2015. június 6., szombat



Beszámoló az Ünnepi Könyvhét első napjáról


Ők mostantól velem élnek
Már megírtam, hogy idén akkor sem hagyom ki a Könyvhetet, ha Dunaújvárost hirtelen megszállják a csillám pónin lovagló, Gumimacik főcímzenéjét éneklő, lilás-pink hajú neptunusziak és megpróbálják megakadályozni, hogy elhagyjam a várost… Ez utóbbi ugyan nem sikerült nekik, de nem tudom, hogy végül megszállták-e a városomat, ugyanis én már fél 9kor a buszon zötyögtem a Népliget felé. A lényeg a lényeg: elmentem életem első Könyvhetére!

Szóval ez egy röpke élménybeszámoló június 4-ről, a napról, amikor lógtam a tanfolyamról, hogy aztán láthassak egy csomó vidám, agresszív, aggódó és optimista emberkét. Amúgy majdnem én is az agresszívak csoportjába soroltam be, amikor felérve a városhatárhoz megláttam az esőfelhőket, majd rádöbbentem, hogy jéééé... esik.

{ { { { {

Anita, aki nem találta meg a mini-vidámparkot

Népligetbe fel, 3-as metróval a Deák Ferenc térig, ahol végül megfogadtam Vegazus tanácsát és gyalog mentem tovább. A kíváncsiság… ugyanis Vegazus küldött egy térképet, hogy azt az egy megállót érdemes sétálva megtenni – a térkép kapcsán pedig a Google Mapson „sétálgatva” megpillantottam egy óriáskereket! Na, azt látnom kell! – gondoltam és felbukkantam a téren…

Nem lett meg. Madártávlatból hiába tanulok meg egy térképet, ha a valóság nem úgy néz ki… Mindenesetre egy aranyos kis téren bukkantam fel, Hugo Boss boltok között csámborogva tájékoztattam anyám telefonon, hogy élek, bár az óriáskereket elkerültem. Igazából a Boss üzlet felé is egy Tourist Informos srác indított el, akitől megkérdeztem (nem, nem azt, hogy merre van a bazi nagy fehér kerék, hanem), hogy merre is kéne mennem a Vörösmarty tér felé.

Végül az eső elkerült engem, cserébe 11-12 között 3 szatyorral köröztem a még javában kipakolók között. Nem mondom, hogy nem bírtam volna még elkölteni némi készpénzt, de egyszerűen nem bírtam el több könyvet… Mivel kb. az utolsó pillanatba döbbentem rá, hogy egyedül megyek tényleg (és az új telómban egy moly száma sincs Szimirzáén és Jeffién kívül – akik nem értek rá), így nem tudtam elérni senkit. Úgy voltam vele, hogy a kedvenceimet megnézem, ha már kipakoltam és megszerzem az új Anita Blake könyvet…

Röviden a Vörösmarty térről

Legelőször az Agave Könyvek standját kerestem fel az új Anita Blakeért, de még javában pakolásztak, szóval eltoltam a vásárlást (hátsó szándékkal telve, mert náluk isteni 300-500 Ft-os könyvek vannak ilyen alkalmakkor és azt meg akartam várni, míg kirakják). Útközben felfedeztem még dolgozó és már kipakolt standokat. Nem sok ember volt még, tehát a hivatalos képeken lévő tumultust elkerültem… de ez engemet nem igazán zavart, hiszen utálom a tömeget…

Az első kipakolt stand, ahol megálltam vásárolni az Ad Astráé volt, akikhez szintén bűnös szándékkal mentem a szépséghibás dobozukat keresve. Magamnak vettem pár régen vágyott könyvet (szépséghibás és akciós könyveket vegyesen):


A FUMAX standjánál megzavartam a srácokat, két (remélem) zombis (vagy hasonló) könyv erejéig. (Kathy Reichs: Virals – Fertőzöttek és Kathy Reichs: Virals – Kincsvadászok / 1000 Ft / db)

Mikor a 3. kör végén visszacsámpáztam az Agavéhoz, kb ugyanott tartottak, ahol 1 órával korábban – a kipakolásnál. Megvettem az új Anita Blaket 25 %-os kedvezménnyel 2 910 Ft-ért. Rohadt drága, de erről a sorozatról nem tudok lekopni… (Halálcsók) és ott toporogtam, amíg elő nem hozták az akciós ládáikat nekem. :)) Sikerült még pár forintot elvernem, így lett egy 500 Ft-os Alma Katsu: Halhatatlanom és két Shakespeare mangám 300 Ft / darabáron: William Shakespeare – Sonia Leong: Rómeó és Júlia + William Shakespeare – Emma Vieceli: Hamlet 

Szimirza barátnőmnek vettem pár Athenaeumos 999Ft-os könyvet (Alissa Nutting: Tampa, Alex Marwood: A sátán lányai, Darynda Jones: Első sírhant), amit végül a Líránál kaptam meg, ugyanis a kiadó standjánál akkora káosz volt, hogy rám se retyetyéztek és feladtam, illetve ő is kapott egy Lauren Beukes: Zoo Cityt.

Legolcsóbb könyv(ek)? SHAKESPEARE MANGÁK!

Legdrágább könyv: az ANITA BLAKE új része. :)) (Anita Blake a blogon.)

