét erő is fenyegeti, amely még az ifjú cár számára is végzetes lehet.

Zója Nazjalenszkaja túl sokat veszített a korábbi háborúban. Végignézte, ahogy a mentora meghal, és a legnagyobb ellensége feltámad, és nem hajlandó eltemetni még egy barátot. A kötelesség most azt követeli tőle, hogy használja a legtitkosabb képességét is, mert az országának minden fegyverre szüksége van. Bármi lesz is az ára.

Nyina Zenyik a lebukást és az életét kockáztatja azzal, hogy kémként beépült Fjerda fővárosi elitjébe. Összetört szíve még nem gyógyult be, és ha nem vigyáz, a bosszúvágya miatt az országa minden esélyét elveszti a háborúban.

A világsikerű sorozat zseniálisan megírt befejező része.

 

Könyv információk:

 

Eredeti mű: Rule of Wolves

Eredeti megjelenés éve: 2021

Könyvmolyképző, Szeged, 2024

536 oldal · puhatáblás ·

ISBN: 9789635977628 ·

Fordította: Nagy Boldizsár

GRISAVERZUM:


Shadow and Bone – Árnyék és csont

Siege and Storm – Ostrom és vihar

Ruin and Rising – Pusztulás és felemelkedés

Six of Crows – Hat varjú

Crooked Kingdom – Bűnös birodalom

King of Scars – A sebhelyes cár

Rule of Wolves - Farkasok törvénye

KMK WEBSHOP / ÉLFESTETT / BELEOLVASÓ / MOLY / GOODREADS

(Az értékeléshez olvass tovább!       )

2024. június 27., csütörtök



R. L. Stine: Váljunk ​láthatatlanná! / A Láz-mocsár vérfarkasa (Libabőr 2-3.) | Blogturné Klub könyvajánló

  

 

– De én még nem is kerültem sorra! – tiltakozott Erin.

– Én meg nem is akarok sorra kerülni – közölte April.

– Nyuszi vagy?

– Szerintem bolond vagy, ha ezzel szórakozol – szólt be Zacknek April hevesen. – Tudod, ez nem játék. Semmit sem tudsz róla. Fogalmad sincs, hogy igazából mit művel a testeddel.

 




Az ​eltűnés halálos is lehet.

Mekkora fogaid vannak!

 

Max a születésnapján a padláson talál egy varázstükröt, amelynek segítségével láthatatlanná tud válni. Így a barátaival kísérletezni kezdenek a tükörrel. Max azonban azzal szembesül, hogy kezd kicsúszni a kezéből az irányítás. Először túlságosan sokáig marad láthatatlan. Aztán egyre nehezebben változik vissza. A láthatatlanná válás pedig hamarosan nagyon veszélyes játékká válik.

Borzalmas dolgok történnek a Láz-mocsárban. Valami igazán rettenetes. Minden a furcsa, éjszakai vonyítással kezdődött. Aztán jött az a szétmarcangolt nyúl.

Mindenki azt gondolja, hogy Grady új kutyája a felelős mindezért. Végtére is úgy néz ki, mint egy farkas. És elég vadnak is tűnik. De Grady tudja, hogy a kutyája nem több egy átlagos, idős ebnél. És a legtöbb kutya nem vonyít a holdra. És nem tűnik el az éjszaka közepén. És nem alakul át hátborzongató lénnyé teliholdkor.

 

Vagy mégis?

Legközelebb, amikor Max láthatatlanná válik… lehet, hogy örökké az is marad?

 

Könyv információk:

 

Eredeti művek:

Let's Get Invisible! (1993)

The Werewolf of Fever Swamp (1993)

Könyvmolyképző, Szeged, 2023

264 oldal

ISBN: 9789635973170

Fordította: Sárai Vanda

Libabőr a blogon:

 

Kísértet-part

Váljunk ​láthatatlanná!
A Láz-mocsár vérfarkasa

 

(Sorozat részei a Molyon)

 

KMK WEBSHOP / BELEOLVASÓ / MOLY / GOODREADS

(Az értékeléshez olvass tovább!       )

2024. június 26., szerda



B. K. Borison: In ​the Weeds - Behálózva (Lovelight Farm 2.) | Blogturné Klub könyvajánló

 

 

Ez az, amit keresek, azt hiszem. Egy kis pihenést. Valami lassabbat. Annyira belefáradtam már mindenbe.

Stella figyelmesen néz engem.

– Nem baj, ha mást akarsz – folytatja. – Az emberek változnak. Van jogod megváltozni. Attól, hogy kevesebb dolgot csinálsz, még nem leszel kevesebb.

„Az évszakok változnak, és mi is.”

 




Egy ​magának való farmer és egy józan közösségimédia-influenszer újabb esélyt kap a szerelemre ebben az elbűvölő romkomban.

 

Evelyn St. James nem az a fajta nő, akit egykönnyen elfelejt az ember – Beckett Porter biztosan nem felejtette el. Egy hihetetlen hétvége Maine-ben, és a férfi a fellegekben járt. Nem ismeretlenek számára a forró és heves kalandok, de Evie valamiféle varázslattal hálózta be. Egyfolytában a lány jár az eszében: a nevetése, ahogy a mellkasát simogatja, és a nyakát csókolja…

Így amikor a nő hirtelen felbukkan a farmján egy közösségimédia-verseny részeként, Beckett totálisan összezavarodik. Fogalma sem volt róla, hogy az édes és szexi nő, akivel valami bárban találkozott, valójában egy globális jelenség. Amikor Evie ismét eltűnik, Beckett elhatározza, hogy végre továbblép.

Evie azonban, aki úgy érzi, hogy eltávolodott a munkájától, és egyre elégedetlenebb a közösségi médiával, próbál valami valódira rátalálni. Visszatér oda, ahol utoljára boldog volt: a Lovelight Farmra és Inglewild aprócska városába. És ennek abszolút semmi köze a dögös farmerhez, akivel két hihetetlen éjszakát töltött…

 

Könyv információk:

 

Eredeti mű: In The Weeds

Eredeti megjelenés éve: 2022

Kossuth, 2024

Terjedelem: 414 oldal

ISBN: 9789636362812

Fordította: Vágó Nándor

Műfaj/zsáner: Romantikus, Chick lit, Humoros

Lovelight Farm sorozat:

 

1. Téli csodaország

2. In the Weeds – Behálózva

3. Mixed Signals – Megkavarva

 

(önálló sztorik)

WEBSHOP / BELEOLVASÓ / MOLY / GOODREADS

(Az értékeléshez olvass tovább!       )

2024. június 22., szombat



Rule of Wolves - Farkasok törvénye | Kedvcsináló idézetek (Blogturné Klub Extra)

 

A könyvekhez készített extra állomásaimat itt leled: BTKextra

  

 

A Könyvmolyképző Kiadó gondozásában folytatódik Leigh Bardugo sikersorozata, és a Rule of Wolves - Farkasok törvénye által a Grisaverzum újabb szegletébe nyerhetünk bepillantást. A sebhelyes cár, Nyikolaj Lancov és bizalmasai élete bár folytonos csatatér, mind azon dolgoznak, hogy Ravka elkerülje a háborút a szomszédos országokkal. Intrikák, szerelmek és egy történet, mely garantáltan rabul ejt. Tarts te is a bloggereinkkel, és ha helyesen válaszolsz a kérdésekre, esélyed nyílik megnyerni egy példányt a regényből!




Fjerda hatalmas serege támadásra készül, Nyikolaj Lancov pedig minden leleményét és sármját – sőt, a benne rejlő szörnyeteget is – beveti, hogy megnyerje a háborút. Csakhogy mindeközben egy olyan sötét erő is fenyegeti, amely még az ifjú cár számára is végzetes lehet.


Zója Nazjalenszkaja túl sokat veszített a korábbi háborúban.Végignézte, ahogy a mentora meghal, és a legnagyobb ellensége feltámad, és nem hajlandó eltemetni még egy barátot.A kötelesség most azt követeli tőle, hogy használja a legtitkosabb képességét is, mert az országának minden fegyverre szüksége van. Bármi lesz is az ára.


Nyina Zenyik a lebukást és az életét kockáztatja azzal,hogy kémként beépült Fjerda fővárosi elitjébe. Összetört szíve még nem gyógyult be, és ha nem vigyáz, a bosszúvágya miatt az országa minden esélyét elveszti a háborúban.

 

Kiadó: Könyvmolyképző

Terjedelem: 536 oldal

ISBN: 9789635977628 · Fordította: Nagy Boldizsár

Műfaj/zsáner: high fantasy, young adult, romantikus, mágia

Eredeti mű: Rule of Wolves / Eredeti megjelenés éve: 2021

 

KMK WEBSHOP / ÉLDEKORÁLT / BELEOLVASÓ / MOLY / GOODREADS

<< ÉRTÉKELÉS 06.28. >>

 

--- Olvassatok tovább az extrához! ---

2024. június 21., péntek



Bea Fitzgerald: Girl, ​Goddess, Queen - Pokolba a szerelemmel! | Blogturné Klub könyvajánló

  

 

– Majd együtt megbirkózunk vele.

– Nem, nem fogunk. Másként látjuk a dolgokat.

– Rendben. Akkor majd tartom a virágaidat, amíg darabokra szaggatod a világot – veti fel.

 




Több ezer évvel ezelőtt az istenek előálltak egy hazugsággal. Azt állították, hogy Perszephoné más istenek politikai játszmáinak áldozatává vált. Hogy Hádész elrabolta, és a feleségévé tette. Hogy Démétér annyira belebetegedett, hogy a Föld haldokolni kezdett miatta.


Ám a valódi történet ennél sokkal érdekesebb.

Perszephonét nem levitték a pokolba, hanem leugrott oda. Esze ágában sem volt hozzámenni valami önelégült istenséghez, aki sokkal jobban szerette saját magát, mint őt.

Most már csak annyit kell tennie, hogy meggyőzi az Alvilág idegesítően szexi, pimasz és igazán goromba urát, Hádészt, hogy segítsen megvalósítani a tervét. Egy olyan tervet, amely alapjaiban rengeti meg az Olümposzt.

Ám a következmények halálosak lehetnek, különösen, ha az ember a pokolban van…

 

Egy szenvedélyes, friss és hihetetlenül szórakoztató ifjúsági regény egy feltörekvő Tik-Tok szupersztár tollából.

 

Könyv információk:

 

Eredeti mű: Girl, Goddess, Queen

Eredeti megjelenés éve: 2023

Menő Könyvek, Budapest, 2024

480 oldal · puhatáblás ·

ISBN: 9789635844883 · Fordította: Frei-Kovács Judit

WEBÁRUHÁZ

BELEOLVASÓ

MOLY

GOODREADS

(Az értékeléshez olvass tovább!       )

2024. június 19., szerda



Kerstin Gier: Ami ​eddig elveszett (Nefelejcs 2.) | Blogturné Klub könyvajánló

  

 

Milyen jó, hogy a csillagkapuk kinyitásában a lehető legjobban kiismerem magam. Hiszen nemhiába neveznek intergalaktikus lakatosnak, ezúttal biztos összejön. Á, igen, természetesen a világvégét is fél kézzel megakadályozom. Végül is eddig úgy tűnt, hogy minden alkalommal elhalasztották. Mégis mi baj lehet?

 




Ahhoz, hogy tündérekkel lóg, kapukon keresztül egy párhuzamos világba sétál át, és szupererőkkel rendelkezik, Quinn már hozzászokott. Csak az a baj, hogy minden titok, amit felfed, új rejtélyek elé állítja. Matilda és az ő egészen különleges tulajdonsága nélkül, ahogyan a dolgok mélyére tud ásni, teljesen meg lenne lőve.

 

Quinn tulajdonképpen meg akarta védeni Matildát a Peremben rá leselkedő veszélyektől. Ám a lányt ez nem gátolja meg abban, hogy fejest ugorjon a kalandokba. Hiszen sürgősen tisztázniuk kell néhány kérdést: egy titkos társaság áll Quinn apjának halála mögött?

Hogyan lehet megfékezni egy szfinxet – és előtte egy áskálódó új osztálytársat?

És lehet az ember egyáltalán szerelmes, ha állandóan életveszélybe kerül?

 

A Perem hív – vesd bele magad!

 

Könyv információk:

 

Eredeti mű: Vergissmeinnicht 2.

Eredeti megjelenés éve: 2023

 

Könyvmolyképző, Szeged, 2022

408 oldal puhatáblás

ISBN: 9789635975785

Fordította: Budai Zita

Nefejelcs-trilógia:

1. Nefelejcs

2. Ami ​eddig elveszett

3. ???

(tervben)

 

Kerstin Gier a blogon:

Rubinvörös / Zafírkék / Smaragdzöld

Az álmok első könyve

Az álmok második

Az álmok harmadik

Fellegszálló

KMK WEBSHOP / ÉLDEKORÁLT / BELEOLVASÓ / MOLY / GOODREADS

(Az értékeléshez olvass tovább!       )