2014. szeptember 22., hétfő



Anitiger - Autumn Booktag



Eszter (@mrsp) az Egy könyvfüggő vallomásai blogról hívott meg erre a tag-re :) Köszönöm szépen! Az ő válaszait <itt> olvashatjátok.

Rólam tudni illik, hogy imádom az őszt – novemberi születésűként félig ősz-félig tél emberke lettem, hiszen az időjárástól függ, hogy levél-rengetegben vagy nyakig érő hóban járok a születésnapomon.

1. Mit szeretsz a legjobban az őszben?

Nincs az a szörnyű meleg, amit nem szeretek. Elővehetem a térdig érő farmerkabátomat, de még nem muszáj hosszú nadrágot hordanom. Változékony, sosem tudni, hogy milyen időre ébredünk reggel és akármikor eleredhet az eső vagy hullani kezdhet a hó!



2. Melyik az a könyv, ami emlékeztet az iskolás napjaidra?

A Harry Potter könyvek. Leginkább az maradt meg bennem, hogy annyira el tudtam bennük merülni (akár órákon is), hogy teljesen azt hittem a Roxfortban vagyok. Imádtam a gimimet, de hatalmas pofára esés volt felszólításkor arra „ébredni”, hogy nem McGalagony óráján ülök, hanem – teszem azt – matekon.

3. Melyik az a borító, ami őszi hangulatot idéz számodra?

Most a Mielőtt elmegyek című könyvet olvasom, aminek eléggé sárgás-őszies színei vannak. Úgy egyébként nincs olyan könyv, amiről az ősz jutna eszembe.

4. Melyik a kedvenc horror/halloween történeted?

Olvastam tavaly egy könyvet <Clive Barker: Az öröklét tolvaja>, abban volt pár nagyon jó halloween-es jelenet! Horror? Ilyesmit inkább tévében szoktam nézi, ahogy a halloween-i témájúakat is… Szóval könyvben nincs.

5. Melyik a kedvenc horror/halloweeni filmed?

Például nagyon szeretem a Karácsonyi lidércnyomást, ami Halloween Városban játszódik! <youtube link> A legkevésbé sem horror, de imádom Tim Burtont!

6. Melyik őszi megjelenésű könyvet várod a legjobban?

Nagyon várom már a Könyvmolyképzőtől a Cassandra Clare: Mennyei tűz városa (A Végzet Ereklyéi 6.) könyvet, de folyton eltolódik a megjelenése…
Cartaphilus kiadótól várom: James Dashner: Tűzpróba (Útvesztő 2.)
Scolar kiadótól várom: Rainbow Rowell: Eleanor és Park

Ennek a 3 könyvnek már a polcomon is meg van már a helye! ;) 


7. Melyik őszi megjelenésű filmet várod a legjobban?



8. Melyek azok a könyveket, amiket idén ősszel tervezel elolvasni?

Hűűűű… Nagyon-nagyon szeretném:

Tervben van:


9. Kiket tagelsz be? :)


Két bloggerhölgyet: Vivi-t (@Vivi_), Kiruu-t (@kiruu)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése