2015. június 25., csütörtök



A. O. Esther: Gombnyomásra 3. (A trilógia 3. része)

Köszönet a recenziós példányért az írónőnek!
(FB / Weboldal / Moly)


"Mielőtt megismertelek, elveszett ember voltam. Csak sodródtam az árral, és évről évre elkeseredetten szembesültem azzal, milyen értelmetlen az életem. Melletted valahogy kezdenek a helyükre kerülni a dolgok… És bár meglehet, elkárhozik a lelkem, amiért el akarom pusztítani a világunkon basáskodó szemétládákat, soha nem éreztem magam ennyire elevennek."
- Mia Milton


Fülszöveg:
Miután a vadászok megtisztították a mutánsoktól a körzetet, a Hobbs-birtok lakói többnapos ünneplésbe kezdenek. Dylan és Stella szerelme is végre kibontakozhatna, ám az ördög nem alszik…

Kommandósok csapnak le közéjük, és elrabolják Stellát, hogy visszavigyék annak, aki „jogos” igényt tart rá… Miközben a csapat a megmentésére siet, a missziójukról sem feledkezhetnek meg, ami Manipura megváltása a zsarnokoktól. Arra viszont senki nem számít, hogy a mutánsok a csillogó városra is rárontanak. Iszonyú vérontás kezdődik, a katonaság tehetetlen…

A Hobbs-birtokot eközben pusztító erejű terrorista-támadás éri. Liam és Mia fogságba esnek, és ketrecharcosként kénytelenek küzdeni az életükért. A lány egy régi ismerősével is szembekerül, aki most a halálát kívánja. Fullánk, az egykori ellenálló megvásárolja és magával viszi a halálán lévő Miát, mert azt reméli, vele zsarolhatja majd gyűlölt ellenségét, Talbotot.

Russel és Kristen nem kevés kaland árán a felhőkarcolók felett átívelő, égi zarándokútra érkeznek, hogy megkeressék a viking rúnakövet, amely az egyetlen esély az odalent tomboló mutánsok ellen.

Vajon képesek-e megfékezni hőseink a vérengzést és a terroristák támadásait? Képesek-e leverni a gyűlöletes manipurai önkényuralmat? És ha igen, képesek lesznek-e még valaha emberségre, szerelemre ennyi lélekölő harc és iszonyat után?

Könyv információk:

Eredeti megjelenés éve: 2015
608 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786158018913
A trilógia részei:



Szerintem:
A tűzön járást simán kipróbálnám!
Hiába kéne tanulni, hiába vannak kisvizsgák az ember életében – egyszerűen nem bírtam magam távol tartani az utolsó résztől. Amint lehetőségem adódott rá, elmerültem ebben a meglepően romantikus, mégis nagyon erőszakos disztópiában.  

„– Hát ennyire szomjazod a happy end-et?” - kérdezik a könyvben és az én válaszom: IGEN!

Az utolsó könyv után épp annyira felspannolt vagyok, amennyire levert és szomorú. Nagyon izgalmas, fordulatos és jól felépített történetről van szó ismét, sőt – új kedvenc trilógiát avattam, amit nehéz lesz überelni…

Jó volt visszatérni hozzájuk! Olvasás közben örültem a versenynek, Ria mama meglepetésének, Mason boldogságának, a bolondos-szerelmes párbeszédeknek és úgy összességében mindennek, ami történt velük. (Jó, nem mindennek. Ld.: Amanda) Hogy miért vagyok mégis szomorú? Mert vége. Az utolsó mondat elolvasása után már hiányzott mindenki, már olvasnám elölről az egészet, már képes lennék megint sírt ásni menni Miával. Az én fejemet elcsavarta ez a történet a Blackwood fiúkkal, a Foster testvérekkel, Manipurával, a Hobbs-birtokkal, az állatsereglettel és az aurás-ezoterikus dolgokkal. (Abban reménykedem, hogy a Frigg rokkája I. képes lesz felvenni a versenyt a Gombnyomásra könyvekkel a szívemben. Ugye így lesz?!)

Egyenletesen jó könyvekről van szó a Gombnyomásra trilógia esetében, bár az én személyes kedvencem továbbra is a 2. rész, mert odáig vagyok Manipuráért és abban picit jobban megismerhettem az ottani életet. A befejezés viszont fantasztikus lett! Mindig elégedetlenkedem a sorozatok és trilógiák lezárása miatt, de ez olyan volt, akárha nekem írták volna. Így volt kerek!

OFF: ide nekem Russelt! Akarom! Ezzel a regénnyel csak még jobban megszerettem, jól állt neki ez a vagányabb hozzáállás!

Értékelés: 5
 
Bővebben:
A szereplő, akit… (SPOILERES!)

…képtelen voltam megszeretni: Mia édesanyja.
Alia (Shriya Saran)

Igazából a történet végére már Liam összes szövegére megdobbant a szívem, Miát tetőtől talpig megszerettem, akárcsak a többieket. Sőt… bár meglepő módon találkoztunk Fullánkkal, még őt is az első ezredmásodperctől imádtam!
Viszont Mia édesanyjának sosem fogok megbocsátani – akárhányszor újraolvasom ezt a trilógiát, őt sosem fogom szeretni.