Tényleg erőszakkal mentem tovább sok standnál, mert rengeteg akció, könyves cucc és minden volt kirakodva, de sajnos semmiféle teherhordóm nem volt. A következő hasonló könyves alkalomra szerzek magam mellé még pár embert: társaságnak! – mondom majd nekik, de tudjuk, hogy cipelni.


Sorry, sorry

Félidőben ugyan hívtam anyut, hogy marhára hiányzik az én nagydarab, erős kisöcsém – zavarja má’ utánam Pestre (:D), de nem zavarta. Igazából az én arcmemóriámmal akármennyi moly mellett elmehettem, szóval bocsánatot kérek mindenkitől, aki rá akart köszönni egy hosszú barna hajú, szemüveges, kék válltáskás molylányra, de az se látott, se hallott.

(Egyébként egy nyúl vagyok, nem is tigris. Ha nem félnék az új emberektől, akkor talán belebámultam volna a szembejövők arcába ismerős vonást keresve, de mint írtam: nyuszi vagyok. Antiszoc és félős. Néha sajnálom, néha nem - talán most jobb is, hogy nem álltam le barátkozni, erősen megcsappant az életkedvem a tanfolyam miatt mostanság. Ilyen morcos benyomást senkiben sem akarok hagyni...)

Visszafelé sétáltam, telefonálgattam, meséltem, metróztam, aztán vártam a dunaújvárosi buszt. Nagyon szeretek metrózni, de valahogy izgalmasabb ennyi csomag nélkül. :)) Buszozni meg gyűlölök, ha nem a Könyvhétről lett volna szó, tuti rá nem ülök…


Azt hiszitek, hogy csupán 15 könyv volt nálam?

Dehogy… én hülye, bár megesküdtem magamnak, hogy az Amazon-fiókomon található könyveket olvasgatom a mobilomon, azért reggel felkaptam és vittem magammal kirándulni Marie Lu Prodigy – Született tehetségét, amivel döbbenetesen lassan haladok, mert még mindig csak a könyv felénél járok. (Féltem Andent….). Az úton végig Day és June terelte el a figyelmemet.

{ { { { {
Jó olvasást! Köszönöm a figyelmet!
A képek sajátok: Anitiger’s photos.

{ { { { {

7 megjegyzés:

  1. Nagyon szuper, hogy kijutottál a Könyvhétre! :) Ahogy elnézem még nem voltak túl sokan, az viszont pozitív, mert ma és holnap tuti milliónyian lesznek. Mennyi jó kis könyvet gyűjtöttél be! Nekem is megvolt a listám, igaz viszonylag közelebb lakom, mint Te, de sajnos kilyukadt a tófóliánk, így egy nagyobb összeg+egész hétvégi munka lett/lesz belőle, így nálam lőttek a könyvhétnek és igen lassan haladok a Szivárványos könyvvel is..... Szép hétvégét! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jaj, sajnálom, hogy így jártatok! Szép kis idegesség lehet és még több munka egy tófólia-lyukadással... :( Azért remélem megoldódott/megoldódik egy hétvége alatt.

      A szivárványos könyv totál ráér még a hónap végéig, bár úgyis lesegetni fogom, hogy mikor rakod ki az értékelést :))

      Törlés
  2. Jaj, sajnálom, hogy elkeveredtél! Remélem, azért nem bolyongtál sokáig. De legalább tetszett az óriáskerék?

    Én péntek délután tudtam csak kimenni a Könyvhétre, akkor már iszonyatos nagy tumultus volt, pedig a rekkenő hőségben nem volt kellemes. Hiába fújt a szél, a standok valahogy elállták az útját és a térre már nem jött be. Akármilyen hülyén hangzik is. Úgyhogy valószínűleg jobban jártál ezzel a csütörtöki nappal.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Dehogy baj, kifejezetten örülök, hogy felnyitottad a szemem és a felszínre csaltál :D Én sosem tudok végleg elveszni, megtalálom magam. Viszont az óriáskerék sajnos egyáltalán nem lett meg. Talán majd jövőre. :)))
      Igen, igazából épp azt a tömeget szerettem volna elkerülni. :/
      Azért remélem valami kis élménybeszámolót írsz, illetve, hogy milyen akciókba futottál bele. A korán érkezés hátránya, hogy nem láttam mindent. :)

      Meg a kihagyott Maxim 1+1 és a KMK zsákbamacska akciók :D

      Törlés
    2. Akkor nem értem ezt az óriáskerék dolgot... nem láttad meg, amikor felmentél a metróból a felszínre a Deák téren?

      Hát én ilyen beszámolókat nem szoktam írni, sokmindenről nem is tudnék beszámolni. Én csak egy könyvet vettem, mert inkább elektronikus könyveket szoktam olvasni, mint papír alapút. A Könyvtündérnél volt egy doboz, amiben 600 Ft-ért voltak könyvek, onnan választottam egyet. :)

      Törlés
    3. Az óriáskerék onnan jött, hogy GooGleMaps kidobott egy képet, hogy pár háztömbön belül valamerre van egy hatalmas fehér óriáskerék. ( Talán az Erzsébet téren van? Most nem is találom az utcaképen :/ ) Én meg a Deák Ferenc téren keringtem :)))

      Törlés
  3. Igen, ha jól emlékszem az Erzsébet téren van. Biztos kitakarta az egyik épület és más irányba indultál el, mert nagyon közel van a Deákhoz, és nagyon feltűnő. Remélem, legközelebb nagyobb szerencséd lesz!

    VálaszTörlés