…eleinte bírtam, de most elásnám a kertben: Amanda.

Ez a kis rima engemet teljesen megborított. Russel kérésénél majdnem félrenyeltem a saját nyelvemet, annyira meglepődtem, aztán pofára estem… Még hogy kegyelem! Annyira drukkoltam, hogy kapjon egy golyót a fejébe. Egyébként egyszerűen fantasztikus, hogy Stella mennyire összeszedte magát, annyira szerettem a módját (nemmondommeg), ahogyan szembeszállt Amandával.

…feltűnt a színen és egyből a kedvenceim közé került: Fullánk és Alia.

Fullánk (Ben Dahlhaus)
Alia feltűnése számomra egy csoda volt, mert Masont a legelejétől érdekesnek találtam, de legalább annyira magányosnak. Russelt ugyan sajnáltam a nőktől, hiszen ő az én drágaságom, de Masonnek drukkoltam, hogy legyen végre párja. Ráadásul nagyon jól megírva tűnt fel a színen ez az indiai kishölgy a csodás ruháiban! Egy alapvetően egzotikus kiállításon találkozik vele az olvasó, ahova a főhőseink határozott céllal érkeznek és csak sejthető, hogy valahogyan belekeveredik ez a nőci is a dologba. (Bár bevallom, én eleinte simán bevettem, hogy Mason elsumákolta azt a napot…)
Fullánk szintén érdekes módon került bele a sztoriba, hiszen nem lehetett tudni, hogy mint megmentő, vagy mint az eleve elcseszett helyzetet még jobban elrontó figura bukkant fel.

Miből bírtam volna még többet?
  1. A zarándokútból! Bár fantasztikus volt ez a megoldás, de azért Russel meg… ott fent kettecskén… olyan sokáig…! Iszonyat jópofa lett volna az is, nem?
  2. Az álomjáró-szálból. Nagyon jók voltak az álmodós részek, tipikusan többet és még többet akartam belőlük is.
  3. Russel manipurai számítógépéből. Az előző részben rengeteget szerepelt, kicsit hiányoltam a szövegét.
  4. Masont. MÉG. TÖBB. MASONT! Besz.rás a pasi szövege, a kiállításbeli jegyzeteinél beleszerettem picit.

Összegzés

Egyébként mindennel meg voltam elégedve. Egyszerűen csodásak a szerelmes részek, olyan szépségesen beszélnek egymáshoz és egymásról (!) a párok tagjai, hogy öröm olvasni őket. Bármelyik zord pasi poétává válik a kedvese jelenlétében és akármelyik félénkebb / esetlenebb lány megejtő nyíltsággal beszél a másik feléhez. Kicsit már elegem volt a sótlan és/vagy túl nyálas karakterekből az elmúlt időben, egyszerűen jól esett Liam, Dylan, Mia, Stella, Mason és a többiek romantikázását olvasni! Egy kis vér, némi harc és sok-sok szerelem. Imádom!

Egyik kedvencem - Puabi és a fejdísze.


HATALMAS SPOILER! Jelöld ki, ha bevállalod:

Egyébként meg mekkora már, hogy tulajdonképpen mindenki egymásra találhatott volna a Hobbs-birtokon?! Vagy nem találtak volna egymásra, ha együtt nőnek fel?
Ha a Blackwood fiúk, a Foster fiúk és Mia szülei is mind életben maradnak, hogy aztán a Hobbs-birtokon szülhessék/nevelhessék meg a gyerekeket, akkor vajon összejöttek-e volna ezek a párok?
Ha jobban belegondolunk, akkor rá kell döbbennünk, hogy így is lehetett volna. Totál megkavarja az egész történetet és mindent felborít ez az alternatív opció!



Idézetek:
– Gondolod, hogy fél attól a féregtől?
– Az élettől fél, Dylan. Attól, hogy vannak dolgok, amiket nem irányíthat, és ez rettegéssel tölti el. Megtapasztalta, milyen az, amikor fölékerekedik, és maga alá gyűri őt a sötétség. És ez szörnyű ijesztő lehet egy ilyen álmodozó, tiszta léleknek.

Akasha-könyvtár
 

A fivérei felröhögtek.
– Stella, abban a holtágban annyi hal van, hogy puszta kézzel is kifoghatnád őket. Hányszor tettetek fel friss csalit a horogra?
Mia és Stella összenéztek.
– Ne már! – ingatta a fejét Russel.
A lányokból kibukott a nevetés.
– Ti az üres bot mellett üldögéltetek négy órán át??


– Ne görcsöljetek! Ha meglátjátok majd a filmjeimet, rájöttök, hogy zseni vagyok!
– Aha… – mormogta Liam, majd Russel könyöke után kapott, aki megbotlott, és kis híján orra esett egy jókora göröngyben. – Hát akkor zsenikém, igyekezz jobban a lábad elé nézni, mert ha összetöröd magad, még meg is verlek!

☯☯☯☯☯
Képgyűjteményem a Pinteresten: Gombnyomásra.
A. O. Esther képgyűjteménye a trilógiához – itt elérhető.
☯☯☯☯☯

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése